6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#1069 Pl ha jobbra akarsz kanyarodni, akkor le kell húzódnod a jobb oldali sávba, akár buszsáv akár nem.
Vagy ha kikanyarodsz az útra és egyből a jobb oldali buszsávba mész, egy egész utcahosszat is mehetsz a buszsávban ha újra be akarsz fordulni jobbra. -
#1068 "LEHET, HOGY ÖREG ÉS LASSÚ! DE KI VAN FIZETVE ÉS A SAJÁTOM!!!"
hát öregem már megbocsáss, de kend a hajadra a skodádat -
#1067 Köszönjük, köszönjük. -
Kolbasz #1064 Mi az indokolt eset? -
#1063 A BKV biztos örülne egy ilyen derék igazságosztónak, de mielött nagyon belelendülnél a lövöldözésbe, fusd át a KRESZt is, mert indokolt esetben használhatja a buszsávot az autós. -
BenceYCE #1061 Ugh! Kicsit long lett... -
BenceYCE #1060 Sajnos nem áll módomban. :(
A mai "fejlett" társadalomban kezd feledésbe merülni az a szó, hogy empátia. Így talán nem is volna értelme.
Még azt is el tudom képzelni, hogy valaki van olyan gyökér, hogy az elé a busz elé vág ki amin épp a saját gyereke utazik véletlenül...
Dehát MaO-n nem nagyon beszélhetünk közlekedési morálról. Itt kérem a mentális szint kiütközéséről van szó. Gyönyörűen láthatóvá válik mi mindenre képes egy ember a BP-i forgalmi dugóban. Beülsz egy átlag fazon mellé és leesik az állad, hogy mimindenre képes. Kicsit azért közrejátszik a főként nagyvárosi emberekre jellemző értékrendi zavartság. Eldöntik ugyan az emberek, hogy mit akarnak csak azt nem, hogy milyen áron és mit nyer ha bejön.
Soxor hallom a munkatársaimtól, hogy amikor bepöccennek inkább bevesznek még egy leszarom tablettát a reggeli adagra és nem centizget egy fax miatt hanem behúzza a kéziféket és nagy általánosítással annyit mormog magában, hogy:
"sz.pjatok ha már engem besz.pattatok"
Télleg hajlamosak a szgk vezetők azt hinni parkoláskor, hogy arra csak kicsikocsi jár. Eszébe nem jut, hogy egy busz hogy férne ott el. Ha mégis akkor meg elfelejti, hogy az a busz kanyarodva kicsivel több helyet kér. Van aki még annyi fáradtságot nem vesz, hogy az álcaként kitett elakadásjelzővel tilosban leparkolt autóját a járdára tegye ahol a gyalogosok hamarabb kikerülik mint a busz a buszsávban. Így is - úgy is szabályt sért, akkor meg nem mindegy?!
Vagy amelyik nagy sebességről kiteszi a buszsávba a kocsi orrrát, gondolva, hogy az így legalább hamar kiengedi mert muszály lesz neki megállnia.
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az autóbuszvezető akkor végzi jól a dolgát ha mindíg szem előtt tartja a fontossági sorrendet:
1. az utasaim élete;
2. az emberek élete;
3. a saját anyagi kár elkerülése;
4. a más anyagi kárának elkerülése;
Ebből az következik, hogy ha az 1. pontot összevetem a 3.-kal, 4.-kel vagy mindkettővel, akkor az elém kivágó és utána hirtelen besatuzó Merci/BMW-t kötelező jelleggel picsán fogom vágni mert az utasaim élete sokal fontosabb mint az ő 10-20 millás verdája és a pénzzel megvásárolt elsőbbsége. Kicsit mindenki végigzongorázza, hogy mit veszíthet az autóbuszvezető és rádöbben, hogy nem is olyan jópofa dolog kivágni a busz elé, mert nem fog "mindenáron" megállni!!! Mindez "B"-kat. fejjel nézve nem túl nagy fontosságú dolog de ha számításba veszem a busz lassulását akkor megdöbbenhet a kicsikocsi tulaja. Ezt már csak tetézi, hogy az autóhoz viszonyítva egy csöppet magasabban van az ember súlypuntja ha buszon áll, esetleg félkézzel jelez a másikkal meg táskát fog. Járókeretes mami az első ajtónál tökéletes indok egy Jaguárt megtolni.
