6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#1110 de mondhatnam a kiabalast is :) -
#1109 az agressziohoz nem kell csunyan beszelni.
miert voltal agressziv? mert allaspontod szerint te vagy az utak kiralya, es te bizony akarkibe belerongyolsz. pontosan tudjuk is ezt :) nem ok nelkul nem dugjuk a kocsit eletek. mert bizony nem volt ingyen, es nem 200k-ba kerult. -
BenceYCE #1108 Az se leányálom! Nyáron egyhelyben vesztegelni...
De számomra valóban érthetetlen, hogy a túlnépesedett földön hogy lehet az, hogy az autók 90%-ában egyetlen egy fő ül reggelente. És még a kommunizmusban volt pazarlás... -
BenceYCE #1107 ...emlékeim szerint a Hungária akkor egy sávra szűkült a felüljárónál. -
BenceYCE #1106 Hát itt azért említeném azt a nagy felújítási munkálatot amiben a Dózsa György utat a Hungáriával együtt túrták fel. Na így aztán tényleg nem lehet... -
[Walaki]D`Lair #1105 Na szerencsétlen buszosokkal is jól kibasztak, pl. a 7-es vonalon...:/ -
Cat #1104 és ez mért érdekelje? ő a buszban ülve kap fizetést, legalább nyugisabb lenne a melója :) -
[Walaki]D`Lair #1103 Ha belassítanád Bp forgalmát, itt olyan dugók lennének, hogy az életbe nem jössz ki...GG... -
BenceYCE #1102 De jobb és egyszerűbb verzióban is utalhatok mondanivalóm lényegére!
Néhány apró gondolat:
-Miért van az, hogy ha Németországban vagy mondjuk teljesen máshol, mondjuk Kanadában egy 2x4 sávos útra lelépek gyalogosként akkor az egyész forgalom egyszerre megáll?!
Nekem a busszal rendszeresen keresztbe kell megálljak egy kétsávos úttesten, hogy így fedezzem az általam elengedett gyalogos útját. És így teszik az értelmesebb kolegáim akik már végignéztek 1-2 halálra gázolt gyalogos "balesetét". De ha van gyereked, akkor csak azt kívánom, hogy amikor elsőként engeded iskolába egyedül akkor ezek az esetek jussanak eszedbe a "bátor" autósokkal.
-Miért kell nekem kikönyörögni a saját elsőbbségem?!
Nem értem, hogy amikor a drága oktatók tanítják a gyakorlati oldalról nézve a kreszt egy B-snek, akkor miért hagyja rá a tanítványra, hogy a menetrend szerint közlekedő autóbusznak elsőbbsége van amikor nincs?! Az elsőbbséget lehet zavarni csak HIRTELEN fékezésre vagy irányváltoztatásra nem szabad kényszeríteni az elsőbbséggel rendelkezőt.
Az autóbusz ebben az esetben KI KELL ENGEDNI!!!
Próbáld ezt értelmezni magadban Mike!
És már csak történetnek szúrnám ide annak az országnak az esetét akinek nem volt saját sem semmilyen KRESZ szabálya mert nem volt rá szükség! 1950 körül vezették be náluk mert a szomszédos országok autósai nem merték átlépni a határt. Külön felhívnám a figyelmet, hogy egy európai országról van szó! Éspedig az akkori közlekedési bizottság tagja volt!!!
Meglepő volt, hogy a kresz bevezetéséig NEM TÖRTÉNT AUTÓS BALESET! Miután bevezették lett...
(Megf.: Belgium)
Én lehet radikálisan járnék el. Lassabb lenne a forgalom de az biztos, hogy beválna. Eltörölném a közúti jelzéseket! 1-2 hét és olyan nyugi lenne a városban mint egy alföldi kisfaluban. Merthogy senki nem száguldozna a városban az tuti.....
De legalább tudatosítanám közlekedésben résztvevőket, hogy mi az a zavarás és hol tilos!
Az egyik a gyalogos. Namost azért eszembe jut egy gyalogátkelőhely a Rákóczi úton ahol épp nem működik a jelzőlámpa. Valahogy így magyaráznám az értetlenebbeknek:
Gyerekek! A Hungária körúton a 70-es sebességkorlátozás a kereszteződésIG tart! A kereszteződésben 50 a megengedett!!! Majd a kereszteződés végén megint kinn van a 70-es tábla. Ez a példa tökéletesen szemlélteti, hogy az utca nem az autósoké hanem a gyalogosoké. Hiszen a járda meghosszabítása a gyalogátkelőhely! Nem pesti paraszt 90-nnel megy át a terhes anyukán akit vár otthon a másik gyerek! MERT ŐKELME SIET!!! Én és a társaim meg bűntudattal élünk, hogy mi a fasznak engedtük át! Be kellett volna állni a barom B-kat.-ás szintre és megmutatni, hogy én magyar vagyok! Leszarom a szabályokat! Én fostam a spanyol viaszt!!! Kicsit úgy is lehetne értelmezni, hogy a lámpás kereszteződés a gyalogosokat tartóztatja fel. Hiszen ha nincs lámpa a gyalogosnak van elsőbbsége a "zebrán" ahol zavarni sem lehet!!!
