15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
harcu #5011 A vasútnál akkora vízfej van, hogy hihetetlen. Véletlenül a régi cégem kapcsolatba keveredett a MÁVval, egy várhatóan több milliárdos munka miatt. Akkor jöttem rá, hogy a MÁV dolgozói szó szerint úgy dolgoznak, hogy egymást akadályozzák. Direkt, nem véletlenül. Ha ugyanis nem akadályoznák, akkor esetleg felesleges lenne a munkájuk.
Kedvenc témám volt az adatbázis. Olyan, mint biztosító berendezések nyilvántartása NINCS központilag a MÁVnak. Vagyis egész pontosan 2008-ban nem volt a MÁVnak, ma már lehet, hogy van. Mindenki helyileg tartotta nyilván, amit akart. Azt, ha egy bakter észrevette, hogy valahol felszedték a sínt, azt úgy jelezték, hogy betelefonált az állomásra, onnan telexen vagy faxon beszóltak az országos központba Piroskának, onnan Piroska átszólt Rózsikának, hogy itt és itt felszedték a sínt, talán nem kellene arra vonatot közlekedtetni. Ezt aztán szépen TELEXen szétküldte Rózsika az állomásoknak. Ezzel már tudtak róla a pályavasutasok, hogy nincs sín. Már csak a forgalmistáknak nem volt tudomása róla, hogy hol nincs éppen sín, de ez se okozott nagy gondot, Piroska valamilyen fejlett technikai eszközzel (írógép, nyomtatott levél!!!) jelezte a forgalmistáknak, hogy itt és itt nincs sín, tehát ott nem tud vonat közlekedni. Azt egy újabb delikvens kézzel bepüfölte a rendszerükbe, ami egyébként minden bakterházban IP-s kapcsolattal (ADSL legalább) ott csücsült (a tervek szerint persze, az árát Csányi is megirigyelné éves bevételként), tehát hamarosan a bakter meg tudta nézni a szép új színes monitorán, hogy ma erre nem fog jönni a vonat, mert nincs sín.
Az egyik területi központot kérdeztem anno, hogy van-e olyan, hogy kábel rendező nyilvántartás. A többség ezt Excelben csinálta. Azonban ez egyik erreis egy zseniális módszert fejlesztett ki: lefényképezték, azt kézzel feliratozták, és eltették a fényképet. Na, azt kérdezze le bárki is. A szegedi területi központban a tervrajzokat már Autocadben rajzolták. R12-ben, egy alig P2-es gépen, mostanában felbővített 256 MB RAM mellett (még egyszer, 2008-ról beszélünk). Ugyanakkor a bakternak is vittek új PC-ket internetre kötve, hogy gyakorlatilag azon nézhesse meg a menetrendet.
Na, ez a cég nem költ ugyanakkor semmit sem éves pályakarbantartásra. Pl. kiszámolták, hogy a pályák mellett nem vágják a füvet. Ezért évi 2 milliárdra büntetik őket, de ez olcsóbb, mint munkaerőt felvenni. A pályák felén kint van a lassújelzés. Rengeteg részén 50 km út az 2 óra menetidő. Ugyanakkor dobálják kis az ablakon rendületlenül a milliárdokat.
Lehet, hogy nem a pályák bezárása a megoldás. De a MÁV-ot a jelenlegi formájában meg kell szüntetni, mert agyrém, ami ott megy. -
Lacusch69 #5010 Ha már ennyire a saját állampolgárok elleni terrort fújod:
-Kambodzsa?
-Vietnam?
-Kína?
-A Gulagon meghalt oroszok? -
#5009 az út menti gyümölcsfáid mennyivel vitték előbbre az országot? -
#5008 tegyük hozzá, hogy anno az előző rendszerben rengeteg vasútvonalat zártak be. legalábbis nyugaton. most ennek újra nekiálltak. -
#5007 Még mindig csak röhögök.
Rengeteg vasútvonalat? Hol? Mikor. A magyar hálózat így is ritka azzal szemben, ami nyugaton van. Öcsém 60 évvel Trinaon után sem volt nem sugaras közlekedés, most sincs. Van két 3db vasúti híd a Dunán Bp és Mohács között összesen, ebből 2 db Bp-n. Régen még volt a földvári, de annak annyi. Külön vicc lett volna háborúban, hogy 3 híd leromobolásával kettévágják az oroszágot... Képesek voltak 1 db fél autópályát megépíteni, de abból is kilopták az alapanyagot. Folyatassam még? Miért véded a védhetetlent?
