15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Pares
    Vagy a zsidóknak Palesztinához? Vagy az európai telepeseknek Amerikához?
  • Prof William
    Én inkább csak abban értek egyet hogy Hitler nem volt rossz ember a NÉPE SZEMÉBEN! Legalábbis az elején még nem.

Gatyába rázta a gazdaságot megtorolta a jogtalanságokat., revánsot vett a franciákon... Ha ezután még megnyeri a háborút is és Németországot Európa legnagyobb nemzetévé teszi, akkor min. szenté avatták volna a németek.

Ja és hogy Ukrajna és Kaukázus stb... nem a németeké? A történelmet a győztesek írják és kb 50-60 év múlva az ukránok és oroszok HELYETT ott élő több TÍZMILLIÓNYI(vagy akár százmillió? ki tudja) német eskü alatt vallotta volna hogy ez biza német föld és mindig is az volt. :) És akkor már senkit sem érdekelt volna. Csak egyes USA történészek pedzegették volna hogy akkor most mi is történt az eredeti lakosokkal de Göbbels vagy valamelyik utóda tuti kitalált volna valami jól hangzó áltörténelmi szörnyű járványt vagy nagy arányú kitelepítést (Vagy akár gonosz Sztálint aki kiirtotta a lakosokat. )ami miatt a németek könnyedén benépesíthették a meglepő módon üresen maradt területeket. :)
  • ManoNegra
    Még nem olvastam el, csak pár keresést végeztem, de ez alapján nem találtam olyat, ami arra utalna, hogy Ukrajnát vagy a Kaukázust a Német Birodalomhoz akarná csatolni. Be tudnád másolni azt a részt?
  • Pluskast
    Mein Kampf alapján? No igen, olyan földterületeket megszerezni amihez még csak történelmileg sem volt köze a német népnek az biztos helyén való meg igazságos dolog lett volna nem? Utáljuk a románokat mert elvették tőlünk Erdélyt. Kb Németországnak mennyi köze meg jogalapja lett volna mondjuk a Kaukázushoz vagy Ukrajnához? Nem volt rossz ember ááá nem. Kb mint Sztálin.
  • mijki
    Hát nem lenne gond a rengeteg bevándorló és nagyobb közbiztonság lenne az biztos...
  • Prof William
    Pont ez alapján a könyv/film alapján merült fel bennem, hogy feldobjam kérdést a hatalom konszolidációjáról...
  • fonak
    Ja látom említetted is, bocs :)
  • Misuka963
    Van benne igazság komám,nem rossz ez a gondolatmeneted,a Mein Kampf alapján Hitler nem volt rossz ember,szerette is a nép és ezzel is erősödött meg :)
  • fonak
    Eszébe jutott ez már másoknak is
  • Prof William
    Akkor most jöjjön egy gondolatkísérlet:

Tegyük fel hogy Hitlernek minden összejön. Az USA kimarad háborúból, Angliában Churchill helyett maradnak az engedékenyebb politikai erők akik békét(vagy legalábbis tűzszünetet) kötnek Sztálint pedig megpuccsolják a saját emberei és Németországé lesz az Urálig minden.
    De most nem ez a lényeg...

Szerintetek mi következett volna ezután hosszú távon? Konszolidálódott volna idővel a nácizmus? Ma vajon mire emlékeznének az emberek?
    A németek rendelkeztek volna Európa legnagyobb ipari potenciáljával és földterületeivel. És persze mint győztesek ők írták volna a történelmet.
    Hitler sztem max 10-15 évvel élte volna túl a győzelmet és mi jött volna utána?

Az én elgondolásom szerint Hitler halála után (amit persze hatalmas csinnadrattával és elképzelhetetlen pompával megrendezett temetés követ, sőt még azt sem tartom kizártnak hogy Lenin/Sztálin mintájára üvegkoporsót kap) az utódai megpróbáltak volna viszonylag normális kapcsolatot kiépíteni az USA-val stb...

+ ne feledjük hogy a háborút még "virágkorában" nyeri meg és a folyamatos kudarcok és az idegfeszültség nem csinál belőle egy üldözési mániás roncsot a végére. Persze így is klinikai eset lenne de legalább ezt nem súlyosbította volna 3-4 évnyi folyamatos kudarc. Az sem kizárt hogy (mint emlegette) szépen háttérbe vonul és Speerel együtt az építészetnek és a nagy Germánia felépítésének szenteli az idejét. Hiszen nekem úgy tűnt, hogy ezt élvezte igazán...

Szerintem nem jött volna be Hitlernek az a verziójahogy pl a Magyarok, Románok ilyen alávetett népek lennének. Nem is igen lehetett volna hosszútávon kivitelezni. Sztem a halála után lassan egy amolyan egyesült európa jött volna létre egy hatalmas és domináns Németországgal a szövetséges államokkal és az elnyomott oroszokkal.

Nem kizárt hogy pl mint a Fatherlandban konszolidálódik a rendszer, a zsidókat természetesen elfelejtik/elfejtetik és... 50-60 év hatalmas idő... ÉS az idő sok mindent megszépít... Vagy amolyan Sztálin mintájára az utókor vezetői mindent az ő nyakába varrnának.

Lehet hogy pl ma úgy emlegetnék őt mint egy nagy vezető aki létrehozta az egyesült európát, de persze közben volt 1-2 apró túlkapása (amiket persze nem fejtenének ki és jótékonyan elfelejtenének) de a végén amolyan nemzet atyja szerebe kerülne...

