6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#752 Az melyik típus? Csuklós? Mert nem ugrik be:-(
Vagy a szegedi féle? -
#751 Hétfő óta az 56-os vonalon is közlekednek a Tátra T5C5K típusú villamosok. Egyelőre egy szerelvény közlekedik, de hallottam, hogy hetente eggyel több lesz. Ez aztat jelenti, hogy Újévre kizárólagosodhat a típus a viszonylaton. -
#750 up -
#748 Ilyen megszüntetések nálunk is vannak, csak sz*rnak a tüntetők fejére. Szóval a közlekedés debreceni szinten már qrvára nem érdekel:-( -
#747 Ja, a 67V nekem is ismerős:-( Főleg a Baross téren rossz nézni, hogy forgolódik a busz a sínen. -
#746 Akkoriban az 59-es villamost is likvidálni akarták, de a hegyiek "tüntettek" a megszüntetése ellen és a mai napig is felkúszik a Tátra Farkasrétre. :) -
#745 HUÁÁÁ!!!
Ma láttam holdkóros ellenőrt!!! fél hétkor már kérte a jegyeket és bérleteket. -
#743 Ja, nincsenek html kódok:-(( -
#742 Hi! Elhoztam az otthoni gépemről. Ígérem, több marhaságot nem fogok írni! Nem 157, hanem 158-as buszról van szó.
<b><i>1977
Év elején átadták az észak-déli metró elsõ szakaszát a Nagyvárad tér és a Deák tér között.
A libegõ üzemeltetését átvette a BKV.
Megszûnõ vonalszakaszok 1977-ben:
– A Szépilona – Zugliget szakasz. A hetvenes évek elejétõl egy több viszonylatból álló trolihálózat kiépítését
tervezték a budai hegyekben. Az egyik vonal a zugligeti villamos szerepét vette volna át. Ez elég ok volt arra,
hogy az elhasználódott pályájú villamosvonalat ne újítsák fel. 1977-ben leállították az 58-ast, és ideiglegesen,
a troli üzembehelyezéséig 58V jelzéssel villamospótló autóbuszt indítottak a vonalon. 1980-ban a buszjárat
viszonylatjelzése 158-ra változott, és úgy is maradt.
-
#740 TUJA
Itt láttam valahol, de ha nincs, majd elhozom. -
#739 asszem, 1957-ben szűnt meg a villamos. a viszonylata 57 volt, aztán lett trolipótló 57-es busz, ami később 157 lett. A rohadt origo meg nem találja az oldalt. Én meg persze elfelejtettem:-(( -
#738 Hétfőtől péntekig 7 alkalommal találkozam ellenőrrel a 86-oson. Azért csak ennyi, mert ennyiszer utaztam rajt :)
Stop buggin' people.. -
#736 Majd bemásolom, otthon megvan.
Így a legegyszerűbb. :-) -
#735 Keresem, mint az állat, ilyenkor bezzeg nem találom ... Lehet, az otthonio gépről elhozom. -
#733 Az origón meg lehet találni a részleteket. -
#731 Olvastam egy archívumban. A troli azért érné meg, mert jobban mnászik hegyet, mint egy busz. A budai hegyekre több vonalat is terveztek. -
#730 Hát kábé. Hogy képesek erre a sofőrök! Azt nem hiszem, hogy nem unják a 30-40-nel való menést.
Amúgy az ezüstnyilakból még mindig nem látni semmit.
Mellesleg honnét hallottad, hogy a 157-es helyén valamikor villamos járt és hogy valamikor troli fog? Itt képtelenség (volt is, lesz is) villamost üzemeltetni, és a trolit sem tudom miért érné meg. -- No persze én örülnék neki, csak a BKV-nak nem lenne jó :-) . Azzal is meg volnék elégedve, ha "mindössze" valóban plusszos járat lenne (ld.: kocsik műszaki állapota, kinézete, menetrend betartása, vezetők hozzáállása a munkához), ezek nélkül ugyanis a matricán kívül semmi nem tanúskodik a járat plusszos mivoltáról. -
#729 Ja, kösz! Nálunk ilyen nincs. Nincs nyíl, mert a buszok inkább csiga módon mennek, mint nyíl módon:_) -
#727 Hoppá! Én még nem tudom, mi az az ezüstnyíl:-)
Én másra gondoltam; régen villamos járt helyette, és majd valamikor troli fog. Erről nincs semmi újság?? -
#726 A 49-es busz plusszos ezüstnyilas lett. Számomra érthetetlen, hogy miért pont a 49-es, miért nem a 21, 22-est választották. Ezeken a járatokon katasztrófa az utazás szinte egész nap, de a 49-esen régebben is volt ülőhely még napközben is. Milyen bkv-s érdekeltségű ember lakhat a 49-es vonalon? -
#725 Semmi nem változott rajta. :-( Állítólag ezüstnyilasítani fogják. Valamennyire azért elhiszem, mert vegyes-táblásüzem van, szóval valami biztos készül. -
#724 És a 157-es busz ügye hogy megy? -
#723 Én a gyorsvillamos útvonaláról beszéltem, nem arról, hogy a 18-as villamos merre fog járni. -
#722 No way! A 18-as a budafoki @uchan-ig fog kimenni majd, ha elkészül, legalábbis remélem! -
#721 Meggondótam magam! :-) Bár nem biztos hogy renceresítem, de néha maj ránézek. Túl nagy egyelőre az áradat, nem tuttam mindenhova beírni (...még!). -
#720 Ja. Elvileg Hűvösvölgy-Rákoskeresztúr lenne: 56-18 a Szabi (vagy Bözsi?) hídig, onnét valahogy át, de nem igazán tudom, csak azt, hogy olyan helyre tervezik építeni, ahol eddig nem is volt vili. Akkro viszont télleg Bözske, mert a Ráki úton hajdanán vót is, és ez levenné a terhet a "7-esek" válláról. -
#719 Hi!
