6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#1150 melyik környéken csapatsz?:o -
BenceYCE #1149 Van a mi csoportunkban is egy "jóember" aki rohadtul leszarja a másik nyűgjét és minden reggel felveszi az ólomtalpú cipőt. Rohadtul megszívja a kolegája aki mögötte megy mert legalább 1.5X annyi utast kell elvinnie. De hiába szólunk neki. Feljelenteni meg nem akarjuk mert az mégis hogy nézne ki... -
BenceYCE #1148 Volt egyáltalán utas a buszon?
Bár még ez is mellékes. Engem a forgalomirányító AVM küldött fel üresen a végállomásról a végállomásra.
El tudom képzelni, hogy a fennmaradt utasokkal már nem akar kibaxni...
De az info-t megkérdezheted a központban. Egy próbát megér. Ha másért nem, legalább szűrve van a vezetők tábora. -
#1147 mai tortenet:
15:55-kor a Lurdynal a 103-mast vezeto, csolato kedves kollegad volt szives nem is lassitani, mert a szakado esoben nem alltunk kozvetlenul a megallotabla ele, de ha lett volna benne vmi pozitiv hoizzaallas, illetve lassitott volna, akkor latta volna, hogy ramozdulunk a buszra
szal uzenem kedves kolleganak: te kaka! -
BenceYCE #1146 ...persze úgy is felfoghatjuk, hogy:
Éljenek a bliccelők és az adócsalók! Végülis az a pár dolog ami az adóból származik az tök fölösleges és csak egy elborult elme tud olyan hülyeségekre gondolni mint egészségügy, rendőrség vagy közlekedés... Ha mindenki szarna bele az adókba az volna a jó...
Persze titkon mindenki vinné a gyerekét hímlő miatt a dokihoz (természetesen kicsit drágább tarifával vállalná...) vagy szaladna az első járőrhöz, mert ellopták az autóját, vagy megfizetné a taxit (ezt ismét garantált áron)...
Az egyetlen amit sunyi dolognak tartok az még mingíg az, hogy miért kell (márha így lenne) kifizetnem az adómból a dotációt a BKV jegyárakra, ha nem járok a cég buszaival. Ráadásul autóval cipelem az egész családot mindenhova (de ez az én esetemben nincs így) és a "nevetséges" üzemanyagadó-n (áfa+stb) kívül van még 1-2 dolog amiért rendesen levesznek. Szóval adóztassuk meg mert van egy "ceruzája" (csak példa), aztán mert van egy íróeszköze, meg egy hegyes(veszélyes) tárgya amihez kell fegyvertartási is, aztán környezetszennyező mert fát vágnak ki érte, meg szenet bányásznak. Jaa! És ha el akarom adni akkor átírás is kell hozzá amihez illetékbélyeg kell meg be kell bizonyítsam, hogy papíron az enyém (pedig Ők adták nekem a papírt) és ha esetleg sikerül olcsóért eladni akkor a nyereségből adózzak be 45%-ot. De ha nem sikerül akkor továbbra is fizetem a tárolására kijelölt hely díját. Ha valaki összeakasztaná a ceruzáját a ceruzámmal akkor szükség van biztosításra is aminek a negyedéves díja attól függ, milyen hosszú a cerkám...
Így utólag had ajánljam fel az enyémet az összes "idegennek" akiket beevett a fene a parlamentbe, a közigazgatásba és minden jelentősebb stratégiai pontba, így pl a BKV RT vezetőségébe ís...
Érdekesség:
1990 magasságáig volt vagy 2 bank MaO-n. Ezzel szemben pár száz forintos alapon be volt jegyeztetve legalább 15 már 1980 körül. Ezek a bankok rendszerváltás után elég jól "feljöttek". Hogy kik tudhatták akkoriban, hogy milyen lesz a politikai élet 10 évvel később azokat nem nevezem meg. Az viszont tény, hogy az utolsó magyar bankot is kiszorították a piacról valamint a bevételeiket a hitelekből kicsit drasztikus mértékben növelték. Mindebből persze kizárható az a feltételezés, hogy összejátszott az egész csürhe, hiszen a statisztikai adatok kristálytisztán igazolják mennyire nem volt uzsorakamat. Az a hír viszont hidegzuhanyként ért amit a minap olvastam, miszerint az európai bankok bevételeinek ranglistáján az országos bontásban MaO-n a 2. legjobb volt a bankok bevétele. Szóval egy szaros 10 milliós országban ennyire rossz a bankok helyzete, hogy még csődölgetnek is. A tisztes 1. helyezett a Monaco-i hercegség lett ahol azt hiszem kicsivel jobb az életszínvonal a MaO-ihoz képest... -
Vlala #1145 Furcsa, hogy az "éljenek a bliccelők" között az utazási feltételek szabályzatát fel merte hozni valaki... -
BenceYCE #1144 ... nem fejeztem be végülis a gondolatot. Ha azt mondom, hogy hajléktalan tisztátalanságából eredő illatokkal nem vagyok hajlandó tovább vezetni, akkor az utasok elég hamar letessékelik a büdöskét. -
BenceYCE #1143 Mert nem az ő feladata a szabályok betartatása. Legfeljebb azt mondhatjuk, hogy nem megyek tovább mert nem tartják be az utasok a szabályt. Dehát kérdem én: -Akkor minden szájkosár nélküli kutyát, nem kapaszkodó gyereket vagy öreglányt kihajítunk?! Vagy a jegy vagy bérlet nélkül utazókat?! Sajnos nem tehetem. Mint azt sem, hogy az ellenőr kérésére bárhol kinyitom az ajtót mert Ő márpedig leszállíttatja a bliccelőt. Hiszen a felelőség az enyém.
