\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    Politikai szarkavarás:

Az Átkosban 1.50 volt a jegy. Akkor az akkori dotálási rendszerrel ha valaki nem vette meg ezt a jegyet akkor a bkv-t még további 4.50 nel húzta le. Tehát a céget az eladott jegyek alapján dotálják és ezt kiszámítva egy meg nem vett jegy az 6ft kiesés volt. Ez a dotálás lassan megszűnik!!! Egyre kevesebbet kap a cég az államtól. Tehát aki azt mondja, hogy a 160 HUF-os jegy az drága akkor közölném vele, hogy Európában mindenütt tisztában vannak vele az utasok, hogy egy tömegközlekedési cég NEM LEHET KIFIZETŐDŐ!!! Éppen ezért van szükség az állami támogatásra. Na ez az állami támogatás kezd elvészni.

De egy kicsit más oldalról megnézve:

Ha az én adómból már dotálták a céget de én autóval járok akkor nekem a rám eső részt miért nem fizetik vissza? Hiszen a dotálás által csökkentett vételárra nekem nincs is szükségem!!

Más szemszögből:

Sokan elfelejtik, hogy a BKV RT az állami cég maradt csak a cégformát változtatták meg!!
    A mai napig a 100%-os részvénycsomag kizárólagos tulajdonosa a fővárosi önkormányzat, a magyar állam. Csak az utasok tájékoztatásának hiánya (merthogy ezeket azért nem verik nagydobra) ezt váltja ki belőlük. Mert ha kicsit belegondolnak akkor az egész úgy nézki, hogy Én (mármint állambácsi) nem adok saját magamnak pénzt mert jobb az itt nálam a zsebben úgyis csak a kifelé mutatott képet fogják szidni. Ezért én nem a BKV-t teszem felelőssé hanem a BKV tulajdonosát!!!