63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
putyi #60328 nem rossz, atujákon kellene még javítani(főleg ha porhó), meg a kémény füstjén. -
szöszöltem kicsit multkori képpel, vmi havasat képet szerettem volna, de nem az a nagy hó, hanem csak olyan kicsi, porhó szerűség, ami délutánra elolvad :)
EZ lett belőle.
A végére eluntam, elfogyott a lendület. -
putyi #60326 és mint ahogy egy páran megjegyzik, hogy amire használni lehet az igp-t arra sokkal jobb egy videókártya. -
putyi #60325 hát ja, csak épp a cpu-val nem léptek egy tapodtat sem előre. -
nenad #60324 egesz brutal kepessegei vannak az uj apunak, belegondolva hogy egy hd6970 boven szagatt ilyen beallitasok melett...
http://prohardver.hu/hir/battlefield_4_probak_kaveri_apu_jpeg.html -
putyi #60323 akkor a fényforrás erősségét kellene változtatni. -
putyi #60322 a directx idiótasága miatt van. az egész szegmens szenved tőle, de még köll egy "kicsit" várni míg átállnak mantle-ra, vagy valami másra. -
És "elég csúnyán" alatt értem itt azt is, hogy lefoglal magának csillió "nem jegyzett" memóriát, plusz gyűlnek a gigabájtok a temp mappában. De ezt ugye tapasztaltuk nem egyszer... -
Volt most egy pályázat DLA-s műhelyeknek, Győr szervezésében, a srácok itt indultak, és ahhoz készült egy látvány sorozat, ahol jól jött, hogy nem kellett fukarkodni a növényzettel, textúrákkal. Fura mód a textúrák egy ponton túlnőnek a növényzeten. 10-15 8K-s map elég csúnyán megfogja MAXot. -
nincs más benne csak a modell, a talaj és 2 fényforrás -
putyi #60318 kamera expó? fényerősség? -
Köszönöm a kijavitást igen az a leirást akartam linkelni.És mentalrayt használok most csak azért mert itt ezt irja le hogy mit kell hozzá beállitani -
mental ray-t hasznalsz? vagy default render-t? -
Zokni #60315 Ez itt a leírás mármint, amit linkelt.
-
Zokni #60314 http://www.scifi-meshes.com/aceman/clay_renders_09.pdf -
putyi #60313 a leírás "not found" -
Ahogy a leirásban szerepel azt a 2 fényforrást azokkal az értékekkel használtam.
Egy mrspotlight és egy sky van a jelenetben. -
putyi #60311 Valami fény sokat segítene a jeleneten. Modjuk egy nap, vagy lámpa. -
2011es max minden defaulon -
na szóval ilyen
-
tudna valaki tanácsot addni hogy mi lehet a gond ha beálitok egy egyszerü jelenetet és clayrendert akarok csinálni,de csak sötét lesz a modell és ha ráteszem egy planre akkor beleolvad a planbe ,pedig 2 különböző árnalat van megadva mindkét anyagnak.
A mateditorban jók az anyagok ahogy a sample alapján látni,de a rendernél már nem.
ez alapján csináltam
nálam ilyen lett
-
putyi #60307 No, min dolgozol? -
Azért ehhez hozzá kell tenni azt is, hogy most egy jelenetemben lassan egy négyzetméter növényzetben több polygon van, mint amennyi régen az egészben volt. És már 4K az alap renderméret, nem 1024, :) Hozzá illeszkedően nem is 1K-s textúrákkal kell megbírkóznia a gépnek. :) -
nenad #60305 hmmm, erdekes anno miket nem csinaltunk, kis memmel stb. ma mar mindenki elkurvult. Vray meg a tobbi is... -
putyi #60304 Értem én a viccet, csak nem szeretem :-).
Arra próbálta utalni, hogy mennyit változott a világ. Akkor 400Mb(Asszem 512Mb Ram volt a gépben), ma 32Gb.
Nenadnak is válaszolva. Ez egy elég nagy beruházás(500 lakás, fürdő, kaszinó), ami most kiegészül egy szállodával.
-
Azóta megy a render, 400 megás a memória limit, írta
-
nenad #60302 8 éves melót... jól halad a projekt MEGA LOL!
xD -
bencsab #60301 Ilyen régi melónál sokszor a munka kinyitása is problematikus lehet: régi hiányzó pluginek, stb... -
putyi #60300 Elő kellett szednem egy 8 éves munkát továbbfejlesztésre. A vray-nél a memória limit 400Mb . Nenadot idézve:LOL -
Szerintem is nagyon minimális a sampling optimumától való eltérés ha az expót kb. jól lövöd be rendernél, az pedig nem piszkál bele a linearitásba. -
putyi #60298 szerintem a szinkorrekciót próbarenderekkel beállítani még időigényesebb. a leképezés szerintem ugyanannyi ideig tart, ha jól van a fény és a kamera beállítva(nics túl-, alulexponálva). -
Valaki tud egy kis felvilágosítást erről a tone mappingról?
kép
Csak ennyit irt mellé aki a képet feltette:Just an example what the tone mapping gives me. Depending on the area of the helicopter, the effect of lighting removal is more or less visible. Most important for me is getting the smooth lighting gradients out of the rounded surfaces of the fuselage.
Hogy teszi egybe a képeket és az ilyen képekból pontosabb lesz a rendernél a szinmaghatározás?
A másik ,hogy a fényképeket felhasználva a texturázáshoz ezzel a puppet warp technikával teszi CS5-ben.
Használt már valaki igy képet ,nem torzitja el a képeken lévő mintákat?
puppet warp -
nenad #60296 de a pontos vegeredmenyt csak szinkorrekcio utan tudod ami azert gyakran idoigenyes, ha nem sikerul beloni a vfb-t vagy mast legalabb kozelitore... a lekepzes is tovabb tart. talan vray 3 ahol ezt mar kozvetlen meg lehet tenni jobb lesz ebbol a szempontbol. -
Jaja, az LWF lényege pont az, hogy a renderelést és color gradinget különválasztod (mivel a renderelt kép tud fizikai szempontból objektív lenni), és a lehető legtöbb és legjobb minőségű információval dolgozol egészen a pipeline végéig. Ha egyszer rááll a kezed, többet nem is állsz le róla, jobban kézben tudod tartani, hogy mi jön ki az egészből a végén, több a tudatos kontroll. -
putyi #60294 az lwf után mindenképpen kell színkorrekciót végrehajtani. a dolog nagyszerűsége abban rejlik, hogy van egy biztos alapod. -
putyi #60293 én az f5, f6, f7, f8 kombinációban hiszek, néha a forgatásnál, nagyításnaál használom az aktív gizmót. -
bencsab #60292 én! ezt az LWF dolgot én elengedtem. amikor időről időre előkerül, mindig megállapítom, hogy sokkal macerásabb, és nem olyan jó a képminőség sem, mint az én megszokott munkamenetemmel. -
zenoka #60291 hat van az a szep harom szinu tengely es azt megfogom es tekerem huzom forgatom.. -
putyi #60290 nakam=nekem -
putyi #60289 nakam működik. te hogy szoktad?