6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Punker
    itt hologramos csík van rajta azt ilyen módszerrel szerintem nem oldod meg :)
  • Láma!
    ellenöröket pl kifejezetten nemszeretem....
  • Takezó
    nem nagy sztem, bár ritkán talizom vele, és telefonba nincs pofám megkérdezni, hogy "te figyu, mivel is hamisítasz békávé bérletet? "
  • Match
    várom, ha nem nagy probléma.. :D
    viszont laboratóriummal nem rendelkezem :D
  • Takezó
    pfff, megkérdezhetem, ha natyon érdekel
  • Match
    a vegyszer receptjére viszont kivancsi lennék :D
  • Takezó
    a gond csak az ugye, hogy évente változik rajta az évszám szal pl kaptam én 2004-eseket, de azokat nem tudtam felhaszálni... szal évente csak 3-at tudnék így lecsalni Mondom, én csak eccer csináltam, mivel lusta voltam elvinni a bérleteket haverhoz
  • Match
    jah értem....hát úgy nem az igazi :D
    bár ha 20-30 ismerőst beszervezel hogy adja neked a régi bérleteidet akkor van alapanyag :D
  • Takezó
    hát nem drága, de van egy kis gond... kb 3-anként egy sikerül, a többi használhatatlan lesz
  • Match
    az ügyes, de sztem drága megoldás...amilyen nekem volt, az olcsó és amatőr :D
    de nem árulom el mert hátha nézik az SG-t ellenőrök is :D
  • Takezó
    Egyébként hogy láccik a hamisított bérleten, hogy hamisított? :o Nekem eccer volt, valami vegyülettel leszedte róla kémikus haver a tintát, és picit úgy nzéett ki, mintha vízbe esett volna, és megszárítottam volna. Ennyi, ezt most hogy bizonyítja be a rendőr? :o
  • Match
    nah hamis bérlet:
    én 1000 forintért vettem...eddig egyszer...most már megint rendes bérletem van...
    ugyanis kurvasokan hamisitják, és már az ellenőrök külön figyelnek rá...haver is ezért bukott le.
    egyébként rendőrséget hivtak volna, csk a gyereknek kurva jó a beszélőkéje és meguszta annyival hogy az ellenőr zsebébe csusztatott egy 2ezrest (na persze...és nem korruptak...erről tudnék mesélni mávos sztorit is).

BenceYCE: Emlitetted a miskolci rendszert...
    nos véleményem szerint az egy akkora szar hogy inkább ne firtassuk...
    kezdjük azzal hogy pestet azért szeretem, mert ha éjszaka ottragadok akárhol a világ végén, és fel akarok szállni egy nyamvadt buszra, akkor nem szól be a hülye sofőr hogy "bérlet?"....bazdmeg legalább ne az utcán legyek már egész éjjel...

Egyébként most, diákként azt mondom hogy korrekt a bérletár...meg tudom fizetni....de ha esetleg kivágnak az egyetemről, vagy valami, akkor tuti nem fogok 6 rongyot kiadni, mert az már durva...
  • Takezó
    "Sajnos ott tartunk, hogy ma már sikk bliccelni!
    Az a vagány aki el tudja küldeni az ellenőrt melegebb éghajlatra." -> ezt nem értem ;)
    Amúgy hova lejjebb? A főváros, az állam és a bkv kapcsolatáról?
  • BenceYCE
    "Igenis felháborító az a szintű áremelés, ami az utóbbi években végbement."

Most mit nem értesz?!
    Olvass alább!
  • Takezó
    Ez hülyeség, szerintem nem laza dolog bliccelni. Én ugyan minden hónapban megveszem azt a kurva bérletet (nekem még olcsó is, hiszen diák vagyok), de hidd el, hogy qrvára megterhelő még az a 2250 forint is , és épp ezért értem meg azokat, akik nálam sokkal rosszabb helyzetben vannak, hogy nem vesznek 5000 forintokért bérletet. Igenis felháborító az a szintű áremelés, ami az utóbbi években végbement. Ha reálisabb lenne a bérletek ára, többen is vennének...
  • BenceYCE
    Legjobb haverom kishuga:
    -Hogyan lehet tartósan bliccelni? - kérdi tőlem.
    Gondolom magamban úgyis az anyja fizeti Neki a havi bérletet, miért ne tudhatná meg, elmondom hát.
    Erre így reagált:
    -Az tök jó mert akkor nem jár metróval és megspórolja a bérletet!
    Kicsit kiakadva reagálok:
    -Neked nem mindegy!? Úgyse Te fizeted mert anyád nem hagyná, hogy bliccelj.
    Erre:
    -Az mindegy!!!