Sebaj! Siessünk tovább... -
BenceYCE #1101 8. kerületi vagyok! Ide születtem és itt is nőttem fel!
De előző hozzászólásomhoz még annyi jár, hogy a kötelezőbiztosítás is valami miatt majdhogynem 2Xese egy Pesti fiatalembernek mint egy Vas megyeinek. Ez azért elég életszerű, nem gondolod?! Nem védem a vidékieket mert egy vidéki fiatal kap eleget a szájára egy Pesti gyökértől. (Mint ahogy te is azt hitted vidéki vagyok. Gondolom más is olvasta és egyetértenek velem abban, hogy nem épp bóknak szántad a le VIDÉKI-zést.) A szomorú az, hogy ha valakinek a szülei tehetősebbek és kiköltöznek az aglomerációba, hogy ne érezzék a magamfajta pesti kisköcsög által elfogadott és nagy tisztaságú város bűzét még azt is leugatja egy ilyen fasz mint te. Azár Szentendrén lakik akár Gödöllőn.
Valamint vitába szállnék veled, hogy vajon egy kamionos krumpliszállító az agresszívebb vagy egy autóbuszSOFŐR akinek 1-2 halott utason csupáncsak a teljes jövője múlik... -
BenceYCE #1100 "Hiába tilos tolatni, volt már rá példa, főleg úgy, hogy a busz szépen rátolatott a mögötte álló autóra (te is értsd: személygépkocsira)"
Ezek szerint nem volt számodra teljesen egyértelmű.
Nem azt mondtam, hogy nem tesszük! És nem azt mondtam, hogy nem fordult elő!
Azt mondtam TILOS!
Márpedig ezért csúnyán faba tehetnek.
Én nem szoktam versenyt űzni abból, hogy kimennyire mer rámászni az előőte lévő buszra vagy autóra. Nem szoktam nem észrevenni a buszért szalató utast.
Csupán csak zavar ha általánosítás miatt hátrányos helyzetbe kerül az ember. -
BenceYCE #1099 "Nem igaz, mert az utasok az autósokat szidják"
ezt azért majd lesd már meg, hogy ha bevág eléd egy autós és Te satuzol akkor az első ajtónál még talán látnak valamit. A másodiknál már kevésbé. De, hogy a 3.-nál a kést mártogatnák belém az tuti!! -
BenceYCE #1098 ...agresszív lettem volna?!
HALLOTTÁL TE ENGEM KÁROMKODNI?! VIPERÁZNI MEG MIEGYMÁS?! MÉGCSAK A DRÁGA ANYUKÁJÁT SEM HOZTAM ÖSSZEFÜGGÉSBE A LEGŐSIBB MESTERSÉGGEL!!!!
De téllleg! Említsd már meg, hogy mikor voltam agresszív! -
BenceYCE #1097 -
BenceYCE #1096 :D -
BenceYCE #1095 Indokolt eset: Lerobbant előtte egy autó vagy egyéb útakadály amit elsősorban jobbról kell kikerülni... -
#1094 ő nem ellenőr, hanem sofőr -
Vlala #1093 #1088:
"mondjuk én sem mondom, hogy semmiben sincs igaza, de sok esetben túloz, meg eléggé egy oldalról nézi a dolgokat"
Csak én értettem félre? -
#1092 hol irtam ezt? -
Vlala #1091 Abban, hogy az ellenőrök túloznak. De ez az ő bajuk, azzal nem segítünk, ha mi is túlozunk.
-
#1090 ilyet én hol irtam? miben van igazam? -
Vlala #1089 ott kb. Belga-szinten folyik az ellenőrök ócsárlása...
"Nem adhatok mást, csak mi lényegem"
Az ellenőr sok esetben túloz. A tökéletes, hibátlan, példakép utas válasza: szemét k****g b**i, szívja a vérem, rámszáll, az egész BKV s**r, ki****ott pénzhajhász csaló banda.
Igazad van. Ez tényleg nem túlzás. :-) -
#1088 ott is soka hülyeséget beirnak?
egyébként pl. jellemző rád, hogy a buszsöfőr mellé álltál
mondjuk én sem mondom, hogy semmiben sincs igaza, de sok esetben túloz, meg eléggé egy oldalról nézi a dolgokat -
Vlala #1087 "ki kell érdemelni" - ejha, megint nyalni kell.
