Csillagászat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gigabyte P55A-UD7, i7 860@4,4 ghz Saphire 5870
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
http://astro.elte.hu/astro/hun/oktatas/gyik.html
http://www.felvi.hu/felveteli/egyetemek_foiskolak/!IntezmenyiOldalak/meghirdetes.php?meg_id=6017
Meg van egy ilyen tanfolyam is a mesterképzésre elõkészítéshez:
http://hirek.csillagaszat.hu/programajanlo/20091218-alaptanfolyam.html
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Él még ez a topik?
Az utóbbi idõben nagyon felkeltette az érdeklõdésem a tudomány ezen ága, gondoltam csatlakozom a topik törzslátogatói köréhez ha szabad... <#wink>#wink>
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
asszem alszok még párat a dologra
(... ja és állvány)
amúgy "csak úgy" nézegetni persze ezek a kis optikák is jók (egy 20x30-as Turiszt-tal már megvannak a Jupiter lapult alakja, halvány sejtés a felhõsávjairól és a négy Galilei hold, a Szaturnusz szép sárga színe, a gyûrû (de csak széleken elválva a korongtól, ha ugyan látszik), a Vénusz fázisai, de a többi az marad kis "csillagocska"). Én már egy ilyennel is hihetetlenül élveztem a dolgot. De mindig fájt a szívem, h miért nem látom a Nagy Vörös Foltot, a Mars felszíni alakzatokat, korongnak a Szaturnuszt, terminátor-eltéréseket a Vénuszon, stb, stb....
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Newton + Autotrek - 100e Ft
Makszutov-Cassegrain + Autotrek - 89e Ft
Én ezek közül választanék, ha az adott feltételek mellett kellene most vennem egy ilyesmit. Ha mondjuk városlakó vagy, inkább az utóbbi, mert sokkal könnyebben szállítható.
ezekkel nem lehet mélyég objektumokat látni? galaxisokat, ködöket?
valami komoly cuccot szeretnék, érdemesebb inkább még gyûjteni hozzá? mit ajánlotok?
A pénteki túrára viszont kíváncsi vagyok, ha lesz idõm, akkor elmegyek <#vigyor4>#vigyor4>
ZilogR: Hát sajnos várhatóan nem szakadozik fel a felhõzet, szóval ezt most bebuktuk...
ellenben van olyan, h távcsöves meteorozás, de nem tudok olyan embert a környezetemben, aki effélét mûvelne... 😛
azért szabadszemes egy ilyen észlelés, mert a távcsõ látómezeje nagyon kicsi és annak az esélye, h egy meteor éppen a látómezõn húzzon keresztül, igen csekély.
sokkal valószínûbb, h szabadszemmel fogod látni a raj radiánsa irányából szétspriccelni a meteorokat. (Persze a spriccelés csak akkor lenne igaz, ha sûrûn jönnének az egyes meteorok, itt inkább egy pontba lehet majd gondolatban meghosszabbítani a meteorok nyomvonalát)
Esetleg érdemes elõtte és utána való napon és hajnalban is észleléssel próbálkozni, a kitörés maximum becslések sok bizonytalanságot is tartalmazhatnak!
Ha kifog valaki egy jó kis maximumot, az egy életre emlékezetes lesz (és ki tudja, milyen anyagfelhõkkel fogunk szembe találkozni kedden/szerdán)...
A holdfázis ideális (alig 4-5%-os növekvõ hold, tehát egész éjjel holdfény nélküli!), már csak a felhõket kell elûzni!
A met.hu szerint napos és erõsen felhõs idõszakok váltakoznak, remélem jó hosszú derült periódus esik majd keddrõl szerda éjjelre.
A Leonida raj 17-rõl 18-ra virradó éjjel várható, egy link, ahol lehet kicsit bõvebb infot összeszedni!
Aznap éjjel egy kicsit sûrûbb postokkal fel lehetne pörgetni a topicot!
A bal oldali ábra a nyarat mutatja, látható, hogy az északi félteke van ekkor inkább kitéve a napnak
Nem akkor kéne melegnek lennie a Földön mikor a naphoz közelebb vagyunk?
Néztem a föld pályáját és ugye nyáron vagyunk a legmesszebb a naptól.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Világûr szimulátor, mindenféle égitestet lehet betölteni és azok tulajdonságait állítgatni.
Nagyon érdekes, aki kíváncsi rá töltse le. Egy ideig ingyenes.