Máspedig neharagudjon az autós világ de a régi hiedelem semmennyire nem igaz, hogy majd a Trabantos beenged, meg a Ladás. Kéremszépen saját tapasztalataim alapján egy 10-15 millás Merci vagy egy vadiúj A8-as hamarabb beenged a sávba mint egy Suzukis, pedig abból több van. Sajnos az emberek még nem lépték túl a versenyszellem hatását a közutakon, de az ilyen és ehhez hasonló emberektől szeretném megkérdezni:
Mivel akarsz gizdázni? Egy Opel Astrával?! Egy Suzuki Swift-tel?! Nem érzed kicsit röhelyesnek magad?! Egy Subaru Imprezzával esetleg! De Te vagy a VALAKI, mert hitelből elhoztál egy 2-2.5 milkás autót?!
Szégyen a magyar autós társadalom!!!
Semmi önkritika, semmi értékrend!
Itt jegyezném meg, hogy azért kicsit vicces az a fószer aki egy 8 milliós lakótelepi lakásban él és az utcán áll egy 5 millás verdája. Pedig ez Magyarországra igencsak jellemző!
Én legalább beismerem, hogy sóher vagyok! Nem fizetek havi 30-40 ezer törlesztőt, hogy a fallisztikus jelképem ott álljon az utcán és várja, hogy mikor törik össze (akár álló helyzetben). Helyette vettem 90-ért egy Szaros 105 S Skodát és leszarom, hogy ledudálnak az útról. Ugyanúgy elvisz A-ból B-be és 4 havi törlesztőből itt áll a lakás előtt. De a legnagyobb öröm az ilyen autóban, hogy ráírhatom a farára:
LEHET, HOGY ÖREG ÉS LASSÚ! DE KI VAN FIZETVE ÉS A SAJÁTOM!!! -
#1059 grat -
Kolbasz #1058 Én az összes autóst fejbe lőném, aki a busz sávban közlekedik dugóban... -
BenceYCE #1056 -
#1051 (szidnunk) -
#1050 elgondolkodtattál...
...de valamit nekünk utasoknak is szidnünk kell. -
BenceYCE #1049 "ugyebár dicsérnivaló nincs a bkvn"
Miért?!
Mert ha kifogásolhatatlan szolgáltatást kapsz azt észre sem veszed...
Ha nem kell hárommarokkal fogni a kapaszkodót...
Viszont igazság így is van a dologban:
A szép dolgokat el lehet mesélni de inkább át kell élni azokat. A rosszról meg szinte kötelező beszélni ha más nem azért, hogy a másik felebarát embertársunk ne essen ugyanabba a hibába mint Mi. Vagy, hogy megváltoztassuk, szebbé tegyük.
Ezért mondom Én, hogy KELL a rossz dolgokról beszélgetni de nem szidhatjuk sem az ellenőrt, sem az autóbuszvezetőt (merthogy a sofőr az eredetileg a szenes volt a vasúton). Higgye el mindenki, hogy nem viccből tűrik el, hogy le BKV-s ozzák Őket!
És személyes kötelességemnek érzem, hogy tájékoztassak minden félre- vagy sehogysem tájékoztatott utast. Éppenezért mondom illetve írom:
A tábla nem szentírás! Elég ha a megálló elé vagy mögé parkolnak! Máris nem tudod rendes íven odatenni a verdát. Mielőtt bárki megkérdezné nem a járdára sem mehet fel mivel azok nincsenek úgy aládolgozva mint az úttest maga. Ezért a magyar kresz értelmében a járdára nem hajthat fel 1 tonnánál nagyobb tengelyterhelésű (!) jármű!!! Én IK 412-vel járok, az üres tömege 9 tonna a max pedig 16. Itt jegyezném meg érdekesség képpen a járdán parkoló autósokat akik sajnos nem tudják, hogy CSAK AKKOR ÁLLHAT/PARKOLHAT A JÁRDÁRA HA ODA KÜLÖN "MEGHÍVÓT" KAPOTT!!! Tehát semmilyen más indokkal nem állhat a járdára (kivéve a kapubeálló)!