Ajánlanám szíves figyelmedbe a "túljárni ellenőrök eszén" topicot, nem is lesz nehéz megtalálnod, megjelöltem Neked. -
#1086 mondott
csak azt ki kell érdemelni, tudod
meg nem kell hülyeségeket beszélni -
Vlala #1085 Off, ezért apróbetű:
Mike mondott már valakinek jó szót? Nekem már egyszer igen, amikor ügyvédi stílusban mondtam el azt, hogy kis barátnőm tökönrúgott egy hülegyereket...
-
#1084 te is emnnyire korlátolt vagy. vannak fix sztereotipiáid, nálad így néz ki a külvilág -
#1083 "nagyvárosi emberekre jellemző értékrendi zavartság" igen? szal te vidéki vagy?
lassan elkezdhetünk arról is beszélni, mekkora faszfejek a buszokat vezetők. hogyan tolakodnak, és mennyire agresszívek. ha valakire jellemző, hogy én vagyok az erősebb, letollak vazze, akkor az a busz. szarik rá, hogy te ott vagy-e vagy se.
Ja igaz is. Hogy merészelne veled szemben gizdázni? Ahhoz csak neked van jogod.
-
#1082 mütyibb betükkel nem tudsz írni?
:) -
#1081 pár megjegyzés:
(csak végigolvastam)
Ne nyelvészkedjünk. A soför tökéletesen jó, a köznyelvben elfogadott szó.
Hiába tilos tolatni, volt már rá példa, főleg úgy, hogy a busz szépen rátolatott a mögötte álló autóra (te is értsd: személygépkocsira)
Nem igaz, mert az utasok az autósokat szidják
Ezek szerint azért mégsem hallatszik be minden a kuckóba
De látom agressziv utashoz, agressziv buszsöfőr dukál, és kedves kioktató stílus
-
Vlala #1080 jé, Mike nem engem támad. :-) -
#1079 "kis patkányok"
grat. magadat hová solorod? :( -
#1078 ad 1 - milyen melóhely az, ahol 3 percért kirúgnak? egy fos
fönöknek jobb horog, beszólás
ad 2 - ha a villamosvezető őrűlt, azt be kell jelenteni, mivel közveszélyes ilyen állapotban ennyi embert szállító járművet vezetni, szal nem ide kell írni, hanem a BKV-nak járatszám (viszonylat) időpont, tag miket mondott, stb.
télleg nem kell majd vezetnie -
Vlala #1077
(Éljenek a szoci autósok)
A autós részét hagyjuk a másik topicra inkább.
Az viszont igaz, hogy a Trabis, Ladás jobban beengedi a buszt, mint egy Suzukis (nyugati autóm van, most vettem, minden szomszéd ezt nézi, nehogy már telebüdösítse itt nekem a busz - a Trabinál ez már mindegy :-) ), de a luxusautókat sem mindig Padló Géza vezeti. Aki megengedheti magának ezt az autó-kategóriát, az már kinőtt a pisis korszaskból, nem Carmageddonozik a közúton. Az ilyen vezetési stílus inkább a papa kedvenceire jellemző, általában a részletek tovább tartanak, mint az autó.
Néha tényleg késik a busz, példa (Ismerős mesélte)
Helyszín:
Négyes kereszteződés, busz É-D, autós K-NY irányban halad (bridzseztünk a hétvégén:-) ) K-NY irányban nem messze a kereszteződéstől vasúti átjáró, fénysorompóval.
Eset:
Busszal megyek, a lámpa piros. Keresztben egymás után mennek az autók, amikor a fénysorompó elkezd villogni nekik. Persze, megállnak, érkezik a papa kedvence csilli-villi Daewoojával, bemegy a kereszteződésbe, és dudál, hogy menjenek már. A fénysorompót nem veszi észre, csak későn, de akkorra már rázárták a kereszteződést. A lámpa azobnban nekünk vált zöldre, és mennénk is, csdak hát a buszon kevés a magssági kormány... Újra piros, aztán újra zöld, aztán újra piros, a vonat most ér az átjáróhoz. Ez cirka 5-6 perc tökölés egyetlen hülye miatt. Kit tol le az, aki a következő megállóban várja a buszt? A sofőrt, természetesen. Persze, ez egy jó támadófelület a bliccelőknek, hogy a busz mindig késik, meg aztán a jegy is drága, ezért kapja be mindenki, aki jegyet vesz ilyen szolgáltatásért... az "erkölcs" szó náluk is csak a idegen szavak szótárában van meg. -
Cat #1076 #1039 -
#1075 na ha ezt egy picit bővebben is méltóztatnád... -
#1074 mit tepett ki?
es miert?
mire kell a vipera? -
end666 #1072 kiszállt a soför, üvöltve végigment a szerelvényen és a végén álló gyerek füléből kitépte -->erre csak egy jó megoldás van:vipera elő és párszor izomból ugy megütni hogy ne tudjon többé megszólalni... -
#1071 mi ennyi? -
Kolbasz #1070 Ennyi?