63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• npeter
    köszi srácok, igazából volt idő vele "szöszölni", mert nem volt határidő, uccsó két kép csak saját magamnak készült már. A zöld fal nekem sem jön be annyira, de nekik ez kellett. Fák: itree modellek a fű az meg jópár féle modell forestpack-al szétszórva. Van benne igrass-os meg saját készítésű modell is.
    Hmm, renderidő, nem is tudom már, munka után elindítottam és reggelre megvolt mire bementem.
  • Csicsó3d
    Széép, nagyon szép! Fű fa az mivel készült? Render idő?
  • zenoka
    fu nagyon szep az osszessegeben!
    zöld az furi nekem marmint fal szinnek de ez ugye egyeni:)
  • nenad
    vagyis jo ertelemben ertettem ha lehet ezt jol ertelmezni.
  • nenad
    kiralyos cucc, ritkan latok toled ilyet...
  • npeter
    megtöröm a csendet: vendeghaz
  • sanyicks
    nemtudom ezzel semmilyen lightmappelt dolog nem jelenik meg a modellen, vagy az alap textúra jelenik meg, vagy az ao textúra.
    Nem renderben szeretném megjeleníteni ezt, hanem a viewportban, hogy kicsit könnyebb legyen textúrázni. Egyszerű diffuse+lightmap shader kéne ami minden 3d motorban alap... Van ilyen a directx shadereknél, de ahogy szokott az is bugos.
  • Zokni
    http://www.youtube.com/watch?v=2HR_nS746RA

Az itt említett slotokba, szükség szerint beköthetsz egyéb shadereket is, mivel mappelhető, tehát nem csak fekete és/vagy fehér lehet.
  • sanyicks
    igen éppen azt szeretném megtudni hogy ez hol van vagy mi a neve :)
  • zenoka
    tegnap elovettem:) megoldodott?
  • zenoka
    mental raynek van ao specifikus shadere... akkor azzal..
  • sanyicks
    plugin nélkül nem lehet?
  • nenad
    ...nagyon brutal dolog ez az ujfajta mesh formatum (secret stuff), gyakorlatilag scripbtol kimentve es kulso rendererbe betolve, 10x gyorsabb mint egy atlagos ascii formatum mint pl obj file format. A betoltese is hihetetlen gyors.

de minden jo vege az, hogy lassan el kell kezdeni foglalkozni a c++ api val.
    LOL
  • nenad
    yeah mixel vray dirtot diffuse mappba
  • zenoka
    mixelj vraydirtot mondjuk..
  • sanyicks
    milyen materiallal lehet maxban ambient occlusion textúrát és normál textúrát egyszerre megjeleníteni a modellen?
  • nenad
    ez a populate maxban nagyon lowres.... LOL
  • sanyicks
    Igen találtam, csak a szokásos van: Ha megfordítom az animált objektumot, és a végén az anim ellentétes irányba megy. Akár dummystul forgatom és utána másolom, akár előtte másolom és utána forgatom :(
  • nenad
    hallucinalsz. :-):-):-)
  • tilbury
    nem volt itt ma már korábban egy hozzászólás? nenad részéről, vmi redqueen-es, vagy már hallucinálok? :)
  • nenad
    valakinek nem kell valmilyen tool vagy valami maxhoz, cegen keresztul, pl ismetlodo folyamatok automatizalasa stb, maxhoz.
    Priviben..
  • putyi
    a scripspot-on láttam valami animációs kulcs másoló scriptet. lehet, hogy az segít.
  • sanyicks
    Dummy-s animációt meg lehet valahogy szabadítani a dummyktól, hogy a dummyhoz linkel node-ra kerüljön át az animáció? Bake animation fbx export importtal nem oldja meg.
  • nenad
    akkor nem vagyok ember! LOL reszben igaz, de ahogy irtam sotetebben a vilagos sokkal kontrasztosabb... ha csak diffuz akkor alla amit mondasz...
  • bencsab
    az emberi szem a sötétebb részeken sokkal kevésbé képes kivenni a részleteket, mint a világoson
  • bencsab
    csak tegyél egy próbát: világosítsd ki renderszinten a képet olyanra, amilyet mintának küldtem, és nézd az eredmény
  • putyi
    Lehet, hogy fáradt vagyok, de ezen fölröhögtem. Így keressen az ember staffázst a tengerperti képéhez!
  • putyi
  • nenad
    en gyakorlatilag mindenre glossy reflectiont teszek a papirlaptol kezdve mindenre...
  • nenad
    nem a zaj miatt van... hanem egyszeruen csak nekem eleg vilagos... de majd dolgzom az ugyon..
    a kepzajjal pedig nem ertek egyet, sokkal konnyebb vilagos kepen eltuntetni a zajt, kisebb kontraszt miatt...
    a sotet kepen nagyobbak a kontrasztok a csucsfenyeken es a glossy reflectionon...
  • bencsab
    ezt nem csesztetésből írtam, egy sötétebb képen nyilván jóval könnyebb a képzajt eltöntetni, mint egy világoson. mivel mindenki látványtervezéssel foglalkozik itt, ezért ha a használhatóságát viszgálod egy pluginnek, akkor legyen a tesztfájl életszerű-élethű.
  • nenad
    van valami osszehasnlito renderetek? Pl egy interiort nyomhatnatok... regi es uj vrayel rendertime stb
  • Aldaryn
    Ezert irtam oda, hogy o bevallasa szerint. De aki nem tud varni, az Githubrol tolthet is egy nagyon modern MIS VM algoritmust. :D

https://github.com/SmallVCM/SmallVCM

paper: http://cgg.mff.cuni.cz/~jaroslav/papers/2012-vcm/2012-vcm-paper.pdf
  • nenad
    Vladoval vigyazzal, ott a penz.... o minidg azt mondja mi oke...
  • putyi
    phű, akkor jó :-)
  • Aldaryn
    Mashogy nevezik, de lenyegi szinte majdnem az. (Vlado elmondasa szerint)
  • nenad
    szerintem ez nem vertex merging... de nem tudom nem neztem meg utana.
    ez olyan mintha ray marching importance samling lenne nem?, a vertex merging meg valami mas...
    fene se tudja majd atovasom...
  • nenad
    ok... xD
    egyebkent a lenyeg itt az is, hogy a vray jeleneteket a leheto legnagyobb hasonlosaggal renderelje... Sajnos a nem linearis material "viselkedes" miatt a glossyt stb majd tablazatbol kell konvertalni es egyfajta kozelitessel meghatarozni a rq ertekeket. Nyomok egy manualis vilagosat delutan..
  • Aldaryn
    3.x nightlykban ez speciel mar benne van. Par bogarral egyetemben.
  • Aldaryn
    Vray Vertex Merging BPT (eleg hasonlatos ahhoz, amit a disney paper tesz) 3h unbiased render, a hangsuly azon van, hogy az osszes lehetseges fenyutvonalat hasonlo hatekonysaggal samplereli. (zajmentes specular secondary rayek tomkelege)