II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy kérdés, ami foglakoztat: pártállamban (Rákosi és Kádár) elismerték valaha is az angolszász szövetség hadianyag-szállítását a szovjetek részére?
Ulvar

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

kerla
Úgy tudom 3 db van, Kubinka, USA és Bowington, Anglia, ahol volt szerencsém körbenézni. Elképesztõ!!

Ulvar
Németországban volt haverom ahol több II. vh-s múzeumban is járt, pontosan nem tudom hogy hol, de az õ képeit is majd elkérem.

A világon 2 Jagdtiger van még az egyik Angliába, oda szeretnénk eljutni (állítólag még mûködõ képes is). Haver Németországban látott egy fullos Panther-t, ami tényleg mûködõképes állapotban van. Kubinkába meg szintén elakartam már jutni, de oda már tényleg csak a Maus miatt.

Tényleg érdekes,és jó képek.
Jó lenne néhány ilyen múzeumot felkeresni.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Ulvar
szomorú...

Sógorom Luxemburgban van jelenleg. Ott dolgozik, Diekrichben, ahol egy Ardenneki offenzívát bemutató múzeum található.

csinált pár képet az ott kiállított dolgokról, sztem marha érdekes (vége felé már más témájú képek vannak 😄.)

Link az albumról

Belülrõl talán nem.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Ulvar
Nem újították fel azóta Kubinkában?

maus 1
maus 2
hátha valaki nem ismeri...

Nem beszélek angolul, csak a neten szedtem fel valamennyit, de úgy tudom, hogy a "shell" ebben az esetben kizárólag a lövedéket (gránát) jelenti.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Én úgy tudom 10,2 mindenestül,bár van ahol 16+ t írnak.

Pzgr.39. lövedéke 10.2kg. + hüvely, lõpor

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Sejtem mire gondolsz.. 😊
a Pzgr.39 10.2 kg,ez is sok a szûk helyen ,de hát arra nem lehetett számítani hogy sikerül annyi balkezest összeszedni

Most horgászni vagyok, emiatt csak saccolni tudom egy Pzgr.39 összsúlyát, olyan 20kg körülire, esetleg fölé.
Állj abba a pozícióba, ahogy a töltõ-kezelõ áll, és próbáld meg a töltést imitálni, 20kilóval a kezedben.
Aztán ugyanezt ellentétes oldalról.
Szerintem érezni fogod a különbséget... 😊

Mibõl gondolod hogy balkezes kéne legyen?

Én eleve a Tiger elrendezését sem értem, a töltõkezelõ bal kezes lenne?

kerla
A Bovingtoni Tankmúzeumban van egy félbevágott PIII, kellemesen szemügyre vehetõ, hogy mekkora is a hely odabent. Ez alapján nem akartam volna tankos lenni :-)

Fec papa
Igen, de a PZ IIInak kisebb is volt a tornya a lövege mellett. Ugye nem komfortra tervezték a tankokat, gondlom a parancsnok valahol a parancsnoki kupola alatt helyezkedett el, a töltõ meg a lövész meg a löveg 2 oldalán, és ha valaki rákeres hogy hogynézettki hogy a tornya a pz iiinak akkor láthatja hogy nem sok hely lehetett odabent. 😊

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

Õszintén szólva nem tudom. Lehet, hogy nem, mert a kisebb kaliberû lövegek nem igényelnek akkora helyet, mint a 88-as

Molnibalage
A 3 ember akkor jó szûkösen lehetett a Pz III/IV-ben.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nem rajz, így volt 3 fõ a Tiger I tornyában:

Tiger torony makett

Molnibalage
Nincs valami rajz / metszet arról, hogy a 3 fõ hogy volt a toronyban? A cikk egyébként elég bulváros és több hülyeség is van benne emiatt...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Érdekes cikk a 3 fõs lövegtoronyról a 2.vh-ban.

KURUC, úgyhogy ha sérti az érzéseidet, ne olvasd el!

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Fec papa

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

Egy érdekes könyvre hívnám fel a figyelmet, melyet a napokban vásároltam, a címe A Magyar Királyi 101. Honvéd Gépkocsizó Tanezred a II. Világháborúban, nagyon érdekes, sok fotóval egy szerintem eddig méltatlanul elfeledett témával, a magyar gépkocsizókkal foglalkozik. Ajánlom mindenkinek.
link
kiállítás zsákmányolt eszközökbõl,érdemes meglesni

