7782
  • Pyx #3458
    miért nem olvasol egy picit vissza? :P
  • [HUN]PAStheLoD
    ez a game egyre jobban teccik demo nincs? :] vagy public betA? :]
  • ranGer2
  • M. Tibor
    De hol van az a palya. :)
  • M. Tibor
    Persze, hogy lesz, ezt megigerhetem!
  • mohus
    remélem valami hasonló "látvány" lesz a játékban is
  • Little Shark
  • petesilver
    Írtok amit artok, 120km/h fölött nem tesztelek!!! :))) Az én pályáimhoz annyi úgysem kell!! :))))))
  • M. Tibor
    :)
    A teszt javaban folyik, a pontos adatokat kuld el.:)
  • petesilver
    Folyik a szélcsatornás modeltesztelés is közben :)))))

• M. Tibor
    Ho ho!! jo lenne ilyen kis animaciok az arcomba. :)
  • M. Tibor
    Nezetek meg aranyos.:)
    http://www.hotbuggy.com/movies/Hotbuggy_web_video2.mov
  • ranGer2
    majd a következő buggy ra!
  • Gregorius
    Szinte látom a tűzt a szemedben, hogy már dolgozol is rajta.
  • ranGer2
  • Gregorius
    Na, erre ráférne egy festés tőlünk.
  • Gregorius
  • ranGer2
  • Gregorius
    http://www.geocities.com/peterwood732/rallysprbuggy.html
    http://www.manibobar.com/bushrally/specs.html

Elég nehéz őket szűrni, mert némelyiknél elég sok adat van, de aztán rájön az ember, hogy valami kis távirányítós buggy-ról van szó benne.

Ez a pofás darab nekem is tetszett. Nem valami szép, de van benne valami különösen visszataszító.

De komolyan, nem rossz. Nekem tetszik, és ha még jól is megy...
  • ranGer2
    pff!
  • M. Tibor
    De kis pofas.:)
  • Gregorius
    Én úgy hallottam, hogy mennek gyorsan is, de szétég a motorjuk, mert az is ilyen könnyebb fajtára van csinálva, amit nem sajnálnak, ha szétmegy.
  • Gregorius
    http://www.hotbuggy.com
    http://www.rallybuggies.com/

Itt van néhány paraméter.
  • M. Tibor

De en halotam valahol, hogy 160 Vegsebesseguk.???
  • ranGer2
    WOW! tényleg jobb! de csak "egy két fokkal" !
  • Gregorius
    Én úgy tudom, hogy nagyon könnyű kis autók, nem nagy teljesítményű motorokkal, de a súlyuk miatt ez is hamar felgyorsul, és a végsebességük 120 körül van, amit persze soha nem érnek el pályákon, mert mindig jön egy kanyar, vagy egy fa. A nagy gyorsulás miatt állandóan kaparnak, ezért a tényleges sebességük olyan 60-100 között mozog. Részletekért mindjárt utánanézek.
  • M. Tibor
    Ilyen volt a regi fa. :)
    A mostani egy ket fokal jobb.:)
  • ranGer2
  • M. Tibor
    Nezd meg a cfg, ird at a elso fa adatait szamokat es meg latod, hogy milyen volt. :)
    valahogy igy nezet ki.

100 ;level nagysag miden mm ben A
    47 ;ag elhajlas
    82 ;atmero csokkenes %
    64 ;hossz csokkenes %

400 ;kezdo atmero
    5800 ;kezdo hossz
    110 ;csavarodas x ben
    842 ;csavarodas z ben
    4 ;rekurzio 4. ig
    2 5. ig
    1 5

• Gregorius
    Éljen a fa editor. Ezentúl az indexembe is ezzel fogom szerkeszteni a fákat!
  • M. Tibor
    Nyugi.:)
    Mert ez is user friendly lesz.:)
  • Alexease
    Erre kivancsi leszek:))
    Bar nem tudom milyn volt az elozo elvetett, es milyen lesz a mostani 6 KV-s, de szerintem mar egy olyan is eleg lenne, ahol a torzs- es a lomb-texturakat lehet cserelni, es egy befoglalo negyzet szerint szabadon skalazni (meretezni) a komplett fat. Nyujtott, tomzsi, szeles, keskeny egyeb varaciok.

