\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    Sajnos nem áll módomban. :(
    A mai "fejlett" társadalomban kezd feledésbe merülni az a szó, hogy empátia. Így talán nem is volna értelme.

Még azt is el tudom képzelni, hogy valaki van olyan gyökér, hogy az elé a busz elé vág ki amin épp a saját gyereke utazik véletlenül...

Dehát MaO-n nem nagyon beszélhetünk közlekedési morálról. Itt kérem a mentális szint kiütközéséről van szó. Gyönyörűen láthatóvá válik mi mindenre képes egy ember a BP-i forgalmi dugóban. Beülsz egy átlag fazon mellé és leesik az állad, hogy mimindenre képes. Kicsit azért közrejátszik a főként nagyvárosi emberekre jellemző értékrendi zavartság. Eldöntik ugyan az emberek, hogy mit akarnak csak azt nem, hogy milyen áron és mit nyer ha bejön.

Soxor hallom a munkatársaimtól, hogy amikor bepöccennek inkább bevesznek még egy leszarom tablettát a reggeli adagra és nem centizget egy fax miatt hanem behúzza a kéziféket és nagy általánosítással annyit mormog magában, hogy:

"sz.pjatok ha már engem besz.pattatok"

Télleg hajlamosak a szgk vezetők azt hinni parkoláskor, hogy arra csak kicsikocsi jár. Eszébe nem jut, hogy egy busz hogy férne ott el. Ha mégis akkor meg elfelejti, hogy az a busz kanyarodva kicsivel több helyet kér. Van aki még annyi fáradtságot nem vesz, hogy az álcaként kitett elakadásjelzővel tilosban leparkolt autóját a járdára tegye ahol a gyalogosok hamarabb kikerülik mint a busz a buszsávban. Így is - úgy is szabályt sért, akkor meg nem mindegy?!

Vagy amelyik nagy sebességről kiteszi a buszsávba a kocsi orrrát, gondolva, hogy az így legalább hamar kiengedi mert muszály lesz neki megállnia.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az autóbuszvezető akkor végzi jól a dolgát ha mindíg szem előtt tartja a fontossági sorrendet:
    1. az utasaim élete;
    2. az emberek élete;
    3. a saját anyagi kár elkerülése;
    4. a más anyagi kárának elkerülése;

Ebből az következik, hogy ha az 1. pontot összevetem a 3.-kal, 4.-kel vagy mindkettővel, akkor az elém kivágó és utána hirtelen besatuzó Merci/BMW-t kötelező jelleggel picsán fogom vágni mert az utasaim élete sokal fontosabb mint az ő 10-20 millás verdája és a pénzzel megvásárolt elsőbbsége. Kicsit mindenki végigzongorázza, hogy mit veszíthet az autóbuszvezető és rádöbben, hogy nem is olyan jópofa dolog kivágni a busz elé, mert nem fog "mindenáron" megállni!!! Mindez "B"-kat. fejjel nézve nem túl nagy fontosságú dolog de ha számításba veszem a busz lassulását akkor megdöbbenhet a kicsikocsi tulaja. Ezt már csak tetézi, hogy az autóhoz viszonyítva egy csöppet magasabban van az ember súlypuntja ha buszon áll, esetleg félkézzel jelez a másikkal meg táskát fog. Járókeretes mami az első ajtónál tökéletes indok egy Jaguárt megtolni.

Máspedig neharagudjon az autós világ de a régi hiedelem semmennyire nem igaz, hogy majd a Trabantos beenged, meg a Ladás. Kéremszépen saját tapasztalataim alapján egy 10-15 millás Merci vagy egy vadiúj A8-as hamarabb beenged a sávba mint egy Suzukis, pedig abból több van. Sajnos az emberek még nem lépték túl a versenyszellem hatását a közutakon, de az ilyen és ehhez hasonló emberektől szeretném megkérdezni:

Mivel akarsz gizdázni? Egy Opel Astrával?! Egy Suzuki Swift-tel?! Nem érzed kicsit röhelyesnek magad?! Egy Subaru Imprezzával esetleg! De Te vagy a VALAKI, mert hitelből elhoztál egy 2-2.5 milkás autót?!

Szégyen a magyar autós társadalom!!!
    Semmi önkritika, semmi értékrend!

Itt jegyezném meg, hogy azért kicsit vicces az a fószer aki egy 8 milliós lakótelepi lakásban él és az utcán áll egy 5 millás verdája. Pedig ez Magyarországra igencsak jellemző!

Én legalább beismerem, hogy sóher vagyok! Nem fizetek havi 30-40 ezer törlesztőt, hogy a fallisztikus jelképem ott álljon az utcán és várja, hogy mikor törik össze (akár álló helyzetben). Helyette vettem 90-ért egy Szaros 105 S Skodát és leszarom, hogy ledudálnak az útról. Ugyanúgy elvisz A-ból B-be és 4 havi törlesztőből itt áll a lakás előtt. De a legnagyobb öröm az ilyen autóban, hogy ráírhatom a farára:

LEHET, HOGY ÖREG ÉS LASSÚ! DE KI VAN FIZETVE ÉS A SAJÁTOM!!!