63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• bencsab
    Naigen, hosszú évek tapasztalata alapján én is fenntartásokkal kezelem azt, ha "megvan a modell".
  • putyi
    Engem sokkal jobban idegesít, hogy kapok egy modellt, aztán meg elmondják néhány kör egyeztetés után, hogy mit kellene változtatni rajta.
  • putyi
    Olyan frusztráltak vagytok. Kellene egy kicsit dolgozni :-).
    Én már simán átrepülök ezek fölött, nincs rá idő, hogy foglalkozzam velük. Mondjuk a 3. után már elhangzik egy ku..(tyafá)...ját.
  • npeter
    nah megnyugodtam, nem csak nálam csinálja ezt
    valszeg ezzel is javítani szeretnék a reflexet, pontosságot, percizitást,stb..... :)
  • Aldaryn
    Nem értelek... Az AMD proccok mellett mindig kiállsz, hogy így meg úgy az ár/teljesítmény arányban verhetetlenek, ha valami, hát ez igazán igaz az AMD VGA-król. Ráadásul a legtöbb cég erősen elmozdult a CUDA only policytől.
  • bencsab
    Az mitől van, hogy a ha belépek a max főmenüjébe, és nem vagyok elég gyors akkor lekapcsolja, és miért nem tudták ezt kijavítani amióta ilyen a főmenü?
  • nenad
    http://prohardver.hu/hir/msi_radeon_r9_280x_gaming_vga_megduplazott_memoria.html
    megint 6gbos kartya.. igaz ati sajnos.
  • nenad
    ? ez hova illik?
    AL jajaja vilagos csak keves a support meg, meg ki tudja mennyi bug stb... érdemes várni legalább egy service packet...
  • putyi
    szerintem a fűre gondolt. sajna az orosz tudásom már megkopott így nagyon keveset értettem belőle.
  • Aldaryn
    Hol van itt Hair? :D

HA nem babrált a tesztekkel, azaz ugyanolyan beállítások mellett ugyanolyan kimenet mellett tényleg kb. 20%-al gyorsabbak a jelenetek, akkor nekem pl. már megérné. Azért 20% az 20%. De még 10% is. Egy animációs projektnél nekem pl. nagyon nem lesz mindegy, hogy 200 vagy 160 órát renderelnek a gépek. Egyik esetben kilenc napig számolnak a vasak, másik esetben hat és felet. A fennmaradó két napban pedig már számolhatják a következő melót.
  • bencsab
    Jé, nálam sem mindig csinálja... ez a legjobb hibatípus!
  • bencsab
    2014:
    ha külső pontra snappelve shift+mozgatok valami, akkor az új objektum amit létrehoztam instance másolatban nem látszik (bár a snap megtalálja, és ha újra megnyitom a fájl, akkor ott is van). másnál is ilyen?
  • putyi
    a munka frontján harcolok.
  • nenad
    szörnyű, hogy fog és hair render lett gyorsabb a többinél talán nem is olyan jelentős illetve egy kis tweakkel a régebbi verziót is rá lehetr bírni...
  • zenoka
    itt
    http://www.youtube.com/watch?v=HaPcAR6Czfo
  • nenad
    na hol a vray 2,4 vs 3,0 teszt?
  • putyi
    Csak Nenad nézheti meg :-)
  • bencsab
    akkor ok, bár nagy pörgés nincs már odaát...
  • zenoka
    koszi megkaptam;)
  • zenoka
    atdobja valaki a linket privaba.. egyszeruen nem talalom mar:D
  • nenad
    sajttorta fagyi, kiverte az összes szinten a biztosítékot!!!

Muhahahahaha, csak hardcore gyomorrontóknak!
  • tilbury
    köszi meglesem
  • bencsab
    létezik az, diszkont programok telepítéséről lehet csevegni benne
  • putyi
    a nem létező társfórumra gondolsz?
  • putyi
    szóval coloredge
  • putyi
    a color ege plug-in-nal megoldható.
  • tilbury
    a displace mapot lehet vhogy úgy beállítani, hogy adott objektumon pl. a szélei felé egyre kisebb legyen az értéke, majd a végén 0? procedurális maprol lenne szó.
  • bencsab
    A társfórumba tettem egy kérdést, ha valakinek van hozzá affinitása megválaszolni, PLZ!
  • bencsab
    :D

Így nem kell usergrid, legalábbis nem létszükséglet!
  • putyi
    én hardcore user vagyok, nekem nincs rá szükségem :-)
    de mindig elgondolkodtam azon, hogy hogyan menedzseli valaki a user grideket, ha mondjuk márt 10-nél több van.
  • Aldaryn
    Léteznek még fejlesztők. :)
  • bencsab
    Ez a miauu's work plane plugin nagyon nagy hiánypótló cucc. A készítő nagyon rugalmas: miután kipróbáltam a plugin-t fél órán belül küldtem neki egy listát, hogy miket írjon még bele, vagy alakítson át benne, hogy használható legyen, másnapra meg is csinált benne mindent. Azokon túl, amit tudáslistában a weblapon is láthattok a legfontosabb működési elve, amit javasoltam: ezentúl bárhol a térben kijelölök egy objektumot és elkezdek hozzárajzolni splin-okat, vagy poligon, minden automatán a tárgy alapsíkjában jön létre. Plussz kattintásokra persze át lehet helyezni a work plane-t de ami a legfontosabb funkciója, hogy automatikusan a tárgy alapsíkjára rajzol, az bőven megéri az árát. Javaslom másnak is, aki max-ban szokott modellezni.
  • nenad
    LOL
  • bencsab
    OK, de akkor legyen scanline-al renderelve... :D
  • nenad
    miért nem, csak a render kedvéért collapse és mindig taratok egy másik verziót. file_0015, file_0016C aztán 15-t nyitom meg... nem tart sokáig... természetesen komplexebb jeleneteknél csak mert egyszerűbbekknél nem olyan nagy a különbség.

jaaaa értelmezem, egyébként pont ezért írtam...

A tesztet megköszönnénk, plugin nélkül is lehet fak/növények víz/glass stb, olyan általános jelenet, nem baj ha interiőr. valami komplex cucc.ha van használható régi jeleneted az legjobb - kevesebb idő...

egy tesztet láttam 3-4 objektum volt rajta LOL(!) vagy haj (kit érdekel az archvizben).
  • putyi
    A jövő héten csinálok egy tesztet csak a kedvedért, mert van egy olyan jelenet, amiben nincs semmi extra plug-in. :-)
  • putyi
    Nálunk ez továbbra sem jelentkezik. Mondjuk nincs bekapcsolva az auto backup és a file handling-nél csak az "increment on save" nincs kipipálva.
  • putyi
    Te értelmezed is amit elolvasol, vagy csípőből válaszolsz? Írtam, hogy nem tudom, hogy javítottak-e a group kezelésen.
    Az általad leírt collapse-os megoldásra kíváncsi lennék egy éles helyzetben, mondjuk egy pályázatnál, amikor folyamatosan változik a modell. szerintem a 3. újtramodellezés után már nm collapse-olnál.
  • putyi
    Tanuló pavilonok, amiket nem fognak megépíteni. Ez amolyan építész fejlövés, hogy a városi ember a természetben is dobozba szeretné magát zárni :-)
  • bencsab
    konkrét jó oldalt nem tudok ajánlani, de a google.hu oldalról szinte bármit elérsz. az itteniek is ott szokták kezdeni, ha valamire kíváncsiak... :)