15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
Freeda Krueger #9140 Miért vetnének be kutyát ott ahol saját tank is van?
De a "Lemilen" volt róla egy cikk...
cikk
A kutyalobbi műve az egész :) -
fonak #9139 Én úgy tudom, hogy mivel az oroszok a saját tankjaikat használták, a kutyák szépen beazonosították azokat élesben is. -
#9138 Nem igazán működött, mert szétszaladtak az erős motorzajtól. Sőt, volt hogy az ő vonalaik felé rohant a kutya. -
fonak #9137 Szegény kutyusok mindig az oroszok tankjai alá szaladtak, mert azokkal képezték ki őket :/ -
Lacusch69 #9136 Kutya helyett... -
Pares #9135 Vagy 303. Távirányított lánctalpas akna vagy mi a csuda. -
Pares #9134 Goliath Sd.kfz 302 -
Freeda Krueger #9133 -
Lacusch69 #9132 A lövegből ítélve 40M Turán. (Vagy Turán I., ahogy Fonak írta) -
fonak #9131 Turán I. szerintem -
#9130 Ez milyen típus pontosan?
-
robgros #9129 Jut szembe, érdekel valakit alt-os Luftwaffe képregény? -
robgros #9128 Csak nem házi feladat? -
fonak #9127 Mi van, nem tudod használni a Google-t?:) -
Dizson #9126 Hali!
Lenne pár kérdésem:
Ki hívta be 1938-ban a Németeket Ausztriába?
Kinek a nevéhez köthető a győri beszéd megtartása?
Ki robbantotta ki a marokkói lázadást?
Előre is köszi! :) -
#9125 A fontosabb környékeken a kevésbé lebombázott épületeket restaurálták, a többit lebontották helyettük semmi vagy szoci házak épültek (nem csak panel).
érdekes cikk, sajnos itt sincs említve mikor újították fel a házakat.
Itt csak az van írva, hogy a középületek azonnal elkezdték felújítani (már amit). 1950 után kezdték el a lakóépületeket, tehát 6 év alatt csináltak ezt azt, de utána megint volt amit szarrá lőttek ugye pl. a Széna téren, a Moszkván, Oktogon etc... -
TomDantes #9124 Érdekes kérdés. Nem tudom. Az biztos, hogy tőlünk nyugatabbra, igen gyorsan hozzáfogtak. Szinte ahogy abbamaradt a harc, és helyre állt a rend, már kezdődött is az újjáépítés. Nálunk mind ez, évtizedek, 60-as évek közepe-vége fele, igencsak a kádári konszolidáció időszakára fejeződött be. Persze az is igaz, hogy nálunk is voltak dolgok amiket gyorsan újjáépítettek, de sok minden újjáépítésére nem jutott se pénz se idő hát azok nem voltak olyan fontosak a vezetésnek. Ellenben, Sztálin szobrunk az igen gyorsan lett, pedig akkor még Budapest jó része rom volt. Inkább ez adja meg az egész helyzet furcsaságát, szobrot emelni azt gyorsan sikerült. Ujjáépíteni hát... -
#9123 Ez tudom, a várban is láttam épületet, de több olyan épület is van, amin azt sem lehet megmondani, hogy 45-ös vagy 56-ös lövésnyomok vannak rajtuk.
A kérdésem lényege az volt, hogy mikor szűnt meg az, hogy ha csak úgy végigpillantottál a városon, akkor csak elvétve láttál romos épületet. Mennyi idő kellett ehhez? 5 év? 10 év? 20 év? -
TomDantes #9122 Pesten még mindig akad amit nem építettek ujjá, és soha nem is fognak, például a levéltár épületét, nincs meg a torony. De azt mondják még vannak házak, amikben ott vannak még mindig golyó nyomok. Hát így nem túl meglepő, hogy a 60-as években nem épült ujjá a vár. -
#9121 Van olyan oldal, ami a II. Vh utáni város újjáépítéssel foglalkozik? Hogyan és mennyi idővel a háború után érték el azt a nagyobb városoknál, hogy már csal elvétve maradt lerombolt épület a városképben?
Bp-ről egy '60-as évek beli panorámaképen is az láttam meglepődve, hogy a vár nagy rész még mindig romokban állt. -
#9120 -
#9119 Remélem ez a film tényleg sikert arat.
-
SZUsszan #9118 Jó kis link.
Érdemes rajta szétnézegetni.
Egyébként nem is tudtam, hogy a Prinz Eugen és a Leipzing összeütközött... -
Freeda Krueger #9117 Igen,arra gondoltam. :)
Használhatta volna e egyik a másikét? -
Oddball29 #9116 Max a lövedéket magát. A cartride case (mi is ez magyarul- kivetőtöltet hüvely?)nem fért volna a lövegkamrába. -
Freeda Krueger #9115 Egy "what if" kérdés
A Sturer Emil ki tudta volna lőni a K44 lőszerét? -
TomDantes #9114 Nem lep meg. Épp emiatt, nem akarok szigorú lenni, de megérdemelné hogy ráfázzon a simlis plagizálásra. Én ezt nagyon nem szeretem. -
#9113 Az U-Boot sztori c. könyvben is majdnem egy egész fejezet a Tengerek Szürke Frakasai-ból van,lábjegyzet és idézőjel nélkül,kissé meg is lepődtem. -
Freeda Krueger #9112 sok,háború utáni,Fülöp-szigeteken egy tároló
lehangoló -
#9111 azt a teliberakott...háttértörténet? Ez háború utána vagy alatti felvétel? Kb. hány darab? -
Freeda Krueger #9110 igen -
#9109 P47 D-k? -
Freeda Krueger #9108
-
Freeda Krueger #9107 párduc körbejárás
érdemes megnézni... -
Pares #9106 Igen, valószínűbb, hogy csak simát, elvégre nagy állatbarátok voltak. :) -
Prof William #9105 Szerintem simát bár nem kerülne sokba valami antibakteriális cuccot hozzákeverni, de hát tudjuk milyen sóherek voltak nácik. Így olcsóbb volt biztos.
Viszont az antibakteriális szappan, sok esetben a bőr természetes védőrétegét is károsítja, és a bőrön élő "barátságos" bacikat is kiírtja, szóval lehet hogy azért főztek csak simát. :) -
Pares #9104 Antibakteriálisat vagy simát? -
Prof William #9103 Azt én is olvastam. Kellemes kis mű.
Ha már szuperhősök...
Superman anno miért nem segített be a háborúba? Úgy tudom a képregény akkor már futott. Ahelyett hogy egyetlen szem városba veri el mindig a rosszfiúkat elverhette volna Hitlert is. :)
A Watchmenben -azt hiszem ki is térnek ennek a fonákságára.
"Szóval jól el voltunk. Parádéztunk a gönceinkben ,szuperhősök voltunk, üldöztük a bűnt és a rosszat, miközben a világ másik felén emberi lényekből főztek szappant és milliók váltak a háború áldozataivá." -
robgros #9102 Kihagytam egy megjegyzést, a szövetségeseket egyetlen isten, Loki segíti. -
robgros #9101 Inkább Ted Nomura képregény-sorozatát ajánlanám Luftwaffe 1946 és World War II 1946 címmel.