3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

npeter
1-2 hónapja mutattam munkatárs készülõ diplomamunkájához látványt.
Csak úgy érdekességképp: lézerrel vágott fém makett

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Még mielõtt google a barátom, hátha tudja valaki fejbõl.

SLI kártyáknál minkét kártya memóriájából gazdálkodik a VrayRT, vagy ennyire nem fasza az élet?

Meg úgy egyébként más programoknál hogy van ez? Egyben látják ilyenkor a memóriát?

privi ment..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Új kártyák 6gb memmel. Talán itt fogok majd átállni ha minden összejön.

http://prohardver.hu/hir/radeon_firepro_kartya_epul_amd_hawaii.html

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Nos, a csatolás nem jött össze 😊
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_8_28_q7wr19r25r.jpg

Sziasztok!

3ds Max-ban ( + V-ray vagy mental ray) tervezõt keresek alkalmi munkára.
Egyszerûbb bútorokat kellene elkészíteni egy komplett fotorealisztikus környezetben textúrázva, bevilágítva. Renderelni nem szükséges, az majd megoldom.
A végeredménynek profinak kellene lennie,csatoltam egy referenciaképet.

Ha valakit érdekel, akkor írjon. Köszi 😊

keress jo drivert mert az nvidia driverek kozott mostanaban nagyon sok a xar... Forum vagy egyeb... esetleg google..

atenza
de szeretem az sg képkezelõjét

hiba

atenza
Srácok van erre valami okosság? Elkezdtem használni a 2014-et mert gyorsabb a viewport-ja és egyszerûen eltûnnek a vonalak, hiába van bent az "f4" vagyis az edged faces, és ha forgatom a képet akkor néha megjelenik, majd megint eltûnik, olyan mintha bizonyos szögbõl nem jelenítené meg, mintha valami kitakarná pedig semmi nincs ott, max2013-ba persze semmi gond...

tudom-tudom használjam azt akkor, de már berendezkedtem ebbe úgyh jó lenne valahogy megoldani. SP2-õt felraktam, legújabb nvidia driver, próbálgattam menüben is állítgani minõséget de semmire se reagál...

itt van kép róla

na de Al <#ejnye1>

VisualHarmony
Majd meglátjuk, puding próbája az evés😊

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

Aldaryn
Az. De a perzsák fóruma szerint nem mindenkinél. Nálam pl. igen.

per aspera ad astra

VisualHarmony
Az MD3 ingyé verziója a bugos aminek a telepítéshez password szükséges?

Aldaryn
😊 akkor most az ágyat újra, háromszor ekkora felbontással a paplanon. 😄

Az ingyenes verzió sajnos kicsit bugos... 😊 Viszont trialt email accountra lehet ígényelni 30naponként... 😄

per aspera ad astra

VisualHarmony
Annyira nem volt hülye kérdés😄 Persze hogy 32bites volt, nem is tudtam, hogy van 64bites. Idõrõl idõre meg nyitottam, hogy na majd most ráérzek frankónk...de most felpattintottam az MD3-at, 64bitesen.
Remélem ez már frankó lesz.

Aldaryn
Tudom, hogy hülye kérdés, de nem a 32 bites verziót használod véletlen? Mert az bizony kifagy, ha sok a polygon, és eléri a memóriakorlátot. A 64 bitessel nekem ilyen gondom még nem volt, elkészítem a szimulációt relatíve durva felbontású mesh-el, aztán amikor jónak tûnik, növelhetem addig a finomságot, ameddig nem szégyenlem, meg amennyi idõm akad. Próbáltam már olyan stressz tesztet is, hogy nagyon, nagyon finomra osztott mesh-t (4 párna egy takarón, párnák huzatból és bélésbõl összerakva) hagytam egy hétvégére szimulálódni, mert kíváncsi voltam, mi lesz a vége, mennyivel lesz faszább, mint egy pár órás szimulációs, és a program nem fagyott bele.

per aspera ad astra

VisualHarmony
Végül is ha magát a szövetet felosztod sok kis kockára, vagy hullámokra, akármire és ezeknek a Fold Angel és Fold Strenght értékein növelsz elkezdi befordítani az anyagot mint a varrásoknál(alapvetõen ezek a varrások sem látszanának csak ezen két paraméter emelésével "gyûri be" az anyagot), aztán lehet mókolni a többi paramétert, hogy gyûrött nem gyûrött, pufi nem pufi stb legyen a cucc.

