3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

igen, logikusnak tûnik, csak valahogy annyira durván élethû, a saját munkáimat nézve nagyon amatõrnek érzem magam ehhez képest. persze gondolom, hogy egy ilyen jelenet felépítésén dolgozik vagy 100 ember 3d-ben, mire összeáll.

hat szerintem egy egy ilyen epuletet olcsobban kihoznak mint ha megepitenek sot szinte biztos hogy gyorsabb is..nem jon kozbe idojaras..nem hal meg melos epitkezes kozben es barmikor sokkal koltseghatekonyabban ujra lehet huzni..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

és az reális, hogy kb 1:50-tõl az autós jeleneteknél kvázi az egész környezet meg van építve 3d-ben?

függ a kameramozgástól, attól, hogy létezik-e még az adott környezet, vagy a kettõ együtt. Ha a színész interakcióba keveredik(rálép, megfogja, nekidõl stb.) valamivel azt meg kell építeni. Valamint függ a költségektõl és az idõkerettõl is. Dióhéjban kb. ennyi.

végignézve egy ilyet, nem értem, hogy mitõl függ, hogy sokszor a fél jelenetet megépítik a helyszínen és csak a háttér 3d, viszont van amikor szinte minden 3d
http://vimeo.com/68451324
a város jelenetek kompletten 3d-ben elég látványosak

priviben vagy telon keress ha érdekel valamelyik
tel 70 570 1337

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

nemtom érdekel e valakit a mai világban, lassan elköltözöm és kiárúsítok egy csomó könyvet.. csak néhány pl...

h.w van Loon : REMBRANDT - kiadás éve: 1991 - ára : 1500 ft
Passuth László: Esõisten síratja mexikót - kiadás éve: 1978 - ára: 2500ft
René Berger : Festészet Felfedezése I-II - kiadás éve: 1977 - ára: 3000ft
Julio Cortázár : Összefüggõ Parkok - kiadás éve: 1977 - ára: 2000ft
Giovanni Vasari : A legkivalóbb festõk, szobrászok és építészek élete! I-II - kiadás éve: 1983 - ára: 3000ft
Oláh László: Kelet az ezerarcú oríás - kiadás éve: 1990 - ára: 1500ft
Will Durrant : A gondolat hõsei - kiadás éve : 1991 - ára :1500ft
Artner Tivadar : Az ókor mûvészete - kiadás éve : 1979 - ára :1500ft
Jakob Burckhardt : A renenszánsz itáliában - kiadás éve : 1978 - ára :1300ft
Sík Csaba: Mindenkori Mesterek - kiadás éve : 1977 - ára : 2300ft
M. Levey - festészet rövid története Giotto - Cezanne - kiadás éve : 1974 - ára : 2000ft
Van Gogh Válogatott Levelei - kiadás éve : 1995 - ára : 1000ft

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

eddig eljutottam, köszi, viszont nincs random, amit hozzá köthetek. viszont most úgy tûnik, hogy anyagokkal meg tudom oldani.

köszi a linket

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

Ez kell neked szerintem:

https://www.youtube.com/watch?v=qHvBgLlMYOY

Hali!
Azt meg lehet oldani vhogy, ha van pl. hófehér zongora egy szobába és renderelsénél is hófehér maradjon? Mármint értitek ? <#nemtudom>

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

Aldaryn
Hozzáadhatsz egy float expression/script controllert, amiben megadsz valamilyen random funkciót tartalmazó kifejezést. Én ezt az egyetlen módszert ismerem, ennek annyi hátránya van, hogy nem tudom, mennyire lehet ahhoz kötni, hogy "objektumonként" legyen random, ha csak az kell, hogy minden renderelt frameen más értéke legyen, akkor relatíve egyszerû.

per aspera ad astra

nem ismertek valami random szám generátort, amit a slate material editorban be lehet kötni?

