II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az a pár SS hadosztály (HJ kivétel) a keleti front veszteségeit,és borzalmait pihente ki.Feltöltöttségük a Das Reich(2 ss páncélos)kivételével,még a 30%-ot sem érte el.Az emberanyag csordogált,de a technikai igényeket már nem tudta pótolni az ipar.Ehhez jött a totális szövetséges légifölény,nappal öngyilkosság volt csapatokat mozgatni.
Te írod nekem,hogy olvassak:A WAFFEN SS színe-java IS a keleti fronton harcolt.Ezeket NEM náci történészektõl merítem!
Ezek nem katonai, hanem politikai bukták. Vietnámban az ellenséget dominálták, csak nem verték le teljesen. Irakban még ez is megvolt, az iraki hadsereg 0-ra redukálódott, a lakossággal nem bírnak, azokat pedig politika miatt nem lehet kiírtani. Technikai akadálya nincs😊

Gracie Barra

Talán rosszul fogalmaztam a lényeg az,hogy az USA 45 után csaknem minden konfliktusban megégette a kezét.A mondatnak így kellett volna hangoznia:Miféle csatában vett részt az államok a 2.vh.során........
Japán esete pedig könnyen modellezhetõ: a 20 éves utcai vagány addig hecceli a 13-14 éveset míg neki megy.....
Az USA elzárta a Japán ipart nyersanyagforrásaitól,hiteleinek visszafizetését pedig befagyasztotta.Ezután a demokrácia hazája várta az elõre megjósolható fejleményeket.A japán vezérkar realista vezetõi(többek közt Yamamoto) elõre látták a háború kilátástalanságát,de egyszerûen nem volt választás.
Molnibalage
"A Wermacht színe-java keleten harcolt."

Az a pár Waffen SS páncélos hadosztály meg vicc volt nyugaton ugye?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Zsolo007
Továbbra sem értem hogy tudod összehasonlítani Vietnámot és Koreát (Kuba??? A disznó öbölrõl beszélsz? 😄) a 2. VH csatáival....

A Wermacht színe-java keleten harcolt.Errõl ennyit.Az USA ellátta az oroszokat hadianyaggal-élelemmel.Hadd pusztuljon az orosz,azért nem kár.Miféle csatában vett részt az államok amely ezekhez hasonló:Kijev,Harkov,Sztalingrad,Kurszk.Háború után:Vietnam,Korea,Kuba - BUKTA. És Irak is az lesz! Itt vitázok - a hülyézés menedék,és nem engem minõsít.
joebacsi
csoda, meg hülyeség is volt addig húzni 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Molnibalage
A lista nem miránk, hanem a szlovákokra vonatkozik.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Punkerwork
lol lol lol ez a HM propaganda, valóság pl D30 kivonva, maradt 15 db D20 stb 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Molnibalage
A '43 végi '44-45-ös átlag wermachtos katona felett voltak. Azért kapjál már magadhoz. Az átlag jenki katona ekkor 21-22 éves volt vagy kicsit idõsebb. 1,5-2 év kiképzést is kapott volt ideje felkészülni. Kaja is volt bõven. Németországban ekkor már az idõsebbeket is behívták a a 18-19 éveseket is. Az ottani felkészülési lehetõségeket sem idõben sem technikailag nem lehet összeméri a túloldal lehetõségeivel. Miért tartja magát az überfasza német katona mítosz? Honnan jön ez? Fogjátok már fel, hogy 1944 nyara az már nem 1940 nyara volt.

Jah nem állt mögöttük korlátlan emberanyag nyersanyag és ipar mint az amerikai hadsereg mögött...Mindenképpen abszurd hogy az amerikai katonákat fölébe helyezed a wehrmacht-nak....egyáltalán már az is csoda hogy 45-ig kihúzták a borzalmas amerikai túlerõ ipar ellenében..

Molnibalage
Ez a post akkora baromság. Süt rólad a hülyeség. Koreában borzalmas körülmények között állták a sarat. Európában is tisztesen helytálltak. Leszerepeltek? Sorold kérlek. Vagy a japánok ellen? Európában kevés öngyilkos jellemû ellenfél volt. Ott az volt a common. Szinte vallási fanatikusok ellen harcoltak. Európában hol volt ilyen mentalitású ellen?

