15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
ManoNegra #13474 Ez ilyen urban legend nem? -
savaz #13473 H. az asztali beszelgetesekben (vagy a mein kampfban?) olyanokkal poenkodott, hogy vagy kiirtana minket, vagy megtartana lovasznak, meg zenesznek (gondolom itt a ciganyokra gondolt).
Hortyt meg az arisztokratakat kimondottan utalta, tulsagosan emlekeztette ot a becsi ifjukorara, ahol az ilyenek miatt nem tudott feljebb jutni(szerinrte). Tuti elmozditotta volna es hatalomra juttatja Szalasit, kb. mint az oroszok Rakosiekat. -
Prof William #13472 Szerintem egy győztes háború esetén ebből a szempontból "reálpolitikusok" lettek volna a németek.
Ez a "mehettünk volna dinnyét termeszteni" dolog inkább propaganda. Amíg el nem durvultak a dolgok a németek normális -bár azért alsóbbrendű- szövetségesként tekintettek ránk és a többiekre.
Megszerezték volna az életeret a SZU-ban és Lengyelországban + csináltak volna egy német központú EU-t csak gondolom valami más névvel. Mondjuk Nagynémet Únió/szövetség
Gondolom meglett volna a 3-as felosztás.
Lettek volna az Árja Németek, a "elfogadott" árja szövetségesek és nemárja többiek. -
fonak #13471 Abban nem lennék biztos, hogy a németeknek nem jutott volna eszébe Mo. felét, vagy az egészet betagozni a Nagynémet Birodalomba. Aki német származásúnak vallotta volna magát, az birodalmi németté válva maradhatott volna, a többiek mehettek volna vissza Levédiába vagy Etelközbe. Nem tudom mennyire a háború utáni komcsi propaganda kitalációja, hogy ténylegesen voltak ilyen tervek Mo-ra nézve. -
Prof William #13470 A visszakapott területeket nem vesztettük volna el sőt talán még sikerült is volna szerezni mellé még egy keveset. Az szinte 100% hogy hatalmas mértékű lakosságcserét hajtottunk volna végre, az visszaszerzett területeken + nyomtuk volna utána az asszimilálást ezerrel.
Horthy valószínűleg haláláig kormányzó marad utána pedig ne tartom kizártnak hogy kormányzó dinasztia indult volna el és fia veszi át a helyét.
56 vagy valami hasonló forradalom szerintem nem lett volna hiszen a SZU és csatlósállamaival ellentétben NO-ban lakosság nagy része jól élt Hitler alatt. Az lenne itt is. A Németek nem szólnának bele a belügyeinkbe, amíg szövetségesek maradunk. Ha Horthy és az utódai jól kormányoznak, akkor addig maradnak hatalmon ameddig akarnak.
Remélhetőleg gazdaság és társadalom is fejlődne az elkövetkező évtizedekben.
Valószínűleg sokkal tekintélyevűbb társadalom lennénk, -tagjai valami német EU-nak - és valószínűleg
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.11.05. 17:13:04 -
ManoNegra #13469 Akkor félreértettem. -
Renegade #13468 még ott van a kedvencek között, ennyi az olvasatlan üzenetek száma, szóval ez nem egy konkrét hozzászólás, hanem az elmaradásom. -
ManoNegra #13467 Az lehet, bár egy nicknévnek nem tudom miennyire fontos a hírnév. Azért kérdeztem egyébként, mert egy konkrét hsz számot írtál, amiben nincs különösebben semmi, nem is neked szólt, ezért nem értettem, de így már ok. -
Renegade #13466 mondjuk úgy, hogy nincsen túl jó híre az elmúlt egy-két évben :) -
ManoNegra #13465 Mert mi olyan áll abban az üzenetben, hogy nem mersz "bemenni" ? -
Renegade #13464 Off
+ a lakosság 1% hernyó függő, az sem éppen baráti
azt se tudjuk, hogy mekkora lehet ott a rendszer kritikusok aránya, szerintem elég nagy az a tábor, hogy tovább eszkalálja a problémát.