Mit ért el még a csókos rendszer? Tudod normális országokban végig tudnál sétálni a Duna parton vagy a Balaton parton. Itthon nem. Anno csókosoknak adták ki a telkeket és a vityillót. Most ott vannak a jó kis luxusvillák.
Te melyik országban élsz és milyen szemüveg van rajtad, hogy az 1 + 1 nem egyenlő 2-vel? -
Rundstedt17 #5006 "Felépítették az országot? Had ne röhögjek egy jót. 45 év alatt a Dunán képtelenek voltak új hidat építeni Bp-n kívül, ha jól látom. (A Mohácsi az új volt?)
A dunaföldvári hidat is a németek építették a háború alatt asszem...
Megáll az ész..."
A Balaton máshogy nézett ki anno,most meg egy lerombant elgazosodott vmi,itt Keleten rengeteg vasútvonalat építettek ki(most meg ugye teljesen leépítik),gyümölcsfákat telepítettek az út szélére(most a romák fűrészelik le már akkor amikor félig zöld a termés) stb stb... -
Rundstedt17 #5005 De olyan mértékű eladósodás mint az elmúlt 20 évben?A következő választásokig tart ki a hitelünk...amit már szinte évi szinten veszi fel az aktuális kormány...már bőven 60%ék felett vagyunk.... -
Rundstedt17 #5004 Jah állampolgárok de nem oroszok,ilyen szempontból Hitler milliói sokkal inkább elítélhetőek mert azok tényleg saját állampolgárok voltak,vagy az USA beli négerek szégyenteljes kizárása mindenből...Szóval a saját népírtás kissé túlzás.... -
#5003 Komolyan mondom, hogy ez már a hülyeség csúcsa. Nézzed már meg az NSZK-t. Diktatúra volt ott? Nem. 1960-as évekre egy vesztes és 15 évvel korábban porig lerombolt ország volt Nyugat-Európa gazdasági motorja.
Soroljak még dempkratikus országokat amik fejlődtek, mint állat? 1955-ben az orsztrák életszínvonal a magyarral egy szinten volt. 1985-ben szerinted hol volt a magyar? Ki volt itt akkor még 30 évig és ki nem ott?
Felépítették az országot? Had ne röhögjek egy jót. 45 év alatt a Dunán képtelenek voltak új hidat építeni Bp-n kívül, ha jól látom. (A Mohácsi az új volt?)
A dunaföldvári hidat is a németek építették a háború alatt asszem...
Megáll az ész... -
Lacusch69 #5002 Nem volt az olyan kicsi, Fekete Jankó mesélhetett volna róla. -
Rundstedt17 #5001 "Pont amiatt szopunk most, mert a sok ügyes komcsi vette fel a hitelt nyakra-főre, amit a hatalmuk megtartása (egy újabb '56 elkerülése) végett egy minimálisan stabil életszínvonal biztosítására meg a testvéri(?) országok imperializmus elleni harcának támogatására fordított (na ez utóbbi az, amiből egy büdös vasat sem látunk vissza, de a kamatait ma is fizetjük)."
Jah volt egy kis hitel,de az semmi ahoz képest hogy az elmúlt 20 évben mekkora hiteleket vettünk veszünk fel tulajdonképpen hitel nélkül már minden összeomlana kérdés hogy ez meddig folytatható,itt is elmondható hitel nélkül bizony 56hoz hasonló események történhetnének újra.... -
Rundstedt17 #5000 Így van.Ráadásul elég könnyű a dögöt rugdosni(SZU),közben elfelejteni az ügyeletes elnyomót(USA).... -
Rundstedt17 #4999 Nem tudhatjuk biztosan -
#4998 Ez nagyon találó idézet -
#4997 Pontosan. Sőt mint tudjuk ugye a Magyar Kommunista Párt 1947-ben csak csalás árán tudott nyerni, mivel az emberek rohadtúl nem akarták őket. Persze Rundsted ezt valahogy elfelejti.... -
#4996 Más helyen sikerült. Ezt felejtik el. Enélkül is lehetett volna pont ilyen jól, vagy sokkal jobban élni... -
#4995 És mindez szerinted demokratikus úton megszállás és egypárt rendszer nélkül nem tudott volna megvalósúlni?? -
Lacusch69 #4994 Soha nem tagadtam: "A nagy nemzetek úgy viselkednek, mint a gengszterek, akicsik meg mint a kurvák." -
Freeda Krueger #4993 Szerintem nem.
