3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Emlékeim szerint ez akkor már harmadik ilyen.

per aspera ad astra

profi reklámiroda elkérte az egyik modellünket, hogy majd õk készítenek profi rendert a profi brossúrába. aztán most jött az újabb kérés, hogy adjam már inkább obj-ben, mert õk a max file-t nem tdják megnyitni, és nem tudtak-pedig próbáltak- 3dsmax-ot szerezni.
ezért nem leszek én soha profi, mert nem tudok ennyire béna és pofátlan lenni egyszerre.

Aldaryn
hehe

per aspera ad astra

meg a zarhikedet

sõt a bedrótozott combustion helyett a nuke-ot, vagy a fusion-t bekötni<#eplus2>

bercon, railclone, forestpack, implementálhatnák a vray-t is, floorgenerator stb. van azért bõven.

Aldaryn
Most így perpill nem látok más plugint/scriptet, amit tönkretehetnének. Esetleg Railclone?

per aspera ad astra

inkább ne! ha azt szeretnétek, hogy mûködjön továbbra is.

Ha van eszük...

Aldaryn
ATiles állatság. Csak idõ kérdése, hogy az Autodesk megveszi. 😄

per aspera ad astra

kíváncsi lennék, hogy ez más prg-ban is elõjön-e?

ez viszont tök jó, és a free verzioója is nagyon jól használható:
http://www.avizstudio.com/tools/atiles/

tudom, de nézzük reálisan felhasználói oldalról:
nekem mindegy minek a hibája (a spline algoritmus vagy a particle generátor vagy akármi): rossz, és ez a lényeg. természetesen a megoldást is tudom rá, csak egyszerûen bosszantó és banális a dolog.

ez nem az extrude hibája, hanem valami alap háromszögelési baj, mert ha editmesh-t teszel rá, vagy bármi másat azok is elrontják. aldaryn megoldását javaoltam én is a múltkorában, az a legfájdalommentesebb.

Aldaryn
a valóságban sincs semmi pontosan egy vonalban, a MAX készítõi így próbálnak minket egy organikusabb modellezési stílusra nevelni. 😄 Én mostanában ezt úgy oldom meg, (ha nem görbékrõl van szó, mert akkor szopó) hogy kimozgatok egy vertexet valahol a "sorból", hogy egy bármilyen geometria módosítóval létrejöjjön a háromszögelés, és aztán edit poly módban kézzel visszahúzom azt a vertexet, vagy vertexeket a helyükre.

per aspera ad astra

A tipikus egy magasságban lévõ egyforma falnyílások miatti extrude hiba.
A morph - grid opciók helyett csinálhatnának bele olyan kapcsolót, hogy quads... gondolom ne magyarázzam. Ezt olyan nehéz lenne leprogramozni?

Aldaryn
S mi van, ha mindig is az volt a cél, hogy így mûködjön?!

per aspera ad astra

könyörgöm, mikor fogják már végre az extrude módosítót megjavítani? áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nenad!
C4d-ben nincs visszajelzés(mármint a kameranézetben) a vraycamera korrekcióról(vertical shift)?

VisualHarmony
Nekem a fények is tetszenek(pláne, hogy be-bevillan egy-egy Vray planar a reflecitonben), hogy ilyen intenzíven szétégetik az egészet😊

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

Aldaryn
A kameramozgásaiknál csak a sahdereik rosszabbak.

per aspera ad astra

Aldaryn
Láthatod, hogy a Technologix Studio csudamarketing csapata renderelte! Oda van írva!

per aspera ad astra

hivatalosan nem :-)

ti voltatok?😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Köszi Zenoka a tippet, neked is gyönyörû alkotásaid vannak, le a kalappal. 😊
Okés, felrakom majd ide õket.
szerintem kezd kicsiben elsore ne brutal nagy komplex dolgokat probalj modellezni..
vagy ha megis akkor mondjuk keres valami jo reszletes auto modellezesi tutorialt (videot lehetoleg) mivel sok sok modellezesi trukkot meg tudsz tanulni belole.
nyugodtan pakolj ide kezdo anyagot is ha szeretnel ra erdemben megjegyzest akkor wireframe renderes kepeket tegyel abbol jobban latni a topologiakat..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Köszi a válaszokat, nézegettem a munkáitokat, csak ámultam .)
Csicsó3d néztem a demo videódat, a dallam (billentyûs része), akaratlanul is erre emlékesztetett The Doors - Riders On The Storm
Kemény fába vágtam a fejszémet akkor, visszaveszek a tempóból, remélem majd, ha eljutok erre bemutathatom a mûveket (többi hajó is kell 50-ig meg se állunk elvileg, szóval lesz meló 😛.
Minden jót 😊
szerintem egy-két olyan tutoriált kellne végigtolni, ami lépésrõl lépésre visz, aztán mehet a zûrhajó. a tanulást pedig fogd úgy fel , mintha nyelvet tanulnál. nagyjából a fejlõdés is annak megfelelõ.