értem én, hogy ezek jobban beleillenek mondjuk a Biztonságpolitika topikba, de én oda nem merek bemenni 2639 üzenet óta. :)
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.11.05. 11:24:59 -
#13463 Az orosz alkoholizmus tudtommal messze túlnyúlik a komcsi hagyományokon, mert mást nemigen lehetett ott csinálni és segített (?) elviselni az ottani nyomorúságot a vodka, még ha szar is volt, mert minőségi piát a pórnép nem ivott...
Kezdünk totál OFF-ba menni...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.11.05. 11:16:32 -
Renegade #13462 úgy is, hogy nyertünk?
Vagy, hát inkább használjuk a nem veszítettünk kifejezést, nem hinném, hogy a legjobb forgatókönyv az mondjuk egy Ember a Fellegvárban típusú grandiózus siker, inkább némi területgyarapodás itt, egy kevés ott.
Lett volna 56? Mert elegünk van abból, hogy a nácik még mindig razziáznak és jön este a fekete Opel? Vagy nem lettek volna razziák, mert hát az a kevés zsidó aki megmaradt, majd csak beintegrálódik a társadalomba.
Sajnos mi magyarok imádjuk az agymosást, szerintem győztesként vidámabban lobogtattuk volna a horogkeresztes zászlót mint a sarló-kalapácsosat.
Szerintem jobban élnénk, más kérdés, hogy hogyan dolgoztuk volna fel azt, hogy egy olyan rendszert szolgáltunk, aminek mondjuk volt egy 10 éves sötét korszaka és embereket gyilkolászott halomra, csóri oroszok sem arról híresek, hogy alacsonyan van a szenvedélybetegek aránya. -
Oddball29 #13461 Van egy olyan érzésem, hogy ugyanolyan nyomott bérű, összeszerelő üzem-ország lennénk, mint most. -
Renegade #13460 tényleg, feszegessük már kicsit a határokat:
Németek nyernek, nincsen kiugrás, Szálasi csak egy hangos kisebbség, de jó Magyar szokás szerint átvesszük az ideológiát és deportáljuk tovább a zsidókat, Hitler halála után beindul a puhulás, ahogy beindult a Szovjetunióban is. MI lenne veletek most?
Szerint Molni náci lenne (a logika mindenekfelett, máshogy gondolkodók megvetése), ellenben légi harcászatot tanítana az Erich Hartmann Egyetemen. :)
Tetsuo meg állandóan benne lenne a hírekben, mert a lázadó természete miatt komcsi lenne és állandóan szapulná a rendszert :) -
Renegade #13459 Innen nézve nekem fura minden olyan ország, ahol a vallás vagy a pártideológia túlzottan beleszól az életedbe. India, arab országok, Afrika szomorúbb része és igen Kína is. Lehet, hogy ők belülről nézve elvannak, de mondjuk mi is ellennénk egy III. Birodalom kontrollálta Európában, max nem értenénk, hogy mit aggodalmaskodnak miattunk a liberális amcsik. :)
Félreértések elkerülése végett: tudom, hogy nagy a különbség a nők csonkítása és aközött, hogy felmerek-e telepíteni egy VPN klienst a gépemre, tudván, hogy én is meg a családom elveszíti a munkáját, ha kiderül. -
#13458 Vicces szösszenet kettő: jelenleg több milliárd ember él őrülten fura ideológiáktól sújtva, aztán még is elvannak, mint a befőtt.
Ezt kélek fejtesd ki, mert egyes vallási ideológiák miatt a világ számottevő hányadán a nők pl. másodrendű állampolgárok...