Aldaryn
Mivel ezeknek a demóknak hatalmas része beletett tartalom, modell, textúra, shader, így ugyanolyan nagy melóval jár szépet alkotni benne, mintha bármi mással csinálnád, de ha csak az kell, hogy bejárható legyen, azt már a cryengine legelsõ editora is tudta, bedobtad a mesht, és bele is ugorhattál, voltak fények, volt szép kameraeffekt, és ha gyorsan az alap könyvtárból mellé szórtál pár dolgot, még környezet is. persze elég erõsen trópusi projektekre szûkítve a lehetõségeket.

Nemrég feltettem crysis3-at, meglesni, hol tart most a dolog, amennyire elsilánykodták annak a játéknak a második részét, itt nem spóroltak belepumpált munkaórában, midenen rengeteg textúra, sok tárgyon displacemet is, nagyon szépen összerakott shaderek, mindez pedig villámgyorsan fut egy közepes gamer konfigon nagyon nagy felbontásban. Azt hiszem, az autodesk pironkodhat szégyenében, mert a cryengine nem párszázezer polygont és párszáz MB textúrát mozgat meg szélsebesen,...

per aspera ad astra

sose tudtam mennyire egyszeru egy ilyen gamedeves cuccban megcsinalni hogy fogod a kesz epuletedet beleimport es mar megy a wasd korbemaszkalas es kesz... tehat mekkora plusz munkamennyiseggel jar vajon (nem demo szintu kett klikk es minden keszre gondolok hanem valos latvanytervnel)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Majdnem megijedtem a hangvételtõl, de aztán a másokdi sorban beláttam a sorok közé... 😄
Majd ha ezt használom, akkor titokban fogom tartani, mert a pixel RGB kódjában úgy sincs benne, hogy mivel készült.

Aldaryn
De az nem lesz professzionális. Hihetetlen, hogy ennyi, a szakmában eltöltött év után sem tudod, hogy a játékokban konzum polygonok vannak konzum shaderekkel. A MAX viewportban professzionális polygonok és vertexek kerülnek megjelenítésre és professzionális képeket tudsz renderelni vele, ami mindig professzionálisabb lesz, mint a konzum vacak...

Azt hittem, már kinõtt a világ ebbõl a driveresdibõl, amikor vadászni kellett, hogy egy adott programnak épp melyik vga driver kedvez. Köszi, meglesem!

per aspera ad astra

a legfrissebb nvidia driver szar! a 320.18-as egy csomó embernél hibákat generál (pl nálam is leakadt vele kártya 10 percenként), ezért nem érdemes használni. egy csomó cikk van róla a neten.

ha így fejlõdik a játékok grafikai motorja, akkor lehet pár év múlva a 3dsmaxot, legfeljebb modellezésre fogjuk használni:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FHzhinTX1q4

akkor is valami gaz van ekkora kulonbseg nem lehet.... egyel regebbi driver, esetleg meg1 el addig kell probalni amig meg nem talalod, vagy esetleg forumokon keresgelni...

az adobe a premiert és az ae-t átrakja, a final cut is megy, asszem az avid is jelezte. szóval az új mac kicsit kihúzza a széket a cuda alól.

Aldaryn
Nagyon friss kártya legfrisebb driverrel. :|

Az nVidia vasmarokkal szorongatja a szoftvergyártók tökeit a cuda only suppot miatt. Talán most, hogy az új MacProban is AMD kártyák lesznek majd változik a helyzet. Mert ugye professzionális az, ami Apple, és ami MacPro. 😊

per aspera ad astra

ez driver lesz... a max 2010 nel nagysagrendel gyorsabb a 2014, csak frisits drivert vagy ha nagyon regi a video karesz akkor az a bibi. Nekem is ez volt a problemam regebben a 2013/2012 vel ahogy feltettem ujabb drivert azonnal hasitottl...

inkább firepro-t. a cuda-t meg akarják szüntetni. asszem eddig egyedül a foundry nem jelezte, hogy átáll opencl-re

Aldaryn
Akkor nincs esély, venni kell egy quadro-t.

per aspera ad astra

persze zászlóshajó a játékoknál, meg a onlone renderben, de nem a képernyõ kezelésben. próbáld ki solidworks-ben! ugyanazt fogod tapasztalni, mint a max-nél.

