6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • kukucska
    khmmm...
    ha szabad egy-két észrevételt tennem
    szal
    -szvsz ha valaki igénybe vesz egy szolgáltatást az fizessen érte!(csak gondoljatok bele ,ha ti adnátok azt a szolgáltatást.........)
    -a jegyárak bérletárak meg ....nos mindenki azt az érvet hozza fel,hogy milyen drága az utazási költség. emberek!.... mikor érik már fel ésszel ,hogy magyarországon nem az árak a magasak!!..........hanem a bérek vásárlóérteke van a béka feneke alatt
    -az meg 1ccerűen röhejes amikor a sofőröket basztatja az utazóközönség ....
    mi a fenét tehetnek azok arrol ,ha késik a busz(villamos troli,stb)...vagy az előző valamilyen oknál fogva nem jött(lerobbant,kigyulladt,a nagy forgalom ,stb)
    -az ellenőröket utálják!?? miért is? hiszen ez a munkájuk vazzee!vegyenek jegyet (bérletet)és nem lessz probléma!ha meg soknak tartják az árakat.....nos nem kell ám a bkv járműveivel utazni!!fogja a jegye vagy bérlete árát és menjen oda valamejik másik személyszállítással foglakozószolgáltatóhoz és mondja meg neki ezért a pénzért el akar utazni innen oda...vagy egész hónapban ,korlátlanul budapest teljes területén utazgatni szeretne!!.....höhöh....legjobb esetben is kiröhögik!!!
    nos ennyi ...pá all
  • kokaii
  • kokaii
    Nekem te ne szóljál már be, jó?
    Nekem az fáj képzeld, hogy hülyére dolgozom magam és nem jutok semmire, és képtelen vagyok a 25 ezremből megvenni a bérletet a ruhát és néha a vacsorát.
    Nem hinném, hogy keveset keresek netto 100. Szerintem a minimálnál több kicsit. Meg is dolgozom érte. De nem tudom kifizetni akkor sem a bérletet.
    Nem tudom ezt miért olyan nehéz felfogni???
    Talán nem árulnak értelmet a boltokban?
    De ha valaki megmondja, hogy hogyan tudom beosztani 30 napig a 25 ezret, úgy hogy jusson kajára, ruhára, tisztítószerekre és mindenre ami kell a háztartásban és még a bérlet is jöjjön ki belőle, akkor szabad az út! Be lehet szólni és lehet nagy pofátok!
    Nem elég, hogy nem iszom, nem dohányzom, nem szórakozom, egy üveg kólát nem tudok megvenni fiatalon begubózom a nincstelenségbe? Tényleg nem elég? Nem teszek eleget ahhoz, hogy éljek? Ki mit akar még tőlem???
    Adj tanácsot a beszólás helyett basszus!!!
    Szívesen meghallgatom a jó tanácsot, a nagy pofák helyett!!!
  • Strahd_
    Neked most az fáj hogy ö jol keres? vagy az hogy te keveset?
  • Strahd_
    Akkor meg sétálj gyalog.. szerintem jo ez a szigoritás, ha mér csökken a blicelök száma megéri.Monopol a helyzet a BKV nek? mert senki más nem hajlando veszteséges céget üzemeltetni ezért nem fognak bele ennyi. Kevesebb bliccelo , kevesebb rongálo lenne akkor jobb mnöségü lenen a szolgáltatásuk.

Legyen az ami az Angol metroban kis kapunt tudsz csak bemmeni akkor no bliccelés...

ez nem luxus... de ha hazsnálsz egy szolgáltatást akkor fizess érte ha meg nem fizetsz akkor jobb ha csendben maradsz és lapitasz nem felvágni azal hogy hü de okos ügyes gyerek voltam hogy blicceltem (ez a rész nem neked szolt bocsi .) nem személyeskedés akar lenni.

