3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lac coo
Vray-el én is kínlódok rendesen, ez pl . egy 3 órás render ráadásul nem is túl szép 😛 Az alja elég foltos.....Persze múlt héten még ennyit sem tudtam, szal nem adom fel....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

ThomasGins
Ugye ez univerzális beállitás,ez olyan mint a svájci bicska,mindenre jó,de nagy és cipelheted a felesleges cuccokat is😊
Minden scene-hez más beálltás kell,sztem maradnak a tutorok😊

\"So always look on the bright side of death\"

repvez
nem tudom mit ronthattam el a jelenetben de a vrayben minden ugy van beállitva ahogy itt le van irva és 2 orás renderidövel számolt egy olyan jelenetet amiben csak egy kocka van hasonlo kialakitással mint Free irodája egy planere rakva alap materiaval és egy vraysun.A kocka belsejébe egy vray phisic kamera.
A vraysun is alapbeállitáson van.A végeredmény nem lenne rossz de a renderido az nagyon soknak tünik nekem egy ilyen egyszerü jelenetnél.
Mivel lehet gyorsitani a dolgot?
Fluber professzor ur😊)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins

Aldaryn
Ugye ideális esetben a kettõ között nem szabad, hogy különbség legyen.

per aspera ad astra

ThomasGins
Kicsit nekem oyan Free,mintha egy külsõ helyszines kép beállitásait szeretnéd belsõ térben alkalmazni.De lehet h hülyeség.

Malakai

"régebbi buildekben ha bucket sampling közben rángatta az ember a VFB-t (drag, zoom) akkor updatelte az aktuális bucketet abba az állapotában, ahol a számolás épp tartott, de most nem hajlandó már ilyenre, fura..."

Jah, ezt hiányoltam is. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
eee... erre nem gondoltam, nem mentettem el. 😞 sorry. De tényleg annyi, hogy azt a nyavajás gamma értéket told fel 2.0 és 2.2 közé. 😊

per aspera ad astra

Free
nah akkor megtennéd hogy ezt a scenest egy kicsit átdobod nekem ? :c)))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
Nosza, emberek, itt van Free irodája a pincében, egy kis 4x3,5-ös picinyke szobában, amit egy tekintélyes méretû 1x0,65ös ablak világít be. Szerintem egy ilyen ablaktól ennél többet elvárni nem igen kellene. 😊
Semmi utómunka, semmi sumák mindenféle override materiallal, stb... direkt túlzsúfolt, direkt minen tök sötét bútor, és padló. És még így sincs zavaró color bleeding, nem lesz minden tök sárga, vagy barnás, valamint fény is akad azért elég a térben, és épphogy csak kiég az az ablak. Ha felkapcsolnánk a villanyt, vagy a Nap közvetlen besütne az ablakon, még jobb lenne a helyzet.

per aspera ad astra

Igy a reggeli kave melle ez aze kemeny volt😄 Koszonom a felvilagositast😊)
na most elmegyek eleetet lehelni egy PII es gepen levo windozba (fatere) meg egy masikba ami elfelejtette hogy az a rendeltetese hogy a netfugoket kiszolgalja (mutere)..aztan atolvasom Al irasat meg vagy 5 szor hogy felfogjam😄DD

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Color mapping - gamma értékét 2.0 ~ 2.2 közé, és máris oda egy csomó sötétedés, valamint color bleeding probléma. Ezen felül pedig mindig tartsad szem elõtt, hogy az agyad elég szélsõséges körülmények között is meg tudja állapítani, hogy hol a fehér egy adott környezetben.

per aspera ad astra

Free
Nah akkor most minden bannt és kicket meg büntipontot meg fogászati eljárást kilátásba helyezve :c)

Van egy irodám aminek van 1 db 1m szer 50 cm s ablaka. az életben ez bõven elég a bevilágításhoz, lévén, hogy pincében van a szerencsétlen.
De egyszerûen a rebnderben vagy beég egy csomó minden, vagy nem látszódik semmi. Plussz asszem hunkircsi vetette fel a dolgot, hogyha pl fehérek a falaim, és berakok egy laminált parkettát ami mondjuk cseresznye onnantól olyan lesz az egész mintha cseresznyére festettem volna ki mindent. Érdejkesség, az hogy a1,47,3 as Vray nél nem volt ilyen gondom , most 1,5 RC3 nál meg állandóan. Pedig a beállítások szinte ugyan azok. erre van valami trükk?
A Világítást próbáltam úgy is hogy Direkt Light, plusz Envri adta a fényt és úgy is, hogy v-ray sun és Vray Sky. mind a két esetben eléggé sötét belül vagy beég egy csomó helyen. jah és piszkosúl lassú is. 😞

Most idegbõl elõrõl kezdtem mindent. szóval ha lesz már értelmes scenes akkor kiteszem .

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
Ne legyen ennyire diffúz, szvsz nagyon hiányzik a kulcsfény a stúdióból, mindezen fények mellé be kellene teni még egy pontszerûbbet is.

