6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    Azért az utasok is tudnak alkotni:

Öreg nénike miután a 4-6-os villamos beállt a megállóba bekopogott a vezetőhöz majd így dorgálta:

-Azért állhatott volna közelebb is a járdához!!!

(azoknak a villamosoknak az első ajtajánál ferde az oldala...)
  • BenceYCE
    Az épp aktuális (egykori) garázs igazgatója miután kiégett az egyik 412-es elrendelte, hogy a buszra előírt poroltókészletet megduplázzák. Valamint hozzátette, hogy nem engedhetjük, hogy még egy busz kiégjen. Nem éghet ki!

5 percel később a garázsban kigyulladt az egyik. Vele nem közölték...
  • BenceYCE
    Tehát a buszok műszaki állapotáért mi vagyunk a felelősek...
    Ha beázott és leállt azért is!

Érdekes történetek:

1

Troliknál kiment a helyi önkormányzat ellenőrizni a forgalom biztonságát és a trolik műszaki állapotát. Egymás után küldte vissza a trolikat a garázsba mert egyik sem lehetett volna forgalomban. 1.5 óra után már a fejesek telefonáltak rájuk, hogy hagyják abba mert így nem lehet "rendesen" szolgáltatni.

2

Tegnap a kolega mesélte a piros 40-esen:
    Délelőttbe rendszeresen napi 3-5 buszt visszaadott mert szarok voltak.
    Áttették délutánba mert úgy nem válogathat milyen buszt visz ki.

3

Tudok olyan esetről, hogy a vontatóval húzták ki a műhelyből a buszt, hogy ráírhassák a műszaki könyvére, hogy reggel forgalomba állhat.

4

Reggel megy ki a kolega átvenni a buszt. Már körbejárta, indítaná, hogy termeli a levegőt mire az nem indul. Semmit nem csinál. Kiderült, hogy úgy kapta meg a "forgalomba állhat" minősítést, hogy nem volt benne se motor, se váltó.
  • BenceYCE
    De számomra a mai napig a legnagyobb aljasság, hogy a viteldíjba belekalkulált szervíz és egyéb költségek a valóságban röhelyesek, hiszen a buszok 90%-át (!!!) be sem lehetne állítani a forgalomba olyan szar a szervíz. Ha nap közben szerelőt hívok mert elbaszódott - márpedig van rá bőven esély - akkor a kimaradt indulásokat/meneteket a vezetőn verik le!!!
  • Takezó
    kicsit más
  • BenceYCE
    ...ja és gázolajat...
    (csak a pontosság kedvéért)
  • BenceYCE
    adómentesen kapják! (büdös gecik)
  • BenceYCE
    Ez úgy fordulhat elő, hogy az átfolyásmérő már alapból is szorzóval működik mivel egy városi dugóban járó busz sokkal többet eszik 100-on mint amelyik mondjuk budaörsre jár. Tehát elég csak tévesen beállítani vagy a számítógépen lekért adatokat meghamisítani. Na ez a csalás-ámítás!!!
  • Takezó
    Jaaa, értem... ehh, ez nagyon durva :( és tudtok valamit csiálni ellene? (Amúgy honnan szerzik ilyen ócsóé a benzint? )
  • BenceYCE
    A cég kifizeti ha a vonalra (pl 5-ös) kiszabott átlagos üzemanyagfogyasztáshoz képest kevesebbet használsz el. Ezt Ő nagykegyesen kifizeti a járművezetőnek de csak az ő pénzéért megvásárolt literenkénti árat. (40-50-60 HUF/L) Így a vezetőnek maradhat egy kis "zsebpénze" amit azért kapott mert nem hajtotta szét a buszt. Csakhogy a fogyasztásokat manipulálják és ezt a délutánosok vették észre. Ők tankolnak ezért tudják mennyinekkéne hiányozni, hiszen a délelőttös reggel amikor megkapja az autóbuszt felirja a gázolaj átfolyásmérő óraállását. Amikor végez ismét felírja. A délutános valamelyik (előre meghatározott) végállomáson átveszi a buszt (erre van 5 perc) és az órát leellenőrizve ő is felírja az óraállást. Namármost este amikor Ő végez ismét felírja és megy tankolni. A kútnál viszont 132 liter helyett nem fért a tankba csak 90!!! Ezért soha nem lesz megtakarításod a 412-es tipussal.
  • Takezó
    Ó, az kár :( Bár feltűnt, hogy öregebbek az éjszakás vezetők