Engem jobban zavar az emberek viselkedése a jármüveken.. tolakodnak, nem engedik leszállni az embereket, némelyik büdös a zsebtolvajok akik elszaporodtak a metroban/buszokon stb stb... engem zavar a kis pattanásos hüdekeményvagyok csávo lazáén ül ahelyett hogy átadná a helyét a kisanyukának , idösemberkenek stb... ez sokkal zavarobb, mint az hogy kellemetlenséget okoz a BKV ellenör.
  • Vlala #1011
    mert nem ismersz...
    Impi is komolyan vette a logomat, és el is küldött Károlyi Alberthez, pedig csak egy fizetetlen hirdetés... Régebben oda is az volt kiírva, mint az aláírásomba.
  • Takezó
    Hmmm, elég sokan szidják itt a bliccelőket, szal mé ne vehetnélek téged is komolyan? ;)
  • Vlala #1008
    nem Neked szólt, pont azért, amit válaszoltál rá. Már csak akinek nem inge... alapon is.
    A bliccelőket megértem, persze, hogy mindig másra kell a pénz, hajzselé, napszemcsi, cigi, bármi, amivel csajozni lehet. (ugyan meddig veszel még komolyan, vazz? Ha a bibliaidézetemből nem jöttél rá, hogy ennyire én sem lehetek marha, akkor már tényleg nem tudom, mit írjak...)
  • Takezó
    hmmmhmm, ez kemény,de jogos mindenesetre azt hiszem, hogy meg kéne próbálkoznod megérteni a bliccelőket...
  • Vlala #1003
    Nem hiszem, hogy Neked szólt volna az üzenet.
  • Takezó
    lól...
    Nézd:
    1) én nem bliccelek, minden hónapban megveszem a bérletem
    2) nem fikázom a bkv-ellenőröket, ismerek is nem egyet ;)
    3) én magam nem hamisítoma bérletet...
    A különbség kettőnk között tehát csak az, hogy én képes vagyok felfogni, hogy miért is 1) bliccelnek, 2) fikázzák a bkv-ellenőröket, 3) hamisítnaka bérletet az emberek..
  • Vlala #1001
    Megint én vagyok leugatva.
    Már megszoktam.

"Boldogok a bliccelők, mert övék a bérletnek ára.
    Boldogok, akik fikázzák a BKV-ellenőröket, mert övék a megbecsülés az SG-n.
    És boldogok, akik hamisítják a bérletet, mert jól kibacnak a BKV-vel."

Ez a hegyi láma beszédből volt :-)
  • Punkerwork
    "mennyé gyalog" azt csinálom :) nem kell ezt bezárni jó kis topic, 1-2 hét és lenyugszik majd a tömeg.
  • Vlala #990
    Nem lehetne bezárni / rendbe tenni a topicot? Már most nagyobb a flame (ez már nem is flame, hanem fire), mint amit én "gyújtottam" bármelyik wareztopicban... és most is ugyanrról szól: azért lopok, mert drága. Azért drága, mert a főnökök lopnak. Tehát: más bűnével takarjuk a miénket. ehhh...
    "mennyé gyalog"
  • Punkerwork
    minimálbérhez nézik, cska nem a mai magyar minimálbérhez :)
  • xavier
    Halló!
    Nem a 100+ rongyos fizetéshez köll nézni a bérlet árát,
    hanem a minimálbérhez.
    Ahhoz szokták mérni és nálunk ez az aránypár a nemjó.
  • BenceYCE
    Ja és nem csak a Transman, ott van a ruházat is! (említettem, hogy 170 ropi a teljes cucc...)
  • BenceYCE
    már megvették...
    Azt hittük, hogy csak cégforma váltás az RT utótag.
    Akkor most, hogy is van ez a Videoton Transman?!
    SZerintem ott bliccelnek a legkevesebbet...
  • Impi
    Annak isszuk a levét most és még mindig van aki azt az időt sírja vissza
  • Impi
    Azért én nem mernék megesküdni a gyermekem életére, hogy veszteséges a BKV
    1. Ha nem sírok, nem emelhetek árat, nem lehet nagyobb nyereségem.
    2. Ha privatizálni akarom, hamis infóval (veszteséges), olcsóbban tudom megvenni.
    Százával van rá példa és ezt sosem kötik halandó orrára.
  • BenceYCE
    milyen jó dolog egy úri negyedben lakni ahova az odaköltöző abc-s az árait is "úriasítja"... :D
  • SoDI---
    1988-ban 42 bérletet tudtam volna venni a fizetésemből

Akkor az ország egy más világrendszerbe tartozott, mint most.
  • SoDI---
    Aki pult mögött ül, az igen.
    Aki viszont bódét állít az aluljáróban, az nem.
  • BenceYCE
    "Érdekességként: 1988-ban 42 bérletet tudtam volna venni a fizetésemből, ma
    már csak 18-at, pedig a 2700 Ft családipótlékot bele sem vettem a fizuba :("

Akkor a 40 es vonalon egyszerre járt 40 busz. Ma már a fele sem jár. Na akkor ekkora volt a pazarlás! Meg ment hitelre ezért nem kellet többet kérni érte. :(
  • Impi
    Szerintem nem így működik.
    Havi fix fizetésért árulják a bérletet és fillérre elszámolnak az eladott
    mennyiség után. De javítson ki valaki ha nem így lenne.

Ne veszekedjetek, hanem írjatok a chipkártya rejtelmeiről :)
  • SoDI---
    És továbbra is keresek JEGY ÉS BÉRLETÁRUSÍTÓKAT, AKI EREDETI BÉRLETET TUD NEKEM ADNI HAVI 2000 körül.