Ebből az következik, hogy szerinte majd elkunyerálja az anyjától a lóvét, hogy megtudja Ő magának venni és majd spórol egy kicsit.

De végül felébredtem és rájöttem nem a pénz a lényeg!
    Sajnos ott tartunk, hogy ma már sikk bliccelni!
    Az a vagány aki el tudja küldeni az ellenőrt melegebb éghajlatra.

Sajnos...
  • Punkerwork
  • Impi
    BenceICE #902 Ezaz! De ki kéri számon rajtuk. A mellette ülő a parlamentben?
    Ugyan azt csinálja!
    Punkerwork #903 Én már tudom a BKV-igazgató következő sírási okát.
    "a jegyárakból befolyó bevétel naponta nyolcmillió forinttal nőtt"
    Ebből adódik 8 milla x 365= 2.920.000.000 Ft bevételnek kell befolyni egy év alatt.
    Ha ez nem történik meg, a külömbséget jegyár emeléssel fogják kompenzálni.

Lefogadom, hogy egy hét múlva, egy forintal sem kapnak többet, mint 3 héttel
    ezelött és amit összeszedtek most hirtelen, elúszik a biztonságiőrők fizetésén.
  • Punkerwork
    most nem lesz, de ha évek alatt a kölyköket rászoktatják hogy ez nem ingyenes jótékonysági intézmény akkor 10-20 év múlva javulhat a rendszer
  • Vlala #904
    ebben az a poén, hogy nem lesz több bevétele a BKV-nak, ellenben lesz hely a buszokon, villamosokon, és a pestiek megtanulnak járni :-)
  • Punkerwork
    "Úgy döntött a BKV, hogy állandósítja a blokádszerű jegyellenőrzést a metrón. A múlt hét csütörtökön indult akció eredményeként naponta nyolcmillió forinttal több a jegybevétel a 2-es metró vonalán - írja a Népszabadság.
    Múlt hét csütörtökön indította példátlan jegyellenőrző akcióját a BKV a 2-es metrón. A metró 13 ellenőrzött megállójában lévő jegypénztáraknál soha nem látott sorok kígyóznak, a jegyárakból befolyó bevétel naponta nyolcmillió forinttal nőtt.
    Az akciótól a BKV nem a pótdíjak számát akarja növelni, hanem a szolgáltatásért járó jogos bevételt - mondja Lucza Mihály, menetdíj-bevételi főosztályvezető. A többség vonaljegyet vesz, sokan váltanak napi-, turista- és harmincnapos bérletet is.
    Vannak ugyanakkor úri bliccelők is, akik nem állnak be a pénztárok előtt kígyózó sorokba, hanem a helyszíni bírság árát, kétezer forintot lobogtatva érkeznek a biztonsági őrökkel megerősített ellenőri sorfalakhoz. Múlt csütörtökön száz, pénteken hetven ilyen eset fordult elő. Lucza Mihály azonban közölte, nem az ilyen, hanem a rendesen fizető utasokból szeretne egyre többet szállítani a társaság.
    A menetdíj-bevételi főosztályvezető szerint ugyan a biztonsági őrök jelenléte sokba kerül, a várható jegybevételben busásan megtérül a szolgáltatás. A szigorítást ugyanakkor az utasok visszajelzése is igazolja, a bérlettel, jeggyel utazókat nem zavarják a kapuba állított ellenőrök, sokan helyeslik a kezdeményezést.
    A BKV a kedvező mérlege alapján úgy döntött, a tervezettel ellentétben nem fejezik be az akciót az év végén, hanem addig folytatják, amíg be nem vezetik a csipkártyás rendszert. Elektronikus jeggyel először, 2006 márciusától lehet a földalattin, szeptembertől a 2-es metrón, majd sorban a többi járaton is utazni - írja a Népszabadság."

[origo]

• BenceYCE
    Itt a borzasztó az, hogy egy képviselő (nevét ne kérdezd) sikkaszt 1.5 mrd HUF-t és 3 hónap múlva bent vigyorog a parlamentben. Németországban jó ha munkát kapott volna egy ilyen után. De egy ilyen hazaáruló miniszterelnökkel az élen van aztán példamutatás. Ki hiszi el, hogy legálisan szerezte azt a kevéske vagyonát ami nagyobb mint az Amerikai Egyesült Államok Miniszterelnökének a vagyona?! Egy ilyen kicsi országban...

