6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • mr x
    A franc, én ennyiszer nem nyomtam!!!
  • mr x
    A 280-asaké pedig a 2százas, a 3százas a 435-ösöké.
  • mr x
    A 280-asaké pedig a 2százas, a 3százas a 435-ösöké.
  • mr x
    A 280-asaké pedig a 2százas.
  • mr x
    Tegnap egy új T5C5K szerelvény készült el.
    Ja és nem 415T, hanem 411Т, psz: 400.
    És ezek a nálatok használt ideiglenes pályaszámok? Mert nálunk a 8-9százas tartomány a ZIU-ké.
  • Marki
    Hát ja, sok próbagép volt: Ik 280T (303, Bp-ről), SKoda 15 Tr (606, Szegedről), IK 415T (800, Bp-ről), Skoda 21Tr (801, Csehországból), IK 412T (705-803, Bp-ről), Ganz - Solaris 12T (803, Tallinból).
  • Marki
    Hát, ahogy hallottam, elég drága. Át kéne állni a Solira:-)
  • Marki
    Hajdú volán: Busz
    DKV: Trolibusz, Villamos
    Miskolcon is fognak trolit csinálni, ha minden igaz.
  • Ramore
    Véleményem szerint külsőre gyönyörű, olyan mintha túristabusz lenne, sötétített üveg stb. A kijelzője penge éles, bármilyen napszakban könnyen kivehető a járatszáma. Nekem tetszik belülről is, viszont az ablakok légkondis kivitelre készültek, akárcsak a 412-esek, de kimaradt valamiért, ezért ugyanolyan a komfortérzet. Sok állóhely és elég sok ülőhely is van rajta, de ezt többen vitatják más fórumokon. A bkv nem fog többet venni ebből a típusból, én ezt nagyon sajnálom!
  • mr x
    LHSK -- azaz Siófok (egyetlen ILS berendezés Ferihegyen kívül)
  • mr x
    Az sg.hu-t vegyétek ki belőle, magától rakta bele.
  • mr x
    HáBé oldalán bekukkantottam a debreceni helyzetbe is. Ahogy elnézem, már több típus volt nálatok kipróbálásra kölcsönben, mint amennyit üzemeltettek. :-)
    Télleg ott is úgy van, mint Szegeden, hogy a buszközlekedés a megyei volántársaság kezében van, csak a kötöttpályás nem? Mert Miskolcon meg nem (igaz, ott nincs is troli).
  • Marki
    Igaz. ÉS az AGora milyen? Rég nem voltam Pesten, nem tudom milyen, miben különbözik a 417-estől?
  • Ramore
    egyet értek, a 412-es széria se trolinak, se városi busznak nem alkalmas!
  • Marki
    re.
    És még jön kb. 15 új troli, ha jól tudom, így Db.-ből:-)
    1 tanács: Nehogy megint 412T-t rendeljenek!
  • netuddki
    hmmm....
    yol elkanyarodtatok az eredeti bkv-tól
    de sebaj...
    ne haggyjátok abba
  • mr x
    Már 26 db kocsi készült el a felújított Tátra T5C5K villamoskocsikból, melyek az 59-es járaton kizárólagosítva közlekednek, és a 61-es viszonylaton is már 3 szerelvény rója a köröket. Közeljövői tervbe tartozik a típus 56-os vonalon való beizzítása is.
    Az 59-es viszonylaton április óta kezdték fokozatosan alkalmazni az újonnan honosított, a T5C5 -- "plusszosítás"nál valamivel nagyobb -- korszerűsítésével létrehozott típust. A 61-esen augusztus elején üzemelték be az összes fővárosi viszonylattal beprogramozott -- ám átszállási kapcsolatokat és pontos időt ki nem jelző -- villamosokat.
    A kocsik továbbá szaggatós hajtásrendszerrel, rázáródásgátlóval, beszédszintetizátoros bemondóval, sárga belső térrel és új vezérlőfülkével, valamint első fok-gyem kijelzővel lettek felszerelve.
    Ennek hatására az eddigi, felújításra nem vitt BKV+ kocsikat leminősítették, és a 14-es, valamint a 18-as vonalon közlekedtetik, míg más, korábban se márkavédjegyes kocsikat elvitték más színekbe, az onnét elcipelt tuják helyére.
  • Marki
    re
  • mr x
    Jól van akkor.
  • Marki
    OK.
  • mr x
    Ok. Áthelyeződtem bele én is.
  • Marki
    Megvan!
  • Marki
    Inkább mégis nyitom én:-)
  • Marki
    OK! Nyissad inkább Te! Vagy megvan? Nincs túl sok időm ilyenekre:-(
    Csak futólag fórumozok, Te biztos jobban ráérsz.
  • mr x
    Nyissunk egy légiközlekedés topikot (kicsit kezdünk átmenni offba), ok?
  • Marki
    Ma 17 óra 18 perckor pont a 9-323-as trolin voltam, amikor a templomba csapott egy villám. Ennek hatására kiégett a váltó, sőt, még a jelzőlámpák is kialudtak.
    A fedezőjeklző még mindíg rossz, egyfolytában 3-as állást mutat. Szerencsére nekünk könnyebb dolgunk volt: Nem kellett váltanunk:-)
  • Marki
    Azt még nem tudni. Csak annyit tudunk, hogy a drága polgármesterünk milliókat költött a fogadó lerombolására, aztán átadta a helyet egy török vállalatnakj, akik felszívódtak 12 milliárddal.
  • mr x
    Az is a Malév tulajdonában lesz, ugye?
  • Marki
    Nem, csak a Nagyállóig megy. Csak busz fog menni a reptérre, az is vagy 2 km-re áll meg a fogadóépülttől.:-(
    De troli még mehrt. Most készítjük a terveket.
  • mr x
    Debrecenben a vili kimegy a reptérig?
  • mr x
    :-)
    Biztos lesz arrafele is airport minibus.
  • Marki
    10 km valon nem lesz sok az odautazóknak?
  • mr x
    Lecsúszott a topik!
  • mr x
    Megnéztem: Keszthelytől tíz kilométerre nyugatra (mocsarakkal körülölelve, de úgyis biztos ezért lett Sármellék a neve).
  • Marki
    jjjja.. Te is írtad. Bocsesz:-))
  • Marki
    A Balaton mellett van valahol.
  • mr x
    Arról még nem sokat hallottam, én is csak azt tudom, hogy az lenne a harmadik int'l airport Hungáriában. Bár nem tudom pontosan, hogy melyik városhoz van közel, de ha jól tudom az bonyolítaná a balatoni turizmus légiforgalmát.
  • Marki
    Köszike!
    Egyébbként a sármellékit is így újítgatják? Elvileg ott is be akarják indítani a közlekedést.
  • mr x
    Szurkolok, hogy legyen egy sirály rëpteretek.
  • Marki
    Most megint valami balhé van a Reptér ügye körül. Sosem nőnek fel...