Az is igaz, hogy ha az utas azt mondja, hogy: -Szeretnék leszállni! - akkor fel kell hívjam a figyelmét, hogy nem nyithatok ajtót, mert enyém a felelőség és leszállóhelyen kívül nem tehetem. Hülyén is nézne ki ha sietségében 1 pár ember előrenyomulna, hogy akkor Ő is leszáll. De ha azt mondja, hogy: -Le akarok szállni! - akkor meg köteles vagyok ajtótnyitni mert nem tarthatom bezárva a személyiségi jogai miatt.
Egyszóval szar ez így.
Dehát majd ha magyarországon Jogi Egyetem helyett Igazság Egyetem lesz akkor lesz majd a jó világ... -
BenceYCE #1142 NEM!
Csak felszólíthatja... sajnos. -
Vlala #1141 igen, bár Magyarországon inkább nem szólnak, tudod, Ombudsman, stb.
Egyébiránt, aki megveszi a jegyet, annak joga van utazni. Képzeld, mi lenne, ha minden szabályt betartanának... ketten lennének a buszon, a sofőr meg az ellenőr. -
#1140 szerintem igen, mert az utazási feltételekben benne van öltözködés, tisztaság egyébb dolgokra valo szabályok.. -
#1139 Tipikus Budapesti autós mentalitás a gyarlogos ugorjon félre a zebrárol vagy le se lépjen mert ÉN jövök az akármilyne autómmal , de ugy hogy fékezni se tudna...
pár napja megadta a barátom az elsöbséget a gyarlogosnak és majdnem ebböl lett tragédia mivel egy joképességü ugy érezte ö nem fog megálni a zebránnál és jóval 70 felett átszáguldott a zebrán a szerencse az volt fiatal volt a gyalogos és el tudott ugrani!!! nah ez a szörnyü. Nem is olyna messze tölünk ha a gyalogos csak áll a zebránál megálnak az autósok nem dudálnak kiabálnak hanem megvárják mig a jogos elsöbségével él a gyalogos.
Ha a közlekedési lámpa nem megy át sem lehet menni a forgalmasabb utakon hiába zebrán megyek a kutya se lassitana világért sem... néha a gyalogosok kockáztatnak és lelépnek akkor nagy ritkán fékeznek az autosok és nem rikán dudálnak mikor pedig ök azok aik figyelmen kivül hagyják a gyalogost! .) azt hittema busznak kamionnak minden épeszü ember megadja az elsöbséget , mert erösebb kutya b@szik alapon az autos húzza a rövidebbet -
#1138 Ha szólok a buszvezetőnek, akkor ő köteles leszállásra kényszeríteni a bűzbombázókat? -
Vlala #1137 Mert ott emberek laknak. Itt meg... magyarok. -
BenceYCE #1136 £ szunya mert holnap 2 megálló közt fogok aludni... -
BenceYCE #1135 Nem, nem a saját ellensége. De a másikat (utast) leszarják és így sohasem lesz meggyőző tömeg csak csacsogó egyének. Ha kicsivel felvilágosultabbak (felvilágosítottabak) lennének akkor talán fordulnának érdekvédelmi szervezetekhez vagy fogyasztóvédelemhez és lehetne javítani a dolgokon. De sanos ma sok esetben Nagy Ferónak van igaza, hogy "azért szar ez az egész világ, mert Ti emberek szarok vagytok..." -
#1134 naja
senkisem a maga ellensege
szal em csak a fiatalok -
BenceYCE #1133 Valahol megértem az utasokat a járműpark higéniája miatt is mert láttam már a 3-as metrón a szöveten ugrándozó bolhasereget. Itt a Transman műanyag székje előnyben van. -
BenceYCE #1132 Harmonika.
