3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

1.lepes
2.lepes
3.lepes
4.lepes
5.lepes
6.lepes

Röviden ennyi lenne. eléggé hevenyészve raktam össze, de a lényeg jól látható.

maxfile

Aldaryn
Ez így, ebbõl az irányból megközelítve nem fog menni. A görbületet mindig három egymás melletti polygon határozza meg, itt azt várnád el (mindkét esetben), hogy két teljesen más ilyen "polygon-hármas" ugyanazt a görbületet adja ki. Ha subd modellezéssel szeretnéd megoldani a problémát, tovább kell oszatni a kérdéses területet.

per aspera ad astra

lantlant
Értem mi a probléma.. hát nem egyszerû..
Részemrõl csak úgy tudtam megoldani, hogy (slice plane) vágtam egy vékony szegmenst meg a chamfer elõtt..
megoldásom

Mutans Zombi
Upsz, most nézem, hogy a connect-s képen a tube külsõ éle nem legömbölyített, ahogy a modellen majd kellene lenni... jaj

.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-

Mutans Zombi
Üdv!

A 2. probléma: (hatásszünet :-) ) Szóval az ilyen végtelen egyszerû, de kis sunyi megoldásokat nem lehet általános tutorial-okból megtudni. Köszi.

Az 1. probléma:
A torzulások a Turbo smooth után jelentkeznek. Lehet írni kellett volna.
Kétféle eljárást ismerek arra, hogy az élek turbo smooth után viszonylag élesek maradjanak (lehet kevés):
az egyik a szimpla chamfer, a másik, amikor az élesnek hagyni kívánt éllel párhuzamosan, mindkét oldalán húzok egy-egy plusz élt bizonyos távolságra.

A chamfer-s eljárásnál (segments: 2) ( wire map ) a turbo smooth után egy 18 oldalú tube alap esetén, az alábbi torzulás jelentkezik: Kép

Míg a connect-s, plusz éles eljárás esetén ( wire map ) , ugyanolyan 18 oldalú tube-ból kialakított formán ilyen torzulás jelentkezik: Kép

.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-

Hello!lenne egy problémám,hogy elkezdtem autó modellezéssel foglalkozni,kezdõ vagyok teljesen,az a lényeg hogy planet használok a képekhez. mikor az kész van és elkezdem a side oldalról minden illeszkedik de mikor átlépek a front oldalra és ott is igazitok akkor elcsúsznak pár centit és ha topon és a side-on visszateszem akkor másikon rossz.,mi lehet az oka?unit setuppal lenne gond?Hogy kellene jól beállítani azt. hogy tökéletes legyen az illeszkedés?egyébként metrikust használtam cm-ben 1unit=1,0 volt az alapérték,ez azt jelenti hogy 1 rublika 1 cm?Segítség.Köszönöm
Dolgoznak a srácok:

Autodesk 3ds Max 2014 Service Pack 2
Letöltés

lantlant
Az elsõ problémát részletesebben írd le! (milyen torzulások vannak:? Összedobtam az alakzatot (kevés polygonbol) de nálam nincsenek torzulások..)

A második probléma egyszerû:
A kis gyûrû a Filter Maps miatt keletkezik.. ha azt kikapcsolod eltûnik. de ugyebár az más következményekkel
is jár.. tehát mi a megoldás? (hatásszünet) Hat az, hogy egy kicsit túl szkélezed az UV-t
Enjoy

Mutans Zombi
Üdv!

A képen látható alakzat az megvalósítható más eljárással is, mint az, hogy a tube alakzat nem 16 oldalból, hanem 120-ból áll kezdetben?
Mert ha azt szeretném, hogy a tube-ból kimetszett részeknél viszonylag élesek legyenek az élek (de nem annyira, mintha teljesen más smoothing groups-ba tartoznának), akkor a kezdeti kevesebb oldalszámnál (16-60) még olyan torzulások vannak, amik erõsen rondítják az alakzatot.

Illetve:

A mellékelt képen látható esetben a rendernél miért látszik alul az a kis gyûrû, ott ahol a gradient opacity szerint már nem kellene látszani semminek. Szeretném ha nem lenne, hogyan érhetem azt el?
A textúrázott alakzat egy szimpla henger, aminek se teteje se alja nincs.
Az alap VRayLightMtl, Color szimpla világoskék (2), a Map az egy fehér, sötét- és világoskék gradient, míg az opacity az szürke, sötétszürke és fekete gradient. Az 'Emit light on back side' és a 'Multipy color by opacity' aktív, semmi más nem.

Az elõbbi problémához nem nagyon leltem megoldást, pedig megnéztem már pár tutorial-t, az utóbbihoz, hááát, ilyen enyhén világító, opacity-s tutorial-lal találkoztam, csak ott a bemutatóban egyrészt sokkal korábbi vray-t alkalmaz a tag, másrészt az így textúrázott test végét (ahol nekem a gyûrû van) azt egy másik alakzatba rejti (mert õ egy lámpát modellez), szóval pont nem jó.

Valaki ezekre az általam felvetett problémákra tud megoldást és el is árulja?

szep munka <#eljen> a bor tenyleg nagyon jo lett.

the world is mine

VisualHarmony
Köszi!😊 6K-s textúrák, de igazából nagyban, közelrõl ez is tré.

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

Aldaryn
Nagyon szépséges lett az a bõr!

per aspera ad astra

VisualHarmony
Hali!

