A.S.K. Homework The Buggy - Make, Ride, Win!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Letõttöttem új bággi vjúvört meg minden majd megcsinálom az autóötletem.
:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::
Rere. Van vmi infó, így 5 hét nélkülözés után? 😛
:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::
Tökéletes!!!! Nekem sem volt jó, de a javítással tökéletes lett!!
Mission Impossible 2010: PRO Class
Jo vagy nem jo a fu javitas, ez itt a kerdes. Pls😊
(Most mar tudom, hogy nem letezik 100% csak 120%)
Esetleg guminyomastol fuggo benyomodas, defektnel teljes felnin fekves? 😊) Bar ezekhez mar egy kicsit tobb kell mint trukk😉)
"Mintha be lenne nyomodva a gumi, vagy bele lenne sullyedve az auto a foldbe egy kicsit"
Ezt mar kitalaltak az otletgazdak.Sot a gumi be is lesz nyomodva.
Ezt mar kitalaltak az otletgazdak.Sot a gumi be is lesz nyomodva.
Ilyen driver problemank mar a flippernel is volt.Nagyon valoszinu,hogy a builder dll a hiba forrasa.A kodban ugyanis a alpharef beallitasa egy directx hivas ,tehat elrontani elegge nehez.Az uj progi '.net' alatt irodik ,remelhetoleg a driver problemak eltunnek majd.
Egy pontos lettoltheto linket a driveredrol, 45.23, Win XP. Pls.😊
Geforce 4 4200, 52.16-os driver, WinXP és minden tökéletes a viewerben és minden más játék tökéletesen fut, amit OpenGL-ben használok, az is. Szal lehet egy reinstall nem ártana a gépedre, Alex. 8-)))
alex ird felul.Fu javitas
Otlet: Talan ki lehetne probalni, hogy nez ki ha az auto megjelenitesenel, a az autot, pontosabban a gumit 1-2 centivel lejjebb rakjuk mint a talaj. Mintha be lenne nyomodva a gumi, vagy bele lenne sullyedve az auto a foldbe egy kicsit. Bar allokepnel lehet hogy furcsak, de ugyis" "mozogni fogunk vele😉))
Nvidia 45.23, Win XP Eng Prof, DirectX 9.0b. Termeszetesen minden egyebb, tokeletsen mukodik (pl. F1C, GPL, Insane, LFS, Nascar, netKar, Street Legal, Screamer4x4, MBWR). Csak azert irtam ezeket, mert nem fogadom el, a "frissitsek drivert" megoldast. 

A driver tamogatassal tudtatok valamit kezdeni? Masnal sem jo az alphas fu (pl. PeteSilver) es van akinek abszolut fagy Win98 alatt, es csak a 30.xx driverekkel indul el (Nvidia).
Hoppá, ezt még én sem láttam ... bár nekem az elõzõ fû jobban tetszett. 8-)))
Nem baj, legalább nem lesz minden egyenes a kocsikon. 8-))
Amúgy nem értem miért nem jó, eleve úgy csináltam meg a mapot, hogy nem nyúltam olyan vertex pontokhoz ami ilyen ferdeséget eredményezett volna ...
A tetõhöz meg annyit, hogy gyorsan lett kimappolva és ugyanaz a hiba mint ami a az elsõ takaró lemezzel volt, egyszerüen meg kell majd tükröznöm, szal írjátok nyugodtan a szöveget rendesen rá, ki fogom javítani és akkor jó lesz.
Amúgy nem értem miért nem jó, eleve úgy csináltam meg a mapot, hogy nem nyúltam olyan vertex pontokhoz ami ilyen ferdeséget eredményezett volna ...
A tetõhöz meg annyit, hogy gyorsan lett kimappolva és ugyanaz a hiba mint ami a az elsõ takaró lemezzel volt, egyszerüen meg kell majd tükröznöm, szal írjátok nyugodtan a szöveget rendesen rá, ki fogom javítani és akkor jó lesz.
