6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • mr x
    Nem t'om. Tegnap volt is egy cikk róla a Metroban. A Ryanair állítólag 9,9€-ért fogja szállítani az utasokat Debrecenből Frankfurtba. Persze cserébe elvár némi fejlesztést a repülőtéren (mint pl. a leszállást segítő fénysorok, stb. kiépítése), aminek az összege azonban csak kb. 1 Mrd forint.
  • Marki
    De nem értem, az Indexen ezt miért tarottán nevetségesnek.
  • Marki
    Igen. Bár Sármellék mellett volt egy másik balaton melletti is. Utánanézek a KTI '96-os koncepciójából. Ha jól tudom, akkor még Pápát is melegeti.
  • mr x
    Jó lenne, ha nem csak Budapesten lenne int'l airport. Ez így jelenleg kicsit ciki. Debrecen és Sármellék (?) lenne a másik két nemzetközi jelölt?
  • mr x
    Egy ilyenje a Malévnak is van (HA-LOC).
    Felszállótömege: 77,79 t
    Utasférőhely: 180 fő
    Utazósebesség: 750-850 km/h
    Hatótávolság: 3800 km
    Hajtómű típusa: CFM56-7B26
  • Marki
    Beszúrtam az indexről:

Szerintem ez a nap vicce!!!:)))))
    Az index oldalán az szerepel hogy a Ryanair B737/800 as 180 személyes géppel szeretnének menni DB-Frankfurt között! :)))

Garficicus
  • Marki
    Nem igazán értek a repcsikhez, de utánanézek.
    Már újraaszfaltozták a kifutót, és bővítették. Most a fogadóépületet fejlesztik.
  • mr x
    De nagy gépek fogadására még nem alkalmas a placc, vagy? Kb. mekkora gépek járnak felétek?
  • Marki
    De igen, debreceni vagyok.
    A reptéren először tavaly nyáron idnult heti repcsijárat Majorkába.
    Most azt mondták, indul egy járat Frankfurtba is, meg a "fapados" új budapesti repcsicég is indít járatot, ami nálunk is meg fog állni.
    Egyelőre csak ennyit tudok.
  • Marki
    Hol? Lehet, én voltam:-)
    Habár inkább a szélvédőt törettem volna be.
  • Marki
    Hol? Lehet, én voltam:-)
    Habár inkább a szélvédőt törettem volna be.
  • Marki
    Nem tőletek, nyugi! Mostmár letesztelték a három trolitípust, jövő év vége felé rendelnek 22 db. trolit. Szerintem tuti, hogy a Solaris jön, és azt mondták, abban az esetben légkondit is tesznek bele.
  • mr x
    Tényleg, Marky, Te debreceni vagy, nem-e? Ma mondták a híradóban, hogy újra beindítják a debreceni repteret, de sajnos egyéb hanghatások miatt nem hallottam, mikor, és hogy nemzetközi forgalom is lesz-e rajta.
  • mr x
    Öreg hiba...
  • PResident Evil
    hehh... troli powa :DDD
    bazze úgy kente neki a sofőr, majd el borúltam !!!
  • mr x
    Nálunk itt Pöstön az a (jó vagy rossz -- nézőpont kérdése) szokása a legtöbb embernek, hogy hamis nevet ad meg, azt szarik rája (mint ami a tenger fenekén van és nem érdekel -- na jó). Én nem t'om, engem még nem büntettek meg.
  • mr x
    És honnét? Tőlünk? Vagy az más volt?
  • mr x
    Itt van a baj. Ameddig a felsővezetés semmi hatására nem hajlandó megváltozni, addig a helyzet sem fog megváltozni. És ez a szomorú. Mélységesen szánalmas ez a lelkiismeretlenség.
  • Marki
    Hát, nekünk mindenesetre légkondis trolik jönnek. Csak hogy irígykedjetek:-)
  • Ramore
    Neked nem tünt fel az, hogy a felsővezetői fizetések aránytalanul magasak nem csak a BKV-nél, hanem szinte mindenhol. Nameg a lopás-csalás hegyek sem segítenek, sőt lehetetlené teszik a fejlődést. Meggyőződésem, hogy hozzánk hasonló országok ezeknek az okoknak a kiküszöbölésével tudták felújítani, modernizálni az országukat, mitöbb, lehagyni minket. Igenis nálunk is lehetne komoly fejlődés, annyira nem vagyunk csórók!
  • mr x
    Jó lenne az új, csak no lovetta. De te meg úgy írtad az alábbiakat, mintha ennek nem lennél tudatában. Csórók vagyunk, nem tűnt még fel?
  • Ramore
    Gúnyosan írtad az alábbiakat, pedig sajnos rengeteg ember inkább a muzeális vilamosainkat újítaná fel inkább, továbbá szídják a légkondit és a füstüveget is. Persze azért mert ehhez szoktatták őket az évtizedek alatt valószínüleg.
  • mr x
    Na ne mondd, tényleg? Jó volna, ha lenne.
  • Marki
    A francba! Naszóval Privát
    És linkek.
  • Marki
    A legjobb ITT Csak a Linkekre kell kattintani.
  • Ramore
    Szerencsére nagyon sok hasonló témájú oldal létezik a neten.
  • [Walaki]D`Lair
    Ezt nézzétek meg:

Kurrvajó közlekedéstörténeti oldal budapestről
  • Marki
    Én meg arra gondoltam:-)
  • Ramore
    Inkább egy modern, gyors, kényelmes, légkondis, sötétített üvegű, alacsonypadlós gyorsvillamos.
  • mr x
    Én a 41-esről beszélek. (#618)
  • mr x
    Ja, inkább a MUV, mint az UV.
  • Marki
    Nincs, a legrégibb járművek az FVV 1200-asok. CSak akartak UV-t venni. DE sajna nem vettek.

Ramore: Az mégjobb ár lett vona.
  • Ramore
    Ez számomra is vicces, hiszen kinézetre a MUV-ok sokkal jobb állapotban voltak, mint 1 átlagos UV, dehát a hivatalos vizsgaidejük bizony lejárt. Szerintem az összes UV-t le kellett volna már szerelni és venni helyettük európai színvonalú villamosokat. Múzeumban lenne a helyük!
  • mr x
    A régi UV-knak akkor ehhez képest meg már ezer éve lejárt a vizsgájuk, azt mégsem újítják fel, se nem vágják ki őket a fenébe.
  • mr x
    Ott is MUV-ok jártak? Hiába: rég nem jártam már ott.
  • Ramore
    Én 1-ről hallottam.
  • Marki
    Az is 1 milka volt? Én 6-ról hallottam
  • Ramore
    1 millióért inkább az öreg, de hibátlan és sokkal fejlettebb bécsi villamosokat lenne érdemes venniük, ahogy Miskolcon tették.
  • Marki
    Debrecennek is akartak eladni valami 1 millió forintért UV-ket, de ezek a hülyék nem éltek vele. Pedig éjszakai járatra jobb lenne.
  • Ramore
    Azért nyugdíjazták a MUV-okat mert lejárt a vizsgájuk és vagy újabb full felújítás, vagy bontó. A BKV a bontás mellett döntött, múzeumi célokra sem őriznek meg belőlük egy darabot sem.