63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Hétvégi örömködés projekt. Idő az nem volt rá, de szerencsére megrendelő sem mindenféle ígényekkel. A srácok tolták az építészetet, tablókat, én hegesztettem a képeket. :D

Mild Home
  • zenoka
    marmar nenadi teszt magassagok :P :)))
  • putyi
    tegnap egy masszív éjszakázás(és több munkával összeragasztott nap) után kipróbáltam a VÉRÉJHÁRMAT. A progresszív render nagyon fasza, bár még szokni kell majd az új paradigmát. A bézik ekszpert gomb nekem kicsit dedós és felesleges, de a marketing és a felhasználói élmény ugye.... Viszont a BPT így elsőre kicsit csalódás, de lehet, hogy bennem volt a hiba. Nagyon nehezen tisztulgat. De nem adom fel, mert nagyon szükség van rá.
    Ja és mindezt egy nagyon komoly jelenettel teszteltem. Egy plane-ből és egy teáskannából állt. Viszont a teáskanna 32 szegmensre volt osztva.
  • zenoka
    nah ha jol haladsz a modelezzesel akkor ismerkedj meg az uwv fogalmaval
    http://goo.gl/YyZQTp
  • Katun
    Sziasztok,

Előre leszögezem, hogy kezdő vagyok. Egy hete elkezdtem egy autót készíteni és egészen jól haladok. Próbálgattam materialokat szedni a vray-materials.de oldalról, de valahogy bután illeszkednek az Audi r8 oldalsó pengéjére ( ajtó mögötti légbeömlő). Lehet azért mert. Nurbs? Mit lehet ezzel tenni? Szét van csúszva az egész sajnos.
  • putyi
    no, itoo-ék már támogatják a vray3-at.
  • tilbury
    Hasznalj multi/sub object texturat a falra, a csempe, lambéria meg rad van bizva. Van sok hasznos textura a neten rengeteg, de ha van idod, kedved modellezd le azokat is.
    pl: itt is van sok textura
  • hartmano
    Üdv!
    Hogyan lehet megoldani,hogy egy adott felületet, ami mondjuk egy téglatest egyik oldala, felosszak részekre adott koordinátáknál? Pl. van egy falfelületem és azon akarok különféle textúrákat elhelyezni.
    A másik kérdés,hogy lambériát ,csempét hogyan szokás csinálni látványterveknél. Textúrával csak, vagy pedig szerkezetileg is?

Köszi.

• Met
    A 2014-es Max miért felejti el azt hogy bepipáltam a Match bitmap size...-t hogy ne legyen pixeles a blueprint a viewportban?
  • Aldaryn
    Miden bizonnyal egy spline az a 4 vonalad. SubObject módban jelöld ki az egyes szegmenseit, és detach-el külön objektumokká, valamint a jövőben úgy rajzold a hálókat, hogy külön objektumok legyenek.

Margóra: Ha valaki ráér, és érdekli, nézze meg a 3-as VRay-ben implementált vertex merginget, nagyon jó dolog. Nézzetek meg valami interior scene-t sok specular reflectionnel (pl. egy konhapult, inoxok, rozsdamentes edények, króm felületek, magasfényű felületek, üvegek kavalkádja) , bámulatos, mennyit ad az érzethez a speculat caustics, amit szokás lehagyni.

Valamint az open exr 2 kimenet is baba, nemrég próbáltam ki elég szopatós, post dof szempontjából bonyolult jeleneten, és dofot tettem rá Nuke-ban, hogy innye'! :D
  • repvez
    Na ilyesmire van szügségem.Kár hogy fizetős. Megpróbáltam ,de egyenlőre nem működik.Maga a plugin igen csak az elkészült vonalhálómmal valami gond van. Mert mikor ki akarom jelölni a 4 élt akkor már az elsőnél kijelöli az összes vonalat.
    A videón az látszik hogy minden kijelölt vonal shape-nek van elnevezve az enyém line , hogy lehet átkonvertálni azt.
    Egyébként külön van minden kersztmetszet és körvonal , szerkeszteni tudom segmensekként és vertexeként is,de itt mégis egy alaknak veszi.
  • GixEr
    Esetleg kivaltod a patch modellezest ezzel?
    Youtube
  • putyi
    akkor nincs más hátra modo-ban kell dolgoznod.
    de, ha megfigyeled, a köztes vertexek ott is egymás alatt vannak és egy vonallal összekötni őket 2 perces művelet.
  • repvez
    Akkor igy linkben
  • repvez
  • repvez
    Ez MODO-ban készült és itt látszik, hogy a csomopontokon kívül is vannak vertexek a vonalol (piros pöttyök) A kékek a patch kijelölést jelöli.Gondoltam valahogy meg lehet oldani maxban is,mert MODO-hoz egyenlöre még ennyit sem értek
  • putyi
    a fuse csak egy helyre húzza a vertexeket, de nem hegeszti(weld) össze. Sajnos a patch(folt) modellezés lényege pont az hogy a patch-et határoló vonalakon belül nincsenek vertexek ezt betartva kell modellezned, különben kezdheted elölről.
  • repvez
    A vonal szincseréjét megoldottam,de van egy másik még az alábbiakon felül.

max2011-ben ha PAtch modellezéssel akarok egy jármüvet elkésziteni akkor hogyan tudok a vonal hálóból felületet létrehozni?
    Mert addig eljutottam, hogy vonalból kialakitottam a megfelelő formát és tutoriálok alapján az is tiszta hogy a csomópontoknál fuse gombbal össze kell egyesiteni a vertexeket és surface modositót tenni rá.

