63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
bencsab #60568 Naigen, hosszú évek tapasztalata alapján én is fenntartásokkal kezelem azt, ha "megvan a modell". -
putyi #60567 Engem sokkal jobban idegesít, hogy kapok egy modellt, aztán meg elmondják néhány kör egyeztetés után, hogy mit kellene változtatni rajta. -
putyi #60566 Olyan frusztráltak vagytok. Kellene egy kicsit dolgozni :-).
Én már simán átrepülök ezek fölött, nincs rá idő, hogy foglalkozzam velük. Mondjuk a 3. után már elhangzik egy ku..(tyafá)...ját. -
#60565 nah megnyugodtam, nem csak nálam csinálja ezt
valszeg ezzel is javítani szeretnék a reflexet, pontosságot, percizitást,stb..... :) -
#60564 Nem értelek... Az AMD proccok mellett mindig kiállsz, hogy így meg úgy az ár/teljesítmény arányban verhetetlenek, ha valami, hát ez igazán igaz az AMD VGA-król. Ráadásul a legtöbb cég erősen elmozdult a CUDA only policytől. -
bencsab #60563 Az mitől van, hogy a ha belépek a max főmenüjébe, és nem vagyok elég gyors akkor lekapcsolja, és miért nem tudták ezt kijavítani amióta ilyen a főmenü? -
nenad #60562 http://prohardver.hu/hir/msi_radeon_r9_280x_gaming_vga_megduplazott_memoria.html
megint 6gbos kartya.. igaz ati sajnos. -
nenad #60561 ? ez hova illik?
AL jajaja vilagos csak keves a support meg, meg ki tudja mennyi bug stb... érdemes várni legalább egy service packet... -
putyi #60560 szerintem a fűre gondolt. sajna az orosz tudásom már megkopott így nagyon keveset értettem belőle. -
#60559 Hol van itt Hair? :D
HA nem babrált a tesztekkel, azaz ugyanolyan beállítások mellett ugyanolyan kimenet mellett tényleg kb. 20%-al gyorsabbak a jelenetek, akkor nekem pl. már megérné. Azért 20% az 20%. De még 10% is. Egy animációs projektnél nekem pl. nagyon nem lesz mindegy, hogy 200 vagy 160 órát renderelnek a gépek. Egyik esetben kilenc napig számolnak a vasak, másik esetben hat és felet. A fennmaradó két napban pedig már számolhatják a következő melót. -
bencsab #60558 Jé, nálam sem mindig csinálja... ez a legjobb hibatípus! -
bencsab #60557 2014:
ha külső pontra snappelve shift+mozgatok valami, akkor az új objektum amit létrehoztam instance másolatban nem látszik (bár a snap megtalálja, és ha újra megnyitom a fájl, akkor ott is van). másnál is ilyen? -
putyi #60556 a munka frontján harcolok. -
nenad #60555 szörnyű, hogy fog és hair render lett gyorsabb a többinél talán nem is olyan jelentős illetve egy kis tweakkel a régebbi verziót is rá lehetr bírni... -
zenoka #60554 itt
http://www.youtube.com/watch?v=HaPcAR6Czfo -
nenad #60553 na hol a vray 2,4 vs 3,0 teszt? -
putyi #60552 Csak Nenad nézheti meg :-) -
bencsab #60551 akkor ok, bár nagy pörgés nincs már odaát... -
zenoka #60550 koszi megkaptam;) -
zenoka #60549 atdobja valaki a linket privaba.. egyszeruen nem talalom mar:D -
nenad #60548 sajttorta fagyi, kiverte az összes szinten a biztosítékot!!!
Muhahahahaha, csak hardcore gyomorrontóknak! -
tilbury #60547 köszi meglesem -
bencsab #60546 létezik az, diszkont programok telepítéséről lehet csevegni benne -
putyi #60545 a nem létező társfórumra gondolsz? -
putyi #60544 szóval coloredge -
putyi #60543 a color ege plug-in-nal megoldható. -
tilbury #60542 a displace mapot lehet vhogy úgy beállítani, hogy adott objektumon pl. a szélei felé egyre kisebb legyen az értéke, majd a végén 0? procedurális maprol lenne szó. -
bencsab #60541 A társfórumba tettem egy kérdést, ha valakinek van hozzá affinitása megválaszolni, PLZ! -
bencsab #60540 :D
Így nem kell usergrid, legalábbis nem létszükséglet! -
putyi #60539 én hardcore user vagyok, nekem nincs rá szükségem :-)
de mindig elgondolkodtam azon, hogy hogyan menedzseli valaki a user grideket, ha mondjuk márt 10-nél több van. -
#60538 Léteznek még fejlesztők. :) -
bencsab #60537 Ez a miauu's work plane plugin nagyon nagy hiánypótló cucc. A készítő nagyon rugalmas: miután kipróbáltam a plugin-t fél órán belül küldtem neki egy listát, hogy miket írjon még bele, vagy alakítson át benne, hogy használható legyen, másnapra meg is csinált benne mindent. Azokon túl, amit tudáslistában a weblapon is láthattok a legfontosabb működési elve, amit javasoltam: ezentúl bárhol a térben kijelölök egy objektumot és elkezdek hozzárajzolni splin-okat, vagy poligon, minden automatán a tárgy alapsíkjában jön létre. Plussz kattintásokra persze át lehet helyezni a work plane-t de ami a legfontosabb funkciója, hogy automatikusan a tárgy alapsíkjára rajzol, az bőven megéri az árát. Javaslom másnak is, aki max-ban szokott modellezni. -
nenad #60536 LOL -
bencsab #60535 OK, de akkor legyen scanline-al renderelve... :D -
nenad #60534 miért nem, csak a render kedvéért collapse és mindig taratok egy másik verziót. file_0015, file_0016C aztán 15-t nyitom meg... nem tart sokáig... természetesen komplexebb jeleneteknél csak mert egyszerűbbekknél nem olyan nagy a különbség.
jaaaa értelmezem, egyébként pont ezért írtam...
A tesztet megköszönnénk, plugin nélkül is lehet fak/növények víz/glass stb, olyan általános jelenet, nem baj ha interiőr. valami komplex cucc.ha van használható régi jeleneted az legjobb - kevesebb idő...
egy tesztet láttam 3-4 objektum volt rajta LOL(!) vagy haj (kit érdekel az archvizben).
-
putyi #60533 A jövő héten csinálok egy tesztet csak a kedvedért, mert van egy olyan jelenet, amiben nincs semmi extra plug-in. :-) -
putyi #60532 Nálunk ez továbbra sem jelentkezik. Mondjuk nincs bekapcsolva az auto backup és a file handling-nél csak az "increment on save" nincs kipipálva. -
putyi #60531 Te értelmezed is amit elolvasol, vagy csípőből válaszolsz? Írtam, hogy nem tudom, hogy javítottak-e a group kezelésen.
Az általad leírt collapse-os megoldásra kíváncsi lennék egy éles helyzetben, mondjuk egy pályázatnál, amikor folyamatosan változik a modell. szerintem a 3. újtramodellezés után már nm collapse-olnál. -
putyi #60530 Tanuló pavilonok, amiket nem fognak megépíteni. Ez amolyan építész fejlövés, hogy a városi ember a természetben is dobozba szeretné magát zárni :-) -
bencsab #60529 konkrét jó oldalt nem tudok ajánlani, de a google.hu oldalról szinte bármit elérsz. az itteniek is ott szokták kezdeni, ha valamire kíváncsiak... :)