6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • kokaii
    Ezt a hozzá ill. beszólást nem kommentálom.
  • BenceYCE
    azért ez azért kicsit durva volt:

Petíció

Szóval eszerint ha nekem drágának tűnik az államilag sokkal de sokkal jobban befolyásolt benzinár akkor én a haverokkal az egyik ÖMV kúton nem fizetem ki a szolgáltatást?!

Mit tehet erről az ÖMV?!

... röhely az egész...
  • BenceYCE
    ezért vagyok én szar meg szemét az utas szemszögéből, meg én ne is merjek sztrájkolni a fizetésemért...
  • BenceYCE
    Politikai szarkavarás:

Az Átkosban 1.50 volt a jegy. Akkor az akkori dotálási rendszerrel ha valaki nem vette meg ezt a jegyet akkor a bkv-t még további 4.50 nel húzta le. Tehát a céget az eladott jegyek alapján dotálják és ezt kiszámítva egy meg nem vett jegy az 6ft kiesés volt. Ez a dotálás lassan megszűnik!!! Egyre kevesebbet kap a cég az államtól. Tehát aki azt mondja, hogy a 160 HUF-os jegy az drága akkor közölném vele, hogy Európában mindenütt tisztában vannak vele az utasok, hogy egy tömegközlekedési cég NEM LEHET KIFIZETŐDŐ!!! Éppen ezért van szükség az állami támogatásra. Na ez az állami támogatás kezd elvészni.

De egy kicsit más oldalról megnézve:

Ha az én adómból már dotálták a céget de én autóval járok akkor nekem a rám eső részt miért nem fizetik vissza? Hiszen a dotálás által csökkentett vételárra nekem nincs is szükségem!!

Más szemszögből:

Sokan elfelejtik, hogy a BKV RT az állami cég maradt csak a cégformát változtatták meg!!
    A mai napig a 100%-os részvénycsomag kizárólagos tulajdonosa a fővárosi önkormányzat, a magyar állam. Csak az utasok tájékoztatásának hiánya (merthogy ezeket azért nem verik nagydobra) ezt váltja ki belőlük. Mert ha kicsit belegondolnak akkor az egész úgy nézki, hogy Én (mármint állambácsi) nem adok saját magamnak pénzt mert jobb az itt nálam a zsebben úgyis csak a kifelé mutatott képet fogják szidni. Ezért én nem a BKV-t teszem felelőssé hanem a BKV tulajdonosát!!!
  • BenceYCE
    Én meg lassan azt számolgatom, hogy ott tartanék az albérlettel mint ha lakást vennék és fizetném a havi törlesztőt. Arról nem is beszélve, hogy szeretném feltenni a kérdést: Ha tényleg olyan nagy szarban vagy akkor hogy engedheted meg magadnak a gépet és a netet? Én Chello-t osztok a szomszéddal és így is havi 6000 be van. Ez már a bérlet ára...
  • BenceYCE
    5-en? Megőrültél? Reggel nézzél szét! Az autók több mint 90%-ában egyetlen egy ember ül!!! Ha csak a 6km 1 főre számolod merthogy korántsem biztos, hogy a nejed és a csemetéid is beleférnek abba a napi 2x6km-be akkor csak az üzemanyag havi 6000, csak 1 személyre!!! És sehova máshova nem mentél még!!! Tehát ez az ár csak fölfelé mászik ha van nejed és gyereked is. Bár a gyerekekre a bérlet azért olcsóbb. Arról nem beszélve, hogy valószínű nem is ugyabban az időben kell munkába meg suliba mennetek így azért jelentős lenne a különbség az autó és a bérlet közötti árban. (parkolási díjat nem vettem bele)
  • kokaii
    [email protected]
  • Impi
    Igazad van, hogy sántít a dolog, de sok-sok esetben két fő is
    megengedheti magának.
    Sajna én nem tartozok közéjük.Több mint tíz éven keresztül, kerékpár-
    ral közlekedtem :) Le is vasaltak egyszer-kétszer.
  • Kolbasz
    Az autóban jó esetben két darab ember ül, reggel, munkába menet.
  • Impi
    Adsz e-mail címet?
  • Impi
    Van olyan információm, miszerint a mostanában kiöregedett buszokat
    150 000 üzemórára gyártották és ezzel ellentétben 850 000-et futottak
    Csak hát a nyereség visszaforgatása sem az erőssége a BKV-nak.
    Jah! Ha az autóban 5-en ülnek és leosztod a 20.000-et, mert ugyebár
    a tömegközlekedési eszközön sem egyedül utazok :))
    Más dolog, hogy én már senki sírásának nem hiszek. Mostanság etetik a
    jónépet azzal, hogy a BKV a jegyárakból és stb... a teljes kiadás 40%-át fedezi, mig 60% állami finanszírozás.
    HaHaHa! Ebből a -60%-ból telik chipkártyás leolvasókra?
    Politikai sz@rkavarás ez az egész.

