II. világháború
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
és a legjobb kérdés...miért büntetik azt, aki nem hiszi el?
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Ezen nem tudom, hogy sírjak vagy röhögjek. Te komolyan elhiszel ilyen orbitális hülyeségeket? A szocializmus meg a munkásosztály uralma és maga a paradicsom volt mi? Csak azért, mert azt írták? <#falbav>#falbav>
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
"Nem az áldozatok mennyisége a lényeg, hanem az elv... "
no igen, ez a lényeg szerintem is. ugyanis holokauszt nem volt. alapból a tábori szabályzat szerint az õröket a helyszínen agyonlövik, ha kegyetlenkednek a lakókkal. (egy nagysimonyi cigányasszony mondta, aki visszatért auschwitzból, a nagysimonyi zsidók elmentek elõször nyugatra, aztán izraelbe, persze, most hõsi halottak itthon, és felvették utánuk a kártérítést...)
Valóban szomorú, csak éppen a kõdobálással is lehet simán embert ölni. Annyi a difi, hogy õk nem kõvel lõnek vissza. Attól ez még nem szívderítõ állapot, az tény. Az a baj, hogy nagyon leegyszerûsíted a problémát. Nem elõször teszed ezt itt az sg-n ezért nincs is kedvem belefolyni.
"Egyszóval Izrael csak ne papoljon az elveirõl az egyik legromlottab nemzet a világon!"
Az általánosítás nem szép dolog. Az elõzõ miniszterelnök milyen körülmények között is bukott meg? A "mienk" meg még mindig a helyén van. Akkor melyik is a "legromolottabb nemzet"? Anyád...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
ne felejtsd el, azóta tiltják a holokauszt-tagadást, mióta egy német tudós tudományos bizonyítékokkal cáfolta, hogy azokban a gázkamrákban soha nem volt gáz, így minden bizonnyal utólag lettek felhúzva. hoztak egy törvényt, és visszamenõleg lecsukták.
egy-két hete volt olaszországban egy európai történész találkozó, közös közleményt adtak, mely szerint tiltakoznak az ellen, hogy vallási, és politikai érdekek befolyásolják a történelem képét.
robbantani szoktak moszadék. (miamiban történészeket, pl.)
\"Cum Deo pro patria et libertate!\"
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
Két dolog végtelen: az univerzum, és az emberi hülyeség.
50 év múlva kíváncsi leszek, hogy fogják tanítani a történelmünket...majd félrerakok egy mostani törikönyvet az unokáimnak, hogy együtt nevethessek velük😊
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
44 végén még volt egyszer jó (felnõtt férfiak) emberállományuk a németeknek, ugyanis behívták az addig felmentett ipari szakembereket, ennek is lett a következménye a hadianyaghiány 45 tavaszán.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
\"Cum Deo pro patria et libertate!\"
Hogy teljesen nyitott legyen a dolog (és, hogy #2682-re is válaszoljak) az újjászületés és karma "eszmerendszerébõl" közelítem meg a dolgot. Eszerint igazából nem tudom megállapítani, hogy bûnös-e az illetõ vagy sem. Természetesen azt állítani, hogy nem hibáztatnám az illetõt, hogy nem jönne ki a dühöm ellene és nem akarnék "igazságszolgáltatást" butaság lenne. Semmilyen "igazságszolgáltatás" sem hozhat vissza egy embert(legyen az bíróság, vagy saját magam), ellenben dühömben/bánatomban/elkeseredettségemben én magam is bûnt követek el, ami aztán végképp nem segít egy ilyen helyzet megoldásában. Ha igazából megnézed a dolgot a gyilkos szemszögébõl azt fogod találni, hogy az Õ okai nem különböznek a tiedétõl (lényegében). Minden csak értékrend és nézõpont kérdése: Ha neki a pénz a fontos (bérgyilkos) akkor Õ azzal nyugtatja magát, hogy azért ölt. Ha egy pszichopatáról van szó, akkor Õ valamiért veszélyt fog látni abban az emberben. Te meg azért ölöd meg mert megölte valakidet, vagy téged próbált megölni. Igazából ezek között nem sok különbség van. (Ilyenkor szoktam mondani, hogy olyan ember nincs aki rosszat akar a másiknak, olyat nem tudsz megcsinálni, amirõl azt gondolod, hogy rossz, bûn. Elõször meg kell magad gyõznöd a helyességérõl (kétségbeesés, szükség, tökmind1..) és aztán tudsz cselekedni. Tehát igazából mindenki jót akar....a maga módján) Viszont igyekeznék a fentebb említett szemszögbõl megközelíteni amennyire erre képes vagyok. Pontosan ugyanebbõl a szemszögbõl nézve balesetek sem léteznek.