Az atlagos fak ritkan ternek el ternek el egymastol, altalaban csak az aranyok masok (ha a leveleket es egyebb most lenyegtelen, de texturaval megoldhato dolgokat nem szamitjuk;). Persze, azert vannak "mas" formak is - jegyenye, tuja, cserje, fenyo stb. szeruek - de ezkbol max 4-6 alap modell kell, a tobbi a torzitassal megoldhato.

(Ez durva pelda, de LOL: pl. a macska, kutya, diszno, lo, zsiraf sem kulonbozik egymastol, csak az aranyok es a texturak masok:DDDDDD)
  • M. Tibor
    Na ugy hozta a sors, hogy sikerult meghazudtolnom magamat a fa editorral kapcsolatban. :-)

A reggeli 6. kave elfogyasztasa utan beindultak az agytekervenyeim. Zsolt74-el beszelgettunk rola, hogy miert is nem lesz az editorban feszerkeszto.
    Az uj fa objektnek koszonhetoen vegulis sikerult megtalalni az arany kozeputat amivel szerkeszthetoek lesznek a fak. :-)
    Szoval a lenyeg, hogy lesz az editorba ilyen lehetoseg is. Igaz, hogy akinek ezt majd le kell programoznia az nem tud rola, de majd hetfon megtudja. :-D Szegeny! ;-)
  • M. Tibor
    Nem ellenorzo pontok. :)
    A pontokal tudod modositani a palya utvonalat.
  • M. Tibor
    Ez mar az editorban van es nem egy kulon progi lesz.:).
  • Gregorius
    A pöttyök ellenőrzőpontokat jelölnek, vagy azokkal lehet módosítani az ívet? Esetleg mind a kettő?

A polygon ütközést meg rátok hagyom, én nem értek hozzá annyira, a lényeg, hogy ne ütközzek bele a semmibe, és ne menjek át a többi autón!
  • ranGer2
    Nagyon tuti! de akkor most ez lesz a pályaszerkesztő is egyben? vagy ezzel csak az utat lehet késziteni??
  • M. Tibor
    Ez nem egy link alex. :)))
    Megint balf... voltam mint mindig. :)
  • M. Tibor
    Az utkozes vizsgalat nagyon ugy nez ki, hogy low poligon ellenorzesekkel lesz megoldva, es ez nem azt
    jelenti, hogy nem lesz pontos a poligonok utkozese, de felesleges a gep teljesitmenyet erre
    pazarolni. Ja a leggyorsabb utkozes vizsgalata egy fara, nem a kocka a leggyorsabb, hanem a kor.:)
    Azon leszunk, hogy halando jatekos ne vegyen eszre semmit az egeszbol.

Hamarosan kesz lesz vagy mar kesz is?.:) az ut editalo es tenyleg nagyon egyszeru lesz kezelni es
    semmilyen extra tudast nem fog igenyelni, akar egy oteves gyermek kesziteni tud rajta extra tuti
    palyaterveket.:)

Itt van ot kis kep, ami abrazolna az egyszeruseget az ut elkeszitesehez. ezt 14 masodperc alatt
    keszitettem el.
    (user friendly )

A nagyobb kepet pedig 3 perc alatt.:)

• Gregorius
    Igen, de az ütközést általában nem a polygonra szokták számolni, hanem a polygont tartó téglatestre, ezért van az, hogy az ember nekiütközik valaminek, ami mellet elvileg még elférne. Elvileg úgy tudom, hogy a Doom3 az első játék, amiben ténylegesen a polygonra számolják az ütközést, ezért kérdezem, hogy ezt ebben a játékban várhatjuk-e, mert egy autós játéknál is van olyan fontos, mint egy FPS-nél szerintem.