Szigorúan saját részre, amolyan fanart. 2500euro körül mozognak.
Az üveg lap nekem is sántít, lehet futok majd vele még egy.

npeter
jó kis kép az óráról. csak "magadnak" vagy munka volt?
ha jól sejtem nem egy occó kinai cucc lehet ;-)
talán az üveglapon kicsit túl egyenletes a fényvisszaverõdés, ezáltal úgy tûnik mintha homályos/füstüveg lenne. szvsz.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

VisualHarmony
Ahányszor felnézek mindig fórum gyilkosság van...😄
Legújabb rajzom: Óra

az is õl...xD

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
csak a romantika😊

\"So always look on the bright side of death\"

bf3

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Ennyi? Vacak két napra gyilkoltam meg a fórumot?

per aspera ad astra

ThomasGins
up

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
Starfield!

per aspera ad astra

lantlant

Ezt meg 3DS r4-gyel készítettem, ha a dátum nem csal 1996-ban... DOS-alatt... <#mf1>
enjoy <#vigyor2>

lantlant
Ja hogy ez fizetõs plugin.. akkor nem szóltam.. 😊

lantlant
Üdv
Valakinek nincs meg véletlenül a sufniban az edgeChEx plugin max9 64 bites verziója.
Valamiért nem mûködik ez egyetlen link amit feldob a hozzá google:
edgeChEx
thx

Met
Felraktam a 2014-et, sp nélkül mert úgy nem volt hajlandó települni, gyakorlatilag órákig állt.
Aztán harmadik nekifutásra sp nélkül hipphopp felment. Utána meg felraktam a frissítést.

Viszont azt hogy lehet javítani hogy ha ráközelítek egy vertexre Z-vel akkor ne ez legyen?
Kép

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

jo lett nehol kicsit nagyon steril 😄 de zsir amugy

the world is mine

npeter
heti felesleges render
szabadidõben szórakzotam vele. vhol láttam vmi hasonlót és megtetszett. teledobálva a.models-el.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Aldaryn
Az, amit itt eladnak, azt úgy hívják, hogy lakberendezés.

per aspera ad astra

hát ez röhej hogy 2013 ban a építeszetet a csendéletek adják el!!
xxxLOL xxxD

Aldaryn
Volt. És matlibes file nullázzást pont MAX 2014-ben sikerült elkövetnem pár napja. 😊 Logikus, valamilyen szinten, de tud bosszantó lenni, szerencsére már egy ideje ráálltam arra, hogy 5-10percenként magam is mentek egyet inkrementálisan, így legrosszabb esetben annyi munkám vész csak el. (Köszönjük neked, kedves SSD technológia)

per aspera ad astra

A kedvencem még ilyenkor a target nélkül origoba beemelt vraysun 😄. Ilyen is volt nektek?

Az általad írtak mindegyike nekem is volt régebben, de mintha valamelyik hotfix óta nem lenne egyik hibajelenség. Mindenesetre mióta végérvényesen kinyírtam én is egy maxfájlomat az általad is említett módon, azóta módszeresen csinálok _matlib név kiegészítéssel belõlük másolatot, és csak azt nyitom be.

Aldaryn
Hehe... 😄 Nekem rámentenem sikerült már a megnyitott másik max file-ra material/map browserbõl. Természetesen olyankor a materialokon kívül semmi más nem marad benne.

Régen a VRay Sun objektumok jöttek, ha akartuk, ha nem. 😊 Volt is egy idõszak, amikor rutinszerûen vizsgáltuk, hogy biztosan egy Nap van-e a jelenetben.

per aspera ad astra

másnap is van olyan, hogy ha megnyomom a get material gombot, és a párbeszédablakba belenyitok egy max-fájlt, hogy abból szeretném kivenni az anyagokat, akkor bizonyos esetekben szó nélkül beemel belõle az aktuális jelenetembe egy target direct lámpát (ami a másik fájlban természetesen amúgy jelen van, mint nap)

Ez viszont elég durva, és blender:

The Architecture Academy

https://fxmason.blogspot.com/

VisualHarmony
Szerintem 3ds max mindig túlcsordul...én azt figyeltem meg hogy amikor 3giga memóriám volt akkor majd 3gigát zabált, ha 4 akkor majdnem 4et ha 6 majdnem hatot...sose elég neki semmi.

El kell ismerni, hogy maxhoz tényleg kevés. 😄 Más programokhoz azért már bõven elég az a 16 giga.

https://fxmason.blogspot.com/

Aldaryn
De jöttek a marketingesek, és megmutatták a világnak, hogy kell verziót ugrani!

per aspera ad astra

azt jól láttam, hogy attól lett hármas, hogy van dem támogatás, meg valami elemkönyvtár. régen az ilyet sp-be csomagolták.

ezért jár itt az ország!

bocsi, nem tudok, mert a nasa computereinek ajándékoztam már a cpu idle teljesítményemet... 😄

igen, sajnos.
kapcsold be te is a géped, szállj be néhány bucket-re!

én akárhányszor kattintok a képre, nem haladnak az a bucketek. ennyira lassú a render?

Aldaryn
Ó, valóban. Legalább annyira fontos eszköz pedig, mint a mindig legújabb Vue.

per aspera ad astra

csak lesz 29-én.

Aldaryn
Hogy telik az idõ. Már van Terragen 3 is.

per aspera ad astra

Aldaryn
Tiszta Bimbó. Bár azt még 8GB-al rendereltük. 😄

per aspera ad astra

van ilyen. az indigo renderer elméletileg tudja

én azt nem vágom, hogy nem tudja azt már valaki leprogramozni, hogy a videókártya processzora ugyanúgy bele tudjon kapcsolódni a szoftveres renderelésbe, mint a cpu. ennyire bonyolult az átjárás a két egység között?