Érdekesség: A pasaréti téren a buszvégállomás a körforgalomból nyílik és ugyanolyan íves. Kedves idős hölgyek a mai napig szidnak minket érte, hogy nagyott kellett lépni a 2-es vagy a 3-as ajtóból. Tehát kissebb logikával kikövetkeztethető, hogy egy íves öbölbe nem lehet minden ajtót "odatenni" a járdához. És ha oda lehet tenni akkor 2 féleképpen lehet ezt kivitelezni:
1: Felmész a járdára amit nem lehet és így "hozod" közelebb a hátsó kereket a járdaszegélyhez.
2: Előrébb mész és visszatolatsz, ami szintén nem jó megoldás mert ha van valakinek "D"-kategóriás jogsija az tudja, hogy busszal "fedezőszemély" nélkül TILOS (!!!) tolatni.
(Fedezőszemély: tolatást segítő másik embertárs akinek a menőver végrehajtásakor SEMMILYEN FELELŐSÉGE NINCS !!! Ő csak egy "meghosszabbított" szem.)
Namármost az utasok lennének a legjobban felháborodva ha "előrántanám a zsebemből" a tolatószemélyt (akiben megbízok) és csigalassúsággal betolatnék a végállomásra, hogy a néni az utasok által (sajnos) igencsak közkedvelt 2-es ajtót amit ugyebár a busz egyenes oldala és a járda íves kialakítása miatt sehogysem tud a nyomorult busz"sofőr" 15-20 cm-nél közelebb tenni tehát ismét én lennék a szarszemét és már nemcsak azért mert nagyot kellett lépni, hanem mert ráadásul a megállás után még 2 percig manőverezgetett miután nagynehezen kinyitotta az ajtókat és így ismét lekéste a 08:00:00-ás teáját a munkahelyen. Tehát ezért enyhénszólva is 20 év kötéláltali fejbelövés jár a kormánytekergetőnek. Még további vicc, hogy a járda kialakításakor a járdaszintet az IK 415-ös autóbuszhoz tervezték és a "már jól bevált" viakolor kövekkel rakták ki. (Most 412-esek járnak ott.) Eredeti rendeltetése az volt, hogy a rések közt elszivárog a nedvesség így nem sikerül a kialakult vájúkban megálló 20-30 literes víztócsát utolsó cseppig a buszra várakozó utas inggallérjának belső felére löttyinteni. Sajnos a magyar építőipar mégjobb munkásokat tudhat magáénak ezért űberfasza HUNmunkás kitalálta, hogy alábetonozva még stabilabb és nem tördelődik annyira össze ezért bizonyára tartósabb és a gyárilag hozzárendelt jóvaldrágább aládolgozási anyagot is meg tudja spórolni. Tévedett, nem strapabíróbb :-(. Ezt szemlélteti a budapest területén megtalálható számos autóbuszmegálló ökörhuggyozás szerű kialakítása (lehet, hogy így gyári ?!). Idevág az az észrevételem is, hogy sajnos az igenmagasan kvalifikált (tiszt. a kiv.) utazóközönség (kedves utas) a 412-es autóbusznak kizárólag a 2-es (!!!) ajtaját hajlandó használni mert a hátsó az keskeny az elsőnél meg túlságosan közel kerül a (buzi) busz"sofőr"-höz és elviselhetetlennek érzi a formaruha (nem egyenruha) visszataszító auráját. Természetesen a fel és leszállás rendre megtörténik a "kedves utasok"-által kevésbé közkedvelt 1-es és 3-as ajtóknál mikor a 2-es még le sem "ürített". ezért hát a "kedves utasok" ismét nem érnek be időben a 08:00:00-ás kávéra. Nem teccik' tudni miért?! Megmondom! Mert a 10mp-es kiesés a 78-as buszon 1p-es töbletet jelent mire leér a végállomásra. Csakhogy azzal az 1p-cel még nem is volna baj. Hanem az a fránya forgalmi indok! (megjegyzem a "kedves utas" ilyen jellegű késésről soha a büdös életben nem hallott.) Annak a forgalomnak nem mondták