Universe sandbox
Egyáltalán nem értek hozzá. 😄
Nézzétek meg mindkét áruházláncnak a cégnevét.
Segítek a lustáknak: MEDIA MARKT SATURN HOLDING MAGYARORSZÁG KFT.
azaz egy az egyben egy cég akinek kurvára mind1 melyikbe megy valaki vásárolni, csak a lényeg az, hogy a buta proli azthiggye hogy mivel õ utálja a mediamarktot, van választási lehetõsége azzal ha a saturnban vásárol.
Éljen a verseny és a piacgazdaság!
Line: neked csak azt kell látnod, h kifelejtetted a te joy-od mennyit ÉR, mert én két bolti árról beszéltem, te pedig azzal intézed el, h ez 200Ft-ot ÉR, itt meg 4000Ft-ért adják, míg a távcsõboltban meg 6990Ft-7990Ft. Értelemszerûen a szubjektív vonal belekavarása egy nagy flamewar kezdetét jelentheti, amibõl én nem kérek, de persze nem is szeretem, ha ilyesmivel próbálnak meggyõzni, hogy egy barom vagyok...
Amúgymeg:
Mit jelent gyorsulva születni? Kicsi pontból szétspriccelõ anyag egyre gyorsabban spriccel szét, még hosszú idõ után is?
Vagy ez olyan, mint egy robbanás, kezdetben õrült sebességgel és egyre gyorsabban távolodnak a részecskék, mert (konyhanyelven) még van mögötte anyag, még zajlik a reakció és az gyorsítja a már repülõ részeket egyre távolabbra.
Ez milyen, ha átültetem világmindenség-születésre? Nem vagyok kozmológus, de ha egy kozmológus ezt robbanás-hasonlattal magyarázza el nekem, akkor rögtön vissza is kérdezek (mert a robbanást értem), h akkor ez azt jelenti, hogy a robbanás "epicentrumában" még mindig zajlik a reakció és az hajtja egyre gyorsabban a már elrepült galaxisokat? És egy idõ múlva, amikor elfogy a kozmikus puskapor, akkor beáll az az állapot, amikor a részeket már nem gyorsítja semmi.
Akkor az történik, hogy (ha nem lenne gravitáció) az egyenes pályán egyenletes sebességgel haladó részek elköszönnek egymástól és távolodnak a végtelenségig?
De ugye van ez a tömegvonzás dolog, akkor ezek addig gyorsultak és most szépen elkezdenek lassulni és jönnek majd vissza? Esetleg lehet olyan eset, hogy ezek a fránya elrepülõ nagy tömegek nem élnek ezzel a lehetõséggel és tovább távolodnak? Miért is csinálják ezt?
Én laikus vagyok. Vannak valszeg megfigyelések, amik alapján a fizikusok kijelentik, hogy most tágul, de lassulva, tágul, de még mindig gyorsulva, összeroskad egyre gyorsabban, vagy épp a fene se tudja, amolyan a kettõ között hezitál.
Én személy szerint nem vagyok fizikus, és sci-fi aggyal megáldva abban hiszek, hogy ahol épp van egy nagy reccs, ott ugyanazon a helyen, de "máshol" épp egy nagy bumm - a világmindenség olyan, mint egy homokóra: van, ahol épp összegyûlik az anyag és egy kis lyuk felé száguld, míg valahol máshol, de mégis ugyanott, ugyanaz az anyag épp azon a kis lyukon õsrobban kifelé.
Ez jó is lesz vitaindítónak, asszem... 😛
aMUGY ÉN NEM OFF AL KEZDTEM CSAK ARRA NEM VÁLASZOLT SENKI UGYLÁTSZIK JOBBAN ÉRDEKLI AZ EMBEREKET A MEDIAMARKT MINT A VILÁGEGYETEM SORSA. 😊bocs caps és lusta vagyok.
minden fórumba van egy kis off, nehogymár ez ne férjen bele
ha nem tetszik töröltesd a modival
ugye nem vagy részvényes? 😄
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Mindenki tudja, hogy annál drágábban nem vehetsz meg semmit, persze ez igaz a nagy pajtásukra a Saturn-ra is akikkel reklámháborúztak😄
Inkább azzal kéne reklámozniuk magukat, hogy igaz hogy ott minden rohadt drága, bármit megkaphatsz, tényleg van választék, ez az egyetlen elõnyük.
Én vásároltam már ilyen helyen, nem zavart, hogy pár száz forintot ráfizetek, mert cserébe nem kell rohangálni a világ végére.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz