3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
...a bemerge, notetrack, stb... dolgokat meg ugye már reflexszerûen tolom. 😄
per aspera ad astra
az 5-600 mega most már általános, inkább közepes, mint nagy méret. nálunk mostanában giga fölöttiek a file-ok leadáskor. a lassúságot a gépek közötti kommunikáció okozza. amikor a rendszer ssd-re ment autoback file-t az 1gb esetén is 25-30 sec, viszont hálózaton keresztül ez megtöbbszörözõdik a csudálatos protokoll miatt, merugye kiírjuk temp-be aztán megkérdezzük a célállomást, hogy mi a helyzet, elfér-e, majd átküldjük, aztán õ is beteszi temp-be majd a végleges helyére.
hzsolesz! érdemes volna még megnézni, hogy mennyi a pagefile(bár szerintem az automatikuson hagytad), érdemes volna a jelenetet egy új file-be merge-elni, mert egy elszaródott geometria is okozhatja.
per aspera ad astra
A processzor hasznalat nö meg 0-rol 5-8 %-ra de azon kivül semmi. Memoriabol 44 GB van a gepben, ugyhogy egy frissen inditott oprendszernek egy MAX 9-el nem hinnem, hogy ez keves lenne.
Oprendszer Win 7 64 bit, semmit nem frissitettem mostanaban, sem a programot, sem az op.rendszert, sem a drivereket.
Nagy file, 500-600MB, sok Multiscatter benne, ezt, VRayt, VRaypatternt, PhoenixFD-t és BerconMaps-ot leszámítva más plugin nincsen bent. Egy darabig minden szép és remek, a filementés központi szerverre kb. 25-30mp, ami teljesen remek.
Egyszercsak megváltozik valami, és a file mentési ideje 5-6percre nõ. Ez tipikusan a autosave utáni azonnali autosave minõsített esetét is elõidézné, de nem emiatt érdekes, hanem azért, mert megfigyeltem, hogy amint save-et nyomok, a proci dolgozni kezd, és 5 percig töpreng, majd ha ez megvolt, akkor fogja, és látványosan "kiírja" a file-t a rendelteési helyére, annyi idõ alatt (25-30mp) mint ahogy régen mentette. A gondolkozási idõ alatt ninclemezmûvelet, csak a MAX megszokott 1magot maxra pörgetõ gondolkozása. Memória is még van kb. 6GB szabad. Szerintetek mi okozhatja a töprengést? Multiscatterekre gyanakodtam, de kitörölve õket is megmarad a file ilyen jellegû viselkedése.
per aspera ad astra
Csendben jegyzem meg, hogy az alábbi frusztrált stílussal nem jutsz messzire. A kérdésed egy sokismeretlenes egyenlet, mivel egy sóhajon kívül semmit nem osztottál meg, amibe kapaszkodva segíteni lehet. Például nem tudjuk, hogy a proc terhelés nõ, vagy a memória fogy el. És még sorolhatnám.
hozateszem: driverek...oprendszer...etc.. mind abbol a korszakbol valok?
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Azt ertem en, hogy öreg a program, de akkor azt magyarazd meg, ha eddig tökeltesen müködött, akkor miert nem teszi most is ezt?
Lantlant, az nem lehet, mert egyreszt minden textura rendben van, masreszt pedig a frissen elinditott, csont üres projekt is ezt teszi. Ez az, ami bosszanto...
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Egyik naprol a masikra olyan mertekben belassult a program (Max 9), hogy amikor elö akarom hivni a Material Editort vagy a Render Scene Dialog-ot vagy csak egyszerüen atklikkelek egyik texturarol a masikra a Material Editorban kb. 5 masodpercet varnom kell.
Mi a turo törtenhetett? Hiaba telepitem ujra, nem javul...
Köszönöm a választ, ígym ár könnyebb kalkulálni! 😊
Webdesign, animáció, webfejlesztés: http://paul.maszlik.com

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
😊
Ezután figyeled, ahogy a megrendelõ haverjának a gimis fia darabonkét ezerért úgyis megcsinálja.
per aspera ad astra
Akinek van 3D munkabeli tapasztalata (fizetett munkák), annak a segítségére lenne szükségem.
Kapok AutoCad terveket, abból 3D ajtókat kell készítenem kb ilyen szintûeket: http://www.belteriajto.hu/
Technikailag menne a dolog, kérdésem, hogy kb. mi a reális ár érte? Kb. 40 ajtót kellene csinálni. (egy összegben érdemes árat mondani vagy darabonként?)
Kérlek segítsetek, nem szeretném, hogy szinte ingyen dolgozzak, de azt sem, hogy elküldjenek melegebb éghajlatra! 😊 (ha annyira nem publikus infó akkor kérlek privát üzenetbe!)
Köszönöm! <#wave>#wave>
Webdesign, animáció, webfejlesztés: http://paul.maszlik.com
Lehjet delre, itt kezd kurva hideg lenni...
Tegnapelott 10 fok volt ejszaka. Ilyen meg nem volt hogy a nyar kozepen ilyen hideg legyen... meg 1000 kilometerre eszakra sem...
Utananeztem honnan jon ez a rohadt hideg levego...a jegsapka eszakon 10% kisebb mint tavaly... ami az 1000 eves rekord legalabb...