• kokaii
    Autó???

Lakásom sincs, csak egy drága albérlet. Emellett, még a száraz kiflit sem engedhetném meg magamnak.
    Ezért továbbra is marad eredeti kérdésem, honnan szerezzek hamis bérletet?

Fizetés??? Te most káromkodsz??? :)))
  • BenceYCE
    Képzeld ha a Auchanban a pénztárnál közölnéd, hogy Te most nem fizetsz... Vagy a taxisnak... Meg is lincselne...
  • BenceYCE
    számold ki, hogy ha csak 6km re mész el otthonról melózni autóval havi 20x és csak oda akkor az sacc 20.000 körül jön ki egy hónapra. csak számolgasd át az autó fentartását. Máris nem lesz olyan drága a 6.000 ft os majdnemkorlátlan bkv bérlet. 1 szó mint 100, nem a bérlet drága hanem a fizetések alacsonyak. Merthogy nem CSAK a bkv bérlet a drága. Sajnos.
  • BenceYCE
    Lehet, hogy a magyar még nem jutott el odáig, hogy ha van egy 100.00 HUF os keresetet biztosító állása akkor nem egy tetves 25 ft os toll (vagy bármi potom értékűtárgy) -on kellene lebukni. Itt sokallják a 100 akárhány ft os jegyet pedig ha tudnád/tudnátok mire elég az...
  • BenceYCE
    ma már a hologrammos jegyeket éppen ezért elfogadják bármennyi van ráírva...
  • BenceYCE
    Érdekes Miskolcon például tök természetes, hogy addig nem engedik leszállni az utasokat a 2es 3as esetleg 4es ajtóknál amíg a felszállók nem battyognak szépen az első ajtóhoz. Pesten meg a "Kedves Utas" kényelme miatt (nehogy elkéssen a BKV miatt valahonnan) minden ajtót kinyitnak. Bezzeg ha egy olasz vagy egy német felszáll hozzám a március 15. téren akkor az első ajtónál egyből mutatja a papírját. Ez egy magyarnak eszébe sem jut.
  • Impi
    Nekem meg egyszer az, hogy éves bérletem volt és a tököm sem követte
    a heti árváltozást. Két gyermekkel mentem valahová, kilyukasztottam
    a két jegyet. Rá pár percre, jön a köcsög és megbüntet, mert a 60 Ft
    helyett, már 65 Ft volt a jegy. De nem ám egyszer, rögtön kétszer.
    Mondom neki szépen ha már egyszer megbüntet, van plussz 60 Ft, amit
    a másiknál beszámít, akkor már 120Ft a 65 helyett. De mondhattam bármit otthagyott. A második perontól rángattam vissza, hogy igazolást is adjon az átvett pénzről, mert azt ugye elfelejtette a
    rohadék tetves köcsögje.
  • cold-fire
    hozzátseszem hogy van bérletem, megvettem csak otthonhagytam.... jegy is volt nálam csak elfelejtettem jukasztani, és ez baszta fel az agyamat....
  • cold-fire
    kurva annyukar, méghogy nem mennek az ellenőrök a föld alá...most baszott meg egy... wáááááááá
  • Impi
    De jó Neked! Megértesz dolgokat :DDD

A milliárdos csalásokban részt vevő olajbotrányos volt rendőrfőnököt 600 000 Ft-ra büntették. Az ügyet meg 85 évre titkosították.
    Szerintem azért, mert nem volt BKV bérlete.
    Ezen dolgokról nincs jogunk tudni, de tudom például, hogy az elmúlt
    5 évben, hány kutyát kínoztak meg, hány ittas vezetőt ellenőriztek és
    hogyan zabálja győzike a rántott húst.
  • kokaii
    a megértéssel semmi gond, de ha nem tudom rá a pénzt előteremteni, akkor érthetek amit akarok.
  • Kolbasz
    Najó, ez nem tudom, hogyan sikerült. :-) Akkor elkezdeném elölről:

A BKV SZOLGÁLTATÁST nyújt. A szolgáltatásnak ÁRA van. És ezt meg kell érteni.
  • Kolbasz
    A BKF SZOLGÁLTATÁST
  • kokaii
    És mi lett a következménye haverodnál??

