3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KILLER2
Na megin én. Múltkor elkezdtem tanulni a modellezésd wings 3dben. Végülis megyeget, egész jól, de nem igazán találok hozzá normális leírásokat, meg nem is tud túl sokat, szóval mit ajánlotok, mivel folytassam? Valami olyat szeretnék, ami nem olyan bonyolult, vannak hozzá leírások és textúrázni is lehet vele.

Töltsük le az internetet!

Pasz...
Köszi GixEr, erre gondoltam. Már csak az a kérdés, hogy ez a retimer merre! 😊 Na persze ez nem ennek a topicnak a témája...

ezert irtam hogy arra nem tudok megoldast hogy mivel kell interpolaltatni😊 csak arra hogy hogyan kell minden masodik framet renderelni😊 ertettem en a kerdest....
nagyon hetfo van ma nalam...pacsi.. <#falbav><#pias>

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Pont ezert irtam....
Olvasd csak el a kerdeset es a valaszokat megegyszer.

Nem osszefuzni "csak" akarta, hanem ugy renderelni, hogy nem minden kockat szamol le, hanem csak pl. minden 2. vagy 3. kockat. A koztes kockakat pedig az elso es utolso meglevo interpolalasaval (kitalalni). Ettol kapna kevesebb rendeeridot es hosszabb videot. A retimer ezt tudja.
repvez
annyira nem kell low polyt használnod lockonhoz mivel az uj gépek már 50000 poligonbol állnak (szu-25T).Tehát ha ezt nem léped tul akkor simán menni fog a játékban.
hat maga a amxos ram player is osszefuzi szeritnem..(fuck hogy nincs elottem max nem tudom megnezni)
vegul is nem kevesebb kepkockat akar renderelni s a kozteseket meg valahogy kitalaltatni valami progival rendereles helyett hatha gyorsabb?

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Én is a Realviz Retimer-t tudnám ajánlani. Bár csinál idõnként furcsa átmeneteket, de messze a legjobb, amit eddig láttam.

Es utana RETIMER-el osszefuzi?? (amugy nem ezt kerdezte)
arra van mod hogy minden masodikat rendereld azt ott belehet alitani ahol a kozott valogatsz hogy mettol meddig renderelsz vagy csak single frame..etc. de hogy a koztes kepkockat interpolalja...hmm arra nem tudok megoldast:S

ThomasGins
A render ablaknál ha jól emléxem van rá mód hogy ezt beállitsd,de az tuti hogy ha a frame-ek számait beirod akkor azokat rendereli.

\"So always look on the bright side of death\"

Szûk határidõvel kellene animációt renderelnem pal felbontásban (720x576x25fps). Létezik olyan program, amivel megoldható, hogy esetleg minden snittnek csak a páros képkockáit számoltassam le és a közbensõ képkockákat kiinterpolálja? (építészeti látvány, lassan mozgó kamerával)

Atika :o)
Na sikerult megcsinalnom scatter-el mukodik faszan be lehet allitani tennek kepet is csak meloban vagyok es nincsnalam 😉 Koszi a segitseget

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

lac coo
Mit javasoltok : a szélvédõ tetejét hogyan csinálhatnám ívessé ?
Próbáltam midenhogy, de a dupla ív elég jól megfogott 😊)))
Majd még megpróbálom össze bridge-elgetni ferdére az éleket , de nem vagyok biztos benne hogy is úgy jó lesz-e....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Aztán lássuk az erdeményt!
Lowpolyairplanetutor
Sziasztok, a Lock On: Modern Air Combat nevü vadászrepülõszimulátorhoz szeretnék csinálni egy Jas-39 Gripen repülõmodelt, de játékba eddig nem csináltam modelt és oda lowpoly modellek kellenek én meg akárhogy próbálom ha nem használok meshsmoth-ot akkor nagyon rondán alakul, ha esetleg valaki csinált már játékokba modelt és tudna pár tanácsot adni vagy egy oldalcimet ahol hasonló problémával foglalkoznak lehetõleg magyarul mert angolból nulla vagyok, esetleg ha valakinek volna kedve megcsinálni a modelt az is jóvolna, minden segítséget elõre köszönök.

