6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Ramore
    mostani ikaruszok jók? az "újabbakról" beszélünk? kényelmetlenek, szűk a folyósójuk, levegőtlenek, csörög-zörög, még a buszvezetők sem igen szeretik őket. meglepő, de szerintem a régi ikarusz (260, 280) sokkal jobb konstrukció, de a legnagyobb halál a legújabb ikarusz (412)! Az Agora ezekhez a buszokhoz képest gyöngyszem. Még a mai napig megbámulják az emberek, mert nincsenek egy ilyen kinézetű buszhoz szokva.
  • Ramore
    lelakja, tönkreteszi, naná!
  • RelakS
    2 hétig, hülye magyar ennyi idő alatt lelakja...

Mindenesetre ma HÉV-vel mentem dolgozni, és HIDEGEBB VOLT RAJTA, MINT A METRÓN!!!!!!
  • Buddy
    az éjszakaival nekem szerencsém van, mert ház előtt tesz le....de érdekes, hogy néha többen vannak rajta, mint nappal egy sima buszon
  • Buddy
    az egy vagyon lesz legalább....de a mostani Ikarusok jók, csak a régiek csengettek le (igaz, még most is mennek, tehát jól összerakták őket)

melyik vonalakra tervezik őket? (az egyik 7-es busz elég különlegesen néz ki, az Volvo lenne?....vmi tesztjárat....1 van belőle, de szépen néz ki)
  • Ramore
    Jönnek a Volvo buszok a BKV-hoz! Végre európai színvonalú csuklós autóbuszokkal lehet majd utazni, az Agora volt a bizonyíték, hogy az Ikaruszok technikailag elavultak, most a Volvok vásárlásával jelentősen javul a helyzet.
  • Marki
    Mit bütykölnek a 4-es végállomásán? Nincs kedvem 3 órát utazni Db-ből, hogy megtudjam:-)))
  • mr x
    Szomorú.
  • Ramore
    Persze nappal is egy pokol utazni, de részben más okokból! :(
  • mr x
    Képzelem...
  • Ramore
    Nem valam rózsás és akkor még finoman fogalmaztam!
  • mr x
    Lehet. Én még nem nagyon utaztam éjcakai busszal, szóval nemigen tapasztaltam még, milyen a helyzet.
  • Ramore
    "Attól függ, hol mekkora a forgalom éjszaka (mennyit változott azóta)"

1970 óta? Egy hangyányit! Sorolhatnám, hogy hány hely megközelíthetetlen éjjel, de a legordítóbb talán: a kettes metró egész vonalán járnia kellene busznak, nem csak a Döbrentei térig (78É).
  • mr x
    Attól függ, hol mekkora a forgalom éjszaka (mennyit változott azóta). Pl itt ez a 956 nagyon egy gagyi járat. Két busz / éjszaka, ami végigmegy. Ráadásul az is hogyan: Moszkváról 0:35, 1:15, Adyligetről: 2:30, 3:30. Ezen kívül Moszkváról 4:00-kor megy egy busz, de csak Hűvösvölgyig, onnét meg vissza. Leszámítva azt a buszt, ami ráadásul csak egyik irányba közlexik, és 0:35-re ér a Moszkvára.
  • mr x
    Egyebet nem tudok elmondani.
  • Marki
    ehe:-DD
  • Ramore
    Budapest éjszalai közlekedését teljesen át kellene tervezni, mivel a jelenlegit a 70-es években alakították ki és bizony mára már nagyon elavult!
  • mr x
    Topic up!
  • mr x
    Vagyis nem éppen rulez. :-(
  • mr x
  • mr x
    Tona ludatus, vissaus megatus!
  • mr x
    Épíccsék át, bazz... Sovány indok, mellesleg nem hiszem. Ha olvasunk a sorok között, valójában az van odaírva, hogy "Csórók vagyunk, no lovetta."
  • Ramore
    Már most az! :)
  • Marki
    Jó lesz nosztalgiakocsinak.
  • Ramore
    A 19-es vili az örökké nosztalgia villamos lesz, mivel a Klark Ádám térei kanyarba csak az UV tud átfordulni állítólag!

Én az UV-kat nosztalgia villamosnak nevezem. :)
  • mr x
    Vigyázz, mit mondsz! A 6É jár még a leggyakrabban.
  • Ramore
    Létezik még futó pótkocsi, amelyik 1942-ben készült, az uv-k 1956-tól kezdve zötyögnek.
  • Buddy
    kérdezek kettőt :

mit szóltok a gyönyörű bérlet-áremeléshez?
    meddig fog futni az UV-típus? (tipp. egy év)
  • Guest
    Ééééééés ma is. :) Lehet, hogy engem figyel a BKV? :)))
  • Guest
    56-os. Igen, narancsszínű volt belülről... :)
  • Guest
    Szerintem én egy ilyen (vagy "a"?) T5C5K-val utaztam ma... :)
  • Ramore
    Mi lehetett a célja a plusszosításnak? Szerintem pocsék ötlet volt, vagy legyen minden plusszos (de annak mi az értelme), vagy semelyik sem.
  • Marki
    re
  • Ramore
    pontosan!
  • Ramore
    :)
  • Marki
    Ramore, Mr. X: Kösz az infókat, mostmár leesett:_)
  • Ramore
    A 18-as meg legyen végre plusszos, mert egy katasztrófa az utazás, egész nap telített, pontatlan, állandó járatkimaradások, koszos stb. Pedig még nem is ment csődbe a bkv.
  • mr x
    Egy kis helyesbítés: a 14-es a jövőben márkavédjegyes viszonylat lesz, ennek érdekében újabb kocsikat plusszosítanak. Szépilona jelenleg is ad ki az 56-osra 4×2 olyan kocsit, melyek valójában Angyalföld állományát képzik. Ezenkívül lehetséges, hogy az 56-os "elkásítása" után innét is visznek át Angyalföldre jobb állapotú kocsikat, mivel a 18-as viszonylaton már kizárólag valamikor plusszos kocsik közlekednek, csak éppen "lemínuszosítva". Ez alól egy jármű kivétel (ami amúgy Budafokon van), melynek párját szintén elvitték korszerűsítésre, így önmagában nemközlekedik.
    Mindenesetre a 14-es plusszosításáig még lesz szükség kocsik kikupálására, ugyanis 17×3=51 kocsiból jelenleg 9 angyalföldi (Szépilonán használt) újonnan felújított és 29 szépilonai korábban plusszosított kocsi állhat rendelkezésre, ami 38. Lévén, hogy a 18-as többet már nem bír elnyelni, küldhetik az összeset Angyalföldre, tehát ezen kívül még 13 kocsi felújítására van szükség (minimum).
    Viszont az új kocsikból, amiket Angyalföldön fognak használni, kiszerelik a Fokgyemet és a jegykezelőt a plusszsításig (értelem), mert állítólag az még nem bírja kezelni a háromkocsis szerelvényeket.
    No nem baj. Szaporodjanak a K-k az 56-oson!
  • mr x
    Nem, nem csuklós. A Tátra T5C5 korszerűsített változata. Már 36 kocsi készült el a tervezett 80-ból. Valahogy úgy ahogy Ramore mondja.
    Bővebb infók ld.: #685.
  • Ramore
    nem, felújított Tátra T5C5, tehát a síma budapesti verziója K betűvel megspékelve, belül meg nagyancssárga kapaszkodókkal és hangos utastájékoztatóval.