Csak az a baj, állatira nem tudom megvenni azt a szart. K... drága.
    Mennyibe is kerül most? utoljára valami 4400-4500 körül vettem.
  • Match
    figy, nekem az van...
    de nem ajánlom mert kurvasokan hamisitják, és haverom nemrégiben (1 hete) bukott le vele....merthogy most már nagyon ellenőrzik..
    és ne mond azt hogy "merténnemengedemnekihogykivegyeatokból"
  • kokaii
    pedig nem engednek. azt mondták, hogy a biztonsági őröknek joguk van feltartóztatni. és ha valaki nagyon ellenkezik még rendőrségi ügyet is csinálnak belőle.
    ezentúl leszállásnál lesz az ellenőr és nem a villamoson és a buszon.
  • blackgamer
    ilyenek hozzáállása miatt (is) van ilyen helyzetben a BKV

Viva BKV!

• Bandee1987
    mi az, hogy nem engednek leszállni?
    Ha nem engednek leszállni, akkor korlátoznak a szabad mozgásodban, az pedig BŰNCSELEKMÉNY...
  • kokaii
    Nem tudja valaki honnan szerezhetek hamis bérletet minden hónapban?
    Még a végén nem engednek leszállni a buszról villamosról. És akkor mi a fenét csinálok???
    Valaki segítsen.
  • Vlala #853
    Ez aranyos.
  • BenceYCE
    szuper...

én az enyémet úgy hívom, hogy Emese vagy ezsemegy vagy valahogy így...
  • Cat #851
    Lánynéven szólíthatjuk a BKV-buszokat

Női neveket ad az április elsején munkába álló ötven új busznak a Volvo Magyarország Kft. A BKV áldását adta az ötletre, melytől azt remélik, az utasok kevésbé rongálják majd a megszemélyesített járműveket.

Lányneveket viselnek áprilistól a BKV új buszai. Szűcs Árpád, az ötlet gazdája az [origo]-nak azt mondta: "ezzel talán elérhetjük, hogy az utazóközönség kevésbé rongálja meg a járműveket". Az ötlet onnan származik, hogy hajóknak és más szállítóeszközöknak is női neveket szoktak adni. Valahogy szerettük volna megszemélyesíteni a buszainkat - mondta Szűcs.

A BKV csak egy dolgot kért, hogy csak magyar hangzású neveket kapjanak a buszok, amelyeknek az oldalára és elejére ragasztott matricákból tudhatjuk majd meg a nevét. A buszsofőrök Szűcs Jenő szerint örültek, amikor megkapták a neveket tartalmazó listát. "Néhányan hiányolták, ha a listán éppen nem szerepelt a feleségük vagy a kislányuk neve" - mondta Szűcs.

A BKV és a Volvo bízik benne, hogy a csuklós buszokat nem firkálják majd össze, nem rongálják meg az ablakokat és az üléseket. Szűcs szerint ugyanis a vandálok éppúgy nem vigyáznak az új buszokra, mint a régiekre. Ez talán csak azért nem látszik, mert még újak a járművek - mondta. A BKV a névadás mellett máshogy is igyekszik vigyázni az új buszokra: a járművek hátsó részére kamerákat szereltek fel. A sofőrök egy kijelzőn így mindig láthatják, mi történik a csukló mögötti részen.

Az [origo] információi szerint az új buszok a következő neveket viselik majd: Éva, Anikó, Nikolett, Noémi, Judit, Gyöngyi, Emese, Szilvia, Gabriella, Vivien, Flóra, Krisztina, Zita, Julianna, Ágota, Tünde, Kata, Erzsébet, Ditta, Zsuzsa, Vera, Viktória, Blanka, Mónika, Bea, Mária, Janka, Andrea, Réka, Alma, Marietta, Annamária, Ágnes, Szandra, Orsolya, Tamara, Zsófia, Vilma, Márta, Stefánia, Piroska, Klára, Edina, Enikő, Angéla, Ildikó, Rózsa, Erika, Rita, Virág.
  • Cat #850
    Szerintetek is Bőrönd Ödön szól a BKV-n?