Mit gondoltok?
  • RatBaG #9370
    http://www.gfycat.com/KindheartedHauntingCollie
  • Molnibalage
    Az, hogy elkezdte.
  • mijki
    Tábornoknak hitte magát.
  • robgros
    Tulajdonképp mik voltak az alapvető hibák, melyeket Adolf a Barbarossa-ban elkövetett?
  • jonika1buzi
    sziasztok jonni vagyok a moderátor
    ezt a profilképet szeretném beilleszteni a fejlécemb csak nem tudom mert szétbasztasztam a forumot az új disegnommal
    segíííííítsetekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

• robgros
    Jól megváltozott a fórum. Alig ismerek rá.
  • Freeda Krueger

Panther 2, G toronnyal
  • Misuka963
    Gyönyörű
  • Freeda Krueger
  • Freeda Krueger
  • Freeda Krueger
  • Freeda Krueger
  • Freeda Krueger
  • Freeda Krueger
  • Freeda Krueger
  • Freeda Krueger
  • Freeda Krueger
  • Freeda Krueger
  • Misuka963
    Hm VI-s Panzer
  • Freeda Krueger
  • SZUsszan
  • SZUsszan
    Na most már értem! Emlékszem, hogy olvastam róla és az Uhuval együtt. De képet nem láttam róla.

Így utólag meg nem találtam képet amin ki lehetett volna venni akár csak a nyílásokat. Köszi!
  • Nohab
    Igaz nem Uhu, de abban is így helyezték el.

• Nohab
    Az a Schrage Musik.

A kormos lyukak azok.

• SZUsszan
    Volt egy olyan éjszakai vadász is, aminek a 30mm-s mk103-asai bizonyos szögben felfelé tüzeltek, nem? Így a bombázókat alulról-hátulról, max. a farok géppuskás zónájából lehetett lekapni 1-2 találattal.

Úgy emlékeztem az Uhu az, de nem találok ilyen Uhuról képet.
  • Lacusch69
    He-219 Uhu:
    '44 augusztusában állított, néhány hülye faxfejsége miatt csak 288db-ban épült, nagy teljesítményű éjszakai vadász volt.
    15-16 tonnás harci súly, 2x1900Le Db603-as motor, 670km/h végsebesség 7000m-en (több, különböző adat ismert, ez az A2 változaté)
    3db radar (egy hátrafelé néző, figyelmeztető!), és borzasztó erős fegyverzet:
    Mk-108 (30mm) iker Schrage Musik a gép tetején.
    Innentől kezdve változatos a lehetőség: további, előre tüzelő 2x Mk-108, + 2xMK-103 (30mm), + 2x MG151/20 (20mm), de ismert a Schr.M. megtartása mellett 6xMG151/20-szal szerelt változata is.
    Mivel egy négymotoros lelövéséhez a legtöbbször 2-3db 30mm-es gránát elég volt, elképzelhető a tűzereje (a 30-asok csövenként 100db, a 20-asok (szárnytőben) csövenként 300db lőszerrel készletezve, de gondolom más kiszabat is létezett)
    Nem ismerem az éjszakai vadászok harcmodorát részletesen, de én a fegyverzet alapján kétféleképpen tudom elképzelni:
    -Radarral felderíti az ellenséges (angol) éjszakai bombázóköteléket, majd klasszikus zuhanótámadásban hosszú sorozatot lő az előre tájolt fegyvereiből, aminek a tűzcsapását repülő nem éli túl... (Meg persze az operátor kiguvadt szemmel figyeli a hátrafelé néző FuG220 képernyőjét, nehogy feltűnjön egy kósza Moszkító, mert ugye jobb a békesség: nem volt hátrafelé tájolt fegyverük)
    -Berepül az ellenséges kötelék alá, és a Schr.M.-kal lelövöldözi a bombázókat (az angol éjszakai bombázókon nem volt alsó lövegtorony), persze az esetleges Moszkítókat továbbra is szemmel tartják.
    Egyébként az Uhu volt az egyetlen német éjszakai vadász (tudomásom szerint), ami a Moszkítók ellen igazán hatásos lehetett. (Bár a Ju-88G6, és a Me-410 Hornisse is megközelítette annak teljesítményét)

K.Tank bátyó gépéről később...
  • SZUsszan
    Szép kis feljavítást végeztek!
  • robgros
    Ha még párat írnál a He-219-ről és Ta-152 C1 változatról
  • Lacusch69
    Boom and Zoom, más néven energiaharcászat.
    Pl. Hans szabadvadászaton 600km/h-val repked 7000m magasan, Iván 500-zal 3000-en . (Il-2 -eseket biztosít)
    Hans meglátja Ivánt, felé fordul (lehetőleg hátulról), a gép strukturális határait feszegetve 8-900-zal zuhan a célpontja felé, és pillanatok alatt utoléri
    Szerencsétlen Ivánnak eszébe sem jut, hogy valaki hipp-hopp mögé került, és közvetlen közelről egy rövid sorozattal az örökké halhatatlan szovjet hősök közé küldi.
    Hans viszont olyan gyorsan visszaemelkedett 5500-6000m-re, hogy Iván kísérője azt sem látta, milyen gép lőtte le a főnökét ...

Természetesen a fordulóharc és a BnZ teljesen eltérő koncepciójú gépeket igényel.
    A téma igazi nagymesterét bizonyos Erich Hartmannak hívták...
  • robgros
    BnZ=?