Más:

Most olvastam az info-t. Az európai felmérések szerint a bankok bevételeinek országonkénti listáján magyarország a 2. (!!!) helyezett. Eszerint a bankok itt kaszáltak majdnem a legtöbbet Európa szerte.

Megjegyzésként hozzátenném, hogy az első helyen a nálunk enyhészólva is kibaszottul jobb életmódban élő Monacó-i hercegség végzett.

Na ez a közröhely!!!
  • BenceYCE
    25 év kényszermunka esténként kötéláltali halál... :D
  • BenceYCE
    Pontosan ez a lényeg!!!

Ha mindenki sáros bárki zsarolható. Tudsz mondani egy legális vállalkozást ahol legalább a kiskapuk révén ne próbálnának kibújni az adózás alól vagy bármi alól?!

Ez a lényeg, ez a fenenagy demokrácia...
  • BenceYCE
    Ráadásul nem a nemzet kiírtása a cél hanem a rabszolgasorsba való letaszítása.
    Megszületsz és adós vagy.
  • BenceYCE
    ...sorstalanság...

az Egri Csillagokat meg betiltották mert "túlságosan agresszív"

nehogymár kihúzhassa magát az ember mert magyar...
  • Impi
    Viccnek szántam, látod egy napra leosztva 90 000 Ft a büntetése.
    Én egy pár napot átvállalnék, így is kegyelemért sír
  • Vlala #896
    igen, ezt meg kellene érteni ;-)
  • Punkerwork
    nem az összeget nézik, manuszhoz itt Egerben kimentek házkutatni a hamis bérlet miatt, találtak ezt azt illegális Win stb a szokásos.....
  • Impi
    Zalatnai 100 milkóért kapott 3 évet, nekem 5950 Ft-ért mennyi lehet a tarifa? :DDD
  • Punkerwork
    hív 1 rendőrt, és a hamisításért jól megb@sznak (jogosan) meg kéne már érteni hogy az hogy nincs rá pénze nem jogosítja fel arra hogy ellopja az ember.
  • Punkerwork
    "Alanyi jogon kéne járjon a közlekedés, vagy az a minimum,hogy itt sem lehetne drágább mint vidéken!!!!!!!!!!!!" hol álmodtad hogy vidéken olcsóbb a busz? (más itt nincs) 160 HUF volt 1 jegy tavaly januárban emelték, este 7 után egyik kertvárosi részben sem közlekedik, szal ha nem panelban laksz akkor gyalogolsz vagy marad a taxi, mondjuk azok nem emeltek 3 éve 500 pénzt fizetek mindig :)
  • Vlala #891
    bocs, elnéztem a topicot. Azt hittem, ez a BKV topic...
  • Impi
    Kezdünk veszélyes vizekre evezni :DDD
    De!!! Arról nem a Nemzet tehet, hogy beetetik.
    Mai példa! A sorstalanság filmet, minden iskolással kötelező jelleggel megnézetik. Ha te mint szülő okoskodsz, a gyermeked farag rá. Tudsz arról, hogy a Velünk élő Trianon-t egy osztály is megnézte?
    Szavazhatsz itt bárkire, itt a Nemzet kiírtása a cél!!!
  • BenceYCE
    A céget az eladott jegyek és bérletek alapján kiszámolt utasátlag alapján dotálják. Ezért torzítja a dolgot ha valaki nem vesz jegyet vagy bérletet. Valamint nem a jegy árához viszonyítják a tömegközlekedést hanem az utasátlaghoz az államtól erre felvett pénzt. Nem lehet kiszámolni mérhetetlen pontossággal, hogy mikor megérős a busz elindítása ha az sohasem megérős.

"A tömegközlekedést most is teljes egészében mi dotáljuk, azért ilyenek a magyar fizetések."