A második bekezdést nem értem :( Sajna nem értek én az ilyenekhez :O
  • BenceYCE
    az kihalásos alapon megy...(mivel jobb a lóvé)

Én délelőttös vagyok de ma mesélte a délutános, hogy a 412-eseken az üzemanyag átfolyásmérőt berheli a cég. Impulzus elven működik és számítógépen akármit csinál vele. Mivel a délutános tankol ezért látja mennyit evett meg és mennyi ment a tankba. 132 liter lett papíron a kutas pisztolya meg 90-nél kikapcsolt. Ezért szeretik az "öregek" a 260-ast vagy a 415-öst mert azokon mechanikus az átfolyásmérő. Piszkos banda van odafönn én mondom...
  • BenceYCE
    azért lettél volna ott autós vagy már a villamoson és siettél volna valahova...
    Mindenkinek nem tehetsz jót, legfeljebb csak akkor ha az időd engedi. Ez szinte törvényszerű a BKV-nál.
    Én is megvárom az utast, sőt ki is szállok ha fel kell segíteni. Öreg térdműtétes nénit a házának ajtajánál tettem ki. De ha feljelent egy másik utas mert Ő nem érte el a tárgyalását akkor azért csúnyán farba tesznek, hogy én milyen jogon állok meg minden fűszálnál. Szóval baromira 2 vagy több élű ez a másokon segíteni.
  • Takezó
    É-t soha? (78-ból én csak azzal szoktam utazni :O)
  • BenceYCE
    5;78;
  • BenceYCE
    ezaz! az ilyen hozzászólásokat szeretem...

• Takezó
    kár mit igen?
  • BenceYCE
    nem
  • Mike
    szerintem ez akkor van, amikor 1 lámpaváltást már elengedett
  • Cat #1171
    ez egyáltalán nem igy van, 4-6 os villamossal járok naponta, ezért tudom
    minden megállo egy kereszteződésben van, szóval piros jelzésben nyugodtan állhatnának nyitva a villamosok, de NAGYON SOKSZOR van olyan tényleg, hogy - ha nem megy át a piroson, mert az szinte általános! - akkor megáll a megálloban csukott ajtokkal. NEM EGYEDI ESET!
  • Strahd_
    amugy se engedte fel... söt másokat sem...

nem általánositottam 1 példa volt +/- példát soroltam fel...

valahogy én a buszvezetöket jobban szimpatizálom de ez az én dolgom :)
  • Vlala #1169
    igaz is, poénkodjuk el. Rakétát a villamosba.
  • Mike
    ezt úgy kell csinálni, hogy bosszúra szomjazva, de magunkat álcázandó kedvesen bekopogunk, majd amikor a mit sem sejtő villamvezető kinyitja az ajtót, a villamosra fellépve, kitépjük a vezetőfülke ajtaját tokostul, és lefejeljük azt a szemét köcsögöt :))))
  • Vlala #1167
    de akkor minek általánosítani?
    Miután belerúg a villamosba, én sem engedném fel.
  • Mike
    ellenzéknek mániája egyszerre adót csökkenteni és az osztogatások mértékét jelentsen megemelni. persze nekik ezt szabad, mert nem az övék a felelősség
  • Mike
    te megint képzelődsz
  • Strahd_
    Van +/- példa is láttam már vigyorgo buszsofört aki csakazért sem nyitota ki az ajtot a könyörgö utasnak .) és olyat is aki igen
  • Vlala #1163
    mentalitás és hozzáállás kérdése. Ha rúgás helyett bekopogva felkéredzkedik, meg van oldva a világ legnagyobb problémája... ha kieresztett karmok helyett dorombolnátok egy picit, több tejecskét kapnátok a gazditól.
  • Strahd_
    Budán én a villamos vezetökkel nem vagyok kibékülve :)

