3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Minden scene-hez más beálltás kell,sztem maradnak a tutorok😊
\"So always look on the bright side of death\"
A vraysun is alapbeállitáson van.A végeredmény nem lenne rossz de a renderido az nagyon soknak tünik nekem egy ilyen egyszerü jelenetnél.
Mivel lehet gyorsitani a dolgot?
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Jah, ezt hiányoltam is. 😄"régebbi buildekben ha bucket sampling közben rángatta az ember a VFB-t (drag, zoom) akkor updatelte az aktuális bucketet abba az állapotában, ahol a számolás épp tartott, de most nem hajlandó már ilyenre, fura..."
(\__/) ( X.x) ( } . { )
per aspera ad astra
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
Semmi utómunka, semmi sumák mindenféle override materiallal, stb... direkt túlzsúfolt, direkt minen tök sötét bútor, és padló. És még így sincs zavaró color bleeding, nem lesz minden tök sárga, vagy barnás, valamint fény is akad azért elég a térben, és épphogy csak kiég az az ablak. Ha felkapcsolnánk a villanyt, vagy a Nap közvetlen besütne az ablakon, még jobb lenne a helyzet.

per aspera ad astra
na most elmegyek eleetet lehelni egy PII es gepen levo windozba (fatere) meg egy masikba ami elfelejtette hogy az a rendeltetese hogy a netfugoket kiszolgalja (mutere)..aztan atolvasom Al irasat meg vagy 5 szor hogy felfogjam😄DD
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
per aspera ad astra
Van egy irodám aminek van 1 db 1m szer 50 cm s ablaka. az életben ez bõven elég a bevilágításhoz, lévén, hogy pincében van a szerencsétlen.
De egyszerûen a rebnderben vagy beég egy csomó minden, vagy nem látszódik semmi. Plussz asszem hunkircsi vetette fel a dolgot, hogyha pl fehérek a falaim, és berakok egy laminált parkettát ami mondjuk cseresznye onnantól olyan lesz az egész mintha cseresznyére festettem volna ki mindent. Érdejkesség, az hogy a1,47,3 as Vray nél nem volt ilyen gondom , most 1,5 RC3 nál meg állandóan. Pedig a beállítások szinte ugyan azok. erre van valami trükk?
A Világítást próbáltam úgy is hogy Direkt Light, plusz Envri adta a fényt és úgy is, hogy v-ray sun és Vray Sky. mind a két esetben eléggé sötét belül vagy beég egy csomó helyen. jah és piszkosúl lassú is. 😞
Most idegbõl elõrõl kezdtem mindent. szóval ha lesz már értelmes scenes akkor kiteszem .
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
A bucket size természetesen befolyásolja a memóriát, fõleg akkor, ha dinamikus technológiákkal renderelsz, pl. dinamikus mem, proxy, ilyenek, minél nagyobb a bucket, annál több jelenet beli dolog látszik benne egyszerre amiket be kell tenni a memóriába. Alapesetben viszont, amikor az egész jelenet amúgy is ott van, és kellemesen elfér (a esetek túlnyomó része) akkor a bucket size nagyobbra vétele ténylegesen gyorsíthat is a renderen, mivel a bucket szélein lévõ pixelsávot AA szempontból duplán kell samplerelni, és minél kevesebb széled van, annál kevesebbet kell felesben járatni az AA samplinget.
Érdekes módba kapclható a Vray, ha a bucket size-t felveszed akkorára mint az egész renderméret (1 bucket, vagy értelemszerûen annyira, hogy 2-4 bucketbe féren bele, amennyi thread dolgozhat egyszerre) az AA-t QMC-be kapcsolod, és monduk 1-1000 subdivbe, a noise thresholdot meg leviszed a sunyiba 0,0001 -re, adative amountot meg 1.0-ra (qmc samplerer settings) ekkor kapsz egy elég fasza progresszív renderelési módot a PPT minden betegségétõl menteset. Egyetlen nagy hátránya van: nincs preview, mert amíg nem canceleled a rendert, nem látod, mennyire simult ki a kép. Viszont Vladó bá említette, hogy erre a módra még ráfekszik a jövõben. (régebbi buildekben ha bucket sampling közben rángatta az ember a VFB-t (drag, zoom) akkor updatelte az aktuális bucketet abba az állapotában, ahol a számolás épp tartott, de most nem hajlandó már ilyenre, fura...)
per aspera ad astra
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Nem én mondtam,de most kipróbáltam egy 1 perces rendernél 2x2-esre vettem és megduplázta a renderidõt,sztem ennél zabál több memet😊
Kanna zsir😊
Vraylight subdiv nem kevés?😊
eljen a gitegylet.
probalgattam valami studio lightingot osszehozni jo sok tutorial olvasas utan haat nem nagyon sikerult de aze beteszem..kerdezni nem merek mert az en fogam sem tokeletes😄
De megis kerdezek:
vagy Free vagy thomasgins azt mondta nekem anno hogy o nekik valaki azt mondta hogy a rendernel a bucket size (asszem ez a neve) 128 ra nyugodtan fel lehet pakolni mert jobb minosegu rendert kapunk...viszont nem reg meg azt olvastam hogy erdemesebb minnel kisebbre venni mert tok mindegy a minoseg szempontjabol viszont kevesbe zabalja a memoriat😄
Szoval hogy is van ez bajtarsak?😄
jah a kep:

