6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Takezó
    gáz, egyik fél se igazán tehetett róla :\
  • Vlala #1269
    ez ismét a biztonsági öv problémája. Azért nem kötöm be, mert más attól halt meg. Arról persze elfelejt beszélni, hogy azért nem köti be, mert mások sem, és ciki, ha bekötik...
  • Cat #1268
    Bilincs járt a jegypénztárban vett bérletért

Tiszta mázli, hogy évek óta bérlet nélkül közlekedek...
  • Mike at home
    akkor az szinte semmise
  • pihi
    blő emelik a bérlteket?igyis itt ( várpalotán ) már 960
    ( 7 éve miota buszozok a bérletet 540 ft ért vettük ma 960 )
    monyuk 7 év az 7 év..
  • petyka2
    OK
  • Mike at home
    de mivel ott van a Vlala neve, egyertelmu, nem?
    de telleg nem neked mondtam, sry
  • petyka2
    És ezt mé'nekem mondod?
  • Mike at home
    1257-re ennyit birtal kinyogni? :(
  • Vlala #1261
    Az a helyzet, hogy aki részegen vezet, annak nem kell emlegetni az aratómunkást, azt gúyis megtalálja. De hatvan felett tompuló érzékekkel és egyer rosszabb önismerettel rendelkező emberkék még józanul is óvatosabban kellene, hogy vezessenek...
  • BenceYCE
    ez igaz
  • Mike
    de itt most másról van szó
    Vlala nem azt írta, hogy aki részegen vezet
  • BenceYCE
    A kérdés csak az, hogy milyen ember is valójában az a személy aki 60 éves korára annyira komolyodott megy, hogy taj részegen volánhoz ül és felelőtlenül elsőbbségadást elhanyagolva és gyorshajtást elkövetve egy gyalogosokkal körbevett körförgalomban balesetet idéz elő?
  • Mike
    60 körüli női sofőr
    ---
    Ebben a korban már igazán ülhetne otthon, és féllábon állva is megvárhatná Kaszás-pajtást.

ad1 egy mai 60+ ember még sem nem mama, sem nem tata
    pl. anyám 61 apám 63, szal Vala édesanyukája, meg drága apja várja féllábon a kaszást 60 fölött, bazmeg

• BenceYCE
    :D

sajnos az ilyen emberek/idős hölgyek-urak vagy a mai fiatalság söpredéke között élnek vagy maguk is azok voltak ifjú korukban.
  • Vlala #1255
    nem igazán értelek :-) A 60 körüli ittas női sofőr balesetére gondoltam, amiről Bence képet tett ide. Így biztos, hogy Kaszás pajtás kezei közé kerül, ha otthon ül az Ármány és szenvedély előtt, talán még megéri az utolsó részt. De amit Petyka leírt, az is igaz, szegény állni alig tudó nyugdíjasok majd' a busz alá lökik az embert, a szidalmaikról nem is beszélve, tulképp semmi dolguk ott, ahová mennek, csak "utazgatnak, mert utazni élvezet".
    A legdurvább példám erre egy idősebb asszony, aki egyetlenegy buszmegállót ment. Felszáll, sokat gyakorolt monológjába kezd, amely olyan gyakori stíluselemeket tartalmaz, mint "ezekamaifiatalok" és "bezzegazénidőmben", leültetik, a következő buszmegállóban feláll, és elindul az ajtó elé, meg a hátsó ajtótól előrerikácsol a sofőrnek, hogy "randija van, hogy ennyire siet? Várja mán meg, még leszállok!" egy perc kiesés a busznak, mire sikerül lerugdosni, aztán meg a sofőrnek végig kell hallgatnia a "megint késik a busz, milyen béna a sofőr" gondolatfolyamot. Mondanom sem kell, a nő becsukatta az összes ablakot, mert huzatot kap a füle, és mosakodási hiányosságai miatt "az érzés sokáig megmarad" az utasközösség soraiban. Ha erről Neked nem Kaszás pajtás jut eszedbe, akkor szentté avatlak :-)
  • Takezó
    jah, július 1-től újabb áremelés:
    havibérlet: diák 2360, felnőtt 6250
    kb. 5%-os áremelésről van szó...
  • Takezó
    kitöltetlenül nem lehet
    kevesebb napra nem töltik ki
    2250 forint diáknak, felnöttnek 5950 Ft
  • end666
    kevesebb napra is kitöltik?mennyi a legkevesebb,ÉS mennyibe kerül?tudja valaki?
  • end666
    hmm és le is bélyegzik?kitöltettlenül hozzá lehet jutni?nekem olyan kéne
  • BenceYCE
    ...helyet...

