7782
  • sznupi
    Jah, piknikeztünk a mai nap, bár nemtom, hogy a hó hova tünt. 8-))))
  • petesilver
    Azon töröm a fejem, vajon honnan?? Együtt kirándultatok, vagy mi??? :)))
  • sznupi
    De ismerősek azok a fák. 8-))))
  • M. Tibor
    A fiam keszit mar megint valamit es loptam egy kepet.:)
  • dikki*yysw
    Ez mindenhol így megy, szal. Nekünk Kandón mondták, még soha nem volt ilyen arányú lemorzsolódás.
    400-ból most másfél év után vagyunk úgy 90-en, két modul már biztos, hogy nem indul a 7-ből, ilyenek :)
  • petesilver
    Nem:) Gyúrom a maxot, ez itt most egy realisztikus fű+buggy render.
  • Imurai
    Fűmagreklám?
  • petesilver
  • Gregorius
    Nem, nincs, de cserébe viszont gátlástalanul b* meg vizsgán az embert. Az a gond, hogy az évfolyamunkon 700 embert vettek fel év elején, ami rekord a szakon, és nem bírja el az egyetem fizikailag. Nincs elég hely, gép, tanár, ezért aztán vágnak minket rendesen. Végezni ugyanúgy 100 ember fog azt mondják.
  • ranGer2
    Ja! amugy ez egy idézet lenne! csak elfelejtettem az idézőjelet! HEHE!
  • petesilver
    Frászt!!! :)))) A zseni ösztönös, csak tanulással tud igazán! :))))
  • petesilver
    Bár ez is nagyon tetszik!!!!!!!!!!
  • petesilver
    Érthető, tiszta, világos munka. Első olvasásra még jónak is tűnik! Majd Ant megmondja, ha hiányzik belőle valami, mert én nem jöttem rá, hogy lenne ilyen.
  • Alexease
    http://www.simcar.com/literature/umich/iavsd95.pdf
  • ranGer2
    A zsenik nem tanulnak hanem tudnak!
  • Alexease
    Mindenfele autoval kapcsolatos teszt, analyzer stb. progi (demok): http://www.performancetrends.com/download.htm
  • Alexease
    Itt vagyok, de egy szot sem ertek belole:))
    Anetka nem annyira ****** (a kivant resz igeny szerint behelyetesitendo:) az eletben, csak a TV-ben annyira ellenszenves:)

De itt egy komplett konyvecske, rajzokkal, sok-sok keplettel a temahoz kapcsolodoan:))) PDF 2.4 mega
  • dikki*yysw
    Nálatok is van olyan, hogy aki 3-adszorra nem csinálja meg a tárgyat, azt kibasszák? :P
  • Gregorius
    Azért vágom ennyire, mert egy igazi zseni vagyok. Harmadszor hallgatom a FizikaC1 nevű tárgyat 3. évfolyamos létemre. De vizsgázni nem tudok.
  • M. Tibor
    Jon Alex hamarosan es o is erteni fogja mert o is marslako. szerintem o elvalalja Anettkat. :))))
  • Gregorius
    Csak arra kérlek, hogy ne Anettkával kelljen egy kabinban utaznom.
  • M. Tibor
    Te is egy marslako vagy.:)
  • Gregorius
    Én értettem, de azért kell hozzá kuvikolni. A mondatok jó sűrűek, ezért ha érti az ember jobban megy, mintha hosszúak lennének, de ha nem teljesen világos a dolog, akkor nagyléptékű, Ant biztosan megérti majd. Bár ez a mátrixos dolog új volt így fizika néven, de analízisből ismerős volt, csak még ilyen összefüggésben nem találkoztam vele.
  • Gregorius
    Lantos :)
    Megúsztam, szabályozástechnikát tartott volna nekem, de valószínűleg, mivel idén nem vettem föl, ezért nem ő fogja tartani. Füstöss fizika rulez!

Bocs, szóval mire túl tettem magam a hozzászólásokon, meg felfogtam őket, és begépeltem a választ megjött a doksi, úgyhogy most már látom, hogy halad a dolog.
  • dav
    Nemá, alig van benne pár képlet, és azokban sincs deriváláson kívül semmi extra művelet. Se egy hatvány, se egy szögfüggvény, sehol semmi...
    Azért remélem Ant majd megérti és fel tudja használni.

No, én most megyek, legközelebb csak hétfőn leszek. Jó pihenést mindenkinek!

Üdv:
    dav
  • M. Tibor
    Ujra olvasgattam, de most csak modjaval, nem ugy puff bele a kozepebe.:)nehogy kave mergezest kapjak.
    Ha valaki azt mondja, hogy ertheto ez a josag, azt azonnal teleportalom a marsra.:))
    De majd Ant - az is egy marslako - az biztos, hogy erteni fogja.

THX dav
  • Gregorius
    Nem kell annyira sietni, nem kell mindent egyszerre megcsinálni. Szerintem az első lépés, hogy a felfüggesztés menjen egyelőre nem forgó motor nélküli kerekeken. Semmi extra, csak a szokásos sin cos függvényekkel kiszámolt erőhatások a rugókra, és hogy ilyenkor hogy mozog a kerék. MEgnézzük honnan jön az erő, milyen szögben áll a felfüggesztés, milyen erőt kap, mennyire nyomódik be stb.
    A végén, ha hozzáadjuk a kerékforgást, annak már semmi köze nem kell, hogy leygen a felfüggesztéshez magához, de lehet, hogy még az erőhöz sem, ami rá hat, nem?
  • M. Tibor
    Igen, es kapasbol itam egy kavet mert le ment a vernyomasom!.
  • dav
    Belenéztél? :)
  • M. Tibor
    Professzor vagy? :))))))
  • dav
    Na, elkészült a doksi egy része, itt található:
    http://topcat.iit.bme.hu/~davidg/fizika1.doc
    Sajnos nincs benne a teljes felfüggesztés, csak a fele, de ma már nincs több időm, majd jövő héten folytatom (ha lesz rá igény).
  • Alexease
    E$z meg vegyi-gyumi, inkabb muszaki rajzok, meg elmelet: CarTech
  • Alexease
    Persze hogy erdemes! Ezek csak tajekoztato jellegu dolgok, semmi extra;))
  • dav
    Jól nyomod Alex, érdemes egyáltalán folytatnom a doksit? :)
  • Alexease
    Kormany-geometria es kerekdoles grafikonok, rajzok, keplethegyek:)))))
    Steering Geo
  • Alexease
    Csak erdekesseg: CarSim
  • M. Tibor
    Hu de kapnek en most Anttol, meg jo, hogy nincs bent.:)
    Vagyis senki sincs bent, mert nagyon hideg van es szunnapot tartunk a mai napon, tiszta dedo. :))))
  • sznupi
    Amúgy belegondolva tényleg hülyeséget írtam és nem az jött le belőle amit közölni akartam. 8-))))
  • sznupi
    Hmmm, akkor anno a mechanika tanárom átvert engem. 8-))))
  • dav
    Sznupi, ezt a hozzászólást az előbb nem is vettem észre... szerencsére, mert szerintem irtó nagy hülyeséget írtál :) Szerintem a két irány között nincs jelentős különbség (talán ezrelékek, de az kit érdekel). De nehogy megsértődj!