kivancsi vagyok mikor teved ide thomasgins baratunk ha mar bor😄
per aspera ad astra
per aspera ad astra

per aspera ad astra
(baner visszaszigorítva, mert ráöttem, hogy én sem férek bele... 😄)
per aspera ad astra
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
1: hogy erem el a sugot? <#rinya>#rinya>
2: baj, ha nem vakit ugy a fogsorom mint Mariska neninek a reklamban? <#idiota>#idiota>
Oryon
Majd utánnaolvasok, mi váltotta ki, csak az elmúlt napokban aljas indokból elkövetett Zbrush-tanulás volt, s nem volt idõm benézni.
Itt a végeredmény kicsiben
Itt meg nagyban
Spaceguy
Sajnos a max nem bírta el, pedig abban szerettem volna renderelni, nem csak a base mesh-t megcsinálni.
A francba...
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Hagyd meg a világítást, így, ahogy van, hozzá ne merj nyúlni, mert akkor anonim alakok összetörögetik a kezecskéid, ellenben dobj be egy redbullt, és feküdj neki a shadereknek, de úgy keményen. A metálfény mármár rendben is van, a többi fémmel még akad móka.
Gyerünk, gyerünk, jóleszez, jólszez!
per aspera ad astra
De a lényege szvsz, hogy egy síkban kell folytatódnia és ugyanannyi edge loop-pal, különben a tükrözésnél kifog jönni a hiba. Szóval ha külön választod, akkor próbálj ugyanannyi szegmenssel dolgozni ill. folyamatosan ellenõrizd smooth-al, renderekkel. Borzasztó unalmas és pepecs munka ez az ellenõrizgetés és persze én se végzem el mindig és naná, hogy utólag mindig szívok többet emiatt 😄
(Amennyiben még lenne kérdésed -> PM az msn címeddel és szívesen válaszolok)
Oryon
Nenad: sajna igen ... még átfutok rajta, de a modell-t le kellett adnom egy házimhoz, ezért sietnem kellett a modellezéssel -> gány néhol még.
Fisch: megnéztem, de marad ez a bordó-vörös keverék 😊
Oryon
Ezek a szar helyzetek, mikor 3D-ben jó, de a renderen valami furcsán néz ki és úgy tûnik mintha hibás lenne, stb. 😞 Így aztán nehéz javítani 😊 De majd kitalálok valamit.
Amúgy a Porschen is rajta voltak ... a szelepet, sapkával, gumibetéttel, ha erre céloztál. A precízitásból meg egyre lentebb adok, h gyorsabb legyek, de próbálom a minõséget tartani.
Oryon
––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––
meg ha itt se,sok ingyenes van
http://www-c.inria.fr/gamma/download/AIRCRAFT/index0.php
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
hehe LOL!
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––