meg, hogy K. Béla villanyszerelőmester (és teljes menetfelszerelése) késni fog a 07:00:00-ás kávéautómata-végtermék elfogyasztásáról, ezért iparkodjon azon lenni, hogy ne kapjon pirosat kedvenc kék dobozunk. Dehát talán mégis akad olyan (kedves) utas aki megérti, hogy az a 10 mp nem 1 perc késést eredményez hanem legfinomabb számítások szerint is 5-6 perc lesz a késés a végállomáson! (ahol aztán ismét a busz"sofőr"-re lehet kenni a balhét) Ezt (és a megkövezést) még csak-csak elviselné a pedálrúgdosó "kolléga", de azon a lapon amit reggel a főnökeitől kapott és tartalmazza az előírt indulási és érkezési (!!!) időket, azon nem áll az, hogy K. Béla villanyszerelőmester (és teljes menetfelszerelése) lábujjanként fog felvánszorogni a legzsúfoltabb ajtónál (nemám megtenne 3 lépésből 2 métert az 1-es vagy a 3-as ajtóig) így szinte kierőszakolva azt a nyamvadt 10mp-et. Namármost! Mivel ez nincs a menetrendbe belekalkulálva (sok esetben), ezért a végállomáson adnak 2-3 percet a visszaindulásra amiből következik az, hogy a 10 mp-ekből felhalmozott 5 perc még halmozottabb lesz és így szépen belecsúszik az "ajtónyitogató-mester" 30-40 perces kajaszünetébe.
Ezért van az, hogy a tapasztalt és sokat megélt munkatársaim vagy felveszik a harcot és csöngővel kierőszakolják a mihamarabbi utasátfolyást az ajtóknál (mert nem akar a vele egy vonalon járó kollégáivel kibaxni és visszafogni a jól megtervezett körmenetet), vagy beleszarik az egészbe (úgyis órabérbe fizetik) mert nem ér neki annyit, hogy az irodában fényesre keféljék a seggét egy esetleges karambol (BKV berkeken belül sajáthibás vagy idegenhibás esemény) miatt. (esetleg kibasszák) Ezért egy igen egyszerű tollvonással beírja, hogy forgalmi okból késett!!! Mindezzel persze a vele egy körben forgó kolegáit feltartja, ezért jönnek a sorozatos késések és a "kedves utas" joggal (VAGY MÉGSEM?!) panaszkodik.
Tehát ismét felhívom a figyelmét KEDVES UTAS:
Ha maga miatt vagy a másik kényelmesebb utas(***) miatt kések, akkor egy tollvonással elintézem a dolgot. A baj akkor van ha sietek és hamarabb érek a megadott időponthoz képest a végállomásra és így számos "kedves utas"-t otthagyok a megállóban a sietésem miatt. De higgye el! NEM FOGOK A MEGADOTT IDŐPONTNÁL HAMARABB ODAÉRNI!!! Mitöbb késni fogok! Mert nem hiányzik, hogy Ön vagy a másik "kedves" feljelentsen. Azt a megoldást tudom javasolni, hogy induljon el korábban!
(kokaii #1039: "Tegnap reggel, 18 percet késett a busz.")
Kényelmesebb utas: személyautóban egyedül siet a melóhelyre és sürgősebbnek érzi a saját dolgát mint a nálam fenn ülő 100 ember. De természetesen Ő pénzért megvette a jogot, hogy siethessen és fontosabb legyen a maga 1 személyében másik 100 embertársával szemben. Mondjuk én ebbe belerottyantok egy nagyot mert én már a melóhelyemen vagyok és fizetnek, hogy dugóban üljek. Csak a nálam tanyázó "kedves utas" nem fogja ezt megérteni és ezért én vagyok a hibás.(szerinte) Pedig könnyen meglehet, hogy holnap Ő is autóba vágja magát és fontosabbnak érezteti a saját dolgát és beleszarik a másik 100, buszon melóhelyre igyekvő embertársának igyekezetébe. És ha már megmutatta kúltúrális és mentális szintjét, akkor valakit kéne keresni akire rá lehet kenni az egészet.
