II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A háborút addigra már elvesztették, ezért jöttek a sokszor agyament, sokszor viszont forradalmi ötletek, amikre többnyire pénz és nyersanyag sem volt már. Engem leginkább a Horten-fivérek sugárhajtású, állítólag "stealth" képességû repülõje nyûgözött le... Évtizedekkel megelõzte korát.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ulvar
A Párduc pont egy kiforratlan fos volt az elején, sorozatos technikai hibái miatt rengeteget hátra kellett hagyni és saját kezûleg megsemmisíteni. A Hetzer valóban jó ötlet volt.

Véleményem szerint a III. birodalom legjobb fejlesztése maga az ember volt! Hihetetlenül jól képezték ki katonáikat. A saját fegyvernemük mesterei voltak, de a fegyverük sokszor mondott csõdöt.

Briliáns technikai megoldásaik voltak, elképesztõen elõrehaladott volt a technológiájuk, csak a szorító idõ miatt ezek kezdtek egyre õrültebbé és megvalósíthatatlanabbá válni.

A Sturmtigernek nagyon jó kis feladata volt. A rombolás. Pl: Sztálingrádban az épületeket porig rombolhatta volna...ebbõl a monstrumból ha lett volna akkor 50 db a városból pusztát csináltak volna.

De én személyes kedvenc fejlesztésem az STG44. A fejlesztéseirõl nem is beszélve...

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Hát igen. Érdekesnek lehet mondani. De leginkább ostobaság. Ugyan mi haszna volt a Strumtiger-nek? Az ég világon semmi. Egy harceszköz akkor jó beváltja a hozzáfûzött reményeket. Ha jól mûködik abban, amire tervezték. Ha eléri a célját. Ha nem így van, akkor elpazarolt , felesleges dolog.

Bár igen, persze az biztos hogy érdekes fejlesztés.

De ami igazán jó volt, a III. birodalom fejlesztései mondjuk a Hertzer. Vagy a Párduc harckocsi, de lehetne sorolni.

szerintem azért próbáljunk megkapaszkodni a tények amúgy is ingoványos talajába

Jó nem volt halhatatlan, elismerem, túloztam kicsit (a légi bombázás az persze hogy mindent szétszed... -.-), de azért a 150mm-es döntött frontpáncélt nem lehetett olyan könnyû átlõni messzirõl. Mellesleg nem tankcsatába tervezték, hanem ahogy írtad, tüzérségi ágyú volt, brutális pusztító erõvel. Nem T34-esek ellen harcolt, hanem kilométerekrõl osztotta az áldást. Mindegy, fõ hogy szerintem ez is érdekes fejlesztés volt, persze a Tigris hibáival.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

légitámadás, tüzérségi tûz...

Ulvar
IS, IS2, SU 100, SU 152, ISU 152...

Ha Rohamtigris alatt a Sturmtigert érted, akkor azt bizony nagyon könnyû volt kilõni. Ha egyet lõtt az darabokra szedett akár 3 tankot is (volt egy ilyen forrás ahol 3 Shermant egy lövedék pusztított el), de mire azt újra töltötték...addig a T34-85ök is megkerülhették simán és egy 85mm-s ágyú oldalról simán kikapja. Hiszen az egy Tigris alvázra épített baszom nagy ágyú. Igazából a Sturmtiger nem is tank, hanem önjáró tüzérségi ágyú volt.

Ha Jagdtigerre gondolsz, az már picit neccesebb...de ott meg leláncolják és vége a dalnak...

De akkor már jöttek a ISek és variánsaik....122mm-sel szimplán bepirították a Tigriseket.

Jó, természetesen oldalról de fõleg hátulról biztos meg lehetett karcolgatni, de szembõl szerintem nem sok szövetséges ágyú volt, ami kilõtte volna. És hát a rohamlövegeket nem háttal fordították az ellenfélnek.

mitõl lenne az kilõhetetlen?

Na meg persze a kilõhetetlen Rohamtigris a 380 milliméteres halálosztójával...