Bármelyik rendszerben,és társadalomban lehet ilyen ember.
Más kérdés hogy utólag minek tekintik ezt.
Szerintem... -
#4992 Én nem területi, hanem elvi alapon reagáltam a kijelentésre, tehát kár démonizálni a SZU-t olyannakkal, hogy ENSZ engedély nélkül blabla, mikor erre ugyanúgy hajlandó volt, és még mindig hajlandó az aktuális nagyhatalom is. -
#4991 Az aktuálpolitikát kérjük az fórumon kívűl tartani. -
#4990 És az meg kit érdekel? Most Afganisztánról van szó? Akkor ennyi erővel keverjük bele a koreai boxmeccset is 50-53 között meg vietnámot, mert neked azt tetszik? -
#4989 Kb. egyetértek de hogy a politikusok meg az állami cégek vezérkara így átjátszhatja magának a közpénzeket az szerintem a társadalom hibája is.Szerintem a Zusclag meg egyéb ügyek ellenére sem köthető pártokhoz ez a jelenség,kollektíven az egész politikai elit művelte/műveli ezt a rendszerváltás óta,(mert jobboldalról is lehetne ilyen ügyeket felhozni de most ebbe nem érdemes belemenni.)Tele vannak az állami cégek meg az önkormányzatok is mindenféle felügyelő meg egyéb bizottságokkal(pl. nálunk a kis helyi TV-nél kb. 10 tagú bizottság van)akik nagyságrendekkel többet kapnak mint egy kétkezi munkás aki tényleg produktív is és értéket hoz létre-mégsincs megfizetve.A MÁV 200 milliárdos hiteltartozást tud felmutatni de állítólag ez sem elég a működésükhöz.A BKV nál is ez a helyzet.De a bizottságokban ott ül a jobboldali megbízott is,valamint amikor a parlamentben saját fizetésükről szavaznak akkor nagy az egyetértés.Nem akarok belpolitikáról írni csak azért kezdtem el mert szerintem ez össztársadalmi gond mert a kifizetéseket és általában minden állami pénzmozgást sokkal szigorúbban kéne felügyelni,a hivatalnoki aparátust az önkormányzatoknál lefaragni és bevezetni egy bérplafont a vezetőknek is.Olyan nincs hogy valaki 8 milliót kap havonta mert "jó szakember" a kétkezi munkás meg a gyerekeit alig tudja ruházni és etetni.Alapjában vannak itt a dolgok elcseszve,szerintem ez már rég túlnőtt azon a kérdésen hogy MSZP vagy FIDESZ.Bocs az offért be is fejeztem. -
#4988 "(Megjegyzem, Afganisztánban ENSZ mandátummal vannak a nemzetközi erők. A SzU anélkül szállta meg '79-ben)"
Hát ez bizony meseszép történet, kár hogy Irak esetében már nem így történt. -
Lacusch69 #4987 Megnézve az adatlapodat: neked fingod nincs arról, milyen volt itt az élet a gengszterváltás előtt.
Bocsi, de én több, mint 20 évet éltem abban a társadalmi/gazdasági rendszerben.
Pont amiatt szopunk most, mert a sok ügyes komcsi vette fel a hitelt nyakra-főre, amit a hatalmuk megtartása (egy újabb '56 elkerülése) végett egy minimálisan stabil életszínvonal biztosítására meg a testvéri(?) országok imperializmus elleni harcának támogatására fordított (na ez utóbbi az, amiből egy büdös vasat sem látunk vissza, de a kamatait ma is fizetjük).
Az életszínvonal fenntartása miatt volt az ún. kapun belüli munkanélküliség, amikor is a dolgozók X százaléka a faxát lógatta egész nap, és megkapta a fizetését.
Kivel volt kikúrva? Azzal, aki dolgozott, mert annak a naplopónak is ő kereste meg a bérét...
Az, hogy most a Fletó, Libajnai & Co. mennyit lop? Az nem a társadalmi rendszer hibája, hanem a sok marháé, akik hittek nekik, meg olyan nosztalgikusak a Szovjetunió (meg egyéb népköztársaságok) iránt, mint Te.
