3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
per aspera ad astra
Részemrõl csak úgy tudtam megoldani, hogy (slice plane) vágtam egy vékony szegmenst meg a chamfer elõtt..
megoldásom
.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-
A 2. probléma: (hatásszünet :-) ) Szóval az ilyen végtelen egyszerû, de kis sunyi megoldásokat nem lehet általános tutorial-okból megtudni. Köszi.
Az 1. probléma:
A torzulások a Turbo smooth után jelentkeznek. Lehet írni kellett volna.
Kétféle eljárást ismerek arra, hogy az élek turbo smooth után viszonylag élesek maradjanak (lehet kevés):
az egyik a szimpla chamfer, a másik, amikor az élesnek hagyni kívánt éllel párhuzamosan, mindkét oldalán húzok egy-egy plusz élt bizonyos távolságra.
A chamfer-s eljárásnál (segments: 2) ( wire map ) a turbo smooth után egy 18 oldalú tube alap esetén, az alábbi torzulás jelentkezik: Kép
Míg a connect-s, plusz éles eljárás esetén ( wire map ) , ugyanolyan 18 oldalú tube-ból kialakított formán ilyen torzulás jelentkezik: Kép
.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-
A második probléma egyszerû:
A kis gyûrû a Filter Maps miatt keletkezik.. ha azt kikapcsolod eltûnik. de ugyebár az más következményekkel
is jár.. tehát mi a megoldás? (hatásszünet) Hat az, hogy egy kicsit túl szkélezed az UV-t
Enjoy
A képen látható alakzat az megvalósítható más eljárással is, mint az, hogy a tube alakzat nem 16 oldalból, hanem 120-ból áll kezdetben?
Mert ha azt szeretném, hogy a tube-ból kimetszett részeknél viszonylag élesek legyenek az élek (de nem annyira, mintha teljesen más smoothing groups-ba tartoznának), akkor a kezdeti kevesebb oldalszámnál (16-60) még olyan torzulások vannak, amik erõsen rondítják az alakzatot.
Illetve:
A mellékelt képen látható esetben a rendernél miért látszik alul az a kis gyûrû, ott ahol a gradient opacity szerint már nem kellene látszani semminek. Szeretném ha nem lenne, hogyan érhetem azt el?
A textúrázott alakzat egy szimpla henger, aminek se teteje se alja nincs.
Az alap VRayLightMtl, Color szimpla világoskék (2), a Map az egy fehér, sötét- és világoskék gradient, míg az opacity az szürke, sötétszürke és fekete gradient. Az 'Emit light on back side' és a 'Multipy color by opacity' aktív, semmi más nem.
Az elõbbi problémához nem nagyon leltem megoldást, pedig megnéztem már pár tutorial-t, az utóbbihoz, hááát, ilyen enyhén világító, opacity-s tutorial-lal találkoztam, csak ott a bemutatóban egyrészt sokkal korábbi vray-t alkalmaz a tag, másrészt az így textúrázott test végét (ahol nekem a gyûrû van) azt egy másik alakzatba rejti (mert õ egy lámpát modellez), szóval pont nem jó.
Valaki ezekre az általam felvetett problémákra tud megoldást és el is árulja?
the world is mine
\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György
Szigorúan saját részre, amolyan fanart. 2500euro körül mozognak.
Az üveg lap nekem is sántít, lehet futok majd vele még egy.
ha jól sejtem nem egy occó kinai cucc lehet ;-)
talán az üveglapon kicsit túl egyenletes a fényvisszaverõdés, ezáltal úgy tûnik mintha homályos/füstüveg lenne. szvsz.
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Legújabb rajzom: Óra
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Ezt meg 3DS r4-gyel készítettem, ha a dátum nem csal 1996-ban... DOS-alatt... <#mf1>#mf1>
enjoy <#vigyor2>#vigyor2>
Valakinek nincs meg véletlenül a sufniban az edgeChEx plugin max9 64 bites verziója.
Valamiért nem mûködik ez egyetlen link amit feldob a hozzá google:
edgeChEx
thx
Aztán harmadik nekifutásra sp nélkül hipphopp felment. Utána meg felraktam a frissítést.
Viszont azt hogy lehet javítani hogy ha ráközelítek egy vertexre Z-vel akkor ne ez legyen?
Kép
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
the world is mine
szabadidõben szórakzotam vele. vhol láttam vmi hasonlót és megtetszett. teledobálva a.models-el.
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
xxxLOL xxxD
per aspera ad astra
Régen a VRay Sun objektumok jöttek, ha akartuk, ha nem. 😊 Volt is egy idõszak, amikor rutinszerûen vizsgáltuk, hogy biztosan egy Nap van-e a jelenetben.
per aspera ad astra
https://fxmason.blogspot.com/
https://fxmason.blogspot.com/
per aspera ad astra
kapcsold be te is a géped, szállj be néhány bucket-re!
per aspera ad astra