63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Ozzyehh
    maxhoz*, bocsi gyorsan írtam :)
  • Ozzyehh
    Srácok szeretnék egy kis segítséget kérni:) hozzá jutottam a 3ds maxot, mert tanuló vagyok és szeretnék bele vágni ebbe a hosszú útba kicsit öreg vagyok már 23 éves xD, de szerintem soha sem késő... amolyan hobbiként csinálnám viszont nem tudom, hogy hol kezdjem! tudna valaki egy jó oldalt mondani? egy pici tapasztalatom van már :)
  • VisualHarmony
    LINK újra:D
  • VisualHarmony
    http://www.artistpub.hu/index.php?p=forum_topic&id=4600 indul valaki?:)
  • Aldaryn
    Adott áron lényegesen jobb teljesítményt kapsz. Ráadásul az új FirePro és Quadro kártyák már játékra is szuperek. :D Win-win.
  • bencsab
    Már régóta nem quadro kártyát használok, de emlkeim szerint azt is ki lehet fektetni, de jóval több polygonnal, nint sima desktop kártyákat. Egyébként annakidején a spline-ok megjelenítésén gyorsított nagyon sokat. Amikor beimportáltam egy bonyoltult DWG rajztot amia sima kártáy 3-4fps-re kifektette a quadro ugyanazt meg sem érezte.
  • npeter
    Jó lesz ez, csak nézd meg az oldalnézetet, eléggé szögletes az első "sárvédő", és az elején/alul van vmi gyűrődés.
    más: a dátumod és az időd nincs jól beállítva:) vagy direkt? anno eleinte mikor ismerkedtem a programmal én is állandóan autókat modelleztem ;-)
  • atila4
    Render miatt van. Csak nyomtam neki egyet alap rendelerrel és semmi beállítással. Majd ha kész lesz csinálok egy clay render még a shaderezés előtt.
    Van róla egy ilyen képem még.
  • nenad
    bencsab a quadro kártyákon is megvan az a lassulás ami vieport mozgatésal forgatással jár igaz?
  • nenad
    egyébként van valakinek valamilyen renderidő összehasonlítása vray 3,0 val? Valós munkán alapuló nem benchmarkon.
  • nenad
    a távolban meglepően szines nádas és a fák levelei ami + a közelben sajnos már nem ilyen jó a szitu főleg az árnyékos helyeken....
  • nenad
    Ez lol, a groupolás minidig is lassította a jelenet leképzését jelenleg az a leggyorsabb ha minden object/instance egyéni és editable meshbe van collapsolva...
  • npeter
    Ami látszik nemrossz, túl sötét az egész. Mi az a fekete vonal,ív ott a jobb elején?

putyi: a Ludovikás cucchoz: mik azok a fa építmények a fák között elszórtan? közWC? pihenők? vagy csak sima meetingelő helyek?
  • bencsab
    :D nálam 1-2 perc az időlimit, után fejszéért nyúlok, és szétverem a gépet,,, de tényleg, én is néztem, hogy szerintem kézzel is gyorsabban ráírom a vinyóra, mint ahogy a progi csinálja
  • Aldaryn
    A kedvencem, amikor a MAX file-t másodpercenként párszáz Kbyte-onként menti el, mondjuk 20-30 perc alatt.
  • bencsab
    Nálatok is volt már ilyen?
  • Aldaryn
    Ezt is de jó lenne felgönygölíteni...
  • bencsab
    És az vajon mitől lehet, hogy egy kb. 200MB-os maxfájl mentése mondjuk 2-3 sec, és dolgozgatok rajta, ki-ba kapcsolok 1-2 fóliát, és hirtelen felugrik a mentési idő 1 percre (fájlméret maradt ugyanakkora), és ezen már csak a számítógép újraindítása segít.
  • atila4
    Sziasztok! Készülő modellem. Szeretnék véleményt kérni :)

