II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát ha a Buchont tényleg a tokás/bögyös galambról nevezték el (ha már megtanultuk) amit a Merlin-motor burkolata okozott, akkor szerintem addig, amíg a gép ilyen tokás-bögyösen néz ki. Vagyis ha a motort lecserélik DB-motorra és annak a karcsúbb burkolatára, akkor már mitől lenne Buchon?!
A kérdés akkor filozófiai: Meddig buchon a buchon és mikortól BF?link

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

No de mért? Egy gyári sárkány,gyári motorral.Az egy BF:) A Buchon az azért az mert mint írtuk hajaz egy begyes galambra.
Most utánanéztem ennek , valóban voltak II.VH s harckocsik a szemben álló erőknél de elég elenyésző számban.Az Izraelieknél Centurionok voltak leginkább,az arab országoknak voltak ilyen olyan vasaik de azért nem voltak meghatározóak. Ahogy az általad küldött linkben is szerepel inkább a szíreknek volt belőlük pár darab.
Az egy Buchon DB motorral,semmi több.
Nem szavakon lovagolok,csak szőrszálakat hasogatok. :)

Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2017.08.27. 13:16:55

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Asszem erről kapta a nevét.
https://www.fincacasarejo.com/catalogo/detalle/paloma-buchon-de-norwich
Ne lovagoljunk már a szavakon:)) Az amiről szó volt egy G2 vagy 4 es vas. Eredeti a sárkány eredeti a motor ergo az egy eredeti G akármi.
Ez meg egy spit amit a germánok lelőttek ,vagy csak kényszerszállt annó és nem lévén jobb megoldás beleraktak egy DB mocit,gondolom tesztrepülgettek vele. De ez Spit ,csak DB mocival.No meg ezek egyedi esetek a buchon meg mondhatni "sorozat" gyártású volt.
Ez meg volt Spitfire

Ez a Messzer Buchon sztori ilyen szemantikai vita. Emlékezetbeől a háború alatt kaptak a spanyolok 50 109G sárkányt, de motor nélkül, abba buheráltak később Merlin motorokat, illetve licenc alapján építették is talán a sárkányt és reptették egy darabig ezeket. Ha jól emlékszem a szárny belső szerkezetében is volt pár változás, mert a Merlin nem tudta fogadni az eredeti légcsavaragyon keresztül tüzelő gépágyút, ezért szárnyba kellett francia Hispano-kat hekkelni.

Ettől szvsz ugyanolyan Me 109 mint a többi, pár apróbb változtatással, ezzel az erővel a magyar gyártású 109-esek sem azok, mert hogy nem Regensburgban meg Bécsújhelyen rakták őket össze. Na bumm.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Amúgy a spanyolok nem csak merlinnel szerelték őket ha jól rémlik.Beleherbákoltak azok is 2-3 féle mocit ,amit találtak a polcon. Mert ugye kaptak sárkányt annó (asszem a polgárháború után) de a motorok valahogy ne akartak megérkezni. Jelzemm szerencsére ,mert akkor ennyi se maradt volna meg azokból a csodálatos gépekből.
Én ezt annó olvastam valahol,asszem a sqadron signál egy kiadványában. Na ha ők hülyeséget írtak akkor most én is azt terjesztem. De több helyről visszaköszönt már ez a verzió. Spanyolul kb semmit sem tudok én sem:))
Hát akkor elkezdhetem átértékelni a rendkívül szegényes spanyol nyelvtudásomat, köszi a javítást (azt hittem, legalább ezt tudom, mert egyébként a galamb az spanyolul paloma). Viszont így a DB-motoros Messzer pláne NEM Buchon!!
jaaa, azt nem figyeltem :)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

A 6 napos háború ha jól tudom 1967 ben volt. Akkor már mirage-k vagy mik voltak a légierőnél .Hogy harckocsik mik voltak azt nem tudom,de hogy ilyen vasak nem repkedtek az ziher.
Én sok mindenhez nem értek,de a II.VH gépekből főleg a BF ből doktorálhatnék:)) Szerintem még el is vezetném:)
Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.08.27. 11:41:14
molnibalage83
Ő repülőkről és nem harckocsikról beszélt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

A Buchon az valamilyen begyes galambfajta ,és a spanyolok amiatt adták neki a nevet mert úgy nézett ki a merlin miatt.Ugye a DB mocit fejjel lefele építették be míg a merlint nem így át kellett alakítani az orr részt mert csak így fért el.
Te nagyon kevered a dolgokat:)) A 6 napos háborúban nem voltam már ezek a gépek. Amúgy részben volt II. VH-s pilcsik voltak legalábbis az Izraelieknél . Már 1948 körül.
Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.08.27. 11:28:16
Hát ez max csak VOLT Buchon, mert ebben már DaimlerBenz motor van!! A Buchon azért kapta ezt a nevet, mert a Messer sárkányba angol Merlin motort építettek, így lett öszvér (a Buchon ezt jelenti spanyolul, ugyanúgy mint a Mezek cseh nyelven - a szintén Me-sárkány és a típusidegen Jumo motor házasítása miatt).
hááát a 6 napos háború kb. olyan lehetett mint egy egy átlagos T5 csata a WOT-ban, mindenféle 2. VH.s vas mindkét oldalon, amiket nem éppen profi személyzet kezel :)