Megmondom mi a bajom ezzel a buggyval. Lehetetlen egyenes vonalat rakni rá. Jól látható az itt elkezdett buggyn, mennyire hajlik mindenfelé a skinen az egyenes:

Sajnos nalam, ez a 52.xx es 53.xx sorozat nem az igazi😞 A Nascar OpenGl-ben fagy, DX-ben lassabb es nem lehet taszkolni, az ETCC meg poligonhibas😞( A 45.23-al, meg minden tokeletes, es meg gyorsabb is (csak itt van gaz).
Lehet, hogy regebbi szerias a kartyam vagy a BIOS-a, de azt most nincs kedvem tuningolni, mert ha elszall, akkor egy jo ideig nem leszek😉))
Lehet, hogy regebbi szerias a kartyam vagy a BIOS-a, de azt most nincs kedvem tuningolni, mert ha elszall, akkor egy jo ideig nem leszek😉))
Most tokeletes, driver problema volt. Most megnezem, hogy egyebb mas jatek megy-e rendesen ezzel is (mivel, eddig mas tokeletesen futott😄).
THX! Akkor megnezem a drivert.
Bar valamelyik 5x.xx drivert mar teszteltem, es sajnos lassabb is, es hibas is. Pl az ETCC-hez nem ajaljak mert hibazik (teszteltem is, nem is volt jo). A Nascar meg fagyott😞(
De megtekintem, thx.
Bar valamelyik 5x.xx drivert mar teszteltem, es sajnos lassabb is, es hibas is. Pl az ETCC-hez nem ajaljak mert hibazik (teszteltem is, nem is volt jo). A Nascar meg fagyott😞(
De megtekintem, thx.
Kiprobaltam en is itthon a viewert, mert nekem is egy GF4 4200-as kartya van a gepembe. Nalam nem hibazik az arnyek (52.16-os detonatorral, winxp sp1 eng, dx9b).
THX. Legalabb ezt is tudom (alfavagas) 😉)
Tesztelhetnem mas driveren, de minden egyebb tokeletesen muxik, es kedvem sincs😉)))))
Tesztelhetnem mas driveren, de minden egyebb tokeletesen muxik, es kedvem sincs😉)))))
😊))
Ez az alfavagas.Be lehet egy referenciaerteket allitani,es ha ez ala megy a kirajzolando pixel alfaja,akkor nem kerul kirajzolasra.Ez nallad valamiert nem muxik.Most toltottem le a viewert, fx-en tokeletes,bent a gf3-asomon is tokeletes.
Mashogy is megneztem😊 Az alphan keresztul (mindegy hany szazalekos az alpha) nem latszanak az arnyekok. Ezen talan jobban latszik, az elso sarvedon:

Ugy latom ,nem megy az alfavagas .Ahol a fu texturajaban 0 az alfa ,azt nem szabadna kirajzolnia.
Majd megnezzuk.
Majd megnezzuk.
Ez nem ilyen sebessegu lesz a jatekban.Egy programot optimalizalni barmeddig lehet ,csak ido kerdese ,es persze a sebessegnovekedes nem linearis.A stencil arnyekot lehet kevesebb facebol allo objectbol is legeneralni .Nemreg talaltam ket vertexshaderes shadow volume generalasi modszert ,az a procirol kb 50%-os terhet le fog venni.
Egyenlore nem foglalkozom vele ,mivel xboxot buvolom.
Egyenlore nem foglalkozom vele ,mivel xboxot buvolom.
Megneztem a fu problemamat😉 Ugy nez ki, mintha a fu aphajan nem "menne" at a feny, arnyek, nem latszik att, es az arnyek, csak a fu-lapok egyik oldalan latszik, azert toredezett. Ezert is olyan a fu a hatterben, mert csak a tetejuk latszik, ami mogottuk van, az nem (a terep szeleinel jol latszik).