csak, hogy pontos legyek...
  • pihi
    hát..nemkell senknek szidni senkijét...szemetek és kész....( mármint a BKV ) a " mamáknak " meg átkell adni a hejet, és engedni ekll had tolakodjon nem akar állni enyi..
  • petyka2
    Azé vmi igaza van-bár a kaszás azé durva...A lényeg:a nyugdijasok tényleg csak addig aktivak amig föl nem szállnak utána meg sajnálják magukat,hogy fáj a lábuk,meg az ő kurukban mi volt...Nem írja elő nekik senki,hogy mondjuk csepelről a bosnyák téri piacra kell járni,aki beteg az fekszik,és nyög...
  • Mike at home
    nezd mar meg mit irtal le
    es most visszafogtam magam, es nem kurvaztam le az anyadat :(
  • petyka2
    A 30 naposra gondolsz?Ott tölti ki a néne,vigyázzni kel nagy az átverés esélye-má'ha nem 30 napra adja...Más:A 7-esen szoktak lenni őrrel ellenőrők,csak ott cumizták be,hogy egyenruhába kell lenniük,az őrt meg félre ültetik a megállóban-alig feltünő a fekete bomber+a kitűző...
  • Vlala #1245
    Mert mindig sietnek. Ebben a korban már igazán ülhetne otthon, és féllábon állva is megvárhatná Kaszás-pajtást.
  • BenceYCE
    be volt baszva a 60 körüli női sofőr... :D
  • Strahd_
    Elsö alkalommal a jegypénztárban
  • end666
    naszal kérdést tennék fel lehet off:
    van állítólag ilyen írogatós bérlet is.
    leírná nekem valaki ,hogy mükszik?a jegypénztárban töltik ki vagy nekem kell kitölteni??jó lenne ha valaki elmagyarázná kösszönöm.
  • end666
    naszal kérdést tennék fel lehet off:
    van állítólag ilyen írogatós bérlet is.
    leírná nekem valaki ,hogy mükszik?a jegypénztárban töltik ki vagy nekem kell kitölteni??jó lenne ha valaki elmagyarázná kösszönöm.
  • Vlala #1240
    mi volt itt?
  • BenceYCE
    Pasaréti tér

2005.05.12 11:00 előtt pár percel

• Vlala #1238
    a víziló is egy nagy állat, meg büdös a szája, mégsem mondja, hogy "jegyeket, bérleteket"...
  • Punker
    Angol nyelvlecke BKV-dolgozóknak:

1. Jegyeket, bérleteket kérem ellenőrzésre. = Tiket, tiket!
    2. Nem vagyok pesti, de egyébként se mondanám meg, hol a Halászbástya. = No Budapest, no Halászbástya.
    3. Valószínűleg az Ön hazájában is szükséges menetjegyet váltani. = Tiket, hóm, tózse.
    4. Gyere vissza, mert rendőrt hívok. = Bébi, kam bekk, or polisz.
    5. Külföldieknek 15000 a bírság, és nem adok csekket. = Fiftin tauzend, plíz!
    6. Az óráját is elfogadom, ha nincs készpénz. = Nó mani. Vaccs iz gúd
    7. Ne rángassa a dzsekim, mert leszalad benne a műszál. = No dzseki, fákk.
    8. Köszönjük, hogy igénybe vette a BKV szolgáltatásait. = Fákk.

Okok, ami miatt valaki elmegy ellenőrnek

Nincs bérlete.
    Vonzza a rend, a fegyelem és a karszalag. Más mozgalom keretében azonban ez törvényellenes lenne.
    Imád lazázni azzal, hogy nem kapaszkodik a buszon, sőt még tud pincérpénztárcán is írni.
    Nem tud mit kezdeni a bálás áron vásárolt 23 darab műszálas kék nadrágjával.
    Imád adj király katonát játszani a mozgólépcső tetején.
    Az olyan laza beszólásokat, mint például akkor várjuk meg a rendőrt, jegyeket bérleteket kérném felmutatni, vagy a most vagy leszáll vagy megállítom a metrószerelvényt - máshol nem tudná használni.
    Ez az egyetlen módja, hogy tini lányokat rángathasson a hátizsákjuknál fogva.
    Biztonsági őrnek túl gyenge, postásnak túl buta, totózóba pedig túl agresszív.
  • pihi
    Az még drágább van lábam.. eröl enyit:D
  • Mike
    fogj akkor egy taxit
  • BenceYCE
    Ilyen szempontból felejtsük el a bkv-t és térjünk át az autópálya matricákra...
  • Vlala #1233
    reggel megint volt egy állat, aki a busz elé vágott, így a tele busznak fékeznie kellett. Egy nő a tömegből: "Hogy vezet ez a sofőr?"
  • pihi
    mijen NÉPSZERŰŰŰŰ VAGYOK:DDDD mindenki nekem ir..amugy ratyi a volán
  • Fityfirity
    Budapesten.
    BKV.
    Két sarok (200 m) 160 ft.
    Persze gyalog megyek. :)