Rheintochter, hangágyú, x-sorozat rakétái, A9, V-3, zseb-tengeralattjárók, Seeteufel, Lippisch P.13, DM-1, Horten XVIII A, Heinkel Lerche II, Focke-Wulf FW Triebflugel, Weserflug P.1003.

V43 1105
Azt ne felejtsd el, hogy nem voltak meg az alapvetõ alapanyagok sem!

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Willenbrock
Én is így tudom,eleinte még lépéselõnyben is voltak a kutatásban az USA-hoz képest,de a háború alatt befagyasztották a programot,mert nem látták belátható idõn belül megvalósíthatónak,hagyományos fegyverekre pedig egyre több pénz kellett.Emellett állítólag elszámolták a kritikus tömeget,egyesek szerint erkölcsi aggályok miatt szándékosan hiusította meg Heisenberg a programot.

Bocs, nem ide akartam!

TG

karosszéktábornok.blog.hu

Ha jó, egyen valaki!

TG

karosszéktábornok.blog.hu

Õk is ügyködtek atombombán, csak tudtommal nem jutottak el odáig, hogy el is készítsenek egyet.

Most hirtelen a Focke-Wulf-tól Ta 152, Ta-183, ezen kívül Do-335.
Willenbrock
Hülyeséget írtam,az atombomba nem német volt.

Ulvar
Stg44.

Willenbrock
Me-163 komet,Me-262,Panzer V Párduc éjjellátóval,lézer távmérõvel.V2-es és az atombomba,Horten HO 229

V43 1105
Tigris tank alias Panzerkampfwagen VI. , ME-262, ME-109

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Nem is tudom,nekem nagyon bejön.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

a Nashorn miért?

szabii98
10 perc körül röffentik be elõször

robgros: Ruhrstahl SD 1400 X / Fritz X bomba /

I met God. She's black

szabii98

durva, évtizedeket rohad ott és elindítják 😄

I met God. She's black

Nashorn,Heuschrecke,

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

qtab986
Axiál-kompresszoros sugárhajtómû, Zielgerät 1229.

Számotokra melyek a III. Birodalom legérdekesebb fejlesztései?
Ulvar
ja és 18:00-tól kezdõdik a virrasztás.

Ulvar
Ma jön valaki a Kapisztrán térre? (Természetesen BP lakosokat kérdem) A Doni megemlékezésre, és virrasztásra?

qtab986

Ma néztem, elég brutális.

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=lambert&pid=122741&blog_cim=A%20szovjet%20sztori

Japán kötött békét a szovjetekkel a háború befejezése után bármikor?
Mert úgy tudom, köztük nem volt és ma sincs békeszerzõdés.
Molnibalage
Olli legutóbbi írását is át tettem szokás szernit pdf-be. Itt van Mers el Kebir.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

jackoneill90
Emlékeztek még toma andrásra? az -utolsó- hadifogolyra? Youtubon fent volt a teljes film "Az elfelejtett katona Toma András". NAgyapámnak akartam megmutatni de már letörölték 😞 . Nem tudjátok hol lehet letölteni? Nincs meg nektek?

http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.

Willenbrock
Biztos hogy már 1944 nyarán is csak a feltétel nélküli kapitulációt fogadták volna el a szövetségesek.Ha megölték volna Hitlert kicsit hamarabb véget ért volna a háború Európában.Himmler,Göring,Dönitz mind elfogadták volna a kapitulálást.Esetleg még 1-2 hónapig próbáltak volna jobb tárgyalási pozícióért harcolni,de az 1945-ös magatartásuk alapján hajlandóak lettek volna egyezkedni.

Egyáltalán nem biztos, hogy a puccs sikerrel jár, ha sikerül megölni Hitlert, de ha igen, valószínû, hogy a szövetségesek nem siettek volna a németek feltételei szerint békét kötni, Sztálin meg fõleg nem.
Valószínû, hogy minimum azt szabták volna feltételül, hogy No. vonuljon vissza az 1938 eleji határok közé, és az olasz-német döntõbíráskodással meghozott bécsi döntéseket sem valószínû hogy elismerték volna.

