15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Renegade
    hogy sülhetett volna el rosszul, vagy hát ennél rosszabbul? simán megpattant a királyi család, veszítettek egy csomó hajót

bár persze lehet, hogy rohadtul hiányzott volna Franciaországból az a 10-20 ezer német katona, akit átdobnak Norvégiába pluszba, mert mondjuk megakadt az offenzíva.

Jópofa kérdés az is, hogy megtörtént volna akkor is Norvégia lerohanása, ha nincsen Altmark incidens.
  • Kissssss0 #13595
    meg persze te is tévedhetsz néhanapján.... oh wait.
    (látom már mindegy)
  • robgros
    What if jellegű témában felvetődik a kérdés: mi van akkor, ha a skandináv kaland rosszul sül el a Wehrmacht számára? Nyilván a Führernek is tekintély veszteséget jelent.
  • molnibalage83
    Ennyi történt felesleges tovább ragozni szerintem.
  • Renegade
    nem gondolom, hogy te voltál (általános többesszámban értettem a leírtakat, azért neked címeztem, mert így tűnt legegyszerűbbnek felvenni a témát), elvégre nyomon követhető az események láncolata a modi topikban, ott látszik pl, hogy más topikban is volt vele gond.
    Általában az is egyértelmű, hogy ki bannolta, csak most valamiért nem frissül a büntilista, de ez a része mindegy is.

• Oddball29
    Én nem nyomtam fel, csak kb. baromi unott fejjel próbálom átugorni a baromságait.
  • Renegade
    szeretem a cinikus költői kérdéseket, mert nem kell őket megválaszolni :)
  • robgros
    '(amúgy hé, üdv a 10 millió polihisztor országában)'

Emiatt szokásom kérdezni, ha ennyi ember van az országban, aki mindenhez ért, hogy-hogy nem haladunk előre?
  • Renegade
    ezt sem vitatom, bele is írtam a kommentembe. :)
  • fonak
    A különbség, hogy ő tett le valamit az asztalra, és ha hülyézett is, alá tudta támasztani.
  • Renegade
    no offence dude, de te pont nem vádolhatsz senkit sem ezzel az SG-n. :)

a többségünk elfogadott pokrócnak, mert már tettél le az asztalra, de aki nem, az simán beleáll veled egy személyeskedéssel tarkított értelmetlen szópárbajba.

megértem azt, hogy zavarnak azok akik nem kellő felkészüléssel vitáznak (amúgy hé, üdv a 10 millió polihisztor országában), de ez nem feltétlen kell, hogy azt jelentse, hogy neki állsz sértegetni másokat. Szerintem annak kell felnőttebb módon reagálnia, akinek a tudása magabiztosabb. Ok nyilván a kevesebb ismeretanyaggal rendelkező részéről pedig szükséges némi alázat, de az csak korral jön. :)
  • molnibalage83
    Kicsit? Évek óta mást sem csinált az SG-n...
  • Renegade
    nem vitatom, de erre valók a büntipontok. Ha kap hármat és tovább pattog, akkor még meg is értem.
  • Renegade
    ha jól tudom, akkor azon a pár hónapon elég sok múlott(szerintem plusz egy hónap is elég lett volna), lett volna idejük rendesen mélységében körbevenni Leningrádot, frászt hozva ezzel a Karélia és Murmanszk környékén tevékenykedő szovjet csapatokra. Jó eséllyel még Moszkvát is jobban körbe tudták volna venni, esetleg be tudnak vonulni mélyebben az elővárosokon túl, már ténylegesen Moszkvában mentek volna a harcok. Na mit kapott volna akkor Moszkva

Érdekes kérdés ebben az esetben Leningrád: ugye így is hihetetlen sok civil éhen halt, de volt remény arra, hogy a tó jegén át kapnak ellátást. Viszont ha ez a kapu is bezárult volna, mert a szovjetek épp azzal vannak elfoglalva, hogy bármi áron megakadályozzák a a Fin és Német csapatok találkozását, esetleg a murmanszki csapatok elvágását, akkor így mi lett volna Leningráddal?

Szerintem feladják és Német kézre kerül Leningrád. Moszkvából evakuálták volna a komplett vezetést, talán még fel is gyújtják a picsába.
    Leningrádot képesek lettek volna etetni finnek?
    Hát mondjuk Moszkvát a németek?

Ez egy olyan pontja lehetett volna Barbarossának, ahol nem biztos, hogy Sztálin megkapja a feltétlen bizalmat.

Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.11.09. 11:42:07
  • fonak
    Szerintem kicsit túllépett egy határon a személyeskedésben.
  • robgros
    És kezdi az egészet elölről :D
  • HUmanHunter
    majd regel újra és visszajön :D
  • robgros
    A trollt kifelejtetted a listáról
  • Kurfürst
    Mert szemlátomást nem csak furcsa fiatalok látogatják a topicot, hanem hobbi nácivadászok is, akik felnyomósdit játszanak.
  • Renegade
    hát nem mondtam, hogy könnyű így élni, mondjuk nem is unalmas :)
  • robgros
    Rossz kombináció
  • Renegade
    naiv vagyok és idealista :)
  • Renegade
    pedig úgy kerek, ha van egy konteós, egy szalonnáci egy szalonkomcsi, egy amcsi meg egy japó fetisiszta, ahogy meglenne a kombó, valakit elzavartok. Nektek semmi sem jó
  • robgros
    Egyáltalán fog csiszolódni az a tudás?
  • Renegade
    Miért bannoltátok/bannoltattátok?

Rendben, bizonyos történelmi lehetőségeket elég nagyvonalúan kezelt, de egy 7 éves accal szemben megbocsátobbak általában a modik.
    Hát, hogy fog így csiszolódni a történelmi tudása az adott korról?
  • Oddball29
    Szuper. Hamisíthatatlan neonáci mellé most már van egy igazi kreténünk is.
  • pbsb4
    Egy kis érdekesség. Már az I. világháborúban alkalmazták a kereskedelmi tengeralattjárókat.

http://www.kriegsmarine.hu/hk/ba00901m.html

rengeteg érdekes cikk, tanulmány van fent itt. Érdemes átböngészni.
  • pbsb4
    Teszek még egy kísérletet. Bár szerintem nem sok eredménye lesz:

Idézet tőled:
    "„a német japán viszony sosem volt felhőtlen”
    Ahhoz képest és a nagy távolságok ellenére elég sok mindent megosztottak, és nem gabonát, acélt, mint a szovjetek, hanem csúcstechnikát.
    A végén a németek még uránt is küldtek volna tengeralattjáróval, de kapituláció miatt már nem ért el oda."

A mondatodból a következők derül ki: Te a háború alatti együttműködésre gondoltál, így én erre reagáltam.
    Hozol egy forrást a technológiai együttműködésről ami már a háború előtt is zajlott a két állam között.
    Ez miben cáfolja azt amit leírtam?

A haditengerészeti részhez nem szóltál hozzá, pedig szerintem egész jól megvilágítottam, hogy miért nem igaz amit leírtál.

Érdeklődve várom a válaszod. :)
  • robgros
    Jah, miután rájuk dobtak egy atomot :)
    'ahol németek durva mechákat, lépegetőket, szuper katonákat meg légi erődöket fejlesztettek ki. '

Amiről kiderül a játékban, hogy a Yichud technológia összelopkodásával teremtették meg :D
    Utoljára szerkesztette: robgros, 2017.11.09. 09:11:44
  • Prof William
    Ez igaz. Egy hajó teljes harcrendbe állítása nem két hét.

Egy USA val összemérhető haditengerészethez még legalsóbb hangon is teljes SZU feletti győzelem és minimum 10 békés év kellet volna. De inkább több. És persze csak akkor ha ezalatt az idő alatt az USA nem csinálna semmit.

1943-max akkor lehetett volna esélye egy USA elleni sikeres támadásnak ha új Wolfenstein játék univerzumában vagyunk, ahol németek durva mechákat, lépegetőket, szuper katonákat meg légi erődöket fejlesztettek ki.

De még ott is kb 1948 körül sikerült megadásra kényszeríteni az USA-t.
  • Kara kán
    Pucolj innen kelekótya!
    Olvasgass, nesze!
    (Már, ha tudsz angolul, de remélem ennyit még kisillabizálsz a Google Fordítóval is.)

Persze a Kissssssssssss is tévedett, ugye.
    Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.11.09. 08:22:49
  • pbsb4
    Rég röhögtem ekkorát:

"Hitlernek 1933-ban sem tankjai, sem tengeralattjárói, sem harci repülői stb. nem voltak, aztán egyszer csak lettek. Ugyanígy lett volna győzedelmes haditengerészete is. Hipp-hopp!)"

Ki volt Hitler vajon? Egy Lvl. 99 szintű elf varázsló? :D Egyet gondol és a semmiből teremt meg egy az amerikaikkal összemérhető haditengerészetet? :D

Tudod mennyi idő egy nehéz hajóegység megtervezése és megépítése?
    Tudod hány megfelelő méretű szárazdokkal rendelkeztek ahol ezeket a hajókat meg lehetett építeni?
    Tudod mekkora acélgyártási, lemezhengerlési kapacitással rendelkeztek?
    Tudod mennyi magasan képzett ember kell egy hajóra?
    Tudod mennyi idő egy hajó hadrendbe állítása a vízre bocsájtástól az utolsó lőkiképzésig?