Aldaryn
Ooo, ez a stoke mx nagyon érdekes, nem hallottam róla, köszi! A titan-tól csak azért vártam többet, mert elvileg ez most a kepler desktop zászlóshajó.

per aspera ad astra

a titan-tól miért kellet volna gyorsulni? ugyanaz a képernyõ vezérlés hajtja, mint a 660-ast. a quadro-nál lenne gyorsulás, mert ott nem egy általános vezérlõ dolgozik, hanem a kártyához írt program.
A PF-hez próbáld meg a stoke mx-et szerintem erre találták ki. Ha meg komolyan veszed a részecske rendszert, akkor Houdini:-)

Aldaryn
No, legyen teljes a sorozat. Visszatettem MAX2010-et, és minden remek. Viewport nem szaggat, nincsenek 2-3 mp-es megállások és megtorpanások ha mondjuk merészelek olyan dolgot tenni, mint: objektumot kijelölni, objektumot odébbrakni, jobbklikkelni bármin, kattintani bármin, vagy csak nézni a képernyõt.

Tutira nem elég erõs a hardver hozzá, hogy 2014-et futtassak.

per aspera ad astra

Aldaryn
Oh, és épp most fagyott ki abba, hogy kijelöltem egy objektumot. Semmi más, odébb akartam húzni egy fát, klikk, minden megáll, és a processzor 15perce dolgozik a semmin. Imádom.

per aspera ad astra

Aldaryn
Persze, hogy kevésnek tûnik, mert rettentõen kevés. Százszor ennyi is kevés lenne egy valamirevaló részecskerendszerben. Hihetetlenül fos. 😞

Érdekesség, hogy hétvégén volt szerencsém kipróbálni mi történik, ha a MAX kap maga alá egy GTX Titan VGA-t, pont az történt, amire számítottam. Semmi. Semmi szágldás, a viewport ugyanolyan tetûlassú maradt, a textúrákat nagyban és mindet be tudta tölteni, amiatt nem volt 2-2mp-es meg-megállás mozgatás közben, de összeségében ugyanannyira szaggatott, mint az én kis vacak 660-aimon. Komolyan, innentõl nem tudom, mit lehet kezdeni vele.

per aspera ad astra

ThomasGins
A tp a thinking particle?

\"So always look on the bright side of death\"

nenad-nak igaza van. a 20-30k elég kevésnek tûnik, pláne ilyen háttérrel.
Megoldást viszont én sem tudok, csak hogy TP. Jó lenne megtanulni nekem is :/

\"freedom is not a licence for chaos\"

Aldaryn
2010-ben és 2014-ben is ugyanez van. :| Meg fogom tanulni azt a fránya TP-t végre, mindig itt kötök ki, ha részecskérõl van szó.

per aspera ad astra

masik max, 20-30k tul keves... szerintem olyan 300-500k tol kezdodik a bibi.

Aldaryn
Csak a móka kedvéért kérdezem, van itt bárki, aki a particle flow-t valaha tudta egy marék részecskénél több kezelésére hatékonyan használni, vagy bennem van a hiba? SSD, RAID, több GPU, rakplap RAM, erõs processzor, és semmi, semmi értemeset nem tudok belõle kihozni, mert mindig ugyanaz a vége, hogy egy-egy frame update ideje egy 20000-30000 részecskés rendszernél is sokszor 3-4 perc. Agyam eldobom, így nem lehet finomhangolni semmit.

per aspera ad astra

npeter
Köszi, orvoslom majd a leírtakat. a színek valóban olyan összevisszásak. valamelyik kép még tavaly évvége felé készült vmeik meg a napokban. igaz attól még lehetnének egyformábbak.