Szerinted az árus haszonrése 3000 forint? Elárulon, hogy a 6 ezer forintos bérletért ő is fizet minimum 5 ezret.
  • SoDI---
    ADA BOTOND NE CSAK 20 MILLIÓT KAPJON ÉV VÉGÉN PRÉMIUMNAK, HANEM MINIMUM 100 MILLIÓT

Aba Botond sikerdíjként kapja a 20 milliót, amiért a BKV veszteségeit le tudta szorítani annyira, hogy ne legyen többszöröse annak, mint most.
    Neki ez a munkája, nekünk többieknek meg nem ez.
  • SoDI---
    magasan feletted állok
    (...)
    Inkább lopott bérletet kérnék

LOL!
  • Takezó
    Lófaszt ezt mondtad, te baromállat... olvassá vissza...
  • Takezó
    hogy te mekkora fasz vagy :O:O:O
  • kokaii
    "még így is veszteséges a BKV...
    Tehát nem viccből emelik az árakat..."

EZÚTON KÉRNÉK MINDENKIT, HOGY ADAKOZZON A BKV-NEK, SZEGÉNY NEHOGY CSŐDBE MENJEN ÉS ADA BOTOND NE CSAK 20 MILLIÓT KAPJON ÉV VÉGÉN PRÉMIUMNAK, HANEM MINIMUM 100 MILLIÓT. TEHÁT MINDEN TEHETŐSEBB POLGÁR ADAKOZZON MINÉL TÖBBET SZEGÉNYNEK. AZ ADÓ EGY SZÁZALÉKA LEÍRHATÓ!!!

• kokaii
    Kívánok teljes szívből neked olyan életet mint az enyém minőségben.
    Remélem lesz benne részed. És majd felfoghatod életműködési részként remélem röhögve!
    Nem tartalak egyenrangú vitapartnernek, mert magasan feletted állok(nem a keresetre gondolok), ezért részemről veled lezárva a téma.

És továbbra is keresek JEGY ÉS BÉRLETÁRUSÍTÓKAT, AKI EREDETI BÉRLETET TUD NEKEM ADNI HAVI 2000 körül.

Hamisított bérlet inkább nem érdekel, köszi az ajánlatokat, de nem merem vállalni a lebukással járó dolgokat. Bocsi.

Inkább lopott bérletet kérnék, na nem mintha ez sokkal jobb lenne.
    De kérem a gazdagok véleményüket mellőzzék, én sem kuncsorognék lopott cuccért, ha nem 25 ezret kellene beosztanom a megélhetésre. köszi.
  • SoDI---
    Én csak azt mondom, hogy még így is veszteséges a BKV...
    Tehát nem viccből emelik az árakat...
  • Crokin
    Bárcsak neked kéne megélni havi 100ból úgy, hogy fizeted a lakásod meg a kajád...
    Egy idő után nem lennél ilyen okos....
  • SoDI---
    És DOLGOZOM!!!

Na, akkor fogd fel ezt működési költségként.
    Havi 6 ezer forint költség, a fennmaradó rész a nyereség.
    6% munkaköltség. Tudom, hogy alkalmazott vagy, de gondolj bele... a legtöbb vállalkozó örülne egy ilyen aránynak.
  • SoDI---
    Mc-be is minimálbérrel vesznek fel.

Amerikában igen, Magyarországon viszont elég jól keresnek.
    Én és éjszakai pótlékkal is számoltam.
  • Bandee1987
    dolgozz bkv-ál, akkor ingyé kapsz bérletet te is meg a családod is
  • kokaii
    Álomvilágban élsz.
    Mc-be is minimálbérrel vesznek fel.
    100 ft-ot keresek havonta, ebből csak 75 ezer az albérlet és a rezsi összesen.
    Marad 25 ezrem, hogy megéljek egy hónapig.
    És akkor még a ruházkodás szóba se jöhet, mert az is kellene, ITT turkálósra gondolok, mert MÁRKÁS eszembe se juthat, mert ugye ruha nélkül a melóhelyen nem lehet megjelenni.

Bp-en nagyon sok család minimálbérből tengődik! Ami összeadva is csak 120 ezer és mondjuk ha nekik lakásuk is esetleg lenne, két gyerekkel, mert az ugye vágya minden párnak, akkor gondolkodj, hogy nem lehet 4 főt tartani 120ból és igenis luxus nekik a 4 bérlet!
    Mint ahogy nekem is luxus a 25 ezremből a 6000 ft bérletre. Dögöljek éhen, hogy utazzak? Vagy járjak meztelenül?
    És rengeteg embernek luxus kategória még a vacsora is, mint sokszor nekem is.
    Pedig nem vagyok szavaiddal élve tróger! És DOLGOZOM!!! Keményen dolgozom a 100ért. De egyedül vagyok, senki nem segít.
  • SoDI---
    Gyereket általában család nevel, és ha nem, hát ott a tartásdíj is.

De mindegy, ebbe ne menjünk bele.

De akkor is tény, hogy munka mindig van, árufeltöltőből például mindig hiány van.
  • Punker
    cirka 100-ból tarts fenn egy családot, lakást stb és akkor már rögtön máshogy nézed majd a dolgot.