Picit ja. :-) Bár most nincs mit mondanom, viszont egyúttal kicsit kipihenem magam. De majd ha lesz valami forró téma, lehet hogy jövök. Addig is gyűjtöm az erőt.
Tartsd a frontot! >:-)
UI.: És nehogy elfeledd a betegeinket! :-D -
#718 Én is hallottam az összevonásokról, a legtöbben van is fantázia. -
#717 Az 56-61 összevonásnál gyorsvillamost emlegetnek, persze magyaroknak még lövésük sincs arról, milyen a gyorsvillamos európában. :) :( Megjegyzem, szerintem még ez sem fog megvalósulni, az átépítés után sem. -
LPJ #716 off:
Hello Mr.X!!!!!!!!!
Rég nem voltál a pol.-ban.
Beleuntál? -
#715 Az 56-os és 61-es vili összevonásáról már egy csomó terv született, úgyhogy valóban a közeljövő műve lehet. Már amennyire a Moszkva tér felújítása a közeljövő. Úgy akarják ugyanis megcsinálni, hogy így az 56-osnak és a 61-esnek már ne kelljen végállomást építeni.
A 6-61-ben is van fantázia, de szerintem ezt nem fogják megcsinálni. -
#714 Az általad felsorolt dolgokról nekem is pont ez a véleményem. Egyre több ilyen "szóviszonylat" van, nagyon terjed. Szinte minden második új járat ilyen. De az új járatok is szinte mind ilyen csupa értelem. -
#713 A 118-as vili teljesen felesleges!
Sokkal érdemesebb lenne elgondolkozni mondjuk a 61-es és az 56-os villamos összevonásán, vagy 61-es vilit beolvasztani mondjuk a 6-os villamosba, tehát a 6-os körjárat lehetne. -
#712 Jesszus! SZóval olyan, mint az esti 56-os villamos, ami a garázsig megy.
Mindíg kiakadok a BKV-n, főleg a 956-os buszon. Éjszakai járat, miért nem lehet 56É.
Aztán itt vannak a "Pólus", "Alacska", ... viszonylatok. Miért nem lehet normális viszonylata? Olyan lenne, mint a Szentjános-villamos, vagy az Örs troli. De lehetne brutib is (Mexikói földalatti:) -
#710 Ugyanazt a kérdést teszem fel, mint Balo:-)
Én sem vagyok pesti, de egy történetet beszúrok, ami velem ma történt.
ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ!!!
Ma 12:30-kor a médiában mászkáltam, hogy megnézzem, mennyire kifizethető áron kínálják a T310-es. Ezután 15-ös buszra szálltam, a Doberdó utcai boltban vettem agy W*ST light-ot, majd ismét egy 15-ösre szálltam. Az már eleve érdekes volt, hogy a 31-es megállójában állt meg:-)
Később szóltunk, hogy jöjjön feljebb, de ez'tán jött még a feketeleves:-) A csávó a haverjával dumált, és nyugisan lekanyarodott a Békéssyre. Majd - miután megtudta, hogy sz*r irányban jött - életveszélyes mutatványt hajotoo végre; megfordult a Békéssy-Mikszáth utca közti virágágyáson. Majd beh*nytam a buszba, a kocsisok meg hót idegek voltak:-))
Eztán mát már jó irányban mentünk tovább.
Nem semmi, hogy mindíg kifogom az ilyen eseteket:-))
Ha lassabb lett volna a pultos, és késett volna a cigimmel, lekéstem volna, és igencsak sajnálhattam volna. még szerencse, hogy egyik útvonalon sem troli, vagy brutib esetben villamos ját, mert megnéztem volna, miként fordulna egy csatolt KCSV a virágágyáson:-))) -
#709 az mit csinál? nem vagyok pesti...., csak kiváncsi :) -
#707 Igen, 81-esen is +-os megy a Fogarasira,mikor nem is +-os viszonylat. -
#706 Érdekes, én úgy tudtam, hogy nem megy egyedül, csak úgy van. Ja és az is furcsa, hogy a 70-es plusszos lenne. Az igaz, hogy a 70-esen és a 78-ason 412-esek mennek, viszont ami plusszos az a 72-es és a 82-es, és ezeken Fok-Gyemes 280-asok mennek. -
#705 ja, 411 az van:-) Mostmár lefestették pirosra, és +-t kapott, a 70-esen megy. Talán, de rég nem voltam arra. -
#704 415? Nincs, nálunk volt egy.