Azokat az Izraeliek vették meg annó. Vicces volt ,hogy messerekkel harcászkodtak,plusz a legtöbb akkori pilótájuk zsoldos volt.Volt ott minden féle náció,az angoltól a németig.
Ez mért lenne az? Max visszaépítették abból ,de ebben DB motor van.Eleve három tollú a légcsavar és a kipufogók is lent vannak.
Ezekbe Merlin motor volt,és igen a Csehek raktak Jumo-t mikor elfogyott a DB.
A BOB filmben Hurricane festéssel is repültek ilyenek.

molnibalage83
Én valamiért arra emlékeztem, hogy He-111 motorokat raktak bele, de akkor az lehet, hogy a cseheknél volt?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Mindkét említett filmben Buchonok játszottak,meg pár másikban is.
Még ez is Buchon

Az lehet, de ezeket az Angliai légicsata forgatásakor használták, nemrég volt hír az árúba bocsátásukról.
a hír

TG

Utoljára szerkesztette: ambasa, 2017.08.26. 23:14:17

karosszéktábornok.blog.hu

molnibalage83
Asszem a Mephis Belle filmhez használtak ilyen öszvér Messzereket.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.08.26. 22:08:34

Ez egy Merlin-motoros HA-1112 Hispano Buchón, gondolom a felségjelet filmszerep kedvéért kapta.
hogy miket lehet találni a hátsó kert raktárában...
//www.youtube.com/embed/g8d0tJGw7tU
Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2017.08.26. 00:26:54

party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo

de végül a balhét mégis csak nekünk kellett volna elvinnünk nemzetközi szinten, közben a bajszos meg röhög a foteljében miközben eljátssza a béketeremtő nagy testvért kelet európában.

és ráadásként ha az általunk kirobbantott világháború végül úgy fejeződik be ahogyan most ismerjük(német vereség) akkor valószínűleg még ennyi se maradt volna az országunkból.

"szóval azon a határon is kellett volna pár katonát állomásoztatniuk a Csehszlovákoknak."

csehek kb majdnem ugyanazon a szinten voltak mint Magyarország, minden oldalt csak ellenséges országok területi követelésekkel.

ERRŐL tudsz, ugye?

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

nem támadnunk kellett volna, csak lekötni pár hadosztályt, meg azt se feledd, hogy néhány területre a Lengyelek is bejelentkeztek, szóval azon a határon is kellett volna pár katonát állomásoztatniuk a Csehszlovákoknak.

még hogy kirobbantani... az ország semmilyen szinten nem volt felkészülve egy háborúra, legyen az rövid vagy elhúzódó, és ez késöbb meg is látszott a keleti fronton.

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

erről én először Földi Pál (tudom, tudom) könyvben olvastam, szerette a témát.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

+1

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

molnibalage83
Ettől függetlenül szokott érdekeseket mondani. T idegbeteg faszozása meg röhejes annak fényében, hogy mekkora marhságokkal hányja tele a fórumot...

kedvenc youtuberem:)
de ja, nagyon ripacs :)

Tetsuo
Ezt az idegbeteg f@szt te végig tudtad nézni?! :-O

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

érdekes

//www.youtube.com/embed/v9xK6hdbdAA

Tetsuo
Nicolas Cage egy hitvány ripacs. Miatta nézhetetlenek a filmjei alapból... még ha jó is lenne esetleg a történet miatt; de ez a kvalitás hozza magával a hasonlót a többi poszton is.
A City of Angels-ben alakított legjobban, de azt is Wim Wenders eredetijével összehasonlítva a filmművészet megcsúfolásának vélhetjük.
Brad Pitt mondhatni egy tehetséges színész (volt), legalábbis a jelenlegi felhozatalt illetően kiemelkedő, mégis a rosszabbnál rosszabb filmjei miatt devalválódik: (nem is oly apró)pénzre váltja a tálentumot.
Szánalmas, hogy lefekszik az elvárásoknak és nem zavarja a giccs, többek között a 2. vh-ús filmjei abszolút ökörségek a témát és a megvalósítást illetően.

A Das Boot minisorozata egy remek alkotás, de azért túlzás a köré kialakult kultusz - szerintem -, amúgy semmi extra nincs benne, csak klappol.
Általában a régebbi filmek magasabb minőséget képviselnek, persze nem az effektek vonatkozásában. Például a Hell in the Pacific sem rossz.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

molnibalage83
A Fury az egy katvány.

RatBaG
én fordítva gondolom.

Per Aspera Ad Inferi.

na, így már akkor van angol, meg magyar nyelvű cikk is linkelve ;)

Ha már Indianapolis...

Most találták meg a roncsait cca. 6 000 m mélyen.

A NAVY továbbra is saját tulajdonának tekinti a roncsot ezért a koordináták titkosak maradnak.
hááát, a csudifuri tankra így is köröket vert, jó mondjuk ez nem nagy szó :)
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.08.20. 11:33:30

RatBaG
én is ezt hittem az előzetes alapján... de ilyen fost ritkán látok.
egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor tekertem bele filmbe az elmúlt tíz évben (amit leszedek, végig is szenvedem), de ez kiérdemelte. gagyi cgi, botrányos színészi alakítások, vontatott, dögunalmas cselekmény.

Per Aspera Ad Inferi.

USS Indianapolis

ja, a tavalyi Nicolas "mindent elvállalok" Cage által fémjelzett film nem olyan rossz (nem is jó, de az öreg által fémjelzett filmek közül a jobbik)