Talán olvass kicsit többet. Számtalan helyen közelharban is jó elverték a németeket. 1943 közepétõl kezdve a Wermacht már nagyon nem az volt ami 1940-ben...

Zsolo007
Azok a "puhány" amik egymagukban megverték a a japánokat...

Ez volt az egyik legnagyobb tévhit egyébként a japán oldalon: Azt hitték, hogy ha elegendõ veszteséget okoznak akkor majd megijednek az amik és békét ajánlanak.

A 2. VH utáni konfliktusok pedig egészen más jellegûek voltak.

Annyit talán elérnénk az amik ellen mint az irakiak,ne adja nekik az Isten,hogy idetolják a pofájukat.A háború az emberen legalább annyira múlik mint a technikán.1944-ben a HJ megmutatta a puhány amiknak .
Oszt most meg csinálják az idióta háborús filmjeiket.Ha Oroszország területén helyezkedik el az USA,akkor a Wermacht 4 hét alatt Moszkvában van.Németország a fél világ ellen harcolt,azóta az amerikaiak szánalmasan leszerepeltek mindenhol(soroljam?). Ott hüppögött a hájas ami zsoldos,mert már 4 hete nem mehetett haza anyucihoz Irakból.Na meg az ún. különleges alakulatok....érdekes,hogy az összes zûrös helyen lengyeleket,angolokat,vagy a légiót vetették be a háború során.Nahh lehet,hogy elfogult vagyok de ezek jöhetnek!!!
bazza
sry, igazad van!

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

degenerator
írd meg a wikipediásoknak😊

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

[NST]Cifu
Ez inkább a haditechnika topicba való, nem gondolod? 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

bazza
ÉS a magyar szárazföldiek? Légierõ?

[NST]Cifu
Nem T-72M1-re, hanem T-72M1A-ra javították fel. Új motor és meghajtás, passzív éjjellátó berendezések, lézerbesugárzás jelzõ, reaktív páncélzat, automata tûzérzékelõ és tûzoltó berendezés, új digitális tûzvezetõ rendszer.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

mert mit akarnának tölük az amcsik?

tegyük hozzá a magyar haderõ ennél nem kétszer rosszabb...meg mintha mi magyarok többen lennénk...

baromság.a szélsõséges magyarkodók már megint dolgoznak a háttérbe.feszültséget kellteni...

mit érnének ezekkel a mostani amcsi fegyverek ellen?😄

I.C.ram
Tegyuk hozza, hogy kb feleakkora es ketszer olyan jol vedheto teruletre jut mindez.
degenerator
# összesen 245 db T–72 harckocsi, de ebbõl 66 db-ot javítanak fel T–72M1-re, a többi elavult verziót raktáron hagyják. (bevetésük nem valószínû, hiszen üzembe helyezésük nem biztos)
# 308 db BMP–1 gyalogsági harcjármû
# 291 db felderítõ harcjármû
# 113 db OT–90 páncélozott szállító harcjármû
# 7 OT–64 páncélozott szállító harcjármû
# 74 db D–30 vontatott tarack
# 49 db 2SZ1 Gvozgyika
# 16 db M–200 Zuzana–2000
# 155 mm-es 134 db Dana
# 87 db sorozatvetõ
# 12 db 120 mm-es aknavetõ
# 466 db páncélelhárító rakéta
# 200 db 30 mm-es és 57 mm-es légvédelmi löveg
# 3 db SZ–75 Dvina
# 4 db SZ–125 Nyeva
# 14 db 2K12 Kub
# 1 db SZ–300

ez csak a szárazföldi haderõ. meggyõzõ, nem? (wikirõl)

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

bazza
A szlovák hadsereg erõsebb nálunk? A többit még elhiszem (laikus vagyok) de hogy a szlovákok? Tudnál mondani pár adatot?
(nem kételkedésbõl, csupán tényleg kiváncsi vagyok!)

degenerator
mivel mindegyik hadserege erõsebb nálunk, nem kéne kelteni a feszültséget hülye videókkal részünkrõl. ne foglalkozz velük. az értelmesek ()remélem() náluk sem akarnak háborút.

degenerator
ennyi lett volna

egyébként erõt gyûjtök, aztán hamarosan begépelek pár dolgot.