Nem rossz kis progi ha rá áll az ember agya, de nekem egyfeszt fagy ha sok a poly, nem tudom, hogy ez memória hiány vagy szimplán gyenge a prog.

Aldaryn
Ó, értem. Azt hittem, az elasztikus varratokhoz hasonlóan van valami elasztikus összerántó hatás a ruha paraméterei között is. 😊

per aspera ad astra

szerintem még mindig a szimuláció elõtt ülnél, ha MD-ben készítetted volna a ragyákat(bár nálunk fodroknak, ráncoknak hívják :-) )

VisualHarmony
Nem tudom, hogy elõ lehet e állítani MDben(elég sûrûn lehal ha már sok a poly) egyszerûbbnek láttam, hogy készítek egy sima mesh-t majd maxban dobok rá egy TS-t, noise-t majd újra TS.

Aldaryn
Jé, azt hittem az ágytakaró ragyája displace volt, nem geometria. Van marvellous designerben ilyen anyagtulajdonság, vagy ezt utólag mókoltad bele?

per aspera ad astra

VisualHarmony
Itt egy wire a cuccrólBedWire, Marvelous designer 2vel készült(hogy melyik verzió azt nem tudom, ugyanis az about-ba nem írja).
A szõnyeggel valami furi dolog történt...teszt rendernél ratyi minõségben tök szép volt, most elég érdekes és a tilling is kijött ami nem látszott, lehet elcsesztem a munka file-ban az UV-t. Viszont csak bump van rajta, nincs displace. Pihe puha néhol csoszogástól félre hajlott cuccot akartam, de még is fura lett.

tenkenorman

http://www.tenke.hu

nagyon zsir lett tenyleg kozel photorealistic

the world is mine

Aldaryn
Nagyon süppedõs puha a szõnyegen a displace, fasza!
A szimulált ruhaanyagokra valami minimális simítás, relax, vagy tesszaláció, vagy bármi mehetne még, és nehezemre esne megmondani, hogy ez render. Leszámítva az ágytakarót, azon a remekbeszabott ragya tökéletes hatást eredményezett.

per aspera ad astra

Azt lehet tudni, hogy melyik verzióval csináltad?

\"freedom is not a licence for chaos\"

ThomasGins
Ezt bekajálnám h fénykép.Pöpec lett!
Ha van róla wie meglesném vagy leirnád az a takaró meg azmiaz? Displace, vraypattern vagy csak mágia?😊

\"So always look on the bright side of death\"

kicsit sotétek a gyûrõdések itt ott illetve a felütek a takarón, egy kicsit több fényt ps-eznék bele..

VisualHarmony
Köszi!😊

nagyon szép lett!

VisualHarmony
Adtam egy újabb lehetõségen ennek a marvelous designernek.
Bed

hi.
honnan tudnék letölteni mûködõ,full verziós 3ds maxot ami nem wz?(2014)
student licence-t használjátok v tökéletes a wz verzió is?
rayfire-t akartam berakni a 2013-ba,de nem mûködik normálisan.
tenkenorman
nagyon, szépen köszön, a probléma azóta megoldódott ugyan, de a jövõben így jó pár tesztrendertõl kímélem meg magam. köszönöm a segítséget!

A következõképpen fogj hozzá:
Az össze fényt, lámpát kapcsold ki. Render panelen a color mapping szekcióban legyen bepipálva az affect background.
A kamerát beállítod f8, 1:500, ISO 100 értékekre. Ezután a kameráthoz már ne nyúlj.
A HDRI háttér multiplierjét addig növeld, míg el nem érsz szórt fényból egy megfelelõ megvilágítást.
Ezután kapcsold be a vraysunt, addig erõsítsd, míg a napos részek kellõen ki nem világosodnak.
Ezután ehhez álltsd be a háttérben a dombok textúráinak multiplierjét.
Dióhéjban ennyi.

lantlant
Nem tudom, eddig valahogy megúsztam, hogy komolyabb Vray exteriort keljen készítenem, de ha nem boldogulnék a paraméterekkel azt hiszem letöltenék egy scenet az evermotionról és abból okulnék...
Evermotion downolad
(regelni kell hozza)

tenkenorman
Sziasztok
van egy problémám!
adott egy scene (vray+max) egy út, particle flow fû, pár domb, háttérben meghajlított plane egy hegynek.
reflection, és enviroment map ba HDRI fájl betöltve, vray physical camerán át szépen beállítva, + egy vraysun

valahogy sehogy sem jó. vagy be van égve a kép, vagy jó az ég, de a modellek sötétek, egyszerûen nem jó. órák óta tekergetem, játszok az expoval, a hdri -fájl multiper-ével, ambient light-al is próbálkoztam.

nem tudnátok nekem mondani valami jó kis receptet? sima standard kissé felhõs nappali scene-hez?