A bucket size természetesen befolyásolja a memóriát, fõleg akkor, ha dinamikus technológiákkal renderelsz, pl. dinamikus mem, proxy, ilyenek, minél nagyobb a bucket, annál több jelenet beli dolog látszik benne egyszerre amiket be kell tenni a memóriába. Alapesetben viszont, amikor az egész jelenet amúgy is ott van, és kellemesen elfér (a esetek túlnyomó része) akkor a bucket size nagyobbra vétele ténylegesen gyorsíthat is a renderen, mivel a bucket szélein lévõ pixelsávot AA szempontból duplán kell samplerelni, és minél kevesebb széled van, annál kevesebbet kell felesben járatni az AA samplinget.
Érdekes módba kapclható a Vray, ha a bucket size-t felveszed akkorára mint az egész renderméret (1 bucket, vagy értelemszerûen annyira, hogy 2-4 bucketbe féren bele, amennyi thread dolgozhat egyszerre) az AA-t QMC-be kapcsolod, és monduk 1-1000 subdivbe, a noise thresholdot meg leviszed a sunyiba 0,0001 -re, adative amountot meg 1.0-ra (qmc samplerer settings) ekkor kapsz egy elég fasza progresszív renderelési módot a PPT minden betegségétõl menteset. Egyetlen nagy hátránya van: nincs preview, mert amíg nem canceleled a rendert, nem látod, mennyire simult ki a kép. Viszont Vladó bá említette, hogy erre a módra még ráfekszik a jövõben. (régebbi buildekben ha bucket sampling közben rángatta az ember a VFB-t (drag, zoom) akkor updatelte az aktuális bucketet abba az állapotában, ahol a számolás épp tartott, de most nem hajlandó már ilyenre, fura...)

per aspera ad astra

ThomasGins
Értem,akkor gondolom 1 órás rendernél is plusz egyperces lenne,vagy paraolikusan kicsit több.

Malakai
Nem több mem, hanem minden báket indításakor elvégez bizonyos mûveleteket (amik ideje nem, vagy csak alig növekedik a méret növelésével), így ha sok a báket, akkor növekszik a renderidõ.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ThomasGins
tg is elég😊
Nem én mondtam,de most kipróbáltam egy 1 perces rendernél 2x2-esre vettem és megduplázta a renderidõt,sztem ennél zabál több memet😊

Kanna zsir😊
Vraylight subdiv nem kevés?😊

nem thomasgins hanem ThomasGins...
eljen a gitegylet.

estet😄
probalgattam valami studio lightingot osszehozni jo sok tutorial olvasas utan haat nem nagyon sikerult de aze beteszem..kerdezni nem merek mert az en fogam sem tokeletes😄

De megis kerdezek:
vagy Free vagy thomasgins azt mondta nekem anno hogy o nekik valaki azt mondta hogy a rendernel a bucket size (asszem ez a neve) 128 ra nyugodtan fel lehet pakolni mert jobb minosegu rendert kapunk...viszont nem reg meg azt olvastam hogy erdemesebb minnel kisebbre venni mert tok mindegy a minoseg szempontjabol viszont kevesbe zabalja a memoriat😄
Szoval hogy is van ez bajtarsak?😄
jah a kep:

ThomasGins
Ilyen csattanós formába én répát is látok bele😊

hmm nem rossz nem rossz...ha jot akarsz inni turheto aron akkor Fritmann (lehet hogy nem irom most jol le a nevet akkor respect) pinceszetet javaslom o eger kornyeki.😄
kivancsi vagyok mikor teved ide thomasgins baratunk ha mar bor😄

Aldaryn
Legyen Villány környékérõl, cabernet franc, nagyon hasonlít egy roséra, ami pont onnan volt ár nappal ezelõtt. 😊

per aspera ad astra

Malakai
Így már pontosabb. 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

s melyik táj egységrõl?😊

Aldaryn
"dinamikusan változó mesh"-t is számol, akkor generikusabban fogalmazok. ^_^ Olyan erõsen rosés lett...

per aspera ad astra

gyáá errol jutt eszembe fel kenne bontani egy uveg bort ma is salalala😄

Malakai
RealFlow mesht is jól számolja. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Free
Sira lett nagyon.- nekem bejön a cucc :c)))

Aldaryn
Free mester közbenjárásának köszönhetõen Glue3D! Na nem szép kép, csak amolyan érdekesség, hogy Glue3D által generált folyamatosan változó vertexszámú mesh (peerosh folyadék)motion blurjét minden különösebb probléma nélkül számolja VRayünk. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Lássad el specularokkal a reflectionokat!