A katonákra térve (illetve általánosságban is), nem írtam azt, hogy ha élet-halál helyzetben vagy akkor "hagyd magad" és halj meg. Ez ugyancsak butaság lenne. Egyszerûen csak arra próbáltam rámutatni, hogy alapvetõen nincs elég jó ok az ölésre. Vietnámi példádra térve pedig: Igen ez egy abszolút reális dolog és egy igen komplex helyzet. Nem voltam katona, várhatóan nem is leszek. Nem szeretnék ebbe a helyzetbe kerülni....
Meg naivitás a köbön és rózsaszín köd...
Alapvetõen ebbõl ered az amit eddig írtam.
Majd a jogász barátomat megkérdezem megint. Amit leírtam az a cikkbõl vett dolgok emlékezetbõl és a vele folytatott beszélgetések zanzásított változata.
Attól függ kit. Egy ártatlant igen. Egy olyat megölni aki rámtámad és az életemre tör nem. Hogyan lehet bûnnek tenikneti azt, hogy az életemet védem? Élni akarás az bûn? Na ne....
----
"Ha más nem a lelkiismereted tudja azt miután megtetted. (gondolom nem véletlen van egy gát az emberben ez ellen, nem véletlen, hogy mindenféle okokat kell kitalálni, hogy rávegyenek valakit, hogy megöljön valaki mást. (katonákra értem most))"
Ahz önvédelem elég jó ok?
" Tudod az erõszakszervezetek által biztosított hatalom teszi lehetõvé, hogy ilyen békés elveket valljál."
az állampolgár lemond az önrendelkezés jogáról, és azt átruházza az állam erõszakszervezeteire. amiknek néha nem sikerül megvédeniük...
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Én nem a pénzéért ölöm meg elõre megfontoltan. Azért teszem, hogy õ ne tehesse meg többet. Egészen apró külnöbség...
Isten létezése meg nem bizonyítható és nem tesz idelent igazságot, magyarán nem helyette dolgozom. Ha olyan nagyhhatalmú akkor jöjjön és tegyen rendet. Az ima nem ment meg az ilyenektõl én viszont élni akarok nyugisan és nem olyan embert életbentatani aki nem él semmiféle emberi / társadalmi / vallási norma szerint és csal öl és lop. Várom a javaslatodat, hogy akkor mit tegyek az ilyen alakokkal.
Lehet, hogy ez arrogáns felfogás, de nekem herótom van a sok pacifistától akik szeme elõtt rózsaszín köd lebeg. Tudod az erõszakszervezetek által biztosított hatalom teszi lehetõvé, hogy ilyen békés elveket valljál.
#2668: Ha rám támadnak az nem jelenti azt, hogy fel vagyok jogosítva az ölésre. Az önvédelem és az ölés két különbözõ dolog. Tény, hogy a dulakodás hevében sok minden történhet, de amit fentebb írtam az ettõl még áll.
(És hogy realista is legyek egy picit: Ez a duma is csak addig él amíg nem kerülök ilyen helyzetbe....sajnos :/)
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
de úgyis kitaláltak valamit, a 2. vh alatt is csomó mindent kitaláltak a németekrõl, amiért lehetett ellenük harcolni.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!