Vagy Kínára gondolsz vagy más hasonló nem demokratikus, de fejlődő gazdaságú országra?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.11.05. 10:15:58 -
Renegade #13457 igazából ez az egész egy elég érdekes gondolatkör.
azzal, hogy a nácik veszítettek Európa szívében annyi változás történt "csak", hogy nincsen felénk népirtás, és kicsi az esélye, hogy újra legyen európai diktátor. Hallgatólagosan Oroszország nem Európa, szóval ami ott megy az magánügy, volt egy kis botlás 90 után után, tőlünk délre de hé azok túlnyomó része muszlim volt, szóval kit érdekel? Pont le se szarjuk, hogy, ki hány millió honfitársát mészárolja le, annak ellenére hogy az amcsik meg mi vagyunk a bölcs és jóakaratú népek igazságos szövetsége. :)
Vicces szösszenet: ha valaki azt hiszi, hogy a zsidók irányítják a világot, akkor legyen hálás nekik, mert az elmúlt évtizedekben csak gazdasági háború zajlik, amitől max hajléktalan leszel, nem halott.
Vicces szösszenet kettő: jelenleg több milliárd ember él őrülten fura ideológiáktól sújtva, aztán még is elvannak, mint a befőtt. -
#13456 Ez nem skatulya kérdése. Már a II. vh tomboló őrlete előtt is saját állampolgárait gyilkolta le szervezettek. Bocs, de aki bármilyen szinten egy ilyen ideológia mögé kiáll az az én szememben nettó kretén. Mert akkor az ilyen szendszer vezetője felkel egy nap és kitalál olyan "okot", hogy téged miér kell elvinni és megölni. Ezt nem fogod fel te és sok más hobbizsebnáci sem.
(Még, ha te nem is tartod annak magad, akkor is hozzájuk hasonlítasz.) -
#13455 Én nem mondtam, hogy jobb világ lenne. Ellenben, ha a nácik győztek volna, az az ideológiát igazolta volna a regényben, ami szerint jobb világ lenne számukra - nem? Az írói szabadság azt irányozná, hogy némely regény sötét alternatívát mutatna (pl. Philip K. Dick 1962-es regénye), míg valmelyik ellenkezőleg.
Nem vagyok náci fan, csak ez a téma és elég egyoldalú a hozzáállásotok.
Ha valaki nem olyan skatulya, nem a megszokott dolgokat mondja, kissé más a véleménye, illetve jelen esetben csak felvet más nézőpontokat (a saját véleményét nem is említi), már nekiestek?
A saját véleményem az ideológiákról meglehetősen offtopik lenne. Röviden: nem a nácizmust favorizálom, hanem a jelen rendszert kritizálom.
A II. világháború ideológiai háttere és az arról szoló viták - szerintem - jóval fontosabbak lennének, mint egy militarista, szedett-vedett technikai és taktikai adatbázisként funkciónáló fórum.
De ha ti nem így gondoljátok... akkor át kellene írni a címet, mert ez így félrevezető.
-
#13454 Én nem a megjelentetésre értem, haenm azt a faszságot honnan szopod, hogy sokkal jobb világ lenne. A világ számtalan helyén nincs elnyomó, zavaros ideológiával dolgozótt kőrasszista és fasz diktatúra és mégis remekül elvannak.
Nagyon elegem van már náci fanokból...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.11.04. 21:33:29 -
#13453 Kb. -
Oddball29 #13452 Sztem jobban jár mindenki, ha inkább próbálsz kezdeni valamit te a saját életeddel. Mert ezek a kisnyilas monológok már kurvára unalmasak. -
#13451 Elsősorban a tapasztalt cenzúrára alapozom. Ne tetesd a hülyét. Szerinted ma melyik író kockáztatná karrierjét vagy a szabadságát azzal, hogy a zsidókat gonosznak festené le, a nácikat meg a világ megmentőinek - akár fikció szinten?
Ez evidens, hogy egykaptafa minden ilyen könyv, esetleg valami határ felé óvatosan lép egyet, de nem több.