A bajok ott kezdődnek, hogy amikor kijelolok 2 vertexet és megnyomom a fuze gombot akkor látszólag megtörténik az egyesités és egyutt mozog a csomópont ,de pár ilyen után visszatérve ugyanarra a csopópontra már megint külön lehet mozgatni a vertexeket..
    A felület létrehozásakor törekedtem, hogy 4 vonal határolja,de igy sem csinálja meg a felületet csak akkor ha vertexek csak a 4 csomopontban vannak .
    Ha ha csomópontokon kivül még elhelyezkedik valahol egy vertex akkor már nem megy.

Nincs valami plugin vagy más eljárás hogy csak a 4 határvonalat vegye figyelembe és a vertexek számát nem?
    Mert igy 2 lehetőségem van csak :
    1: vagy kiszedem a köztes vertexeket,de ilyenkor torzul a test formája
    2: a köztes vertexekhez is húzok bele vonalakat és plusz vertexeket, ilyenkor meg tul sűrű lesz a vonal háló nehéz lesz kiigazodni rajta és javitani a formát.
  • repvez
    lehet hogy amatőr kérdés,de lehet valahol állitani a háttérképnek a fehér szinén, ugy hogy a 3 nézeti rajz vonalai ne tünjenek el, vagy a rajzolt vonal szinét megváltoztatni,mert ig nem látok semmit sem abból amit rajzolni akarok a képre.

A következő kérdésem, hogy lehet valahogyan csökkenteni a patch modell alapból polyvá konvertálás során keletkezett polygonszámot?
    Mert 1es integritáson is jóval több mint a boxmodell alatt.
    Boxmodell alatt 6000 poly az egész modell patchnál konvertálás után ennyi csak az eleje a gépnek.

Patch modellnél van olyan eljárás, ha az egyes részeket külön-külön megcsinálom és atacholás után ujra rajzolja a felületet , hogy egységes és kevesebb polygonból álljon ?
  • Aldaryn
    Azért az a kijelentés, hogy "3 perc és még mindig zajos" nem valami informatív, és nincs semmi kontextusa.

Tudodm, hogy nem a vray a leggyorsabb, a legmodernebb, a legoptimálisabb, de jó, gyors, modern, és pontosan tudom, mit kell beletennem, hogy a kívánt eredmény jelenjen meg a végén, és azt is tudom, hogy egy adott cél eléréséhez mire lesz szükségem. Production renderer. Vannak páran, MR, Renderman, stb. mindegyiknél lehet gyorsabbat és modernebbet találni.
  • nenad
    ~3 perc es meg minidg zajos....
    Interior kitchen, nem sok ertelme van valtani egyenlore.
  • nenad
    tegnap probaltam (demo crack nelkul), stabil volt, ez csak egy olyam mondas hogy minden csak akkor lesz jo ha eltelik legalabb egy ev.
    mondjuk ettol fuggetlenul nem egy nagy dobas , nincsen benne semmi jelentos ujitas. A sebesseg sem gyozott meg valahogy nem jon le az 1.5-5.0 gyorsulas. Lehet hogy haj kell hozza... de az meg nekem nem kelll... Szoval varok vele egy evet es akkor lesz hozza tamogatas es biztosan van meg benne par bug amivel nem szeretnek talalkozni munka kozben.
  • putyi
    miért, most nem stabil? próbáltad?
  • nenad
    hahah itt az uj vray is mindenki beleszarik! Ez a csapat komolyan esznel van!!!
    Majd egy ev mulva ha stabil lezz!
  • putyi
    kettőt
  • ThomasGins
    Akkor Al-nak kell örökbe fogadni egy 18 éves thaiföldit:)
  • putyi
    a két gyerek azt hiszem, hogy kombónak vehető.
  • ThomasGins
    Alkohol, vagy szex? Vagy kombó?:D
  • putyi
    mostanában egy párszor kihasználtam a természet e megfejthetetlen rejtélyét, de családi körülményeim sokszor eltántorítanak az ismétléstől.
  • ThomasGins
  • Aldaryn
    Egy éjszakába pont belefér egy standard 8órás munkanap. Ez nem lehet véletlen.
  • putyi
    kinek van ideje játszani?!
  • Aldaryn
    Csudálatos-mesejó!
  • nenad
    azannya! xD
  • Aldaryn
    Játszani jó. Munkára Multiscatter/ForestPack inkompatibilitás miatt még nem, legalábbis nekünk. :)

Az adaptive samplerer és a probabilistic light sampling nagyon jó dolog mellesleg.
  • putyi
    most nézem, hogy ez a demo :-(. így már nem is érdekes :-)
  • putyi
    azt én is néztem, hogy a gui-t próbálták hülye biztosra tervezni. meg lesz még ennek a böjtje, mint anno, mikor bejött a nitrous.
    a chaos-os besorolás alapján eddig mindenki expert volt.
    asszem a multiscatter és a forestpack együttműködik a 3 bétával. de majd kipróbálom.
  • Aldaryn
    Hehe

A diszkont verziókkal igen. ForestPacknak is.

Viszont jelenleg nincs olyan funkció benne, ami miatt mindencsudaképpen ezt kellene használni, úgyhogy a diszkont verziók kivárhatók mindenből. Ráadásul az UI átrendezgetése tapasztalt VRay felhasználóknak inkább bosszantó.
  • putyi
    ez aldaryn-nak nem jó hír. ő még max 8-at használ
  • zenoka
    "-alkoholistak minek kell allandoan piazni....
    -kaphatok egy poharral en is" :))))
    2014 hez van csak fent azt meg nem szeretem:)