15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
ManoNegra #9020 http://pdfs.jta.org/1940/1940-05-22_040.pdf -
Freeda Krueger #9019 igen,valahol Indiában ha jól tudom. -
Oddball29 #9018 CDL M3? -
Freeda Krueger #9017 -
#9016 Szerintem elég megható kép :(
-
#9015 Én elmentettem a linkjét a képnek:
-
Freeda Krueger #9014 Nem céltárgy volt,csak sokat kibírt.
A 6.páncélos hadosztály ellen harcolt,ha jól tudom.
volt korábban berakva egy másik kép,szintén KV-1,az céltárgy volt azt hiszem. -
Lacusch69 #9013 Céltárgy lehetett?
Ha jobban megnézed, a merőlegesen becsapódó nagy kaliberek simán kilyukasztották (a teknő oldalát), a torony oldalát nagyrészt rossz szögben érték a találatok, és lepattantak róla (kaliber ismeretlen számomra) -
Freeda Krueger #9012 Sima 76mm,inkább a találatok száma miatt érdekes -
#9011 122 mm-rel felszerelt KV-1? -
Freeda Krueger #9010
egy kis érdekesség...
Sok találatos tank... -
#9009 Tegnap értem a sorozat végére, ez már az utolsó részből van :D. -
Lacusch69 #9008 Te szentséges...
Még jó, hogy anno az "Andzsin-szan"-ból emlékszem a "haj, vakarimaszka" jelentésére -
Freeda Krueger #9007
A Maus annyira nem is nehéz ellenfél :) -
#9006 -
SZUsszan #9005
-
Lacusch69 #9004 Valami olyasmit ír (ha jól látom, kicsik a betűk), hogy "lőszernyílás, MP-dologgal".
Az MP itt Maschinen Pistol, azaz géppisztoly akar lenni.
Szerintem egy málházó / hátrafelé tüzelő nyílás (a személyzet géppisztolyával) lehet. -
kissssss #9003 most hogy így lehet látni a torony rajzolt belsejét szerintem itt is lőszermálházás miatt vágtak oda egy belülről nyitható/zárható lyukat.
Lacusch69 azért én se voltam mindig rend párti. -
Pares #9002 Entwicklung Series (Standard Series) -
Freeda Krueger #9001
Itten mutat oda egy nyíl,de sajnos németűl nem tudok. -
Lacusch69 #9000 Passz... talán hátsó géppuskához (ISz módra) vagy lőszermálházáshoz (ha jól rémlik, a Pantheren is az utóbbi miatt volt egy lyuk, bár az nagyobb átmérőjű) -
Lacusch69 #8999 Aha... akár az asszonyt hallanám...
Az adatlapodra nézve nem csodálkozom ezen a mondatodon -
kissssss #8998 a középső képen az egérke tornyának hátulján van egy szép lyuk, ez milyen célt szolgált ki? -
#8997 Legfeljebb terepen lehet igaz. A Tiger II-nél szokták azt emlegetni, hogy terepen volt a hatótávja olyan 80 km és annak volt olyan 860 literes tankja asszem. Tehát visszaosztva az jön ki, hogy 93 métereként kb. 1 liter, tehát a kettő között háromszoros eltérés van. -
Prof William #8996 Nem tudom. anno egy olvastam valahol de hogy hol az m,ár nem rémlik. + anno a valami ismeretterjesztő filmben is ez a szám volt. -
Freeda Krueger #8995 Ez biztos? -
Freeda Krueger #8994
E-100 -
Freeda Krueger #8993
E-100
Még nagyobb kupi...
Talán jobb is ha nem látjuk az üzem többi részét :) -
kissssss #8992 ezt én is néztem... ekkora kupit csinálni :-D -
Freeda Krueger #8991 Azért érdekesek inkább a képek,mert mi minden hever körülöttük.A háttérben tigris tornyok pl a legfelső képen.
-
#8990 Az egész koncepció félresiklott. Amikor nyersanyaghiány van, védekező harcra vagy rákényszerítve, és ráadásul a légteret sem te uralod, akkor ilyen szörnyszülöttekre a legkissebb energiát is fordítani eszeveszett pazarlás... -
Prof William #8989 30 méterenként 1 liter üzemanyagot használt. Ez még a "fénykorban" is durva lett volna nemhogy a végnapokban amikor már alig volt üzemanyag. -
robgros #8988 Ja, már csak a Ratte hiányzik.
De ha el is készül, én max vigyorogtam volna a 'harctéri' teljesítményén. -
kissssss #8987 aham a végső fail fegyver. -
Lacusch69 #8986 Maus? -
Freeda Krueger #8985
érdekes képek...
-
Oddball29 #8984 Hajómanóknak ajánlva
-
Rue East #8983 A Split S az egy manőver, ami áll egy fél orsóból, aztán egy fél bukfencből.
http://en.wikipedia.org/wiki/Split_S -
robgros #8982
Mit jelent a split-ess kifejezés? Repülőkkel foglalkozó dokuban találtam és vannak fogalmak, melyekre a google alig ad valami használhatót. -
Renegade #8981 jaja, így a képet látva triviális a megoldás, viszont soha nem jutott még eszembe, hogy a sérült láncot megrövidítve, pár görgő kihagyásával is el lehet billegni a "szervizbe". :)