63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#60248 köszi srácok, igazából volt idő vele "szöszölni", mert nem volt határidő, uccsó két kép csak saját magamnak készült már. A zöld fal nekem sem jön be annyira, de nekik ez kellett. Fák: itree modellek a fű az meg jópár féle modell forestpack-al szétszórva. Van benne igrass-os meg saját készítésű modell is.
Hmm, renderidő, nem is tudom már, munka után elindítottam és reggelre megvolt mire bementem.
-
Csicsó3d #60247 Széép, nagyon szép! Fű fa az mivel készült? Render idő? -
zenoka #60246 fu nagyon szep az osszessegeben!
zöld az furi nekem marmint fal szinnek de ez ugye egyeni:)
-
nenad #60245 vagyis jo ertelemben ertettem ha lehet ezt jol ertelmezni. -
nenad #60244 kiralyos cucc, ritkan latok toled ilyet... -
#60243 megtöröm a csendet: vendeghaz -
sanyicks #60242 nemtudom ezzel semmilyen lightmappelt dolog nem jelenik meg a modellen, vagy az alap textúra jelenik meg, vagy az ao textúra.
Nem renderben szeretném megjeleníteni ezt, hanem a viewportban, hogy kicsit könnyebb legyen textúrázni. Egyszerű diffuse+lightmap shader kéne ami minden 3d motorban alap... Van ilyen a directx shadereknél, de ahogy szokott az is bugos. -
Zokni #60241 http://www.youtube.com/watch?v=2HR_nS746RA
Az itt említett slotokba, szükség szerint beköthetsz egyéb shadereket is, mivel mappelhető, tehát nem csak fekete és/vagy fehér lehet.
-
sanyicks #60240 igen éppen azt szeretném megtudni hogy ez hol van vagy mi a neve :) -
zenoka #60239 tegnap elovettem:) megoldodott? -
zenoka #60238 mental raynek van ao specifikus shadere... akkor azzal.. -
sanyicks #60237 plugin nélkül nem lehet? -
nenad #60236 ...nagyon brutal dolog ez az ujfajta mesh formatum (secret stuff), gyakorlatilag scripbtol kimentve es kulso rendererbe betolve, 10x gyorsabb mint egy atlagos ascii formatum mint pl obj file format. A betoltese is hihetetlen gyors.
de minden jo vege az, hogy lassan el kell kezdeni foglalkozni a c++ api val.
LOL -
nenad #60235 yeah mixel vray dirtot diffuse mappba -
zenoka #60234 mixelj vraydirtot mondjuk.. -
sanyicks #60233 milyen materiallal lehet maxban ambient occlusion textúrát és normál textúrát egyszerre megjeleníteni a modellen? -
nenad #60232 ez a populate maxban nagyon lowres.... LOL -
sanyicks #60231 Igen találtam, csak a szokásos van: Ha megfordítom az animált objektumot, és a végén az anim ellentétes irányba megy. Akár dummystul forgatom és utána másolom, akár előtte másolom és utána forgatom :( -
nenad #60230 hallucinalsz. :-):-):-) -
tilbury #60229 nem volt itt ma már korábban egy hozzászólás? nenad részéről, vmi redqueen-es, vagy már hallucinálok? :) -
nenad #60228 valakinek nem kell valmilyen tool vagy valami maxhoz, cegen keresztul, pl ismetlodo folyamatok automatizalasa stb, maxhoz.
Priviben.. -
putyi #60227 a scripspot-on láttam valami animációs kulcs másoló scriptet. lehet, hogy az segít. -
sanyicks #60226 Dummy-s animációt meg lehet valahogy szabadítani a dummyktól, hogy a dummyhoz linkel node-ra kerüljön át az animáció? Bake animation fbx export importtal nem oldja meg. -
nenad #60224 akkor nem vagyok ember! LOL reszben igaz, de ahogy irtam sotetebben a vilagos sokkal kontrasztosabb... ha csak diffuz akkor alla amit mondasz... -
bencsab #60223 az emberi szem a sötétebb részeken sokkal kevésbé képes kivenni a részleteket, mint a világoson -
bencsab #60222 csak tegyél egy próbát: világosítsd ki renderszinten a képet olyanra, amilyet mintának küldtem, és nézd az eredmény -
putyi #60221 Lehet, hogy fáradt vagyok, de ezen fölröhögtem. Így keressen az ember staffázst a tengerperti képéhez! -
putyi #60220 -
nenad #60219 en gyakorlatilag mindenre glossy reflectiont teszek a papirlaptol kezdve mindenre... -
nenad #60218 nem a zaj miatt van... hanem egyszeruen csak nekem eleg vilagos... de majd dolgzom az ugyon..
a kepzajjal pedig nem ertek egyet, sokkal konnyebb vilagos kepen eltuntetni a zajt, kisebb kontraszt miatt...
a sotet kepen nagyobbak a kontrasztok a csucsfenyeken es a glossy reflectionon... -
bencsab #60217 ezt nem csesztetésből írtam, egy sötétebb képen nyilván jóval könnyebb a képzajt eltöntetni, mint egy világoson. mivel mindenki látványtervezéssel foglalkozik itt, ezért ha a használhatóságát viszgálod egy pluginnek, akkor legyen a tesztfájl életszerű-élethű. -
nenad #60216 van valami osszehasnlito renderetek? Pl egy interiort nyomhatnatok... regi es uj vrayel rendertime stb -
#60215 Ezert irtam oda, hogy o bevallasa szerint. De aki nem tud varni, az Githubrol tolthet is egy nagyon modern MIS VM algoritmust. :D
https://github.com/SmallVCM/SmallVCM
paper: http://cgg.mff.cuni.cz/~jaroslav/papers/2012-vcm/2012-vcm-paper.pdf -
nenad #60214 Vladoval vigyazzal, ott a penz.... o minidg azt mondja mi oke... -
putyi #60213 phű, akkor jó :-) -
#60212 Mashogy nevezik, de lenyegi szinte majdnem az. (Vlado elmondasa szerint) -
nenad #60211 szerintem ez nem vertex merging... de nem tudom nem neztem meg utana.
ez olyan mintha ray marching importance samling lenne nem?, a vertex merging meg valami mas...
fene se tudja majd atovasom... -
nenad #60210 ok... xD
egyebkent a lenyeg itt az is, hogy a vray jeleneteket a leheto legnagyobb hasonlosaggal renderelje... Sajnos a nem linearis material "viselkedes" miatt a glossyt stb majd tablazatbol kell konvertalni es egyfajta kozelitessel meghatarozni a rq ertekeket. Nyomok egy manualis vilagosat delutan..
-
#60209 3.x nightlykban ez speciel mar benne van. Par bogarral egyetemben. -
#60208 Vray Vertex Merging BPT (eleg hasonlatos ahhoz, amit a disney paper tesz) 3h unbiased render, a hangsuly azon van, hogy az osszes lehetseges fenyutvonalat hasonlo hatekonysaggal samplereli. (zajmentes specular secondary rayek tomkelege)