63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
putyi #60368 a hdri-t egy dome light-ra tedd rá és akkor szűnik a foltosság csrébe kapsz helyette zajt :-). -
raulrm #60367 Render beállítások lowon vannak, a hdri-t pedig environmentbe raktam. -
tilbury #60366 render beállítások nincsenek low-on? hdri-t hová raktad? environment-be? vagy pl. vray dome light-ba? -
putyi #60365 sejtettem. az én saját projketjeim is így állnak. -
raulrm #60364 Akkor így a képet: http://2.ii.gl/VfCkDM.png -
raulrm #60363 Sziasztok!
HDRI-s akármit próbálok felépíteni, viszont az anyagmintákhoz érve ezzel a problémával találkoztam:
Szóval az lenne a gond, hogy ilyen foltos a textúra (meg kicsit szemcsés is, de azt betudtam a nagyon ló minőségre), pedig egy gyári VrayMtl-t tettem csak rá. Viszont ha egy sima Standard-et rakok rá, akkor semmi gond. Valaki tudna segíteni, hogy hogyan tudnám megoldani?
Előre is köszönöm!
További szép estét! -
nenad #60362 sehogy mással vagyok most elfoglalva, a mocskos megélhetés... xD
egyébként ez nem igazán grass generator hanem scatterer... -
#60361 volt egy szabad hétvégéje... -
putyi #60360 Hogy álsz Nenad? Élesedik a verseny a fűpiacon. -
putyi #60359 Ehhez az autizmusnak milyen fokára kell jutni? Még max-al sem biztos, hogy utána csinálnám. -
#60358 annál már csak az rosszabb, amikor csak odab..sznak egy -egy embret véletlenszerűen és látszik rajta, hogy semmi nincs átgondolva, csak copy-paste. Pl. egy belső képnél napsütötte emberkét raknak be, tök más perspektívába, és nem csak régen, pont tegnap kaptunk ilyen tervborítót kivitelezésre, ahol így néztek ki a látványtervek. Sőt egyiken a híres piknik festményről kopizták ki az emberkéket :-(
csak néztem ,hogy mivan...?
Ronin666: pont tegnap teszteltem kíváncsiságból max 2011 (vray1,5 sp2) és 2013 (2.30.1)-et ugyanazon képnél, ugyanazon beállításnál, tesztrender, míg előzőnél 18 min volt a másik 12 min alatt leszámolta ugyanazt.
-
Ronin666 #60357 Sziasztok,
Rég jártam erre. Felmerült egy új projekt és, ugyanis elkezdtünk egy új rekumbens eBike-on dolgozni. Készül már a műszakilag korrekt modell és látványterv, illetve párhuzamosan a kész modell már egy jó ideje. Képeket majd teszek fel később ide is.
Lenne viszont egy kérdésem. Én lemaradtam a 2009-es 3DsMax-nál, illetve a Vray 1.5 SP2-nél. Azóta látom van új Max, 2014-es, ráadásul szét van bontva 3DsMax "for animators", 3DsMax Design, "for designers". Történt lényeges előrelépés a régi verzióhoz képest?
Újra kell tanulni a program felét, vagy annyi minden nem változott?
A Design tényleg jó arra, amire való, vagy agyon van esetleg butítva a normál verzióhoz képest?
Illetve a Vray még mindig az egyik legjobb megoldás renderreléshez, vagy van ott is valami továbblépés?
Köszi a válaszokat, véleményeket előre is! -
putyi #60356 az egész város az irodád :-) ha van időd fényképezni és rotózni. -
#60355 Ugye az sem mindennapos, hogy valakinek van akkora irodája, ahol pikkpakk tud embert fotózni egy képre... :) -
putyi #60354 a másik lehetőség a mir módszere, fotó plusz festés. csak ez a magyar környezetben elég nehéz tekintve, hogy nálunk egy projekthez legalább5-10 képet szeretnek látni az ügyfelek. az pedig embertelen munka ennyi képen határidőre(ami fele a külhoninak) megfelelő minősgben elkészülni. így megint visszajutunk a kenceficéhez.
jut eszembe! ezt a trendet az átlásztó emberek világa előzte meg. na, az a halálom volt. akkor már sokkal inkább a mb. -
#60353 látom én is, hogy ez a "trendi" manapság sok látványnál, sőt fotóknál is ahogy mondtad, csak nekem annyira nem jön be. igaz az is, hogy jó refképet,/cutout people-t, ami beleillik a témába, kamarához is igazodik sokat kell keresgetni :-( dehát emberke meg kell a képre, ha más nem arányok miatt.
-
putyi #60352 bővebben kifejtve Al válaszát:
ez a mai divat a (leginkább hazai) építészeknél. mert azt érzik, hogy a staffázs ember nem mindig illik bele a fénytérbe, arra viszont sem időbeli sem pedig anyagi kapacitás nincs, hogy stúdióban befotózott embereket használjunk minden egyes projekthez így marad a taknyolás, ami meg van azzal ideologizálva, hogy egyes épületfotósok ezt a stílt nyomják. a dolog egyedüli szépséghibája a fotosopos motionblur szegényes eszközkészlete. így bármit csinálunk kicsit mindig gagyi érzete lesz az embernek. én, mi mindig igyekszem ennek az efektnek a jelenlétét redukálni és fejleszteni a staffázsparkot. -
#60351 ...kenni kell, ha nincs meg a tudás az éleset szépre kihozni. :D -
#60350 szép iparosmunka, jól néz ki a pavilon is.
egyedül nekem kicsit túl sok a blur az embereken, szinte odavonzza akaratlanul is a szemem, hogy mi is van ott. -
#60349 Ha valakit érdekel, csináltunk egy sor látványtervet a milánói világkiállítás ötletpályázatára. Képek Itt Tudom, hogy facebook nem a legjobb minőség, de így egyszerű megosztani. -
#60348 Közben kiprobáltam egy teljesen uj scennel amibe csak egy plane és egy torus volt az eredeti értékekkel és ott jó volt igy mergeltem a repülöt ebbe az uj részbe és igy már jó lett,nem tudom a z eredeti helyen miért nem volt jó,és itt már a viewportban is látom az árnyékot. -
bencsab #60347 és ha 100-ra emeled? -
#60346 Megemeltem a spot multiplijét 0,7 rül 4 re a skyét 1 ről 3ra és az Final gater értéket is 0.4 ről 3ra,de semmi látható változást nem eredményezet.
Egyedül a viewportban látszik erősebbnek a spot fényereje,de az árnyékokat nem látom rajta,pedig a leirásnál látszik és ezért is van bekapcsolva a harweres shadow is. -
Carl Davies #60345 na csak sikerült :D amúgy ezt most nem nagyon tudnám le modellezni, meg nem is értek annyira hozzá -
Carl Davies #60344 [img=http://www.kephost.com/thumb/2014/1/20/a1_2014_1_20_i6qckjnrm4_tn.jpg] -
zenoka #60343 en szinte biztos vagyok benne hogy rossz linkel probalkozol... egyebkent meg felejtsd el a boolent.. probald kimodellezni lassaban vegiggondolva a topologiat. -
Carl Davies #60342 hogy lehet ide képet berakni? rámegyek hogy képfeltöltés, kiadja a kódot, bemásolom ide, azt nem látszik -
Carl Davies #60341 -
Carl Davies #60340 3ds max 9-ben akarom használni a Boolean-t és a box-ból úgy vágja ki a másik dolgot, mintha nem lenne belseje, Mi a problem?
A képen (lejjebb) látszik a problémám. De ugyan ebből a box-ból már vágtam ki, de akkor normálisan ki vágta.
Bocs hogy fekete-fehér meg stb. de ez a 20KB nagyságú feltöltés nagyon buziság, de ott látszik, hogy az "S" átlátszódik.
-
#60339 Egy fázós anyuka lenge öltözetben pedig feldobná a képet -
#60338 azok nem lesznek :) -
putyi #60337 már csak korizó gyerekek, fagyoskodó anyuka kell. -
#60336 itt :) -
putyi #60335 és hol a kép :-) ? -
#60334 jogos, a tujak javitva azota. -
#60333 -
#60332 Edit poly vertex módban, graphite modelling tools-on selection/by numeric -
#60331 Csak azt az eszközt megtalálni nehéz :D
Végigbújtam mindenféle leírást és helpet -
#60330 Graphite modelling tools-ban van olyan eszköz, amivel adott értéknél nagyobb fokszámú vertexeket lehet kiválasztani, onnantól könnyű. :) -
#60329 Hogy lehetne törölni olyan vertexeket ami csak egy line-on "vannak"? Eggyessével kijelölés kizárt.
Valami olyan kellene ami töröl minden vertexet ami nem kapcsolódik minimum 3 vonalhoz.
2014-es max