Itt egy kep a lapokrol, bar nem sokat lani, csak mozgasban;(

Itt egy kep a lapokrol, bar nem sokat lani, csak mozgasban;(

Ebbol tisztan latszik, hogy ha meg bejon nehany auto, plusz az egyebek, akkor nalam alapbol Shadow😮FF 😄DDDD
Ha a palya arnyekolas mashogy lesz megoldva, vagyis hasznalhatom majd, akkor nem nagy gond, mert belsonezetbol, ugy sem sok autoarnyekot latnek (fleg, a nagy porban, fustben)😄DDDD
Ha a palya arnyekolas mashogy lesz megoldva, vagyis hasznalhatom majd, akkor nem nagy gond, mert belsonezetbol, ugy sem sok autoarnyekot latnek (fleg, a nagy porban, fustben)😄DDDD
Az arnyek kicsit prici igenyes😉 A lenti kepnel, nalam alapban ~60 fps-t szamol, de ha bekapcsolom az arnyekot, akkor 25-28 fps kozott ugral😉))
Sokszor elofordul, hogy beszelek valamirol ,es igazabol csak en ertem.Mar megszoktam.
A szaggatasrol.Ez egy regebbi enginem,ezt varialja Little Shark.Ez teljesen lefoglalja a processzort,nem hagy idot semminek,ezet minden szaggatni fog ,ami mellette fut.
A szaggatasrol.Ez egy regebbi enginem,ezt varialja Little Shark.Ez teljesen lefoglalja a processzort,nem hagy idot semminek,ezet minden szaggatni fog ,ami mellette fut.
Ez egy nagyon szép szöveg volt! Úgy szeretnék én is ilyeneket írni, meg persze érteni is!! 😊))) Megfigyeltem, hogy ha zenét hallgatok, és a wieverben bekapcsolom a shadowt, akkor a buggy forgatásakor olyat szaggat a zene, hogy az csak na!!!!!
Ha a COD-ban a fakra is raszamoltak volna az arnyekokat az nagyon brutal lett volna.Mondjuk egy suru erdoben.
Nem veletlenul hagytak ki,kicsit szamitasigenyes.
Nem veletlenul hagytak ki,kicsit szamitasigenyes.
Nalad nem az arnyekkal van a baj,hanem a fuvel.A kocsin jo az arnyek.
Ha megnezed az eredetit,ott a fu nem log ki a korbol,mint nalad.
Mi lehet vele? Majd a fokodolo kitalalja. 😊
Ha megnezed az eredetit,ott a fu nem log ki a korbol,mint nalad.
Mi lehet vele? Majd a fokodolo kitalalja. 😊
Ezert is irtam, hogy felesleges a szamitott onarnyekkal foglalkozni. Egyelore luxus lenne.
De texturazassal megoldhato lenne normalisabban a dolog. Pl. ha egy fa all egy torzsbol, es rarakott lapokbol, ahova a lomb texturakat teszik, akkor meglehetne csinalni, hogy nem egy fajta texturat feszegetek minden lomb-lapra, ha nem az alsobbakra, lehet ugyan azt, csak a sotetebb valtozatat.
Bar, ha jelenleg csak 1 texturat hasznalnak egy fa lombjaihoz, akkor kellene 2-3, vagyis memoria igenyesebb lenne a dolog;(
De egyszeru palyaepitesi trukkel is megoldhato. Ha egy bokor az erdobe, fak koze- alakerul, akkor ne legyen mar tok zold, homogen az egesz, mert nagyon gazos;( Akkor annak a bokornak, legyen 1 de sotetebb, eredetileg arnyekolgatott texturaja. stb.
De texturazassal megoldhato lenne normalisabban a dolog. Pl. ha egy fa all egy torzsbol, es rarakott lapokbol, ahova a lomb texturakat teszik, akkor meglehetne csinalni, hogy nem egy fajta texturat feszegetek minden lomb-lapra, ha nem az alsobbakra, lehet ugyan azt, csak a sotetebb valtozatat.
Bar, ha jelenleg csak 1 texturat hasznalnak egy fa lombjaihoz, akkor kellene 2-3, vagyis memoria igenyesebb lenne a dolog;(
De egyszeru palyaepitesi trukkel is megoldhato. Ha egy bokor az erdobe, fak koze- alakerul, akkor ne legyen mar tok zold, homogen az egesz, mert nagyon gazos;( Akkor annak a bokornak, legyen 1 de sotetebb, eredetileg arnyekolgatott texturaja. stb.
A stencil arnyeknal barmi bekerul a stencil object belsejebe ,az 'bezavarja' a stencilbe rajzolast.Emiatt megjelenik rajta az arnyek magatol.Eddig azert nem hasznaltak,mert a stencil object /volume/ kiszamolasat a processzornak kell vegeznie,es ez elegge lassit.De latszik is a lassulas a viewerben.