Betiltották mert azzal történt a legtöbb baleset... -
BenceYCE #1131 Leginkább a parkolás ami aggasztó. A kommunizmus allatt uzsorakamatnak hívták és kötél járt érte amit ma legális adózásnak hívnak és kivetnek az autósokra. De említettem, hogy egy Pesti fiatal inkább leköltözik "papíron" szombathelyre mondjuk, hogy kevesebb legyen a kötelező biztosítása. Bár nem hiszem, hogy a saját közlekedési mentalitása bármit is változott. -
#1130 meg regifajta ajto volt, tudod az ami felbe hajlott
-
BenceYCE #1129 Na ez az amit nem tudunk pótolni! A siettetés. Sajnos az emberek (főleg idősebbek) azt hiszik az ajtó lépcsőjéről, hogy az a gang és ott kell megvitatni mennyi a nagycsariban a fejeskáposzta. Ha ezt úgy reagálod le, hogy vársz azzal "érdekes" menetidők lennének. Namost képzeld mi munkát adna ez a földalattin a diszpécsereknek... -
#1128 ez van
az uj Volvo busz is rohatt budos
egyebkent busszal jarok - csak megsugom, mert:
1. autoval bejarni draga
2. lassabb mint a busz+metro
3. nincs hol parkolni -
BenceYCE #1127 Képzeld el ha mindenki motoron járna. Vagy, hogy mekkora emberseregletet tenne ki ha az autókból kiszednéd a mókusokat és sorba állítanád a piroslámpánál... Ezzel szemben a buszon elég jó a népsűrűség... -
BenceYCE #1126 Rácsukni...
Ezt nem értem...
A tükör holttere nem jöhet szóba csak az ajtó záródási késedelem. Azzal meg az a gond, hogy nem tudod kiszámolni, hogy az utas mikor ér pont közé hiszen fürge. Így sokat kétségbe vonják, vajon oda lehet-e valakit zárni az ajtók közé?! Tény viszont, hogy haltak már bele. De amíg van elrettentő példa addig én is óvatos vagyok. Oktatók mesélték, egyszer egy babakocsis nő landolt az ajtóban a semmiből és a már záródó ajtók közé tette a másik karjával húzott másik porontyát. Persze lett nagy óbégatás dehát hiába jössz te azzal, hogy az utazási feltételek szerint már meg se kezdhette volna a felszállást, addigra az utasok szemében már gyerekgyilkos vagy. -
Kolbasz #1125 A kocsit meg kell venni. A kocsi fentartása pénzbe kerül. A kocsiba kell benzin. Egy főre vetítve nagyobb a károsanyag-kibocsátásod, mint a buszozóknak. Ez pazarlás és környezetszennyezés. A kocsidnak kell parkolóhely. A kocsidban egyedül ülsz 4 helyett. Egy főre vetítve nagyobb helyet foglalsz el mások elől, mint a buszozók. Miattad van dugó, mert derogál fölrakni a seggedet a buszra. -
#1124 ja
kisfoldalatti pl. beall a megalolba ajto nyit, es mar szol is csengo, pedig meg el sem kezdtek kiszallni -
BenceYCE #1123 Talán az egész utztatásban az a fránya csengő ami kérdéses rendeltetésű. Olykor megálljt ad az ajtó forgalmának de leginkább siettetésre szolgál. Ritka látvány amikor megnyomom és az Istennek sem akar felszállni az utas.
De ez talán olyan mint amikor egy német rendszámú autó befordul a lámpás kereszteződésbe és átengedi a gyalogosokat én meg fölöslegesen integetek neki, hogy menjen csak mert elengedem. Ő meg értetlenül néz. Nem érti. Miért?! Miért mond le egy magyar gyalogos az elsőbbségéről?!