• putyi
    semilyet. egy ideig szopattuk vele magunkat, de győzött a nyers erő. Azt a szisztémát lenne érdemes kipróbálni, hogy a sok instance-os részek vannak konténerben(erdő stb.) mert a belassulást alapvetően egy általános adatbázis kezelési probléma okozza. ez mindenütt jelen van(excel stb.), és mindenütt az a megoldás rá, hogy csoportosítod az adatokat. ilyen szempontból még a group is lehet, hogy megoldás, ha javítottak rajta valamit. de mondjuk, ha a léjereket kezelné a max afféle konténerként, na az volna a mennyország.
  • Aldaryn
    Pontosan.
  • bencsab
    Az XRef és a Container eszközök őrjítőek. Az Xref teljesen használhatatlan, ráadásul végtelenül belassítja a maxot, a container pedig sejó-serossz, de szintén lassú. Mindig adok nekik egy újabb esélyt, és mindig peszopom...ááááááááááááááááá
  • npeter
    Ti milyen ps color settinget haszmáltok?
    Vmiért elállítodott az enyém :-(
    Tök sötétek a képek, bármilyen beállítást, profilt állítok be. Megnyitok egy régi psd-t és azon is sötét, Viszont ha elmentem a képet, bármely képnézőben jó mutatja a színeket.
    Nemrégiben volt egy vga driver csere, attól lehet?
  • bencsab
    Megvettem a miauu's Work Plane scriptet. Elég jó kis cucc, nagyon jól integrálódik menü formájában a maxba, tehát nem lebegőpalettáskodik zavaró módon. Van pár apró illogikus dolog a működésében, ezeket jeleztem is a készítőjének, remélem beleírják amiket kértem. Ezzel együtt ius megér 10EUR-t a cucc. Sok-sok user gridet és hajtépést meg lehet velespórolni.
  • putyi
    Ó valóban! Hát azóta nem keveset foglalkoztam vele :-) A volt egy kis idő igazából a ma délelőttre vonatkozott, amikor az emberkéket simogattam egy kicsit bele.
  • Aldaryn
    A "kis idő rendberakni"-ból arra következtettem, hogy dolgoztál még rajtuk. :) Nekem egy ennél korábbi verziót mutattál még anno, és ahhoz képest sokkal jobbak lettek, erre értettem.
  • putyi
    Köszönöm. az előző némi értetlenkedést fejezett ki a plusz időt illetően.
  • putyi
    ?
  • npeter
    +1
  • Aldaryn
    Szépek!

Érdemes volt beletenni azt a plusz időt!
  • putyi
    Volt egy kis idő rendberakni a Ludovika képeit:

Atöbbi itt található
  • putyi
    ja, csak ne pattanjon rá a pöttyölabda, mert ráolvad, viszont nem kell a faszénnel szerencsétlenkedni, ha grillezni akarsz.
  • npeter
    jahm tényleg mintha lenne rajta textúra is. végül is jobb?(szebb) megoldás, mint a tetőkön összevissza lévő napelemek/kollektorok :-)
  • putyi
    azok környezetbarát napelemek :-).
    Aldaryn meg mocsok módon betette a fát elé :-)
  • npeter
    Tetszetős "heggesztés" :)
    Épületileg furik nekem azok a farkasfogak a homlokzaton. megnézném színes erkélyek nélkül is, de gondolom az volt a cél.
  • putyi
    A bpt-re visszatérve.
    Sajnos egyenlőre a vicc kategória. Egyszerűbb termékvizualizációra jó lehet, de egy komplex belső tér esetén nemes egyszerűséggel elköszön. Amikor minden shader-t kicseréltem egy alap diffúz anyagra, csak a medence vízét hagytam víznek akkor hajlandó volt elindulni, de akkor a 100 pass a belső térre édes-kevés. Egy ilyen térben pont arra nem jó, amire kellene, nevezetesen a photonnal kezelt caustic kiváltására. Tehát, akinek ilyen vágyai vannak annak egyenlőre még mindig a maxwell és társai jelentenek megoldást :-( .
  • ThomasGins
  • putyi
    Már csak az a kérdés, hogy hová tegyem a vesszőket.
    Még nem biztos, hogy mernék erre alapozni egy komolyabb belső teret. De most készítettem egy uszodát, azzal majd kpróbálom.
  • Katun
    Még ott nem tartok, de amúgy az unwrella plugin kellett nekem, így már oké a dolog.

Amúgy jó ez a véréj hájom, a legnagyobb cucc elvileg az embree benne, de nálam ez nem működik mert régi a cpu-m. Csak olyan cpuval megy ami támogatja az avxet elvileg.
  • Aldaryn
    A BPT-t használni nem kell félnetek jó lesz...