A jatekokban az alfas dolgokra ,pl mint a fa, nem lehet stencil arnyekot rakni, mert itt facekbol kell felepiteni egy olyan objectet,ami majd a stencilbufferbe rajzolodik ki,es ezt ugye texturabol eleg nehez lenne felepiteni.Az onarnyek masik modja a hwshadow map,amit eddig nem surun alkalmaztak ,mivel pixelshader kell a z-ertekkel rendelkezo textura lekezelesehez.
A legjobb modszer jelenleg az arnyekokra a COD-ban is alkalmazott light-map,amit elore letracelnek .Ez sokkal jobb minosegu mint a realtime modszerek ,akar mennyi fenyforras lehet,es gyors is./csak egy plusz texura van mindenen/ De sok texura kell hozza ,es nem egyszeru leszamolni,egy raytracert kell irni hozza.
A legjobb modszer jelenleg az arnyekokra a COD-ban is alkalmazott light-map,amit elore letracelnek .Ez sokkal jobb minosegu mint a realtime modszerek ,akar mennyi fenyforras lehet,es gyors is./csak egy plusz texura van mindenen/ De sok texura kell hozza ,es nem egyszeru leszamolni,egy raytracert kell irni hozza.
2475-os kep nem render,hanem ugy kellene kineznie.Ott pedig a foldon is van arnyek,ugyanis meg veletlenul se lapra van renderingezve.Ez stencil arnyek ,ami egy kicsit bonyolultabban mukodik .
Lehet hogy mar leirtad ,de milyen 3d kartyad van?
Lehet hogy mar leirtad ,de milyen 3d kartyad van?
De persze, mondhattam volna a Stalker-t is, ott is hasonlo a helyzet;( Minden egyes bokor- vagy falevel, ugyan ugy van megvilagitva;(
Termeszetesen jo otlet lenne - persze ha birja az engine - hogy a fu objektumokra is vetul az arnyek, es nem csak a talajra. De a talajra mindenfelekeppen kellene😉
Ez az egyik, amitol altalaban falra maszok, pl. egy extra FPS-ben is. Mindennek szuper vetett arnyeka van, de onarnyek egy gram sem, es pl. a fak-, bokrok koruli reszek teljesen homogenok, arnyek nelkuliek;((
Persze, az onarnyek elegge eroforas igenyes, vagyis felesleges, de trukkel megoldhato lenne. Ez meg a legujabb, hardcore FPS engine-nekben is gagyin van megoldva;((
Pl. egy fa tobb elforgatott, pozicionalt lapbol all, amire ramappolnak egy-egy lomb vagy ag texturat, levelekkel. Ami teljesen jo lenne, ha szamitasba vennek, hogy a lombok, agak, levelek, sajat magukra, egymasra is vetnek arnyekot! De mivel nem, igy az eredmeny mindig, egy teljesen szep, zold, arnyekmentes fa😞((
Persze, mint fanak, vetett arnyeka van - ha kell, alphas levelekkel egyutt - de akkor is a fa, nagyon gagyi😞(
Ez az egyik, amitol altalaban falra maszok, pl. egy extra FPS-ben is. Mindennek szuper vetett arnyeka van, de onarnyek egy gram sem, es pl. a fak-, bokrok koruli reszek teljesen homogenok, arnyek nelkuliek;((
Persze, az onarnyek elegge eroforas igenyes, vagyis felesleges, de trukkel megoldhato lenne. Ez meg a legujabb, hardcore FPS engine-nekben is gagyin van megoldva;((
Pl. egy fa tobb elforgatott, pozicionalt lapbol all, amire ramappolnak egy-egy lomb vagy ag texturat, levelekkel. Ami teljesen jo lenne, ha szamitasba vennek, hogy a lombok, agak, levelek, sajat magukra, egymasra is vetnek arnyekot! De mivel nem, igy az eredmeny mindig, egy teljesen szep, zold, arnyekmentes fa😞((
Persze, mint fanak, vetett arnyeka van - ha kell, alphas levelekkel egyutt - de akkor is a fa, nagyon gagyi😞(