Köszi Cyberlink 😄 Hû vagy a nevedhez 😄

Egy ilyen hajó azért nem piskóta! Jól át kell gondolni. Topológián múlik minden, azaz, hogy a legalapabb formákat hogyan építed fel, hogyan futnak az élek, loop-ok jó helyen vannak, stb. Elég komplex.

Ha szétbontod különbözõ elemekre, és a végén legózol egyet, akkor viszont nem is lesz olyan vészes

\"freedom is not a licence for chaos\"

Itt a link aki nem akarja kimásolni 😄 Hajó
Sziasztok!
Egy csapatban vagyok, "designer" PS-ben ügyködök.
Megszeretnék tanulni rendesen modellezni, egyenlõre a cél csak a (modellezés-texturázás), másra egyenlõre nincs szükség, jó most lehet hurrogni, (hetek óta folyamatosan tanulok, gyakorolgatok, megvettem a 3ds Max 7 Bibliát, mellette lynda.com oldalon nézegetem a tutorialokat), de mikor elhatározom na most megcsinálom, ûrhajóról lenne szó, exitable polyval csinálnám, mondjuk egy ilyen http://www.total-manga.com/images/Artwork/FR-11-35817-B/spaceship-2.jpg elkezdem csinálni, egyszerûen nem akar össze jönni. Még gyakoroljam az alapokat, hogy menjen rendesen?
Remélem nem akasztottam ki a dolgozókat, a profikat, hobbistákat. Én csak tanácsot szeretnék, hogy mit kéne még fejlesztenem, és nektek mennyi idõbe telt mondjuk egy komplexebb dolog összeállítása? (Csak magára a modellezésre gondolok, amináció, renderer és hasonló dolgok amit ezután vannak egyenlõre nem izgat, elõször a modellezést szeretném elsajátítani, utána a többi 😊
Szeretnék tanácsokat kérni, mire gyúrjak rá, nektek mennyi idõ volt ilyen szinten elsajátítani?
Elõre is kösz a válaszokat.
VisualHarmony
Akkor jól gondoltam a "technikát".

Aldaryn
De ha nincs külön fasza map, egy perc alatt megoldható vele a probléma legalább érzet-szinten. 😊

per aspera ad astra

de ez nam olyan szép, mint az Ádámé:-)
amúgy asztalos szemszögbõl jó az, hogy ennyire a rönk közepébõl vett deszkákat táblásítok? el fog görbülni(meg berepedezni) nem?

Aldaryn
Keresgélem, de most én sem találom, egyszerûen annyi, hogy hosszanti irányban nagyon összenyomják a mapokat, és az esetek többségében meglepõen jól fest, valamint pontosan illeszkedik a sarkokon is. Egy dobozt teljesen pontos illeszkedésekkel fel lehet így körben textúrázni, és legtöbbször a doboz, mint forma pont elég. Itt látszik, bal középsõn, felsõn egész jól.

per aspera ad astra

VisualHarmony
Az-az? Van erre v.mi tutorialjuk? Support-ba még nem találkoztam ezzel.

Aldaryn
Ha pedig se bütü map, se fényképezõ, se internet, se falap, csak egy sima fatextúra, akkor ott van az arroway-es módszer. 😊

per aspera ad astra

a "hatszámjegyû" családi ház render-bõl megvan :-)

Ha bankrabló a szakmád akkor minden bizonnyal. 😄

https://fxmason.blogspot.com/

egy munkából visszajön :-)

13000$ bruhahaha 😄

thx

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

VisualHarmony
Nem hiszem(már a hátsó bögrét)😄

köcsög módon elõször azt néztem, hogy fut-e a gyûrûvel a szál, de egész jól elkented :-)
a hátsó bögre meg van eredetiben:-)

VisualHarmony
1600*, inkább a file méret miatt "small"(ilyen tömörítettet mentettem ki RAWból csak).

VisualHarmony
A bütü az textura(CG Source - Wood Floors van benne egy adag bütü is) vagy fényképezõ és akkor tutira passzol a szál irány év gyûrû sûrûség meg a többi)

fényképezõ?