Na ez az amit hiányolok. Akik tudják a szabályokat azok nem figyelmeztetik a szabálytalankodót. Ritka pl, hogy egy utas odajön, hogy szállítsam le a hajléktalant mert túlontúl illatos a felszerelése. De ha egyedül odamegyek akkor osztott sikert aratok. Pedig ennek sem a mi gondunknak kellene lennie. -
#1122 szerintem meg nem ciki
ha valaki hatul szall fel szokott inteni
hatso ajtorol meg az jutott eszembe, hogy a 7-es vegallomasan anno (vagy 15 eve) volt egy sofor, aki azzal szorakozott (de modszeresen) hogy a hatso ajtot mindig racsukta szerencsetlenekre (ok, nem latta, de mindig? :) -
#1121 ennyire szar dolog buszt vezetni?
egyebkent mivel nem valaszoltal az allapontom a kovetkezo:
nem csak az autosok, a gyalogosk, az utasok rosszak, hanem mindeki, egyikunk sem jobb a deakne vasznanal, persze vannak kivetelek, es lehet, hogy ok vannak tobbsegben, mert akkor nem ennyi baleset lenne naponta hanem 10x ennyi
szal csak az volt a bajom, hogy az irasaidbol az jott le, mekkora paraszt minden autos, minden budapesti, bezzeg a buszvezetok, akik ugye nem soforok, mert ezt meg kikerted magadnak -
BenceYCE #1120 Ez általában minimum. Ezzel nincs gond egy csendesebb környéken. De egy Rákóczi úton ciki odaszólni a buszvezetőnek, hogy kössz...
Sebaj én mondom fennhangon, hogy szivesen. -
BenceYCE #1119 Hát igen ebben különbözik a busz...
Nem mehet a zene. Az egyetlen légkondis verdában (412) sem jó már a légkondi. Belebámulnak a pofádba mintha az állatkertben a majomketrec üvegfalában éreznéd magad. Kopog az üvegen (minden ok nélkül) a 12 éves lány is, mintha külön állatfaj lennél. A bus seggében helyetfoglaló hajléktalan meg eregeti magából a mézesnegró illatot amit a busz szerencsétlen kialakítása azonnal előrehoz a fülkébe.
Ezek mind elenyésző dolgok ha 20-30 percet töltesz egy dugóban a buszon és tudod nemsoká vége. De reggel 7-kor belegondolni, hogy de rohadt messze van még du 2...
Ezek után a dugó már csak ráadás, hogy nincs ami elterelje a figyelmed a fülhalgatós suhancról, az ajtón 10 percen át kopogó kislányról, az üvöltő 2 éves babakocsis gyerekről, az óráját 17 mp-enként látványosan ellenőrző nyakkendős uriemberről, a halálhörgő öregemberekről és a levegővétel nélkül emelthangon csacsogó öreglányokról. Na ezek után már csak egy 5-öshöz hasonló vonalat kell kifogj ahol tudod, a 15 perces menetidő dugóval együtt 20 perc, de neked 28 van adva és nem érhetsz föl előbb. Kínodban leszállsz a buszról és a kóborkutyát is átsegíted a zebrán az utasok "legnagyobb" örömére csakhogy teljen az idő...
De a végállomáson vár csak az igazi öröm. Azok az utasok akik mitsem tudnak a 3 utcával odébb settenkedő dugóról és értetlenkedve állnak mintha sohasem láttak volna késő buszt. Nem értik miért hívják úgy azt a helyet, hogy buszváró... -
#1118 nem vagy te egy kicsit utlerzekeny? vagy ennyire rosszak a tapasztalataid? az en kultur :) kornyezetemben pl. meg szokas koszonni, ha a vezeto megvart -
#1117 mi az en allaspontom szerinted?
most mar erdekelne
-
#1116 eszem megall
szerinted az autos nem meri fel azt, mivel jar, ha autoval megy munkaba. megdobben a dugon? persze van akit frusztral a dugo, van akit nem. keneyelemben uldogelsz, szol a zene, megy a legkondi, nem nyomorogsz egy buszon, nem szivod mas buzet, stb -
BenceYCE #1115 máspediglen említhetnél még valakit vagy valamilyen kategóriát ahol ekkora felelőség van a vezetőn...
Ám az álláspontodhoz és mások rossz tapasztalatainak is meg van a forrása. Nagyon sok kamionvezető (C-s vagy C+E-s) megy a BKV-hoz dolgozni, és bizony ezek valóban "krumplit" szállítottak. Nehéz a fejükbe verni, hogy "ez a húsárú még él és drágán mérik kilóját". De vannak akik nem megélhetés miatt vállalják a cégnévből következő megkülönböztetést. Fanatista "gyerekkoromban buszvezető akartam lanni" emberkék és magamfajta "muszályból, mert kell" manusok is vannak a cégnél. Jómagam nem tudnám a fősulit elvégezni ha nem egy ilyen rugalmas beosztású munkahelyem lenne. De nem értem, hogy miért kell szapulni mindenkit aki a BKV-nál dolgozik. Mind a mai napig egyetlenegy, büszkeséget is legyűrő emberrel találkoztam aki odajött és azt mondta:
-Köszönöm a figyelmességét!