Ez azért így erős! Ahhoz, hogy ilyen semmitérőek legyenek a fizetések ahhoz nem ez kellett! Ahhoz kellett egy beetetett nemzet akkin röhög fél európa amiért hagyta, hogy elprivatizálják az 50.000 mrd os tőkéje mintegy 43.000 mrd ját. Na ezér ilyen a magyar fizetés. Nem kellett nekünk se energiaipar, se cement, se mahart, se MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY!!! Ki az a barom aki egyáltalán hagyta, hogy felhozzanak ilyen kérdést?! Svédország majdnem belerokkant hogy eladta az egészségügyet és most mindenáron vissza akarja szerezni. Szerinted MaO kibírta volna?! Egy beetethető nemzet kell hozzá akit be lehet altatni BigBrother-rel meg megaszarral! Akkor most mi a csodálkozás tárgya, hogy ilyenek a magyar fizetések? Sebaj! Választásokkor remélem megint mindenki azt hiszi majd, hogy a lottózóban van ahol a befutóra kell tippelni! Nehogy véletlenül egy mennél színesebb kormány alakuljon már! Jó nekünk a kétpártrendszerbe burkolt egypártrendszer is. Majd sírunk, hogy drága a bérlet...
  • BenceYCE
    Mellesleg én tudok 1700 ft ért hamis bérletet csak had ne kelljen BKV-s ként híresztelnem. NE LOPJ MEG!!! Inkább tudatosítsd magadban, hogy egy országnak olyan kormánya van amilyet enged!!!
  • BenceYCE
    Elnézést kell kérjek ha túlzásba vittem. Tudom, hogy hány ilyen és ehhez hasonló család él ma magyarországon. Tudom mert én sem azért élek itt a 8. kerületben mert szeretek itt élni. Ennek megfelelően megtanultam realista emberként élni és éppen ezért nem is merek gyereket vállalni mert elgondolásom szerint ha egy ember saját magát nem képes fenntartani (bármilyen oknál fogva) akkor nem nagyon kellene neki még gyereket is vállalnia.

Más a BKV márpediglen bolt!! Senki nem mondta, hogy ezzel kell utazni! Van taxi, saját autó, bicikli vagy amit akarsz. Senki nem kötelez rá, hogy vedd igénybe a cég szolgáltatásait!

Valamint hogyana akarod reálisan megítélni a jegy árát ha a saját fizetésedhez akarod hasonlítani?! Arról beszélj, hogy miért kerül egy Fradimeccs 200 mill.HUF ba a cégnek meg miért 62.5 millió egy busz, miért 200.000 ft egy db gumiabroncs?!

Vedd végre tudomásul, hogy nem a bérletek és a jegyek a drágák hanem aljasmódon keveset ad az állam finanszírozás képpen a kiadások fedezésére, (a cég szemszögéből) és a Te fizetésed kevés! (a Te szemszögedből) Mert nem csak a bérlet a drága egy 80.000 ft os fizetésből.

"Alanyi jogon kéne járjon a közlekedés, vagy az a minimum,hogy itt sem lehetne drágább mint vidéken!!!!!!!!!!!!"

...az Izrael barátocskám ahol a fizetés jár alanyi jogon...
    De abban egyetértek, hogy rohadt érdekes, hogy egy jóval kissebb MaO-i város a saját adóbevételeiből tudja viszonylag normálisan üzemeltetni a saját közlekedési társaságát akkor ez Demszky-éknek miért nem megy?! Megmondom! Mert még a ruhaellátásra is céget hoztak létre, persze valakinek a valakije ül ott és adja nekem 7000 ft ért a piaci 2000 ft-os nadrágot. Így ha véletlenül eszembejutna otthagyni a céget akkor ki kell fizessem a teljes ruhatáramat amit potom 170.000 HUF-ért ki is számláznak!!! Na az ilyen emberek miatt szar a BKV és szar a világ! Meg a valláskárosult kormánynak akinek nagyon jót tett a demokrácia mert ez MaO-n azt jelenti, hogy szabadon lophatsz és tök fölösleges befizetni az adót! Persze a szegényebb rétegnek rohadt nagy javulást hozott. Én is az a Pesti fiatal vagyok aki nagyon nehezen jut lakáshoz, normális álláshoz. De amig a magyar ifjúsági miniszter (szintén Nílus-parti székelymagyar) saját elképzelése szerint a magyar fiatalokat inkább olcsó albérlethez kell juttatni mintsem magántulajdonhoz addig inkább a teljes hithű kormánybanda leváltásáért kellene az Andrássy úton felszedni a macskakövet nem a béremelésemért sztrájkolni.

"Itt a tömeg jobban behozza a közlekedés fenntartását"
    Erre megint csak azt tudom mondani:
    EGY KÖZLEKEDÉSI TÁRSASÁG NEM LEHET KIFIZETŐDŐ!!!

