63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• putyi
    ezzel most ugye búcsút inthetek a vraypattern-nek és a multiscatternek egy darabig?
  • putyi
    és kipróbáltátok már?
  • putyi
    rosszak vagytok!
  • zenoka
    a perzsakhoz tartozo torrent oldalon mar kint van.. nem mindenkinek megy tokeletesen de mar valami kezdetleges okositas is van hozza..
  • Aldaryn
    Lehet érdemes diszkontboltban is szétnézni. Mókás gyorsasággal dolgoztak a jóárasításon. Vagy maga a chaosgroup tette ki mint népszerűsítési akció. :D
  • putyi
    akkor készítem az 1000 ajrót. előtte szólok a spekulánsoknak, hogy picit erősítsenek a forinton :-)
  • Aldaryn
    Probabilistic light sampling, secondary ray clipping, és deep image support. Ezek kellettek már. Bár a ray clippingnél elviseltem volna, ha a ray mélysége is beállítható, nemcsak alapból minden másodlagos rayt clippel, van, hogy a másodlagos rayekben lévő specular path-ok még teljesen zajmentesek.
  • putyi
    most nézem a feature list-ben, hogy anno, amikor kértük, hogy a raytrace-t lehessen konfigurálni, akkor elhajtottak minket, mondván, hogy az egy másik világ, most ott virít, mint az egyik keyfeature. de legalább most már van.
  • putyi
    kijött a vray 3.0.
    új liszenszelés van, ami eléggé föl fogja pörgetni a diszkont áruházak látogatottságát, ugyanis külön vásárolsz render node-ot, mivel a ws csak egy gépen működik. mindez természetesen a vásárlók kényelmét szolgálja :-).
  • npeter
    Nemrossz, csak kicsit sötét az egész nekem, Meg furi az első lámpa, hogy szögletes, minden olyan íves, kerekded az meg nem. Már majdnem akartam kérdezni, hol szállnak be hátra, de aztán láttam, hogy mi is ez. Ide már lábbal előre tolnak be :)
  • nenad
    egy a lényeg ha jó akkor gyááááá!
  • nenad
    ezt is allitgatni kell nem?
  • Met
    Végre befejeztem a Funeral buggy projektet.
    Vannak benne hibák, de hát ez van :)

• npeter
    Én ezt is szoktam használni, jó kis script:
    AutoPlace
  • bencsab
    Majd kiderül, de egy biztos: nem akarok egyfolytában planeket rajzolni és törölni. Képzelt azt, hogy oldalnézetből látsz egy épületet, külön skíkban van a fal, ablakok, árnyékolók, lábazat, stb. Nem lehet mindegyikhez külön user gridet csinálni, mert megőrül az embert, kezelhetetlen. Ráadásul az az alaphelyzet, hogy a háttérben van egy síkbeli homlokzati rajz beimportálva. A legegyszerűbb az, ha minden objektum újabb eleme az tárgy alapsíkjában jön létre úgy, hogy közben nyugodtan tudok snap-et is használni.
  • nenad
    Ez nem egyenértékű azzal hogy egy planet rajzolsz es a create autogridel bekapcsolod hogy az objektum felületére hozza létre? A spline is szepen rákerül.
  • Aldaryn
    Hmm, ez tényleg megér pár petákot. Király!
  • putyi

• bencsab
    Nah, most leleveleztem a sráccal: "Hi!

miauu's Work Plane supports spline objects. I added this support in the last version - 1.17, which is not released yet. But if you buy the script I will send the version 1.17 .
    Only Align Selection To Work Plane not works. This mean that you can project selected knots onto the work plane.
    You can align the WP 1, 2, or 3 selected knots, that can be on different splines in the main spline.
    You can align the WP to 1 or 3 segments, that can be on diferent splines in the main spline.
    Attached is a video where you can see how the WP works with splines.

Best Regards!
    Kostadin Kotev"