(baner visszaszigorítva, mert ráöttem, hogy én sem férek bele... 😄)

per aspera ad astra

nekem hianyzik egy fogam... <#lookaround>

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Boba
En ugy erzem tokeletesen megfelelek a banner kivanalmainak... De...
1: hogy erem el a sugot? <#rinya>
2: baj, ha nem vakit ugy a fogsorom mint Mariska neninek a reklamban? <#idiota>

lac coo
...kizálólag ? 😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

oryon
LOL 😊 Thx, most épp a környezõ falakat világítgatom, hogy arról átmenetes, indirekt specularokkal lássam el a reflectionokat, remélem ez még ér 😊

Oryon

A banner..az kész!!!! 100 pont!
Majd utánnaolvasok, mi váltotta ki, csak az elmúlt napokban aljas indokból elkövetett Zbrush-tanulás volt, s nem volt idõm benézni.
Itt a végeredmény kicsiben

Itt meg nagyban
Spaceguy
Sajnos a max nem bírta el, pedig abban szerettem volna renderelni, nem csak a base mesh-t megcsinálni.
A francba...
fle go
Free: kizálólag(r) <#wilting><#falbav>

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
Jéé, egy oryon kép, amibõl nem lopta ki a cica a kontrasztot. És még mondja valaki, hogy hülye az, aki hisz a csodákban!
Hagyd meg a világítást, így, ahogy van, hozzá ne merj nyúlni, mert akkor anonim alakok összetörögetik a kezecskéid, ellenben dobj be egy redbullt, és feküdj neki a shadereknek, de úgy keményen. A metálfény mármár rendben is van, a többi fémmel még akad móka.

Gyerünk, gyerünk, jóleszez, jólszez!

per aspera ad astra

oryon
Én is LionTR-tõl és még másoktól tanultam a legtöbbet és sokat gyakoroltam, így ezt a kocsit most: box-modellinggel és edge-to-edge teknikák vegyes alkalmazásával készítettem... egyszóval nézegess ilyen minõségi tutorokat, én szívesen segítek, de a tapasztalat, h én igazán nem tudok tanítani 😊

De a lényege szvsz, hogy egy síkban kell folytatódnia és ugyanannyi edge loop-pal, különben a tükrözésnél kifog jönni a hiba. Szóval ha külön választod, akkor próbálj ugyanannyi szegmenssel dolgozni ill. folyamatosan ellenõrizd smooth-al, renderekkel. Borzasztó unalmas és pepecs munka ez az ellenõrizgetés és persze én se végzem el mindig és naná, hogy utólag mindig szívok többet emiatt 😄

(Amennyiben még lenne kérdésed -> PM az msn címeddel és szívesen válaszolok)

Oryon

oryon
Thx all. 😊

Nenad: sajna igen ... még átfutok rajta, de a modell-t le kellett adnom egy házimhoz, ezért sietnem kellett a modellezéssel -> gány néhol még.

Fisch: megnéztem, de marad ez a bordó-vörös keverék 😊

Oryon

oryon
Hm, sztem csak a képen tûnik annak, mert 3D-ben merõleges a felnire, sugár irányú, stb. ahogy tetszik, csak kifelé van döntve elég rendesen és azért tûnik úgy, ahogy...

Ezek a szar helyzetek, mikor 3D-ben jó, de a renderen valami furcsán néz ki és úgy tûnik mintha hibás lenne, stb. 😞 Így aztán nehéz javítani 😊 De majd kitalálok valamit.

Amúgy a Porschen is rajta voltak ... a szelepet, sapkával, gumibetéttel, ha erre céloztál. A precízitásból meg egyre lentebb adok, h gyorsabb legyek, de próbálom a minõséget tartani.

Oryon

repvez
Oryon tudnál nekem egy kis gyakorlati tanácsot adni, hogy a külön választott elemeket hogyan lehet modositani hogy késöbb a smooth-nál ne váljon el a modell többi részétöl?Most csinálok én is egy kocsit,de nem tudom hogyha a motorházat vagy az ajtokat különveszem és tovább részletezem és berakok egypár edgeloopot akkor utánna hogyan fog visszapaszzolni az eredeti helyére.Igaz mayába csinálom de az elv ugyan az a modellezésnél
Falabu
Köszi a linkeket, én 2 órán át kersetem, de nemtaláltam sehol.

&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;&#8226;(-&#8226;Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!&#8226;-)&#8226;&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;

ThomasGins
http://www.turbosquid.com
meg ha itt se,sok ingyenes van

fle go
Akkor ha jol ertem erdemes 4400+ ost keresnem 2*1MB cache-el

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

eleg perverz egy kep😄

(banner)
hehe LOL!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Falabu
Jóreggelt mindenkinek, egy nagy kérdéssel kéréssel fordulnék hozzátok, ebben az évben fejezem be a szakképzést és év végére be kell adni egy mestermunkát(multimédiás alkalmazást), én a utasszállító repülõkrõl készítem a munkám és kiis gondoltam valamit, egy a bökkenõ hogy szükségem lenne 2 vagy 3 repülõ modellre, sajnos annyira nem értek a modellezéshez, hogy ezeket elkészítsem 2 hónap alatt😛(bár próbálkoztam vele, de a feladat túl komplex volt számomra). Az interneten kerestem jó minõségû modelleket textúrával, de csak olyat találtam ahol 100 dollár a minimum ár. Valaki tudna egy olyan oldalt ahol lelehet tölteni ilyen jó minõségõ repülõ modelleket textúrával persze ingyen😄. Elõre is köszi

&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;&#8226;(-&#8226;Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!&#8226;-)&#8226;&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;

ThomasGins
Hihetetlen h az ember nem becsüli meg a 10 perc renderidõt,kell az az 1 óra😊