Szerintem ezeket a kérdéseket nyugodtan felteheted volna magadnak mielőtt leírtad volna ezt a mondatod.

Egyébként a legnagyobb gond az írásaiddal az, hogy ha idetéved egy a történelem iránt érdeklődő emberke rengeteg téves és hamis információval gazdagodik általad.
    Például kategorikusan kijelented, hogy a németek és a japánok csak technológiát cseréltek, holott pont a nyersanyag csere volt a németeknek a legfontosabb(ón,ritka ötvöző anyagok,gumi.).
    Az egy más kérdés, hogy "fizetni" csak technológiával és kis helyen elférő műszaki cikkekkel tudtak.

Nem is az a baj, hogy eljátszol a mi lett volna ha kérdéssel. Hanem az, hogy a tényeket totál mellőzve állítasz lehetetlen dolgokat.
    Ráadásul bármilyen kritikát, kiegészítést a személyed elleni támadásnak veszel.
    Kb. 30 éve az általános iskolában tapasztaltam ilyet. :)

• Kissssss0 #13564
    de nem állt érdekükben, japán összes érdekeltsége a távol keleten és a csendes óceánon volt, ha hitler odaígéri az összes csillagot az égről a japók még akkor se támadták volna be a szovjeteket és pont, a semlegességi szerződés pedig valmiért mégis csak releváns volt mert mindkét fél betartotta... miért? mert ez ált érdekükben.

tervrajz és tech csere már csak akkor történt meg mikor minden "hidat" felégettek a németek és a japánok maguk mögött, a japánok kaptak pz3 és pz4 tankokat és egyéb tank tervrajzokat cserébe a németek kaptak anyahajó és egyéb hadihajó tervrajzokat, de végeredményben egyikük se tudott mit kezdeni ezekkel... a németeknek harmadlagos volt a haditengerészet a japóknak meg se nyersanyaguk és tapasztalatuk nem volt és a dzsungelharcokban kőnyűtanknál nagyobb tankokra nem volt szükségük.
  • Kara kán
    Az, hogy ki kivel kötött szerződést a németeknél és a japánoknál nem volt releváns.
    Ahogy Hitler felrúgta azt a szerződést, ugyanúgy felrúgta volna Japán is, ha érdekében áll.

„a német japán viszony sosem volt felhőtlen”
    Ahhoz képest és a nagy távolságok ellenére elég sok mindent megosztottak, és nem gabonát, acélt, mint a szovjetek, hanem csúcstechnikát.
    A végén a németek még uránt is küldtek volna tengeralattjáróval, de kapituláció miatt már nem ért el oda.

Abban viszont igazad van, hogy érezhető volt valamilyen viszolygás Hitlernél a japánok iránt, mert Szingapúr bevételekor nem örült, és Angliával meg kereste volna a megbékélést.
    Tehát, igen, ha a tengelyhatalmak meg is nyerték volna a II. világháborút biztos lett volna súrlódás, mint ahogyan volt a nyugat és a Szovjetunió között ugye, a hidegháború idején.
  • molnibalage83
  • Saintgerman
    Próbáld mellőzni az eféle megjegyzéseket. Inkább arra figyelj, hogy hogyan lehetett Hitler maga is egy áldozat... (már mondtam kiké)
  • molnibalage83
    Jött a gyíkember hívő konteós. Epic.
  • Saintgerman
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    majd megismered őket.. ők azok a szellemi nyomorultak, akiket régen dzsinneknek hívtak az arab régióban, vagy ma meg árchonoknak a gnosztikusok
  • Kissssss0 #13558
    fölösleges volt ennyit "körmölnöd" mert már az egész elmélkedése ott megbukott hogy a szovjetek és a japánok semlegességi szerződést kötöttek 41 áprilisában, japánok ennek következtében végre teljes figyelmüket kínára és a csendes óceánra fordíthatták, szovjeteknek pedig még jól is jött ez mert két hónap múlva már olyan maflást kaptak hogy majdnem földön maradtak.

továbbá a német japán viszony sosem volt felhőtlen, a németek inkább a kínaiakat favorizálták(gazdasági és katonai támogatást is kaptak kezdetben) és nem is vették jó néven mikor japók bevonultak fél kínába és elkezdetek sorban bábállamokat létrehozni, a német japán összeborulás is inkább kényszer szülte lévén mindketten elvágták magukat diplomáciai szinten a folyamatos terjeszkedéseikkel.
  • Kara kán
    Nocsak, véded ezt a paprikajancsit, mi?

Beléhabarodtál?
    Ha valahol írok valamit, ez a paprikajancsi mindjárt ott terem, és beteges késztetést érez rá, hogy kommentáljon. De látom te is kezdesz vonzódni irántam.