nem tehetem:S igy volt a tervrajzokon....igy kertek..
sto volt olyan ablak ami az alaprajzon mas magasagba volt meghatarozva mint ami a metszeten allt....fain kis eng.terv😄
a hatso fronton ugyanilyen kis elteresek vannak egy egy magasagban..azaz pontosan 30 centik.

fle go
Nahh ez az greeble-re gondoltam en is

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

FRenkie
Az alsó képen a bal szélsõ ablak túl magasan van, a parapet is túl magas, és a szemöldök is magasabban van, mint a többi. Az egész ablakot told lejebb egy kicsit!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

ThomasGins
ha nem fontos h kockák legyen,hanem csak hogy hasábok összevissza magasan,akkor greeble plugin is jó.

scatternél fogsz egy plane-t egy kockát,scatter, és van vmi size beállitás,ennyi😊

azt gondoltam hogy particle-val megoldhato de azt hogy hogy azt nem tudom 😊 a scatterrel megprobalom de esetleg ha talaltok valami scriptet vagy plugint esetleg tutort szoljatok 😊 koszi

ThomasGins
Ilyet vagy 5 féle képpen tuti tudsz csinálni.
Scatterrel a legeegyszerübb,de particle dolgokkal is megoldhato,vagy vmi random size scripttel.

fle go
asszem van erre valami plug in, ehh nevet nem tudom😞

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

hello ITT van egy kep es azt szeretnem megkerdezni hogy hogy lehet ilyen random kockakat csinalni esetleg tutorialt ra. Elore is koszi

megvan:S s tulajdon keppen egyetertek..azt tudom hogy az szolt az ilyen elrendezes mellet naluk..hogy valami onkormanyzati epitesi b.zizas miatt ennel nagyobb teruletet nem epithettek be a telken...de orulnek hogy lesz legalabb egy sajat hazuk😊))
mondjuk az epiteszek asszem barati alapon csinaltak nekik a terveket lehet hogy ez is latszik..

a lányomnak is van ilyen. amúgy szerintem az ilyen felületeket a legnehezebb szépen modellezni.

Nincs ezzel nagy baj, néha kicsit "sorjás", vagy mi.
A materialok pedig egész mûanyagosak lettek.
Én nem a "topicmentõ" képed "fikázom", hanem magát a házat.
Az az igazi lelketlen lakóparkos archicad dizájnos dögunalmas darab, ami ha majd felépül is úgy hat a környezetében, mint ha valami gyenge render lenne. S amibõl még 30 másik áll az utcában.
Megvan mire gondolok?
De el ne mondd a kolléganõdnek!!!
Google:3d max blueptint setup.
Voila:
Blueprintsetup
ooooo...igen tudom...bent olyan szintu sotetseg uralkodik hogy fekete orias lepedok vannak az ablakok ele szogelve mert csunya a belseje😊)

lac coo
Õõõõ...Kissé félve rakom be ezt a két képet, a sok szép munka melé, de kb. két hét max tanulgatás után, ki akarom próbálni , hogy ezzel a szûkös tudással mire lehetek képes .
Ez a kisfiam egyik kisautója, textura nélkül, félkész állapotban . Vannak benne hibák rendesen ...😊))<#zavart1><#idiota><#lama>

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Malakai
Ilyen szögbõl rálátva tök sötétnek kell lennie bent, hogy így tükrözõdjön...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy amikor betöltök egy blueprintet a maxba, akkor a blueprint vonalai nagyon szaggatottak lesznek, és néhol nem lehet kivenni rendesen a vonalak csatlakozását!Mi lehet a gond?A Unit setup-ban kell állítaniom valamit vagy a blueprint túl nagy/kicsi és így méretezi át? felbontása a blueprintnek kb 350*560
A segítséget elõre is köszönöm
ehehehe😄 tudom az uveg😛
egybkent pont ma neztem butan hazafele tartva melobol a hazak ablakait..jo soknal lattam ezt (najo hasonlo) efektust hogy nem elhet belatni s szinte teljesen tukrozodik😄