Pest bombázásáról tudtok nekem, képeket, meg videókat küldeni?

Begépelheted.Érdekes lehet.
degenerator
nemrégiben említettem a drezdai sztoriról egy könyvet. most megtaláltam. érdekel valakit annyira, hogy érdemes legyen begépelnem néhány érdekességet, és infót?

Most akadt a kezembe Mike Spick könyve egy alternatív világháborúról A diadalmas Luftwaffe címmel.Ebben ecseteli, mi történik a Luftwaffe-val ha Göring nem marad a légierõ vezéri posztján,hanem egy angliai bevetés során egy Dornier bombázógéppel együtt az angol vadászok szitává lövik és a tengerbe vész.Nagyon kíváncsi vagyok, milyen fordulatokkal lehet számolni.
Na igen. A német nyelesgránát már az elsõ világháború lövészárokharcaiban jeleskedett.

A rohamosztagosoknál a kézigránát dobás elsõdleges volt. A legjobb dobókat jutalmazták. Gyakorlatilag a fõ fegyver a kézigránát volt meg a fedezõ gpu.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

qtab986
Láttam a weaponology-ban,hogy a mills gránátot 15 yardra lehetett eldobni.A német nyeles gránátot meg 30-40 yardra.Jó nagy különbség.

Zsolo007
Egyébként érdekes, hogy a kamikaze nevet a japánok tudtommal nem is használták. Tokkotai volt a nevük.

Pont az a lényege, hogy mikor már látszott, hogy Európában már nem lesz idõ bevetni az atombombát, akkor az angolok még utoljára reprezentálták a légierejüket. Az, hogy Drezdát választották végül is ki több nagyjából érintetlen város közül, az fõleg az idõjárás - felhõzet hiánya - következménye volt.
A banzai az annyit tesz, hogy tízezer év(ig éljen a császár). Nem a neve, csak egy (csata)kiáltás. A kamikaze az más.
Az a Banzai.Tudtommal.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

qtab986
Amikor a gyalogság rohamozott.

Talán a Banzai?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Kamikaze? Isteni szél, vagy mire gondolsz?

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

qtab986
Mi volt a neve a japánok öngyilkos rohamának?
Csak azt ne mondjátok,hogy epilepszia.

degenerator
hm, akkor valószínû, hogy nem napalm volt, régen olvastam, de ha gondoljátok, begépelem a részletet.

SgtChris
Én kérek elnézést, hogy nem vagyok gondolatolvasó... Amúgy örülök, hogy megtaláltad a smile-kat...ezt az elõbb is megtehetted volna és érthetõ lett volna a beírásod másoknak is...

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Bocsi legközelebb utána írom mikor gúnyolódom, vagy ironikus vagyok. Még egyszer elnézést kérek nagy uram.<#worship> Hát arra gondoltam, hogy a bombázásnak csak az az egy értelme lehetett, hogy az oroszoknak mutogassák mi várhat rájuk is. Az nem érdekelte õket mennyi ember hal meg Drezdában. Különben mi értelme volt? Ha a németeket akarták volna irtani akkor 45 elején nagyon sok lehetõséget találtak volna rá.
Europában inkább a foszfor ment.
A napalm jobban bevált japánban a faépités miatt talán
De a wiki szerint Europában is bevetették.

Molnibalage
Európában tudtommal nem. A Csendes-óceáni fronton kísérleti jelleggel használták már.

Akkoriban még nem volt napalm, nem?

SgtChris
És mivel nem akarták pusztítani a német lakosságot, ezért bombázták földig a várost? Ez azért elég nyakatekert logika...te elolvastad, mit írsz?

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

degenerator
a 2. világháborúval kapcsolatban pártatlan, elfogulatlan kutatások nem léteznek. fõleg ilyen témában. igen naiv feltételezés, hogy a gyõztesek majd elismerik, hogy a cikkben "bûncselekménynek" nevezett eset során több százezer embert öltek volna meg.

mellesleg, a városból semmi sem maradt, és még a légópincékbe is befolyt a napalm, láttam anno egy felvételt, hogy miféle csontok nélküli, kiszáradt "hús"-pép maradt az áldozatokból...