„Az érdekelne, hogy mi alapján jött a BKV új, – na jó, pár éves –, szignáljának dallama?” Bár szerkesztőségünknek korábban nem tűnt fel, hogy a Kaláka Bőrönd Ödön dalának részlete szólna a BKV járatain, szívesen jártunk utána a kérdésnek, mivel a vers alapján ez valóban szellemes döntés volna a cégtől. De miért is olyan stílusos Tamkó Sirató Károly verséhez a BKV-szignál? A vers magáért beszél:

Bőrönd Ödön

Bőrönd Ödön
    a Köröndön
    ül a kövön,
    ül a kövön
    fekete színű bőröndön.

Arra száll egy helikopter,
    lerádióz a riporter:
    Bőrönd Ödön!
    Bőrönd Ödön!
    Miért is ülsz itt
    a Köröndön
    fekete szín
    bőröndödön?

Visszafelel Bőrönd Ödön
    csepp zsebrádió-adóján:
    Azért ülök a Köröndön
    fekete szín bőröndömön,
    várom, hogy a tearózsa,
    várom, hogy a tearózsa
    kinyíljon az aszfaltkövön,

s a 4-es busz begörögjön!

Visszatérve a kérdésre, a BKV kommunikációs osztályán megtudtuk, hogy az összes, szignállal ellátott járaton valóban a Kaláka Bőrönd Ödön dalának részlete szól az ajtók nyitásakor és zárásakor, már 2001 januárja óta. A szignál különböző hosszúságban a BKV honlapján is meghallgatható.
  • Cnut
    Valaki nem tudna nekem egy olyan ciril-betűkkel teleírkált fémtámlát szerezni amilyen a metró kocsik oldalán van kívül?
  • Vlala #848
    Nas bumm, ehelyett spammeltük tele a sztrájkos topicot.
  • Dzsini
    dejó :) színesedik a járműpark...

várom már a combino-kat is, a volvok meg ha épp nem pattog benne az utasközönség rulz
  • Cat #846
    Márciustól utazhatunk az új Ganz trolikon

A Budapesti Közlekedési Részvénytársaság 2004. év során nyílt közbeszerzés eljárást folytatott le - négyéves keretszerződéssel - korszerű, alacsonypadlós szóló trolibusz beszerzésére, kétéves karbantartással. Az eljárás nyertese a GANZ Transelektro Közlekedési
    Rt. lett.

A megkötött szerződés értelmében a Budapesti Közlekedési Részvénytársaság 2008-ig 45 darab szóló trolibuszt vásárolhat rögzített áron. Ebből az első hat már megérkezett Budapestre, próbafutásuk a napokban kezdődik a fővárosban, többek között a 77-es
    vonalán is. A járművek a próbafutást követően, márciustól szállítanak utasokat.

A pályázatban szereplő GANZ-SOLARIS Trollino 12 (GST 12) típusú trolibusz mind külső, mind belső megjelenésében korszerű kivitelű, a mai európai elvárásoknak megfelelő, modern aszinkron motoros elektromos hajtással rendelkező jármű, alacsony
    energiafelhasználással. A trolibuszra könnyen fel lehet szállni kerekesszékkel, babakocsival is, hiszen a jármű alacsonypadlós és az utasteret rámpán is meg lehet közelíteni. A jármű Magyarországon eddig egyedülálló módon úgynevezett önjáró üzemmóddal is rendelkezik, amellyel szinte minden váratlan esetben (felsővezeték szakadás, hálózati feszültség kimaradás,
    forgalmi akadály) képes az utasokat tovább szállítani. Ezáltal lehetővé válik, hogy egyes járművek akadályoztatása esetén a vonalon zavartalanul haladhat a forgalom. A trolibuszok elektromos berendezéseit a Ganz Transelektro Közlekedési Rt. gyártja és szereli, a jármű kocsi-testeket pedig a lengyel Solaris cég szállítja. Néhány műszaki jellemző:
    A jármű
    hossza 12000 mm
    szélessége 2550 mm
    padlómagassága 360 mm
    belépőmagassága 340 mm
    utasbefogadó képessége 66 fő (4 fő/m2)
    utas-ajtók száma 3
    Az ülőhelyek száma 26

• Narancs
    Az se lehet rossz, akkor ki is józanodsz mire hazaérsz, nem?
    Persze csak ha nem iszol a buszon...
  • Dzsini
    én meg ki nagytéténybe megyek, szóval simán a 25 percet végigutazom vele... a teljes 22. kerület ezzel utazik, úgyhogy nagyon érdekes szokott lenni :))