56 os villamos...
    szakado esö

a villamos csilingeli kezd hoyg zárja az ajtókat, a lámpa akkor váltott neki "pirosra" a gyalogosok közül még a villogo zöld jelzésnél szaldtak a villamos felé... a villamos vezetö bezért az ajtot és elöregurult 1 métert és várta a zöld jelzést. egy fiatal srác dühének hangot adva belerugott a villamosba az emberek áltak az esöben és nézték a vezetö kinyitotta az aleös ajtót iés kiszolt mi van bánott téged ? majd bezárt az ajot és nyugodtan nézte az utat leszarva az ázó utasokat (korosztály aki várt vegyes volt öreg nénitöl a fiatal sutyoig aki belerugott a villamsoba minden)

Nekem a legpozitivabb dolog ami történt velem mint tömegközlekesében volt
    Belgrádban történt: a nagy táskákkal siettünk a barátosnémmal a vonatállomásra át kellet szálni egy másik villamosra egy keresztezödésnál. leszáltunk a cuccokkal és sajnos ugy jött ki hogy a csatlakozo villamos is bent ált a keresztezödés tuloldalán a megállóba a "mi" vilamosvezetön elkezdett integetni a másiknak majd neki még szabad jelzése volt elindul majd megált a kerezstezödés közepén az autosokat feltartotta (azok nyomták a dudát:) ) és igy mi a nagy csomagokkal (nem csak 2 en voltunk jo pár ember siett az állomásra) áét tudtunk meni az uttesten a msik villamoshoz mivel az autok nem tudtak jönni .) a villamostol és a másik villamos vezetöje megvárta mig odaérünk és cska utána inult el. :)
  • Vlala #1161
    ööööö... ezt a benzinárak topicba lécci... érintrőlegesen a BKV-t is érinti (megfogalmazás hányas?), de igazából oda illene. Ez különben egy hüle körímél, amely valszleg ellenzéki körökből jött. Majd 2006-tól a mostani kormánypártiak küldözgetnek ilyen gusztustalan lázító leveleket.
  • Impi
    Bocsi a külalakért, talán így is olvasható