...na itt jön a képbe a kormánysergető kollégám... -
BenceYCE #1048 É egyszer kabarét hallgató fiatal kiscsajjal találkoztam. On szinten megfeletkezett magáról, hogy már az egész busz hahotázott rajta olyan jóízűen nevetett... -
Vlala #1047 egész érdekes lehetett. Legalább feldobja a hangulatot. Bár a második menet után megúnnám... -
#1046 és mi van ha a sofőr énekel és szórakoztatja a közönséget folyamatosan? Mert régen volt egy járat a 18 ker felé, ahol rendszeresen mindennap vicceket mesélt, énekelt és hülyeségeket dumált. -
Vlala #1045 az élet apró örömei... -
Takezó #1044 az fun lehetett -
Vlala #1043 még rosszabb, ha megfeledkezve magukról éneklésbe kezdenek...
még iskolás koromban volt divat az UFO "zenekar", egy hmcs a ducifejhallgatójából rákezdett az "akarok egy férfit" című slágerükre, azt hittem, elvisz a szívbaj a röhögéstől... -
#1042 Persze, van erre is példa. És milyen sokszor!!! Párszor én is letépném a fejükről és kivágnám velük együtt a csukott ablakon.
De ebben az esetben tényleg semmit nem lehetett hallani, de teljesen be volt dilizve az ember. -
Takezó #1041 azért néha tényleg szörnyen hangosan hallgatják a kis patkányok a zenéjüket :o -
Vlala #1040 engem is szoktak kellemetlenségek érni, de általában ki tudom magamból beszléni (régebben nem is gondoltam volna, hogy erre is lehet használni a barátnőt :-) ) -
#1039 Azért ne a bkvről gondolkozz pozitívan. :) Kérlek!
Tegnap reggel, 18 percet késett a busz. A főnököm ki akart rúgni, mert késtem 3 percet miatta, pedig mindig negyedórával előbb itt vagyok a melóhelyen mint kellene. Ráadásul tömve volt a busz és kiszakadt a kabátom az ülés fogntyújáról felszaggatott burkolattól és rálépett a cipőmre egy pasi telitalppal és főnök ezen is ki volt akadva, hogy nem elég, hogy kések, szakadtan és mocskosan merek idejönni.
Ma reggel a villamos megállt útközben és kiszállt a soför, üvöltve végigment a szerelvényen és a végén álló gyerek füléből kitépte a fülhallgatót és szidta és káromkodott, hogy ő így nem tudja a munkáját ellátni, ha állandóan itt zizegtetik azt a k.. szájba..b.. sz..t!
És akinek nem tetszik, hogy őt ez zavarja, ez az örökös zizegés, az üljön be és vezessen és próbálja meg ellátni a munkáját ilyen körülmények közt.
Miután megint hajlandó volt a munkáját ellátni,folyton kicsapkodta az ajtaját és hátrafordulva üvöltött, hogy hallom ám a sustorgásokat! Be lehet fogni, vagy megáll és le lehet szállni.
Az tök mellesleges, hogy mikor először kiba..ta az ajtaját, azt a hátamnak lökte úgy, hogy még most is fáj.
Hozzátenném, én a vezető mögött állva (ugye ülőhelyem szinte soha nincs!)
és a többi utas se hallottuk a gyerek zizegését.
Ma reggel nem késtem e miatt, csak 10 percel később értem ide, mint szoktam. Épp munkakezdésre estem be. És eléggé fáj a hátam. Biztos belilult.