Elgondolkoztam hol szedtem össze a 60-as öregurat de biztos vagyok benne, hogy semmi "kirívó" segítségnyújtást nem tettem Neki mint pl. megvártam mert futott, vagy türelmesen vártam míg nagynehezen (korához méltóan) felkászálódik a buszra. Egyszóval azt köszönte meg, hogy nem kellet 3 kézzel kapaszkodnia és rádőlnie a kanyarokra. De ezt ma kevesen veszik észre. És törvényszerűen engem szapulnak ha az előttem guruló kollega kiesett a sorból mert a gömbölyűre tömött busz utasai szétfeszítették az ajtót és csak úgy lifegett. Persze köv. megállóban már én voltam aki szerintük 20 percet késett. Itt érzem hiányát az utastájékoztatásnak. Nehéz nyelni a butaság és felvilágosulatlanságból adódó szitkokat. Hajnalban még csak-csak odamegy az ember, hogy elmagyarázza a delikvensnek, rosszul tudja. Márcsak azért is nehogy a többi utas azt higgye, hogy rosszul tudták és a felháborodott utasnak van igaza. De ez csúcsban amikor a bemagyarázások döntő többsége történik, nem kivitelezhető dolog. -
#1114 ne kivand a gyerekem halalat, mert en sem kivantam a te gyrekedet :(((((((
meg kene tanulni vitatkozni.
nem engem kell tonkretenni, megrikatni, ellehetetleniteni, hanem cafolni kene azokat amiket mondtam
mindenki tudja mi folyik Bp-n, nem kell bemutatni. nem mondtal azzal sem ujat, hogyha egyik savban, vagy zebran elengednek, attol meg a masik savban is, illetve nem eloz-e ki valaki a sorbol. mondjam azt, hogy figyelni kell, nem bambulni? hogy az elsobbseggel gyalogoskent, autoskent akkor kell elni, amikor megadjak? ezek trivialis dolgok.
videkei nagyvarosokban pedig siman megallnak a zebranal (persze biztos van ahol nem) -
#1113 masrol beszelsz:
"nagyvárosi emberekre jellemző értékrendi zavartság" igen? szal te vidéki vagy?
itt a videki nem pejorativ jelzo, hanem hanem ugye azt irtad, a nagyvarosira jellemzo az ertekrendi zavartsag. ugye valszeg rad nem, mert akkor odairtad volna. tovabba, akkor a videken - nem nagyvarosban - elok ertekrendje nem zavart, hanem ugye kovetendo. Erre volt a kerdes, hogy videki vagy?
de ezek szerint nem
ezek szerint te is ertekrendileg zavart vagy, nem csak en.
lassan elkezdhetünk arról is beszélni, mekkora faszfejek a buszokat vezetők. hogyan tolakodnak, és mennyire agresszívek. ha valakire jellemző, hogy én vagyok az erősebb, letollak vazze, akkor az a busz. szarik rá, hogy te ott vagy-e vagy se.
Ja igaz is. Hogy merészelne veled szemben gizdázni? Ahhoz csak neked van jogod.
ki beszelt itt a krumpliszallito kamionrol?
ki beszelt gizdazasrol, hogy nehogymar a busszal gizdazzon? talan en? szerintem nem
-
#1112 jo, akkor en is mondok peldakat.
a minap pl. egyik jarattal 10 perc alatt majdnem 3x utkoztunk.
2x majdnem rafuttottunk a dugoban vkire (nem vagott elenk, csak ott allt) 1x meg majdnem elkaptuk oldalrol egy telephelyre beallni keszulo autost. volt szerencsem mindezt a sofor mellett vegignezni. en mar fekeztem volna. ha vmiert elszoszmotol a savunkra keresztben allo, bizony telibekapjuk, mert megallni mar nem tudott volna.
vagy volt olyan, hogy a xx vezetoje felrekapta a kormanyt, mert az elotte halaod masik xx busz megallt a pirosnal, es bizony ott is belerongyolt volna hatulrol.
es ha gondolod ketnaponta irok egy-ket esetet
autobol atelni detto
az autobusznak mindegy esik/fuj, szakad a ho, megy mint a meszes (ok, ez csak belulrol latszik annak) mert egyebkent az 50 nem sok (telen amikor mindenki araszol a hoban, sok) leszorit, radmaszik.
Jo ok, nem mondom, hogy mindeki, vannak nagyon udvariasak is. Es az is igaz, hogyha Bp-n ilyen a kozlekedesi kultura, miert lennenek a buszvezetok kivetelek? ok is csak emberek -
BenceYCE #1111 ha Te nem dugod a busz elé akkor miért vetted magadra?!