A nagykereskedelmi árak változása következtében a 2005 április 9-én 0
    órától érvényes fogyasztói árak az alábbiak:
    >
    > ESZ 95 ólmozatlan benzin 258.50 Ft/l
    > ESZ 95 keverék benzin 261.50 Ft/l
    > ESZ 98 ólmozatlan benzin 267.50 Ft/l
    > Diesel gázolaj 252.00 Ft/l
    >
    >
    > Továbbá:
    >
    > A kormány nem kíván kompenzációs eszközöket alkalmazni a
    benzinár-változások kapcsán - jelentette ma be László Boglár kormányszóvivo
    sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása szerint.
    >
    > A szóvivo emlékeztetett arra, hogy 2004. december 31-én hatályukat
    vesztették a jövedéki törvénynek a benzinár-emelés kompenzációjára vonatkozó
    rendelkezései, s hozzátette: a kormány most nem kíván hasonló kompenzációval
    élni, a jövedékiadó-többletet inkább az árvíz elleni védekezésre fordítja,
    hiszen annak éves kerete már most kimerüloben van.
    > A Magyar Autóklub próbapert indított a Gazdasági Versenyhivatal ellen a
    MOL árképzése miatt.
    >
    > A per során a tisztességes gazdálkodás és ármegállapítás kérdését
    boncolgatták.
    > A MAK keresete azon a tényen alapult, hogy a MOL üzemanyag forgalmazása
    során olyan árakat állapít meg a nagy- és kiskereskedelemben egyaránt,
    melyeknek valódi ráfordításaihoz bevallottan semmi köze.
    >
    > Azaz vasúti költséget számol vezetéken érkezett benzinért (koolajért!),
    amit nem a nyugati tozsdén vásárolt, de annak árával számolt.
    >
    > Nem kész benzint, hanem olcsóbb orosz vagy hazai koolajból - a nyugati
    munkabérköltség 1/5-é-ért itthon eloállított termékeket forgalmaz. Ezt úgy
    számítja, mintha a nyugati tozsdén kész benzint venne és vasúton szállítaná
    haza. A MOL ebben a földrajzi környezetben kizárólagos koolaj lepárlási
    lehetoséggel rendelkezik, ezért nem mindegy, hogyan alakítja ki árait saját
    hasznára és a fogyasztók kárára.
    >
    > A pert az Autóklub megnyerte!
    >
    > Ezen ítéletnek rendkívüli a jelentosége. A Legfelsobb Bíróság ítéletében
    kihangsúlyozta, hogy a MOL árképzése mekkora hatást gyakorol az egész magyar
    gazdaságra. Mi magyar állampolgárok, autósok és autó nélküliek egyaránt azt
    hihetnénk, hogy a 2003. november 26-án hozott ítéle, melyrol az ország
    legnagyobb civil szervezetének lapjából, az Autósélet 2004. január számából
    vehettünk tudomást, megrengeti az országot. (Bizony meg kéne rengetnie
    gazdasági életünket!). Ezzel szemben - egyetlen tv-adó aznap esti híradóján
    kívül - sem az elektronikus, sem az írott sajtó egy szónyi, vonásnyi
    figyelemre sem méltatta a hírt mind a mai napig. Így a média hallgatásával
    maga is hozzájárul ahhoz, hogy az ügy elkendozodjön, az eljárás elhúzódjon.
    Mi pedig tovább fizetjük a térség legmagasabb árát nem csak a benzinben, de
    a kenyérben, ruhában és minden másban. Kinek az érdeke ez? Vajon hány magyar
    nagy- és kisrészvényese lehet a MOL-nak és milyen százalékarányban, akik
    nyereséget könyvelhetnek el maguknak? Vajon megéri-e az ország (tízmillió
    ember) gazdasági helyzetét akár a legcsekélyebb mértékben is rontani
    (hagyni) kevesek tisztességtelen hasznáért? 2003-ban a MOL története
    legnagyobb nyereségét érte e
  • Vlala #1159
    Csak nem megint a bliccelők a mérgesek a BKV-ra? :-)

(kitalált történet, bármilyen hasonlóság a valósággal puszta véletlen műve)

Nálunk az áram drága, ezért úgy gondoltam, "bliccelek" egy havi villanyszámlát. Lekapcsolták az áramot. Most a gyerek bömböl, mert enm tud számítógépezni, villany nélkül a háziját sem tudja megcsinálni, ezért kapja sorban az egyeseket, már bukásra áll. A mama a sorozatából nem lát, emiat szájára vett minket a falu, mert persze fűnek-fának elmondja, hogy a csóró vejénél nincs tévé. Főzni, sütni nem tudunk, meleg víz sincs, a borotvám sem működik, emiatt kivágtak a munkahelyemről is, mert borostásan mentem be.

Most mondjam, hogy kötsög ÉMÁSZ?
  • Mike at home
  • Cat #1157
    te se leszel már hülyébb :D
  • Mike at home
    tudtommal 8 utan nincs

lehet, hogy alellenorok voltak?
  • Cat #1155
    jöttem este 9kor a hetes buszon, és volt két ellenőr, szal le kellett szállnom
    mi az hogy már este 9kor se hagyják az embert békén, azthittem ilyenkor sosincs már sehol karszalagos
  • Mike at home
    nohat ahhoz kapcsolodoan is van ilyen tortenetem

este van, sotet, Furst, egyedul vagyok xx baszik megallni

regi sztori, akkor meg full BKV, nem VT
  • Takezó
    7-est, vagy piros 7-est vezecc? :o
  • Kit--Kat
    okés arra nemigen járok
  • BenceYCE
    buda... merthogy a kelenföldi garázshoz tartozok...