7782
  • M. Tibor
    Ez alex terulete es ra van bizva, kb. 1 honap.
  • ANT
    Kinyomtattam,de miután végigolvastam 2 mechanika könyvet és egy fizika könyvet ,rájöttem hogy a kód fele -> kuka.Túl sok sort irtam megint.Lassan egy soros lesz a fizika .
  • skristof
    jah, sry
    a kérdés ettől függetlenül adott! :)
  • skristof
    ezek után minden bizonnyal özönleni fognak a váráló kedvű emberkék :)
  • M. Tibor
    Nem pete hanem alex.:)
  • ANT
    De az egér a legtutibb.Fél percig tart amig eltalálom a Mehet buttont.
  • ANT
    A monitor stimmel.A többi nem.
    Amúgy eladó ha valakinek ilyen kellene.
    Nem az enyém ,hanem az itteni rendszergarázdáé.
  • skristof
    Pete csinálja a weblapotokat?
    mikor lessz vmi frissülés?
  • M. Tibor
    Te ez az a gep amit a Rail Runert kesziteted.:)
  • M. Tibor
    Mit akarsz az egy csucs gep.:)
  • skristof
  • ANT
    win95 p1 100-200 mhz körül 32mram ,s3 fx,de a legrosszabb a monitor.Az explorer ablaka valahogy nem négyzet ,hanem valami torz rombusz.
  • M. Tibor
    Mi van? gepele kerultel,:))) amugy meg megy a teszt es korektul.
  • ANT
    Mit szeretnél kapni ?
  • ANT
  • ANT
    Nem az okosak 'zsenik' ,hanem a többi ember lusta.
  • ANT
    Minden úgy müködik ,ahogy azt dav leirja .
  • ANT
    Én mostmár az összes erőt le tudom rajzolni ,csak nincs 3d-s iróezközöm.
  • ANT
    Úgy nézek ki ,de nem vagyok az.
  • ANT
    szerni = számolni
    ez egy marsi szleng
  • ANT
    Ha egy szimulációban sin cos függvény van az fake,csalás.Magát a sin függvényt ki lehet szerni egy sima F=-Dx egyenlettel.
  • ANT
    Találtam egy p1-es gépet ,win95-el ,igy kis internethez jutottam .Beleolvasgattam a hozzászólásokba ,a doc-okat majd hétfőn tudom megnézni.
    Vers irta ,hogy az összes erőt és forgatonyomatékot össze kell adni.Na ,ez már le van kódolva ,csak egy erő-komponens hiányzott ,amit most két nap mechanika tanulás után találtam meg.Amúgy alapjában véve egy erő hat ,ami rengeteg komponensből tevődik össze.Kocsi fizikával elég régóta kisérletezünk ,minden két flipper között volt kocsisprogi-fejlesztés.Régóta sejtettem ,hogy egy erő még hiányzik .Ez most megvan ,hétfőn kiderül ,hogy müködik-e.
  • Alexease

Ez jo!;) Szinte egy komplett autos progihoz a leiras, magyarazat, osszes keplet, peldak stb.:)))
  • Vers
    itt egy kis fizika:)

FIZIKA
  • Alexease
    A RACER nevu ingyenes, egy ember keszitette programot erdemes tanulmanyozi! :) Eleg jo, reszletes, korrekt fizika van/lesz/keszul benne. 0.5-os verzio, de mar jatszhato. Letoltheto a forraskod is, lehet nezegetni. Vannak leirasok is. A fejleszo kornyezete teljesen free, igy mar keszult hozza 180 palya es vagy 60 auto:))

A programhoz hozza "jar" egy eleg jo palya editor, auto editor, nyomatek gorbe beallito progi, grafikus Pacejka gumu fizika buzeralo es miegymas:))

Azert ossze lehet hozni, de nem egyszeru. Az "egy embgeres" projectek kozul, a LFS, neKar es a Racer ami kiemelkedo, de vannak meg linkek, legalabb egy tucat hasonlo, normalis autofizikaval probalkozo programokhoz is.
  • Vers
    az auto dinamikáját nagyon leegyszerüsitve ugy lehet kiszámolni hogy az összes eröt és forgatonyomatékot össze kell adni
    amugy nem olyan egyszerü egy ilyet megirni sok vele a szopás

• skristof
    hehe
    ismerős! :)
    ezért általában ujságmellékletekből vannak játékaim
  • Alexease
    En szivesen megvennem majd:)) De ez altalaban 2 dologtol fugg: lehessen itthon apni, legyen penzem:) Az elsovel altalaban nincs gond...
  • skristof
    hehe
    modem rulz! :)))
    meg amugysem! én tiszteletpéldányt kérek! :D
  • petesilver
    Alex. ICQ please, ha netközelben vagy!
  • Alexease
    De persze, kiado fuggo az egesz:) Ha beesne egy "nagy" kiado, sok-sok penzel, szabadkezet adva, gondolom el lehetne fejlesztgetni "kenyelmesen" jovo karacsonyig is:))) Persze, nem a kenyelem lenne az elso, hanem akkor a meg tobb, meg jobb, meg szebb feature-ok, grafika, jatekmenet, lehetoseg stb.
  • Alexease
    Ja en azt hittem, mar leakarod tolteni te is:)))))
  • Alexease
    Nehany pelda:))
    Doom3, HalfLife2, Stalker 4-5 eve keszul, megjelenes meg sehol (bar mas stilus, es mas kategoria:))
    De Colin3-at, TRD-ert 3 evig csinaltak, es szar lett. A CrashDay, FlatOut, RBR, XPandRally is 3 eve keszul es a megjelenesuk legjobb esetben is az ev kozepe-vege.
  • skristof
    tudom, ismerem a hátteret, itt vok a téma eleje ota, csak nem gondoltam, h idén meglessz
  • Alexease
    Persze. Tavaly szeptemberben lett bejelentve, hogy terveznek kesziteni egy ilyen jatekot. Aztan lett csinalva nehany dolog, de most februar elejeig az elozo jatekukat keszitettek, fejeztek be. Vagyis, ez a jatek, mondhatjuk ket hete keszul igazandibol;))
    Egy atlag jatek elkeszitese, 2-3 ev munka. Ez ahoz kepest, gyorsan fog elkeszulni.
  • skristof
    ez komoly??
  • Alexease
    Ha minden jol megy, Karacsonykor;)
  • DONGUBA
    Es miko lehet már megvenni a jatekot???
  • Little Shark
    Ja en tudom hogy mi a fejlesztes minden heten egy uj project!
  • ranGer2
    Még jó hogy van egy közös projectünk Little Shark-al és ő mindig azon dolgozik!