Errõl jut eszembe, változtat-e késõbbieken, ha Stauffenberg merénylete sikerrel jár?
Amondó vagyok, így hamarabb befejezõdik a háború, bár a határok elhelyezkedését illetõen nincs ötletem, de lehetségesnek tartom, hogy nem úgy alakulnak, ahogy a háború után.
Eredeti címe The Hitler options, ne kérdezd, hogy tudtak ilyen címet adni neki.

Amúgy nálunk is jelent meg anyag alternatív döntésekkel kapcsolatban, csak sehol nem találtam még.
http://moly.hu/konyvek/kenneth-macksey-a-vegso-gyozelemig

Fórumon nem akarom a többiek idegeit õrölni, ha adsz e-mail címet, elküldhetem rá az epub formátumot. Azért 10 értekezést nem szeretnék egymás után beírni. Ha megvan az angol nyelvismeret, boldogulsz vele.
Engem érdekelne.
Ott van ugyan Peter Tsourastól a Rising sun victorious, de mivel ez csak a japánokkal foglalkozik, nem hiszem, hogy érdekelne bárkit is.
Részemrõl jó idõre ennyi volt, ezt is csak a rendes befejezés miatt írtam be ide.
Egy rövidke pihenõ és feltöltés után Rommel páncélosai mozgásba lendülnek és teli tartállyal átviharzanak a Kairótól Keletre fekvõ sivatagon. Átkelnek a csatornán, a Sínai-félsziget gerincén, majd Észak felé fordulnak, Palesztinán és Transzjordánián átmenve az iraki Kirkukig, ott pedig újra északi irány, az örményeken keresztül belépve szovjet területre. Amint a páncélos hadoszlopok fenyegetõen közelednek Törökország felé, a törökök sem látnak más lehetõséget az együttmûködésen kívül, ezért beleugranak a tengely szekerébe (nem mellesleg reménykednek a szovjetek összeomlásában). Az elõrenyomulás viszont nem hozza a várt eredményt.
Az örmények jól emlékeznek arra, miként mészárolták le apáikat a törökök az elsõ v.-h.-ban, ezért elég kemény ellenállást fejtenek ki a német inváziós sereg és az új szövetséges ellenében. nem képesek Rommel páncélosait és harcedzett gyalogjait megállítani, de késleltetni igen. Amíg ez történik, a B Hadseregcsoport megáll Sztálingrád rommá lõtt városa mellett. Rommel most már valóban eléri Bakut 1943 telének vége felé. Azon német osztagok, amelyek elõzõ nyáron elérték a Kaukázus nyugati részét, rákényszerülnek a visszavonulásra. A szovjetek pedig Rommelt akadályozzák sikeresen abban, hogy a B Hadseregcsoporttal összekapcsolódjon, ennek köszönhetõen Rommel megakad. Olajat nem szerezhet sehonnan, ezáltal Hitler nagy terve is bukik. Hogy mentse magát, Rommel sarkon fordul és visszatér Afrikába.
Közben Nyugat-Afrikában az amerikai fél is megtanulja a harcászatot és a nagyobb anyagi fölénnyel végül felülkerekednek, míg Rommel távol van, a szövetségesek keleti irányban nyomulnak tovább. Az Etiópiában lévõ britek erõsítést kapnak Indiából, Ausztráliából és Új-Zélandról, Északra menetelnek, hogy végleg kiszorítsák a németeket Afrikából. Ez idõt vesz igénybe, Rommel és csapatai kimenekülnek Görögországba és Olaszországba. 1944-re egész Észak-Afrikát a szövetségesek uralják, megszilárdítják helyzetüket és döntenek az olasz invázióról.
Orosz fronton a szovjetek erõlködnek elõre egy elkeseredett ideológiai, faji háborúban, amit Hitler kényszerített rájuk. Segítséget jelentenek a kódtörõk, akik a taktikai rejtjelezéseket gyakran feltörik. 1943-44-ben, valamint '45 táján elég véres veszteségeket szenvednek el a Wehrmacht elleni elõrenyomulás során és kiáltanak a második frontért.