Ha belegondolok, hogy ezekért még fizettem is volna... -
Vlala #1038 "általában normális hozzászólásaid szoktak lenni"
Ígérem, nem iszom többet :-))) -
#1037 általában normális hozzászólásaid szoktak lenni de most valami hihetetlen baromságok jönnek ki belőled... -
Vlala #1036 Nekem van egy kétéves kapcsim, inkább a puszitr nem kérem... tudod, itt gyorsan megy a pletyka, a barátnőmet már egyszer rajtakaptam, hogy SG-t olvasgat. :-)
Én csak azt mondtam, hogy én voltam depis, akkor láttam sz@rnak a világot. Az nem hangztt el, hogy Ti is azok vagytok :-)
Szerintem kezdjük a pozitívumokat:
"Reggel időben jött a busz, és jó helyen állt meg, nem fél méterre a járdától!"
(az a baj, hogy ezt természetesnek veszitek, pedig több tíz ember összehangolt, átgondolt munkájának eredménye: sofőr, forgalmis, szerelők...)
-
#1035 Mindkét írással egyetértek :) és gyönyörű szép volt :)
Mára megtaláltam az örömet a pozitívat, a TE hozzászólásodban :)
Csak, hiába van örömöm is, és én is látom a szépet, de azt itt nem írhatom meg, mert ez itt a nyomorult bkv topik :P itt csak panaszkodni lehet és szidni (ugyebár dicsérnivaló nincs a bkvn)
Ha lenne egy tampon és fogamzásgátlótopik, ott is csak panaszkodni tudnék, mert horror árban használják ki és vágják meg a nőket és még azt is nekünk kell fizetni. Igazságtalan.
Csak ezeknél "szebb" topikokban lehet az örömet kimutatni és a pozitív gondolkodást elővenni :)
Mint ahogy egyes játék topikokban meg is teszem és kimutatom örömöm és rajongásom, főleg a Zelda és társai iránt :)
De bkvnál, mit lássak szépnek?
Mindenesetre, én köszönöm ezt a szép hozzászólást, Széplelkű. :)))
(bocsi, nem akartalak túludvarolni :) nem akarlak megfogni vele :) van már kialakulófélben lévő kapcsim :) azért egy puszit küldök neked.-pussz-) -
Takezó #1034 Vlala: ennél offabb (és értelmetlenebb) hozzászólást ritkán lehet olvasni . Megjegyzem, teljes mértékben egyetértek vele, de: ki a halál "depis" itt? Azért, mert panaszkodnak az emberek arra, hogy a BKV-bérletek drágák, és megpróbálnak valami (törvénytelen) megoldást találni, még nem feltétlenül van különösebb bajuk! -
Vlala #1033 Félek, ez off lesz, meg flamet is indítok, meg biztosan kapok is érte a fejemre, de kikívánkozik belőlem:
Ezt a negatív gondolkodást nem tudom megérteni, az ember már nem tud pozitívan gondolkodni. Ne nézzetek tévéhíradót, abban nincs helye a jó híreknek. Azt nem lehet eladni.
Tök szép idő van, dorombol a macskám, ellett a szomszéd tehene, tök édi a boci, a múlt hónapban kapott cserepes virág kezd kihajtani, egyre több betegség ellenszerét fedezik fel, úgy néz ki, az iraki konfliktusnak is vége, nyugi van az egész világon, az internet közelebb hozza egymáshoz a távoli ismerősöket, és mire használják? Panaszkodásra...
"Mer' drága a bérlet. Ez is azé' van, mer' keveset keresek, mer' elmegy a péz mindenre, kaja, rezsi, astöbbi.Oszt még a BKV is szíja a vérem, mer' nem akar ingyé vinni."
A kulcsszó: pozitív gondolkodás. Nézétek már a napos oldalát, ne azon versenyezzetek már, ki él sz@rabbul... jól van, én is voltam depis, amikor versenyben ittuk a söröket / fröccsöket / feleseket a szintén depis haverral, aztán kihánytuk és kezdtük elölről, de mire jó ez, amikor szebb is lehet az élet?
"Tavasz van, csipognak a mobiltelefonok, ciripelnek a cippzárak, virágba borulnak a sírhalmok, baccák egymást a kutyák, mindenki tök hepi, meg szerelmes, csak nekem ilyen szár az élet? Mi vagyok én, béna gyökér? Én miért nem tudok örülni az apró örömöknek?"