Én sem örülök annak, hogy Afganisztánban vannak magyar srácok, de ez NATO kötelezettségünk. (Megjegyzem, Afganisztánban ENSZ mandátummal vannak a nemzetközi erők. A SzU anélkül szállta meg '79-ben) -
Lacusch69 #4986 1. A nickemben a "69" nemcsak szexpozícióra, hanem a születési évemre s utal, vagyis nem igazán vagyok naiv.
2. Az ukránok nem a Szovjetunió állampolgárai voltak?
3. A cári Oroszországban olyan volt az életszínvonal, amilyen. De nem 7 millióan haltak éhen 2 év alatt. -
#4985 hogy nézne az ki, hogy a széles tömegek megtudnák, hogy pénzt kapunk azért, mert ott vagyunk. a magyar honvéd nem zsoldos. -
#4984 Blabla... -
Rundstedt17 #4983 Értem,ha igaz akkor örülök,bár mondom elég hihetetlen hogy sosem hallani róla.... -
Rundstedt17 #4982 Ha vki pártatlan az akkor én, nem származom nemesi családból,illetve abszolút távol maradtunk a kommunistáktól.Ezzel szemben amit a te oldaladról látok vagy vmi Horthys haszonélvező családban voltál vagy a rendszerváltás szép kis hasznot hozott számodra -
#4981 Miért? Szerinted nekem nem éltek őseim akkor? Szerined nagyapámnak nem mesélt egyik dédapám sem? Ne fárasszál már kérlek.
Törénelmi témákat szerintem hanyagoljad, mert objektivitásod a béka segge alatt van. -
#4980 katonatisztek, akiknek az olvasó közönség tudja a kilétét, nem szoktak csak úgy bebüfögni bármit is. -
Rundstedt17 #4979 jah vki bebüfögött vmit minden alap nélkül,fura hogy én még csak a költségekről olvastam....konkrétumot most nekem nincs kedvem keresni... -
#4978 olvass itt vissza
én most ki nem keresem neked. az elmúlt hetekben volt róla szó, és hogy miért is jó nekünk az, hogy afganisztánban vagyunk. -
Rundstedt17 #4977 Forrás?Konkrétan milyen címen? -
#4976 "ami csak évi 5 milliárd."
megsúgom, hogy több tízmillió usa dollárt kapunk érte. -
#4975 "ezenkivül volt iparunk is illetve elvoltunk látva nyersanyagokkal"
az ipari termelésünk bizonyos szektorokban még a hetvenes években sem érte el a 30as évekét. olvass moldovát.
"Elnyomók voltak de nem olyan mint a török"
a török nem tette kötelezővé, hogy tanuljuk a nyelvét, hogy vegyük fel a "vallását" (itt kommunizmus), hogy ünnepeljük meg minden évben a mohácsi vészt. -
Rundstedt17 #4974 "vallás terén a török nagyon toleráns volt"
Általában nem voltak toleránsak,Magyarország kivétel volt.
"Tetszett volna anno nemmel szavazni vagy gondolkozni szavazás előtt."
Aha szóval akkor most már örök USA seggnyalást kell csinálnunk,ami csak évi 5 milliárd...Hagyjad az Antall féle szavajárást,amúgy az a szavazás elég egyértelmű volt,a szaros NATO pozítiv reklámot kapott...
Az életszínvonal terén,neked biztos nem volt lehetőséged olyan emberrel beszélgetni aki akoriban élt az általad olyannyira imádott Horthy rendszerben akkor nem állítanál hülyeséget... -
#4973 Ez az úri / cseléd a duma a mániád. Kár, hogy nem igaz. A '30-as években az átlag életszínvonal terén nem maradtunk el Ausztriától.
A török nem csak pusztított. Míg a nyugati világban fasza vallásháborúk és mészárlások voltak, vallás terén a török nagyon toleráns volt.
Mit keresünk Afganisztánban? Jó kérdés. Viszont NATO tagok vagyunk és az NATO akció. Tetszett volna anno nemmel szavazni vagy gondolkozni szavazás előtt. -
Rundstedt17 #4972 A milliók túlzás,illetve ne keverd bele az ukránokat...
Ráadásul a cári Oroszországban még nagyobb volt a nyomor,illetve remélem nem vagy olyan naiv ha azt hiszed hogy van olyan hely ahol senki nem éhezik...