Régebbi, komolyabb, tényeket rögzítő irodalmat is eltussolja a fősodor. Hazánkban talán egyedül a Gede Testvérek kiadó harcol az árral. Támadják is őket rendesen. -
#13450 Fatherland (1994) -
#13449 -
robgros #13448 Az alternatívákról jut eszembe, van egy másik könyv, szintén magyar szerzőtől, Trenka Csaba Gábortól, az Egyenlítői Magyar Afrika, melyben Németország nyeri a háborút, a magyarokat pedig -akik hozzásegítették a győzelemhez- gyarmattal jutalmazta, amit a címből ki lehet logikázni, merre is van. -
Prof William #13447 Végül is könyvben sokkal jobb világ van. Csak éppen a németeknek. :) Amúgy kb olyan NO mint a 39 előtti állapotok továbbgondolása.
Tehát németek egyre nagyobb jólétben élnek csak persze ha valaki bírálná a rendszert azért már jön is a nagy fekete autó.
Germániában a németek mellett elég sok szövetséges nép is van pl olaszok, magyarok akik A Reichben akarják megcsinálni a szerencséjüket. Ők "tiszteletbeli Árják" de persze a németek a vezető hatalom Európában. -
robgros #13446 Fene se tudja, a náci Németország győzelméből sem néztem volna ki túl sok jót ...
Hasonló alternatív téma:
https://moly.hu/konyvek/w-hamilton-green-a-negyedik-birodalom
Szintén magyar szerző műve. -
#13445 http://www.dailymail.co.uk/news/article-5042691/War-machines-World-War-Two-brought-life-colour.html -
#13444 Például olyan nemigen jelenhetne meg, hogy ha a németek nyertek volna, akkor sokkal jobb világ lenne
És ezt a veretes megállapítást mégis mire alapozod...?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.11.03. 01:07:15 -
#13443 Sajnos ebben a témában van egy erős elvárás, ami gúzsba köti a regényírókat. Például olyan nemigen jelenhetne meg, hogy ha a németek nyertek volna, akkor sokkal jobb világ lenne. Ráadásul mindig katonaállamnak ábrázolják azért, mert a 2. VH-ban ismertük meg a német nemzeti szocializmust és ott vége is lett, pedig evidens, hogy ha nyert volna a birodalom vagy az eszme a földön, akkor már nem lennének háborús körülmények. No mindegy, azért az általad ajánlott könyv elég érdekesnek tűnik. ;-) -
Prof William #13442 Tegnap fejeztem be G.L. Thomson (Gráczer László Tamás ) Germánia c. könyvét. Egy egész érdekes alternatív történelmi regény amely természetesen a Német győzelem utáni világban játszódik.
Tetszett hogy az író nem akart semmilyen világmegváltó meg birodalomdöntő témát belevinni a sztoriba, hanem "csak" a belső ügyekről szólt.
Ha jól rémlik olyan 10 évvel járhatunk háború vége után és éppen közeledik Germánia az új főváros átadásának a napja. A főhős Siegfried a volt exkommandós pedig társaival azt a feladott kapja hogy egy amolyan "Hosszú kések éjszakája 2" keretében szabaduljanak meg azoktól magas rangú vezetőktől, akik Hitler halála után esetleg rossz irányba vinnék a birodalmat.
Tulajdonképpen a III Birodalom konszolidációja zajlik éppen a könyv lapjain.
Kellemes regény és az Ember a Fellegvárban (könyv) -el ellentétben tényleg szépen leírja milyen az új világ.
Tetszett hogy Németország nem nyerte túl magát (mint a Man in the High Castleben vagy éppen a most kijövő Wolfensteinben) hanem többé-kevésbé reális keretek között uralja az általa létrehozott "EU"-t és az Urálig kiterjedő új területeket.
Maga a háború megnyerése is -nagyjából- reálisnak tűnik. Kb azon alapul amiket már itt meg beszéltünk. Ha Anglia nem olyan makacs, ha Sztálint megpuccsolják, az USA Anglia nélkül nem akar életeket áldozni stb...
Itt nincsenek lángoló szívű szabadságharcosok, vagy éppen hős amcsi kémek. Az egész könyv a "Jó Nácik" és a "Rossz Nácik" közötti hatalmi harcokról és leszámolásokról szól.
Van egy két ötletes kikacsintás is pl...