lantlant: be kell valljam nekem sem tetszik az eleje 😊 hátulról jobban bejön. Igen a bokrok azok csak "úgy" oda lettek szórva. Látszik is melyik oldallal foglalkoztam többet eddig. Vahogy az épület másik oldaláról nincs is mit mutatni szinte, azért "nyûgös" vele foglalkoznom is valszeg.
kamionokbol nézek vmi jobbat.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

lantlant
Ja és közben megtaláltam a kettõvel elõbbi kérdésemre a választ, csak rosszul kerestem googléval.
Nem "túlcsordulás" -ra kellet volna keresni hanem "kerekítésre".
Íme a kimerítõ válasz:
kerekítés
kerekítés
..amikbõl többek között kiderül, hogy
alap utasításként nincs a max scriptben kerekítés
vagy lefele "kerekít": floor
vagy felfele "kerekít": ceil
ha kerekíteni akar valaki akkor írhat rá funkciót:
fn roundInt n = (n+0.5) as integer
roundInt 22.51
..ja és soha se felejtse el senki aki scritelesre adja fejet, hogy egész számokkal való osztás érdekes
eredményeket adhat:
5/2 --eredménye: 2 😊
5*1.0/2 --így már jó lesz 😊

lantlant
cam1 Elsõ benyomásom az volt, hogy ez egy szocreál épület.. de funkcióját tekintve is inkább postának vagy banknak gondolnám a formái alapján.. (másik oldalról mar sokkal jobban tetszik)
Ja nem mondok igazat mert az elsõ benyomásom nekem is az volt hogy diplomamunkához perfect. 😊
A cam5-nel a bokrokkal pedig nem az a baj, hogy hasonlóak hanem, hogy nagyon rendezetlennek tûnik az elõtérben lévõ növényzet. Olyan mintha nem alkalmaznának kertészet... (a cam4 elõtér növényzet már sokkal szimpatikusabb)

Amugy a kivitelezés tetszetõs (modellek,render stb apróbb hibáktól eltekintve, pl a kamionok(cam5) minõsége alatta van a kép egyéb eleminek minõségéhez képest...)
Legjobban a cam4 és a night2 tetszik.

csak röviden camera correction, a színeket össze kellene fésülni, az éjszakain világosítani, hogy érezni lehessen a tömeget, és megkomponálni a képeket.

npeter
jah azok tényleg egyformának tûnnek, elvileg pedig 3 kül. formájú gaz. cserélem öket majd.
dropbox -ot megnézem még nem használtam

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

cam5 nel az eloterbe levo bokrokkal valamit kezdj szerintem mert nagyon ismetlos ize van.. egyebkent diplomamunkahoz perfect😊

dropbox nem jo kepfeltoltesre?

npeter
Hi!
Munkatársnak csinálom az alábbi képeket diplomamunkára. Elvileg dec-ig van idõ vele foglalkozni, néhány wip képet feltolok, szívesen fogadom a tanácsokat, kritikákat, észrevételeket. Egy kamion parkolóval egybekötött motel+kajálda+kávézó lesz a project.
valami normális képfeltöltõs oldalt tudtok ajánlani iaro helyett?
cam1
cam2
cam4
cam5
night1
night2

nem írta, hogy koszolódáshoz kell.

Aldaryn
mixelgetés... nem törlök.

per aspera ad astra

Aldaryn
Sajnos azzal nem valami egyszerû megoldani, hogy egy adott map szaturációját meppeld úgy, hogy vagy csak csökkented, vagy csak növeled, és egy koszolódásnál taán pont erre lenne szükség. A nem valami egyszerû az itt kifejezetten bonyolult.

Két shader micelgetésébõl sokkal egyszerûbben lehet eljutni oda, de ezt is írtad.

per aspera ad astra

mondom composite map. egyik layer adja a színt a másik a szaturációt, mint fotosopban.

de ha mindkettot color correctolod akkor ok...

Aldaryn
Ilyen shader jelenleg nincs MAX alá.

per aspera ad astra