Met
HDR Light Studiot használja valaki? Van egy ilyen gondom "no active connection with hdr light studio"

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

VisualHarmony
és tényleg...ezeknek minden van😄

a persia-i kollégák asszem tudnak segíteni:-)

VisualHarmony
Van v.hol max 2013 alá v.mi tesco gazdaságos kiszerelés? A nagybanin is csak 2011hez találtam.

1. ennek semmi köze a max-hez. egyszerûen ez a metódus problémás mérnöki tárgyak részletes modellezéséhez.

Sziasztok!

Nemrégiben feltettem a 2014-es maxot. Meg tudná valaki mondani, hogy hol van az a rakás beépített anyagminta (legalább 300+)? Megnéztem a maps mappát, ahol anno a 2009-es verziónál voltak, de ott elvétve van pár tucat.
Mutans Zombi
Jó 'azt a napszakot, amelyikben talál a hozzászólás'!

1., Azt sejtettem, hogy nem egyszerû, de hogy ennyire problémás, azt nem gondoltam.
Már felhívták a figyelmem egy-két dologra, mi nem javasolt a MAX-ben (pl. a Boolean mûvelet), de ez új. Mindenesetre köszönöm a segítség nyújtást (putyi, MAX 2010-ben próbálkozom, nem tudtam megnyitni a max file-t, de a szándék a lényeg, úgyhogy külön kösz).

2., A NURBS az meg olyan, mint a Rhinoceros 3D-ben (nem tudom ismeri-e valaki)?
Bár régen szöszöltem vele, csak amiket alkottam, az egy "szerencsés" merevlemez-választás kapcsán mind a bitpokol martalékává lett, de az kétségtelen, hogy a NURBS modellezési technikával vannak olyan alakzatok, amik ott pikk-pakk, itt meg gyöngyözõ homlokot eredményez. Noha ezt a Power NURBS-t kicsit szokni kell még, annyira nem adja magát, mint anno a Rhino.

.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-

Aldaryn
Kb. 7-8 perc PowerNurbs-ben, minden filletelve. Kép itten. Ha megbarátkozol azzal, hogy itt nem a kimeneti mesh az, ami "szép", akkor teljesen emészthetõ. Polymodellezéshez képest kicsit steril, de a kimenetben tudsz olyan mesht generáltatni, ahol a találkozó felületeket a program összevarrja, és azzal már lehet tovább dolgozni, noise, horpadások, displace, stb...

per aspera ad astra

ThomasGins
Durva

\"So always look on the bright side of death\"

VisualHarmony
Na majd meglesem, köszi a tippet!

Aldaryn
PowerNurbs. Tényleg jó dolog, ha nem akarsz kimenni MAXból brep vagy hasonló solids modellerért más programba (Solidworks, Inventor, SpaceClaim... ) és ezekre az erõsen mérnöki formákra tökéletes gyors megoldás. Egy pár hete néztem, hogy van már 2014-es MAXhoz is jóárasítot verziója a nagy diszkont áruházakban.

per aspera ad astra

VisualHarmony
Jah jah én is sokszor belefutottam már ilyen és hasonló problémákba, ezért is kérdeztem.
Most az óra hátlapjával szívok hasonlóan:
http://uhrforum.de/attachments/618476d1368469352-junghans-attache-chronoscope-in-schwarz-attache_back2.jpg

kis csavarok helyét nehézkes létrehozni mert vagy nagyon fel kell osztani vagy elrángatja ide oda a vertexeket és csúcsosodik kifelé mint itt is.

a 6-os képen látod a végeredményt.
Alapvetõen igazad van, tökéletes ezzel a megoldással sohase lesz. Al-lal elég sokszor belefutottunk ebbe az utcába, gyakorlatilag ez a legkisebb rossz, amúgy meg powernurbs.
A quadchamfer az amatõrök fegyvere:-), de a fõ gond vele, hogy utána már eléggé meg van kötve a kezed.

VisualHarmony
Így meg elcseszi a görbét az éleken nem? Mert hogy ahol felosztottad ott sûrûbb a poly mint máshol.
(Quad Chamfer?)