En a helyetekben lasan elkezdenek tervezni... Nehogy aztan ne lehessen lemenni delre... mert tele lesz...
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
nenadot akartam meg menteni a 5 napos gyilkossagtol😊
Hegedûs Géza: Hermész Pecsétje - kiadás éve : 1970 - ára : 2000ft
Lakoma, Görög Latin próza mesterei - kiadás éve : 1974 - 444oldal - ára : 3000ft
Thackeray: Hiúság Vására - kiadás éve: 1965 - 848 oldal - ára : 5000ft
Kosztolányi Dezsõ: Boldogság - kiadás éve: 1978 - 280 oldal - ára : 2000ft
Jack London: A vaspata - kiadás éve: 1984 - 258 oldal - ára : 2000ft
Lion Feuchtwanger : A hamis nero - kiadás éve: 1971 - 330 oldal - ára : 2500ft
H.G.Wells : A láthatatlan ember,Istenek eldele - kiadás éve: 1985 - 406 oldal - ára : 3000ft
Történelmi lecke útközben - kiadás éve: 1982 - 162 oldal - ára : 1000ft
Zachar Jószef : Franciaország Magyar Marsallja - Bercsényi László - kiadás éve: 1987 - 305 oldal - ára : 1800ft
Lactanitius - Az isteni gondviselésrõl - kiadás éve: ~1985 - 210 oldal - ára : 1500ft
P. Ovidius Naso - Római Naptár Fasti - kiadás éve: ~1985 - 250 oldal - ára : 1500ft
Robert Graves: Én Claudius - kiadás éve: 1970 - 410 oldal - ára : 2500ft
Szerb Antal: A világirodalom története - kiadás éve: 1958 - 1000 oldal - ára : 5000ft
Szathmári Sándor: Kazohinia - kiadás éve: 1935 - 383 oldal - ára : 5000ft
Radnóti Miklós összes versei és mûfordításai - kiadás éve: 1965 - 487 oldal - ára : 4000ft
Kosztolányi Dezsö: Néro a véres költõ - kiadás éve: 1968 - 285 oldal - ára : 4000ft
Molnár Miklós: Egy vereség diadala - kiadás éve: 1991 - 291 oldal - ára : 2000ft
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=21918703&linkID=9241178
bár ha aldaryn-t kérdezed, õ a max8-ra fog esküdni :-).
Annyi kérdésem lenne, hogy mennyire éri meg lecserélni a 2010-es maxot 2012 esetleg 2013-asra? Köszönöm a válaszokat!
A hszed másik részén meg csak picit kell elgondolkodni... Betervezik élõben a villogást, oszt fognak vmi fényt, amit majd villogtatnak,ha kell. 3D-ben is vannak fények,azok is tudnak villogni és akkor a 3D-s környezet is villog,mint az igazi. Fordítva már gáz, mert ha 3D-ben van villanás meg fényváltozás és igaziból nincs, akkor sok sikert annak, aki azt meg akarja csinálni szépre.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Arról nem is beszélve , hogy a jelenetbeli fényváltozások és egyéb árnyékok, hogy kerülnek az környezetre/személyekre.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Van olyan h Primatte Keyer, ami automata, ne kérdezd hogy csinálja, csak az a baj vele h nem lehet keyelni az értékeit,tehát ha megváltozik a greenscreen, mondjuk egy vaku bejön a képbe átfesti a zöldet,akkor bukó van.
De manuálisan annyi, hogy amikor a keyelõvel ráböksz a színre, hogy mintát vegyen, akkor aztán a beállytásokkal bohóckodsz, hogy a kivágandó népek megmaradjanak csak a greenscreen tûnjön el. Nagyon moslék, lehetetlennek túnõ keyt még nem csináltam, úgyhogy fogalmam sincs azt hogy lehetne megoldani,de tükrözõdõ dolgokat nem érdemes használni, merthogy felfogják a zöldet aztán szopó van. De ha jó a key, még akkor is lehetnek zöldek a népek, széleken fõleg, esetleg benne vhol, netén a ruhája világos és olyan a világtás, hogy kicsit felveszi a zöld háttér színét, olyankor annyi az egész, legalább is amit én használok a fos munkáimhoz, hogy újrakeyelem az egészet, de nem finomítom, így felveszi a zöldet a karakterekrõl is. Mivel van egy alphám a render keybõl, azt feltudom használni a gagyi keyhez,ami azt jelenti, hogy ----> a tökéletes key alphája körebeveszi a népeket----> a gagyi key ezért lehet gagyi, mert matteként ott a tökéletes---> Fogom a zöldet, aztán szürkévél varázsolom.
Ha nagyon érdekel, annyira h végnézzél egy tutort, akkor lesd meg ezt, ami AE-hoz van,Nukekal fogalmam sincs hogy kell:
VC Advanced Soft Keying
Esetleg ezt,rövidebb, de referenciának a fenti tutorból használja a módszert, ha nem akarod végigülni:
Rövidebb Keying Tutor
Ezeket nem hiszem, hogy minden egyes képkockánál el tudják tuntetni automatizálva vagy tökéletesen láthatatlanul.
Hogy megy ez a gyakorlatban?