Már szaladok is érte a boltba...
  • putyi
    ki sem próbáltad
  • bencsab
    de, de ez csak mesh és poly ojjektumokkal megy, azt írják...
  • putyi
    Bencsab! Nem ilyesmit kerestél?
  • mdccclx
    A kapott vonalat mondjuk extrudálod, aztán editpoly. Az extrudált élek tuti rossz helyen, de onnantól editpolyban vagy, és az új edgeket helyrerakni, és mehet tovább. De ez eléggé modellfüggő, egyszerű, kevés poligonos dolgoknál működhet, nagyobbaknál kezelhetetlen. Vagy a kapott splinokat megfelelően darabolni,és úgy az extrude, esetleg a boolen/subtractionon is lehet gondolkodni, nem tudom, modellfüggő. Vagy meg simán az érintett élekhez csatlakozó polygonokat detacholod másolatként, új objectként, és a határvonalakat lehet tovább gyúrni, a végén meg a fölösleget törölni ha kell.
  • repvez
    köszi igy megvan a másolt vonal,de ebből meg nem tudok polygonná extrudálni , hiába jelölöm át editable splinenak ,de nem tudok semmit sem kezdeni vele.
  • mdccclx
    éleket kijelölöd, edit edge panelen create shape from selection. aktív layerre teszi, csak mert én állandóan azzal szivatom magam hogy az aktív rejtve van.
  • repvez
    lehet hogy hülye kérdés,de nem találtam megoldást vagy, hogy hogy keressek rá pontosan. a lényeg, hogy egy modelnek a z éleit, border részét akarom másolni,de nem polygonnal hanem csak a vonalat.

Probáltam, kijelölni a bordert és shift+ move másolni,de extrud lett belőle, a detach is hasonló eredményt adott.

A lényeg, hogy az eredeti modell körvonalát akarom mégegyszer lemásolni de csak vonalba, hogy abbol indulva folytassam a modellezést és igy a végén biztos hogy passzolni fog egymáshoz a 2 egység.
  • zenoka
    lustasag visszi elore a vilagot:D ha nem lett volna anno valaki lusta akkor meg a mai napig cipelnenk nehez dolgokat es gyalogolnank ahelyett hogy felfedeztuk volna a kereket es talicskat csinaltunk volna / szekeret:)
  • ThomasGins
    Akkor hagyd igy:) vagy konvertáld át ezek után edit polyra, vagy edit poly módositó.
  • Scap
    Köszi! Sajnos ez így nem működött, bár lehet csak én bénázok :) Sikerült megoldanom ez alapján úgy, hogy egy Smooth módosítót adok a modellhez, és ha azon belül kikapcsolom az auto smooth-ot, akkor szögletes lesz teljesen, ha be akkor meg sima. Valamiért a smoothing group-on belül ez nem működött.
  • putyi
    lusta! :-)
  • zenoka
    haat magadnak fizeted ki mert nem szopsz vele utana es nem baszol el ra rengeteg idot (uw, boolen okozta crash.etc.)
    persze nem egy csavarrol beszelek es nem is egy barmilyen ingatlanrol (utobinal meg szerintem ha mar igy boolenezve oldod meg a dolgokat van gy olyan erzesem hogy ez normalis mesht general mert nem tul bonyolult feluletek). de en siman ezt a workflowt hasznalnam ilyen melohoz.... sot multkor kellet modelleznem ilyen Makovecz fele tetoket.. ha a farkam csapdostam volna oromombe ilyen feature-ert, ahlyett hogy kezzel epitgettem azt a szart.
  • putyi
    te ismersz ezen a nyomrult sárgolyón olyan entitást,ami kifizeti a dupla munkát?
  • zenoka
    mondom retopo :D
  • putyi
    Amúgy az kivitelezhetetlen vajon, hogy különböző subd-vl modellezett darabokkal végzett boolean a végeredményben összehozza a loop-okat. mert pl a groboto-nál ahogy nézegettem a fej példákat nagyon zavaró volt, hogy a hálónak gyakorlatilag semmi köze nem volt a tényleges topológiához. ez szerintem a munkafolyamat valamelyik pontjánál megbosszulja magát.
  • Aldaryn
    Valóban. :| Meglepő, hogy kifejezetten rámentek a groBoto bemutatásánál arra, hogy a kiemnetet vidd tovább Zbrushba pl. Pedig, ha valami háklis a topológiára, akkor az a Zbrush.
  • putyi
    no, megnéztem közelebbről, kikockázva. tényleg ugyanaz a metódus, mint a groboto, csak a finomabb felosztás miatt nem látszott egyértelműen. nekem elsőre úgy tűnt, hogy a filletek mellett tele van T kapcsolatokkal á lá rhino import.
  • putyi
    olyan nincs, hogy egy modellt nem kell tovább építeni :-)
  • zenoka
    de csak akkor ha nem szepen smootholt cuccot boolenolnal.. szerintem itt nem all szandekukban a boolen utan tovabb gyurni a modellt..
    ha meg megis akkor marad az hogy retopozod szepen utana....
    csodagomb nincs:)
  • putyi
    ez a háromszög fetisizmusom főleg amiatt van, mert folyamatosan ezeken a helyeken fikkan el a geometria, ha utólag bele kell nyúlni.
  • putyi
    de a filleteknél tök másképp háromszögel. vagy csak én figyeltem meg rosszul?