3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sõt! van titán 6gb ram-mal 300k-ért.

egy ujabb gpu ami 4gb memmel szállítanak..

http://prohardver.hu/hir/msi_eloallt_4_gb_geforce_gtx_770_gaming.html

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

a renderelt képrõl vettél mintát?

az average-es metódust hasznátam, egy vízszintes sík területen, onnan vittem vissza max-ba az rgb értéket. de most, hogy így végiggondolom, lehet, hogy célszerûbb lenne az srgb gomb benyomása elõtti sötétebb képrõl levennem az adatokat. kipróbálom azt is.

bocs, a szövegértésem már nem a régi(és itt csak djfules-t tudnám idézni).
szóval, te lehet, hogy tudati síkon egy területre mértél rá, a valóságban viszont egy pixel értékét mérted meg(gondolom psp-s pipettával). a mérésnél is van lehetõség beállítani egy területet(nyomdászok használják is lelkesen), de szerintem sokkal egyszerûbb az average.

most is van, csak az egy pöttyet lassú.

neutral wb-vel persze, hogy nem lesz fehér ez egyértelmû, de nem is ezt írtam.

Aldaryn
MAXban nagyon régóta érik már egy szabványos subd implementáció...

Mellesleg jó lehet olyan munkahelyen dolgozni, ami filmes precizitással van bevilágítva. 😄

per aspera ad astra

még szerencse, hogy nem lesz szürke. a neutral wb semmit sem csinál, az a lényege. egy olyan speciális helyzetet feltételez, amikor fehér fénnyel világítasz. ezt maximum stúdió-ban lehet elérni.

Ez az average elég jó eredményt ad. De nekem az a furcsa, hogyha neutral wb-vel renderelek egy képet, majd rámérek egy területre, és annak az rgb értékét állítom be a custom wb-nek, akkor sem szürk lesz az adott rész.

erre használjuk az utómunka szoftvereket. fotosoppal tényleg nagy tökölõdés.
favágó módszernek talán megfelel, hogy nyomsz a hdri-re egy average blur-t aztán a kijövõ színt állítod be a cameránál white balance-nak.

Annyi pénz nincs, hogy a munkaközi képeket is utómunkázgassam, mielõtt elküldöm. Egyébként fogalmam sincs, milyen white balance-al készítették a háttérképet, mert semmilyen infó nem utal rá. De ez még a kisebbik gond lenne, a nagyobbik az, hogy a hideg-meleg tónus között sehol sincs egy szürke árnyalat a vray renderben.

...hogy nem utómunkába állítod a white balance-ot.:-)
egyébiránt tudnod kellene, hogy a hdri-nél hol van a white balance és neked is ahhoz állítani.

Keresztkérdés:
Vrayhdri-vel világítok, linear workflow használok, vraycamerával nézem. A jelenetben az összes tárgyon egy középszürke matt anyag van. Képtelen vagyok olyan white balance-ot beállítani, ahol egy adott felület ténylegesen szürkének nézzen ki. Vagy sárga lesz, vagy kék, vagy lilás. Mit ronthatok el?

<#taps>

Hamar eltelik az a 4 év mire maxban is megjelenik. <#nevetes1>

https://fxmason.blogspot.com/

ThomasGins
A 12 megás op rendszer😊 Ott azért még nem ártott DOS-t is tudni😊

\"So always look on the bright side of death\"

xxxD LOL!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

lassan én is váltok a 3.1-rõl.

azért!

Aldaryn
MAX 8-al. Khm.

per aspera ad astra

te nem 2010-zel nyomod? :-)

Aldaryn
Az SP1 fontos része az elõbbi hozzászólásnak.

per aspera ad astra

2014 sp1 -el probálkozz!

Met
Azt mondod hogy a 2014-es jobb mint a 2010-es?
Nem annyira bugos, gyorsabb stb.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

õszintén szólva én kezdem maxot ismét megkedvelni... Nem fagy, kezd gyorsulni a nézetablak, a többi engem nagyon nem érdekel. 2-3 plugin max, utónuka csak legvégsõ esetben, tökéletes... A cinema 4d nek nincsen ilyen gyors nézetablaka mint a max 2014-nek szerintem...

Most csalódást okoztál:-)
Max-ellenes ligánk oszlopos tagját veszítettükel:-(

egyebkent nincsen telepítve.. nem tudok segíteni, mostanaban csak maxozom...

http://vimeo.com/47375928
http://vimeo.com/66221389
http://www.youtube.com/watch?v=p3XsZs5ZNqs

Aldaryn
Aha, szóval akkor mégis a viewportban cseszik megjeleníteni. Úgy kicsit nehéz. A sima C4D-s kamerákra rakott kamera korrekciót sem jelzi ki viewportban?

per aspera ad astra

addig én is eljutottam és meg is találtam az állítás lehetõségét, ami mûködik is render alatt, viszont a képernyõre semmi visszajelzés nincs. magyarul tesztrenderek kellenek egy sima kamerakorrekció beállításához, s ez nekem egy kicsit meredek így 2013-ban.

? nem olvasom a vray cd4 re vonatkozo doksijat, soha nem használtam komolyabban vrayt cinema 4d alatt... Egyedül ami megfogott a diffuse és a color szétrakása volt...

Nem nyomtam le... 😞 szóval nem a "mágnes" okozza én sem értem hogy miért történik..
"S" betût nem nyomtad meg?

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Editable mesh-ben szeretném a CUT-al két polygont létrehozni, de valamiért hiába kattintok az él közepén, mégis a vonal végét jelöli ki..... :-( Ha valaki tudná a megoldást megköszönném.. eddig normálisan mûködött. Elõre is köszi!
Aldaryn
Manual szerint van benne, és a Cinema4D camera correction modifierjét is támogja.

per aspera ad astra

cinema 4d camera van korrekcio, c4dben vraycam korrekcio nem tudom...
Comprende? XD

Aldaryn
A kamera korrekció alatt nem azt értjük, hogy a képsíkot a vetítéshez képest elforgatjuk/eltoljuk?

per aspera ad astra

de van nem is akarmilyen, de õ másról beszélt... õ vray camera korrekcióról..

Aldaryn
C4D-ben nincs ezek szerint viewportban kamerakorrekció? Szegények. 😄

per aspera ad astra

a belsõépítész csapat szenved a c4d-vel, mert nem tud értelmes módon(tehát úgy, hogy lássa is) kamerakorrekciót föltenni.

spirituális agyonverni! xDxD LOL!

dof-ot elbasztatok vagy direkt? xD

tele kellen rakni 500 cserepmintaval... es cbe irni nem benazni scriptel...

passz ha cinema 4d akkor minek vray xD
ne mondd hogy azt nezitek jobb e !

majd jon egy telefon gipsz jakabtol a puncilight ceg munkatarsatol hogy ok nyertek meg a munkat es elkernek a korabbi teljes source-t vilagitastul texturastul mentett ir mapostul😊 de ugy hogy a render setup is be legyen mar allitva es adnak egy egy pontos verzioszamot hogy mire...
van ra egy söröm😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Esetleg megkérdezik, hogy nem tudsz-e egyetemistát, aki olcsón beülne hozzájuk, és megcsinálná. 😄

per aspera ad astra

nem számolom.
de szerintem a következõ kérés a textúrákat fogja érinteni.