Az U-hajókkal sem boldogulnak, a rejtjelezés feltörése sem teljes mértékû, képtelenek megfelelõ számú katonát gyûjteni és inváziót indítani. Aztán hirtelen minden véget ér. Egy új fegyvert vetnek be, ami nukleáris villanás kíséretében eltörli Berlint, a további kódtörést pedig szükségtelenné teszi. A II. világháború véget ér Európában.
Na, illene már befejezni David Kahn eszmefuttatását röviden a feltöretlen Enigmáról. A történet ott folytatódik, hogy Musso örömmámorban bevonul a fõvárosba (persze lóháton, mert meg kell adni a módját) és a római császárok örökösének tekinti magát. Rommellel együtt 80 mérföldet hajt a Szuezi-csatornáig. Nincs már egy hajó sem a Royal Navy kötelékébõl, ami zavarná õket. Ha a britek mégis oda akarnának menni, meg kell kerülniük a Jóreménység-fokát és ez plusz idõt vesz igénybe, emberekkel és hadianyaggal a szövetséges fegyvertárból. Így aztán a Mediterráneum újra az olaszoké, ahogy a rómaiak idejében volt. A világot persze Párizshoz hasonlóan megrázza Kairó eleste, a fotelstratégák és tudósok ijesztõ elõrejelzésekkel szolgálnak. Az angolszászok viszont készen állnak a válasszal. November 7-8-ra virradó éjjel amerikaiak és britek szállnak partra Oránban, Algírban és Nyugat-Marokkóban. Ezek a részek vagy gyenge, vagy 0 védelemmel ellátott területek, a szövik pedig hamarosan behatolnak Afrikába. A tengely abszolút nem aggódik ezért, számára ez csak egy tûszúrás, semmi több. Nem állíthatja meg a hódítást. Rommel elindítja egységeit-csak gyalogok, páncélosok nincsenek-,hogy megállítsák az ostoba, tapasztalatlan amerikaiakat, néhány hónapra rá a Kasserine-hágónál és más helyeken ez meg is történik. Közben már a következõ elõrenyomulásra koncentrál, de a döntést máshol hozzák. Berlinben Adolfnak két elõrenyomuló él közül kell választania: Kelet és Észak.
Kelet: irány Arábia, majd Irán (olajlelõhelyekként jó szolgálatot tesznek), onnan Oroszország, India és Kína. Ha ez megvan, a Burmából elõjövõ japókkal majd kezet ráznak.
Észak: Rommel átgördül Palesztinán és Irakon, hogy aztán kicsit belemarjon a szovjet állam hasába, a semleges törököket pedig átlendítse a tengely táborába. Az olajnak itt nincs szerepe, mivel Hitler biztos abban, hogy a B Hadseregcsoport a sztálingrádi lelassulása ellenére nemsokára elfoglalja a Baku környéki olajmezõket. Sõt, Egyiptom ellenõrzése révén már a ploiesti olajmezõk szövetséges bombázása miatt sem kell aggódnia.
Hitler végül az északi elõrenyomulás mellett dönt. Ez meggyorsítja a szovjet állam vereségét-német invázió Délrõl és az õsi ellenség, Törökország is támad. A Közel-Kelet olaja már távol van és nem érhetõ el azonnal. Miután a SZU kiesett a továbbiakban, Irán képtelen az önvédelemre (még a Perzsa-öblön át érkezõ brit segítséggel sem), így aláveti magát Hitler igényeinek. A mediterráneumi brit jelenlét semlegesítésével Hitler nagyobb erõsítéseket küldhet Egyiptomba.
(Egyelõre ennyi, persze lesz még cifrább is.)
itt lennének könyvek az oldal alján,ezek elég jók.
itt
ezek némelyike itthon is beszerezhetõ,csak drága...

V43 1105
Van valami könyv, amely a Tigris harckocsit mutatja be ? Lehetõleg reális adatok, tények legyenek, és ne holmi valami összeollózott könyv.. valami ajánlatotok van esetleg? Angol is lehet, imádok úgy olvasni <#hehe>

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM