63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Jóhogy nem már printsreennel renderelünk:) -
Az nem ciki nekik, hogy a termékpalettájuk lassan 90%-nak fejlesztéséhez semmi közük sincs? :D -
Vegyél egy 8800GT-t. :) Ennyi. -
Ronin666 #41015 Most akkor kell a DX10 felület a hibátlan futáshoz, vagy sem? Elég a DX10-es kártya DX9-es felületen, tehát XPn? Amúgy nálam is több helyen van grafikai hiba sajna. -
zenoka #41014 hat a presztizs..meg a mamutcegek "kivagyisaga"...jelszo: nehogymar egy 20 eves multal rendelkezo ceg egy holmi jatekfejlesztok altal osszehozott engine hasznaljon...a felhasznaloknak ez jo volna de az autodesknek ciki:) -
Azt azért nem árt ehhez odaírni, hogy a "direktiksztizes" hatások rendereléséhez hibamentesen ténylegesen új generációs architektúrájú grafikus kártyára van szükség, de ennyi az egész. Egy generációval előtti kártyákon renderelve a volumetrikus effektek pl. keményen bugzanak.
Azon gondolkodtam, hogy egy Cryengine licensz a VP LOD és shadelés kezeléséhez MAXban minden bizonnyal aprópénz lenne egy Autodesk méretű cégnek, nem beszélve arról, hogy iszonyatos reklám lenne a szakmán belül a Cryengine-nek. Akkor hát, mi is akadályozza meg a mindeneket felvásárló, és összefércelő hatalmasságosságot (autodesk) hogy ilyesmit tegyen? :) -
Faszák,ki kell próbálnom nekem is... -
GixEr #41011 +1 a Crysis fanoknak. -
Geccoka #41010 Crysis-re visszaterve, nekem a 7900GS-emen mediumon fut jatszhatoan, de meg igy is gyonyoru! Hihetetlen az erdos resz!! Varom a fullost :D -
GixEr #41009 Esserosz...
Tutorials -
Sarhidai #41008 Gixernek!
Á közel sincs 2 millió particle :D kb. 500000 van benne, és nem volume hanem surface-re van állítva így jobban nézett ki. hogy van e próba verzió azt nem tudom esetleg a franticfilms oldalán ha körülnézel ott okosabb lehetsz. Js és ez is pflow a Krakatoa cask rendereli a részecskéket méghozzá eszméletlen gyorsan 500000 particle-lel ha le van cachelve kb 5mp volt az én is 2600+ os Sempronomnak és 512Mb memóriámnak. Cache nélkül kicsit lasabb ugye mert elötte kiszámolja a helyüket. -
Ronin666 #41007 :)
Majd megkérjük a maxos fiúkat, hogy vegyék meg a Cryengine2-őt a Max viewporthoz. :D -
GixEr #41006 Ai (adobe illustrator) pld. Vagy Corelbol Ai. -
Azt kérdezném, hogy ha van egy képem amin egy shape van és én maxban egy olyan formát szeretnék extrudálni, akkor bevihető-e vmilyen formában? Tehát ahoz már bonyolult, hogy nekilássak line-nal játszani. Kösz -
Nemtudom ezt az oldalt ismeritek-e ,de egész jo texturák vannak rajta és a tutorok is egész jok:
http://www.cgtextures.com/ -
GixEr #41003 Mennyi reszecskebol all? En ugyanezt neztem Pflow-al, egy logot fujattam szet, de csak gy birta, hogy a surface-t teritettem be vele, a volume resznel nem volt jo, tul sok particle kellett volna. 2M reszecske utan mar nemigen akart a max memoriahiba nelkul tovabb dolgozni(pedig az meg ki sem toltotte rendesen a logot)....
Pedig 2GB memoriaba bele kellett volna fernie.
Van ebbol demo? Megneznem. -
marcee #41002 Az nVidia már több béta meghajtót szivárogtatott ki a Crysis demo miatt, nyilván a Catalays-t következő változata is csurig lesz optimalizációval. Végülis elég, ha a full verzió megjelenéséig kijönnek vele. -
Hmm, ahogy írtad, hogy kipróbáltad MAXon a crysist első olvasatra valami csodára gondoltam. :D -
Ronin666 #41000 Kipróbáltam maxon a crysist. Elég jó. Szebb valamivel, mint sima High-on, de nekem úgy néz ki, hogy hibák vannak a kártyám miatt szerintem. Nem hiszem, hogy az ATI kártyákat nagyon kedvelné a game. Pl. a Dof egész érdekes lett very high-on. Nem olyan tiszta, mint high-on, bár jóval pontosabb. Itt viszont kicsit zajosan maszatos a dof. Nem is tudom hogy leírni. Érdekes. Amúgy fasza. Csak 1280*800-as felbontáson sem megy így nálom játszhatóan. Ide már kell egy 8800 GT/GTX. Ultraval meg talán mehetne rá kis AA is és még úgy is jó lenne. -
Helósztok!
Kicsit láma kérdés lesz, de még csak nem rég kezdtem űzni ezt a modellezés dolgot. Az a problémám hogy szeretnék egy római pajzsot csinálni, sikerült is nagyából egy félbevágott üreges hengerből kicist átalakítva, de egy dolgoggal sehogy sem boldogulok, hogy tudnám lekerekíteni a 4 sarkánál a formát.
Kerestem tutorialt is de sehol sem találtam ilyesmit.
Elölre is kösz. -
A crop meg region között csak a renderablakbeli különdbség van? -
Hmm, nálam egyiknél sincs semmi siker. Nem szoktam beírogatni, hogy "bocsi, én nem tudok segíteni" , mert ennek sok értelmét sosem láttam, de még a végén azt hiszed, senkit nem érdekel a problémád. :D -
Akkor ide is beteszem hátha valakinek sikerül leszednie ezt a tutorialt.
The Airplane Tutorial for XSI vagy XSI: Subdivision Modelling a WW2 Fighter .Erröl a 2 helyen lehet megtalálni és ingyenes a regisztrácio ha szügséges hozzá és nem warez csak az egyik helyen megszakad a letöltés a másikon meg nagyon sokára jonne le.Ha valakinek lenne accuntja a rapidra és kisegitene erre a tutorial erejéig azt megköszönném. -
Ahogy egy egy-két évvel ezelőtt a glow, meg bloom volt az ügyeletes látványjavító, most a hdr, dof, és motion blur az aktuális trendi elem, kellően túlhangsúlyozva. :D A GTA4-et meg igazán várom, mert elvagyok én ezekkel a lövöldözős, mászkálós, irtogatós játékokkal, de abban sztori is akad. :D -
Ronin666 #40994 Hmm, érdekes.
Amúgy szerintem crysisban a Dof lett az, ami iszonyat sokat emelt a látványon. Remélem sok játékba kerül majd bele (ha jól tudom pl GTA4-ben is lesz már). -
Azért, mert nemes egyszerűséggel minden, amit a játékban láthataz egyszeri halandó megvalósítható dx9-el is. Nincsnek "dx10 effektek". Már egy jó ideje nem úgy néz ki egy grafikai keretrendszer, hogy van benne motionblur, meg glow, meg hasonló modul, amit beégetve támogat a hozzá illeszkedő hardver is, ez sok évvel ezelőtt volt így. Az egész dx10 egy hatalmas nagy hype, jószerint a MS erőltetett próbálkozása arra, hogy valamelyest húzzon a vistán. Ezzel persze nem azt mondom, hogy hülyeség, meg értelmetlen, csupán félrebeszélések tömkelege. Idővel majd jó lesz. Nem kell ahhoz dx10, hogy a modern legfrisebb generációs videókártyákra optimalizált kódot írhass, és erre szép iskolapélda a crysis is. XP alatt a konfig fileok megbütykölésével elő lehet hozni ugyan azt a látványvilágot, amit dx10 alatt a "very high" beálításokkal rodukál a játék. Ráadásul erre mondtam, hogy egy mezei 8600 GT kártyán tökéletesen élvezhető élményt nyújt, persze 1024x768-ban AA nélkül. Valamint az egészet megfejeli az, hogy a vistás driverek még mindig meglévő botladozásai miatt XP alatt ugyanaz a beállítás gyorsabban fut. Ennyit erről. :) -
Ronin666 #40992 Szerntem elég jó, viszont az elején ahogy a gömb szétszóródik, az milliószor meggyőzőbb, mint ami a többi objektom esetében történik. Azoktnál egyszer csak megjelenik, vagy eltűnik az objektum. -
Ronin666 #40991 Én viszont már nem szívesen játok kis felbontásban AA nélkül. Már nagyon elszoktam ettől. Engem speciel zavar, ha zizis a kép. Persze ezt eddig nem volt nehéz kiviteleznem, hiszen semmi olyan extra játékkal nem játszottam mostanában, amit nem bírt volna el a gépem. Egy kivétel volt, az pedig a stalker, de ott én az AAt be sem tudtam kapcsolni, mivel Ati alatt nem volt támogatott. Amin viszont meglepődtem, az az EP2. Minden fullon, natív felbontásban és AA mellett tökéletesen megy. Persze nem crysis grafika, de azért számomra az is egy remekmű.
No majd utánnanézek ennek a hacknek és meglesem, hogyan kéne DX10 alatt kinéznie. Amúgy nem tudod, hogy akkor ez most hogyan van megoldva? DX9 kártyával DX10 effektek futnak, vagy vannak kivételek? Illetve miért nem szükséges hozzá a DX10 az oprendszerbe? -
marcee #40990 Másold át ide is a kérdést, hátha valaki nem is olvassa a másik topicot, sőt azt írtad, nem is warez.
Én megnéztem ugyan, de csak odáig jutottam, hogy mindkét site-on reg-elni kellene...
Crysis szerintem is fenomenális, azt sajnálom kicsit, hogy dacára az "intel extreme" logó-nak az elején, semmit nem látszik profitálni a +2 procimagomból (igaz, azokat nem is játékra vettem). Én a 7900GTO-val "csak" medium-high beállítások keverékét találtam játszhatónak 1024-ben szűrők nélkül, és minthogy megnéztem very high-on is, azt kell mondjam nem fogom tudni megúszni a vga cserét. :( Pedig már ezt a GTO-t is megbántam, nem játszok már annyit, hogy hetvenezres videókártyám legyen, és eddig a max sem profitált belőle sajnos teszemazt (saccra) egy 7600GT-hez képest. No majd talán egy 8800GT, tavasszal, mikor másodszorra is nekimegyek a Crysis-nak.
((én annó a Far Cry-t nyomtam Gf2MX400-zal, asszem majdnem teljesen low beállításokkal, aztán mindenegyes új kártyámmal végigvittem újra szebben, gyorsabban és MÁS JÁTÉKMENETTEL! Ha ezt meg tudják ismételni nálam most is, akkor minden elismerésem!)) -
Sarhidai #40989 Hy!
légyszi lessétek meg ezt a kis animáciomat! 3ds max 9 particleflow tesztelve a krakatoát ami egy új particle renderelő progi.
Particle Animation
Szép napot!
-
Tud valaki a másik topicban feltett kérdésemre válaszolni vagy segiteni benne? -
X TEA C #40987 Sziasztok!!
Esetleg van valakinek 3ds max 7 biblia I-II. magyarul pdf-ben
meg szertnem tanulni ... eszmeletlen jonak tunik!!!!
Koszi -
Egy kis hekkeléssel megnézheted, hogy is néz ki a "DX10" verzió. :D nnyira szánalmas ez az egész, amit a Microsoft propagandagépezete próbál emgtenni a Vista mentéséért. No, mindegy. Windows XP-n, egy 8600 GT kártyán, 2GB rammal, és egy D805-ös processzorral 1024x768-ban mindent maximumra tolva tökéletesen fut, én erre mondtam, hogy le a kalappal. Ez kökemény programozói teljesítmény.
Aztán ott vannak, akik srelmezik, hogy a wqxga 32" dell hiperképernyőjükre csak 35PS-el képes kirajzolni a teljes felbontású képet az SLIbe kötött két 8800 GTX-ük, nem pedig olyan sok FPS-el, mint amennyi nekik anyagi alapon biztosan járna, és köpködnek a fejlesztőkre.
Akárhogy is nézzük, az engine gyönyörű, és technikailag kisajtol mindent a gépek teljesítményéből. Carmackék enginejei hozták régebben ezt üzembiztosan. Még emlékszem, hogy DOOM 3-at egy Geforce2-esen nyomtam, és élvezhető seességgel, mindn fullos effekttel. :D -
Ronin666 #40985 Én is tolom, de szerintem kicsit túlzás, hogy hű de milyan gyorsan fut a játék. Persze ahhoz képest amit nyújt nagyon jó a sebesség, de jelenleg nem létezik olyan PC, amivel maxon lehetne normális sebességgel futtatni.
A felbontás és az AA nagyon ellene van. Ha feltolok mindent maxra nálam (tehát High és nem very high), akkor 1280*720-as felbontáson tudtam játszani viszonylag tűrhető sebességgel, de még 30 százalék gyorsulás jól jött volna. Ha high - medium keveréken játszok, akkor jó a sebesség. Amint rádobok 4xAA-t, abban a pillanatban képregény lesz az egészből. Iszonyat módon lassul. 25fps-ből lesz 2fps. Pedig elméletileg a növényzet nagy részére így nem is kerül AA, bár azt elfelejtettem megfigyelni. Arra nálam a drivernél lehet adaptiv AA-t kapcsolni, ami a növényzet széleit is megcsinálja. Gondolom az Alpha csatornát javítja fel.
De amúgy le a kalappal. Nagyot alkottak a fejlesztők. Nagyon kíváncsi lennék, hogy hogyan fog mutatni DX10-es környezetben 1920*1200-as felbontáson 4-6XAA-val + 16AF-el normális sebességgel. hmmm... :) -
VRayt? Régebben is csak látszólag pausolta. -
wazz, én még a portál rabja vagyok :) meg a második epizódot is el kéne kezdeni... de csak megnézem mán!
régebben le lehetett pausolni a rendert, most miért nem? :S -
Jut eszembe, ugye minednki aktívan Crysis demózik, és hullajtja állát a földre? Döbbenetes, amit a programozók ottan műveltek. Egy mezei, 200E HUF alatti áron beszerezhető konfigon, mindent very high beállításra tolva majdhogynem a monitor felbontásában élvezhető sebességgel fut az a rengeteg minden, amit a játék eléd tol. Volumetrikus effektek tömkelegétől kezdve dof, motion blur, diszperzió a refraktív anyagokban (jó öreg 3x renderelős verzió), és billiónyi objektum.
Érdemes megnézni, hogyan is kezeli mindezt a játék edittorja, sok fényforrással, mindhez soft árnyékkal, ambient occlusionnel. A MAX viewportja fejbe is lőheti magát mellette. Autodesk megvehetné viewport renderernek... :D -
OK, "világos" :)
Bizony, tegnap a fél napot eljátszogattam vele. Hatalmas ez a tool! -
Ah, szeretem ezt a videót, egyes részeit nagyon profi módon rakta össze az alkotó. Az más kérédés, hogy egy ekkora kisbolygó becsapódása minden bizonnyal kettécsapná a bolygónkat. -
Itt nem. Mint ahogy nem lesz több zaj a képen, ha magasabb ISO-ra állítod a VRay kamerát. Hülyén hangzik, de erről sokan azt hitték, hogy így működik. A fényerősséget (EV, expozíciós mérték) a zársebesség, a rekesz, és az ISO határozza meg vray kameránál, ezek közül a zársebességtől a motion blur, a rekesztől a dof függ, de ha ezek be incsenek kapcsolva, akkor csak, és kizárólag az EV-t módosítják. Se színt, se zajt, se semmit nem. (Zajt esetleg közvetve, de az egészen más tészta, csak a pontosság kedvvéért említem)
Frenkie, Ivyval vigyázz. Addiktív.