„Siegfried sem erőltette tovább. Leült a nappaliban egy kopott fotelbe, s míg Kammler a hálóban zörgött, vetett egy pillantást a Berliner Zeitung sportrovatára. Vezető hír: Anglia – Magyarország: három – hat a Wembley-ben! Csúnya blamázs… A magyarok valamit nagyon tudtak a focipályán. Érdekes lesz, ha a nagynémet válogatott összekerül velük a jövő évi világbajnokságon.”
"(…) A mi kedves olasz barátaink – mosolyodott el cinkosan az Obertsgruppenführer. – Ha a háborúhoz nem is értenek, élni azért tudnak. La dolce vita!"
Holokauszt természetesen nem volt és csak legfelsőbb vezetés tud róla hogy mégis csak voltak valami táborok. Még maga főhős is "Zsidó Propagandának" tartja a táborok létezését.
Külön tetszett hogy a világ többi hatalma hogy viszonyul az új hatalomhoz. Izrael (ami itt Kubában alakult meg) persze rühelli őket de Pl az USA egy amolyan lassan olvadó hidegháborút folytat a németekkel, hiszen gazdaságilag jobban megéri nekik egy nagy felvevőpiaccal rendelkező partner.
Izraellel kapcsolatban róluk végén csak úgy mellékesen kiderül hogySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A nagykutyák likvidálása a Moszad hallgatólagos beleegyezésével történik, hiszen így a "halállistájukon legtöbb névtől egy csapásra megszabadulhatnának" és cserébe egy ideig nem pénzelnek merényleteket NO ellen.
Igazán tetszetős könyv volt és örülök hogy megakadt rajta a szemem. -
#13441 Egy érdekes videó a normandiai partraszállásról. Az érdekesség benne, hogy azt az amerikaiak mutatták be (gondolom a mozikban) a közönségnek, hogy a németek hogyan mutatták be az otthoniaknak (bocsánat a nyakatekert fogalmazásért).
-
-
fonak #13439 Azokat sikerült végül időben kivonni, úgy tudom. -
savaz #13438 Tenyleg, a Balkanon levo megszallo csapatokkal mi lett? Ott azert volt nehany hadosztaly Kretatol Belgradig, ha nem is a legjobbak. Sem a dicsoseges visszavonulasrol sem a megadasrol nem hallottam. -
#13437 A MG-re az a jó leírás, hogy területet nyertek, amit ráadásul nehezebb volt megvédeni, mint az hadművelet előtt, mert létrehoztak egy kiszögellést. -
savaz #13436 Mivel a nemet es magyar csapatok sikeresen vedekeztek a Karpatokban es Erdely hegyei kozott a szovjetek kihasznalva a roman kiugrast del felol meg akartak kerulni az egeszet es csapdaba ejteni a vedekezo csapatokat. Ez egy tipikus mely hadmuvelet volt, ami azzal a kovetkeztetessel jart egyutt, hogyha bejutnak az ellenseges vonalak moge, akkor osszeomlik az ellenallas. A nemetek viszont nem omlottak ossze, csapatokatdobtak at es megallitottak a betorest, sot visszaszoritottak annyira az oroszokat, hogy a hegyekben harcolo csapatok vissza tudtak vonulni. Orosz siker volt, mert tobb szaz kilometert tortek elore az ellenseg hataban. De nemet siker volt, mert meg tudtak akadalyozni hogy a szovjetek elerjek a kituzott celt.
A csatak ketharmada ilyen, csak ritkan sikerul pont olyanra, ahogy elterveztek. Legjobban talan a Market Garden-hez hasonlitanam, ott is keskeny fronton jo melyen betortek, ami nagy siker, csak eppen a strategiai celt nem tudtak elerni. -
robgros #13435 Ennek kapcsán érdekelne, az alföldi nagy páncéloscsata valójában mely félnek jelentett sikert. Sokáig a szovjeteket állították be győztesnek, mivel ők maradtak a csatatéren, de a német erőkre nem voltak képesek a tervezett csapást mérni.