Hülyén hangzana a viccben, hogy a "Miért hajtott rá?" kérdésre a válasz a "Há' mer az jó" helyett "Tiger az jó" lenne. 😊
A Balaton vízállása most magasabb, mint mondjuk 100 éve volt. (Na jó, ekkora aszály ritkán van, de az átlag vízszint magasabb - 70 és 110 cm között tartják). Azért meglesem azt a katonát (katonákat), akik legalább 56 tonnát beletolnak a vízbe. Egy sima 1 tonnás Ladához is kell 4 ember, pedig az keréken gurul. Egy Tigerhez ezek szerint kellene vagy 200. Na meg a vízben egybõl megnõ a közegellenállás, tehát tolni is alig lehetne.
Biztos ráhajtottak jégre mint Hummerek. 😊
szabii98
Még annyit hallottam, hogy a nádasba tolták ahol több méter mélyen volt a tank. + ugye, régen még nagyon sokáig kiért a balaton, talán a háború elõtt még nemvolt lecsapolva, simán lehet hogy azóta visszábment a víz, összegyûlt a hordalék, de felrobbantani simán jobb lett volna. 😊

I met God. She's black

Szerintem egyszerûbb lett volna felrobbantni mint a rohadt nehéz tankot betolni a Balatonba, pláne a partnak azon a részén ahol alig-alig mélyül, és egyébként is, a Balaton átlagos mélysége mennyi is? 3-3,5 méter körül( tipp, nem tudom fejbõl) eléggé be kellet volna tolni

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

szabii98
A sztori szerint a Balatoni csata után, elfogyott az üzemanyag a tankban, és hátrahagyni nem akarták, így betolták a balatonba. Állítólag a pali aki megtalálta, ráállt a tornyára az egyiknek, de hát azt tényleg lehetetlen lenne kihúzni onnan, ha beragadtak az iszapba.

I met God. She's black

Hogy kerültek volna oda? Tudtommal nem voltak víz alatti átkelésre felkészítve.
Másrészt ekkora fémtömeget azért szerintem keresõvel fel lehetne fedezni, nagyon mélyre sem süllyedhettek, hiszen gondolom az iszapréteg nem olyan vastag.
Viszont a Dunában állítólag van néhány T-55-ös, mint pórul járt szovjet harckocsizók koporsója.
Szerintem sima legenda...

szabii98
Hali!
Ti mennyire hisztek ezekben a balatoni tigrisekben? Én úgy olvastam hogy egy Tigris I, egy Tiger II és még valamilyen Tigris van a vízben..szerintetek? ha olyan mélyre lesüllyedtek, akkor tényleg, majdhogynem lehetetlen kihúzni õket, hiszen nemkis súlyuk van..Szerintetek?😄

I met God. She's black

Ha minden igaz, akkor egy olyan bombázó alakulat volt amely mindkét hadjáratban részt vett, mégpedig a debreceni 3/5. Hüvelyk Matyi bombázószázad.

A felvidéki hadjáratban Ju-86K-val repültek és valószínûleg részt vettek az iglói repülõtér bombázásában.
Junkers Ju 86

A délvidéki hadjáratban is részt vett, de ekkor már át volt fegyverezve Caproni Ca.135-re.
Caproni Ca.135

TG

karosszéktábornok.blog.hu

Bombázóval repült? Akkor esetleg Ju 86 lehetett a típus.
szabii98
Okés, majd utána nézek! 😊

I met God. She's black

Pluskast
Esetleg M. Szabó Miklós 1999-ben megjelent könyvében nézd meg; A Magyar Királyi Honvéd Légierõ elméleti - technikai - szervezeti fejlõdése és háborús alkalmazása : 1938-1945

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

szabii98
Helló!
Tudna nekem valaki segíteni? Dédipapám repülõgép pilóta volt a második vh-ban, Szerbia és Szlovákia felett repültek (papám azt mondta, bombáztak is).
Még azt tudom, hogy túlélte a háborút, a papám régebben mutatta is a repülõgépét egy könyvben amiben az összes vh-s repülõgép bentvan. Valaki esetleg tudja, hogy milyen gépek és osztagok bombáztak szerbiában és szlovákiában, vagy ez így túl kevés infó? Még majd próbálok több dolgot megtudni róla, amint lehet 😊

I met God. She's black

Molnibalage
Ezt az oldalt én is ismerem. Néha szoktam nézegetni.

Pluskast

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Ulvar
<#eljen>

Molnibalage

Molnibalage
Nem felfoghatatlan, a technológia bizosítja, annak minden hátrányával. Pl. nem másolható. Minden fotó egyedi és tükrözve van.

Kicsit sok az off, de a téma szép. 😊

Ulvar
Mindenesetre a kép maga gyönyörû ahhoz képest hogy 1906ban készült. Maga az esemény nem.

Felfoghatatlan hogy tudtak ilyet csinálni.

Ulvar
Áhá...na ez a hátránya az éjszakázásnak...

Mondjuk ha lett volna eszem kinagyítani ....... my bad! Bocs.