Rájöttek már mindenütt Európában csak itt ebben a szutyok országban nem!
  • kokaii
    JEGY ÉS BÉRLETÁRUSÍTÓK!

HA VALAKI OLVAS ENGEM, ÉS MEG TUDJA TENNI, SZÍVESEN FIZETEK HAVI 2000.- A 30 NAPOS BÉRLETÉRT.

CÍMEM: [email protected]

amúgy mi a következménye jogi értelemben, ha lebuknék egy hamis bérlettel??? egyáltalán mit tud tenni az ellenőr??? hisz nincs joga a szabadságomban korlátozni és ott tartani engem. nem?
  • kokaii
    Na, hát legszívesebben mégis kommentálnám, mert esz a fene érte, de azért mégsem mennék bele ilyen köcsögségbe, hogy miért van számítógépem és netem, ha nem tudok 6000et kifizetni bérletre.

TÚLZÁSBA VITTED KISSÉ!

Továbbá nem laknék albiban, ha adnának hitelt, mert ezt a pénzt a törlesztésre is tudnám fizetni. De nem ez a téma.

VISZONT! :

Senki nem szólt az ellen, hogy ugyebár a szolgáltatásoknak ára van, amit ki kell fizetni. Természetesen mindenért kell fizetni.
    DE nem mindegy milyen mértékben és mennyit.

KI KELLENE RÚGNI MINDEN ELLENŐRT!És a sok k.. biztonsági őrt. ÉS, ha felszabadul a fizetésük, máris lehet olcsóbb a jegy, amit esetleg meg lehet fizetni.
    Mert az ember nem ingyen kívánja a dolgokat, ilyen elvárása senkinek nincs! Szívesen kifizeti, ha reálisnak tartja az árát.

És ugye nem bolt a BKV, hogy megválasszam mit engedhetek meg magamnak, és van választásom, hogy az olcsóbbat veszem, mert nem engedhetem meg magamnak a drágábbat, vagy ma éppen lemondok az evésről, mert holnap lesz fizetés és nincs egy árva buznyákom sem, de sebaj, holnap estig kibírom. Legalább nem hízok.

A szomszédom pl, 60 ezret keres, a felesége gyesen vagy min van 21 ezerrel,10 évig.3 gyerekük van és ápolásra szorul az egyik. történetesen nem azért vállaltak 3 gyereket mert olyan gazdagok és ennyit akartak, hanem, mert ikrek lettek.Most 9 évesek.
    Számold már ki, hogy a két felnőtt bérlete 12000.- !!! és 3 gyereknek nem tudom az árát, talán össz 7500. Az durván 20.000.-!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HAVONTA!!!!
    80 ezerből, rezsit fizetni, meg mindent és 5 embernek élni, ruházkodni stb.. és 20.000.-et mi a francból fizessen?

És hányan vannak ilyen helyzetben????

Az én helyzetem szinte dettó ez, mert én sem keresek sokkal többet és fenn kell tartani a k.. drága albit és rezsit fizetni és élni.

De nézd ahol rokkantnyugdíjas van fiatalon és a párja gyesen vagy ápolásin, vagy munkanélkülin. Az emberek többsége így él. Miből lehet kifizetni ennyit közlekedésre?

Nem beszélve arról, hogy már lassan büntetik az embert mert Pestre mert születni. Ki tehet róla, hogy ekkora ez a város és ha nincs lóvé akkor itt nem lehet gyalog eljutni sehová. Bezzeg, ha faluba születtem volna, ott ingyen közlekedhetnék, mondjuk pl okáért a munkanélküli segélyből, vagy gyesből.

Tehát büntetve vagyok, hogy ide mertem születni.
    Alanyi jogon kéne járjon a közlekedés, vagy az a minimum,hogy itt sem lehetne drágább mint vidéken!!!!!!!!!!!!
    Itt a tömeg jobban behozza a közlekedés fenntartását, mint vidéken a 3 ember/utas.

EL LEHET GONDOLKOZNI!!!!!!!!
  • Impi
    "Tehát a céget az eladott jegyek alapján dotálják"

Már meg ne haragudj, de ez az a szédítés amiről beszéltem.
    A jegyhez ill. az árához kötni a tömegközlekedést.
    A metró, a busz akkor is jár a megadott időkben, ha egyetlen utas sincs rajta!!!
    A tömegközlekedést most is teljes egészében mi dotáljuk, azért ilyenek a magyar fizetések.