Lazarus
románia ftl
ThomasGins
Elképzelem a kolegina férjét (vagy a koleginát) ahogy egy téli reggel felkel, megissza a kávét és köntösben kiballag borotválkozni a ház elé egy ablakhoz😛

na hogy legyen mit fikazni:
szoval igazi nonprfofit..koleganomek epitkeznek nekik keszul.
hetfon lett kesz azota jatszuk minden nap hogy hmm milenne ha a fal szine egy kicsivel sotetebblenne/masnap mar vilagosabb s nem olyan szinu kerites-ablakkeret-kilincs-labazat etc....😊)
fa az azert lett ilyen mert eszre sem vettek hogy normalis tujak lettek bepakolva s mivel animacio is lesz belole (ha lesz) nekem igy kenyelmesebb😊
fu az meg..no comment tudom😄D..en nem tudtam normalisan bealitani a vrayfurt mert tul lassu lett (akkor is ugy gondoltam animacio lesz) scatteres megoldas meg elszalitotta a gepem pedig vrayproxy volt..valami valhol szarul van bealitva:S..szoval marad ronda disp. 😄
sorry hogy ilyen sokat irtam de irtam csak irtam hogy el ne sulyedjen a topic😄DDDD
igen a lezaro cserepek(vagy hogyhivjak) meg hianyoznak😄D

Aldaryn
Naaa, ne kezdjünk el irogatni! Nehogy a végén még ne pangjunk.

per aspera ad astra

ThomasGins
se egy nfr...
se egy speed...

Aldaryn
az.

per aspera ad astra

FecNiii
hûûû itt ténylag nagy pangás van <#wow2>

FecNiii
ment privi!

Free
na asszem megint tifusz járvány van :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

fle go
<#zavart1>

FecNiii
nem mégsem? megkavart hogy máshogy van itt mint ott <#idiota>

FecNiii
bocsi elírtam a neved <#zavart1><#buck>

FecNiii
azt a VGA-t biza én is kerestem kari körül 😞
de már RAMot vettem helyette.

Amúgy Flegos privibe megírnád kb mennyiért adnád?? mármint a VGA-t

Proview
Köszi<#integet2>

Ha kivágtad az utolsó fát, és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni, hogy a pénzt nem lehet megenni.

Boba
Flegos, a VGA-val pls keresd meg Malakait. O keresett DDR3-as 7300GT-t, hatha erdekli.

fle go
Bocsanat megint OFFolok, igerem egy jo darabig nem fogok!

Lenne egy komplett konfigom elado, de nem tudom mennyit kerhetnek erte a VGA alig 3 honapos meg boven garancias, nem volt huzva, a proci sem!
Konfig:
Alaplap: Asus A7N8X-E Deluxe, Alaplapi lapkakészlet: nVIDIA nForce2 Ultra 400
CPU: AMD Athlon XP 2500+ (gyari hutovel)
RAM: 1024 MB PC3200 DDR Markas 2x 256MB, 1x 512MB
VGA: AGP Galaxy NVIDIA GeForce 7300 GT DDR3 (128 M😎 (ZALMAN Hutovel)
Vinyo: Maxtor 6Y080L0 (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
LG DVD RW
LG DVD ROM
Táp: Chieftek 400W
Ház: Szinten Codegen tipusat nem tudom (ha kell csinalok rola fotot)
Bill: Szabványos 101/102 gombos vagy Microsoft Natural PS/2 billenty?zet
Eger: Logitech USB Wheel

Plussz van egy Club3D GeForce FX 5800 VGA hasznalt, kifogastalan allapotu,
Huto Zalman ZM80D-HP + ZM-OP1

Erdekelne ez valakit? Mennyiert lehetne eladni?
Koszi es eszemrol nincs tobb OFF!!!!<#vigyor3>