Drága a bérlet? Drága a benzin! Drága az élet! Ez van! Mindenkinek drága! A többiek miért tudnak mosolyogni?
Kimaradt a busz? Jön a következő! Azon úgyis több hely lesz.
Jön az ellenőr? Megmutatom neki a jegyemet, esetleg megkínálom Tic-tac-kal :-)
Mosolyogj a világra, visszamosolyog Rád! -
#1032 :) kaptam ajánlatot hamis bérletre többet is. na most már nem hezitálok tovább, nem keresek eredetit többé olcsóbban, csakazértis elfogadom a hamisat.
akinek nem tetszik, vegye a drága igazit. :P -
#1031 én befejezem ha nem csesztetnek. de itt folyamatosan azt csinálják egyesek. -
#1030 na jó, az anyázást és a személyeskedést nagyon gyorsan be lehet fejezni. -
#1029 a címedet apa!!! -
#1028 ha még egyszer valaki engem mer csesztetni, annak legyen mersze ahhoz is, hogy a címét is írja oda a csesztetése mellé. beszéljük meg személyesen, ha nem tetszik a pofám. -
Vlala #1027 "Nekem te ne szóljál már be, jó?" -
#1026 "Szerinted hogy csinálom?"
-élősködsz apafej.
költözz saját háztartásba, aztán lehet dumálni. -
#1025 ja és adj szülőket is nekem, akik főznek rám és zabáltatnak TE... -
#1024 Te se az észt osztogasd akkor bunkókám, hanem tanácsot bazzz!!!
Mesélj!!!
Hogy osszam be a 100at, miután a 75öt kifizettem albira és rezsire?
Tanácsot faszikám!!! Fogod? Vagy diploma kellene, hogy vedd a lapot, kis pöcs???
De, ha gondolod, végy feleségül és tarts el a 75ötből, és hordj munkába a kocsiddal.
Nagy az isten állatkertje!!!! Csak a túlszaporulatot kellene kilőni! Téged és a hozzád hasonlókat!!! -
Vlala #1023 a betűelírásokét bocs, érettségivel már ki lehet hámozni :-) -
Vlala #1022
Végre valaki, aki nem a prolik szemszögéből látja a dolgokat, hogy tőlünk mindig csak lopnak, hanem kimondtad végre, hogy a BKV addig veszteséges, amíg ennyien bliccelni fognak. Kicsit túlzás lenne 300 Ft-oos vonaljegyekkel leverni a tartozást a becsületes, jegyváltó utasokkal (a gyáva nyulakkal, akik nem mernek bliccelni - csak hogy a másik oldalnak is kedvezzek :-) ), ráadásképpen az az általános tapastzalat, hogy a buszt nem azok rongálják, akik fizetnek az utazásért... Botond helyében én azt mondanám a népnek, hogy lóf... a s...etekbe, menjetek ahogy akartok, ha nem kell a BKV, nem lesz BKV.
Kukucska: majdnem egyetértek, azonban ez a "vásárlóérték" szó elég idegen tőlem, amióta az MSZP ezzel promózott... szerintük sokkal jobban léünk, mint a Fidesz-kormány alatt. Szerintem nem, de no politics, peace and respect.
kokaii: szép dplpg, hogy neked nem szabad beszólni, holott te mindenkinek osztod az igét. (régi önmagamra ismertem benned.)
Képernyő és billentyűzet mögül könnyű, de igazi eredményeket a városházán való reklamálással érhetsz el. Pls oda menj ezzel a szöveggel.
(jaj, most beszóltam neked? Nem akartam...)
Eléggé sajnállak, a helyedben félretennék 10 ezret, amivel le lehet fizetni egy orvost, és leszázalékoltatnám magam. Ha már a nettó 100-ból "nem lehet megélni". Nekem bruttó 75 van, meg saját autóm (nem apuciautó, nem is részletre vettem), szüleimmel élek, de a lakásfenntartásba beszállok. Szerinted hogy csinálom?