63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
Üdv!
már görcsölök egy ideje de egy istennek se sikerül megcsinálnom azt, hogy alpha csatornán csak az árnyék legyen amikor behívom photosotba, hogy van ennek a menete, vagy ha van valakinek leirás linkje azt megköszönném. Gugleban nem tudom milyen cimszóalatt keressem
Köszönöm! -
dirtydog6921 #40858 Istenkirály vagy...
Az első és második ponttal tisztában voltam.Eddig ezt simán sikerült megcsinálnom,de nem tudtam rájönni hogy hogyan lehet a kijelölt pont saját tengelyeire forgatni.
Ha a view-t átállítom Local-ra akkor a saját tengelye körül forgatom.Éppen egy biciklis animációt csinálok...
Köszönöm a segítséget... -
A kérdésed nem 100%-ig értem, de azért 1-2 dolog, hátha segít.
1. Minden test egy pivot pont körül forog, ezt a pivot pontot a Hierarchy panelen állíthatod az Affect Pivot Only kapcsoló lenyomása után.
2. Miután hozzálinkeltél egy objektumot egy másikhoz az alárendelt követi a másik mozgását, de azon kívül saját transzformációt még lehet rajta végezni.
3. A pivot pontnak meg van a saját orientációja, de a transzformációs toolok mellett (move, rotate, scale) van a koordináta rendszer választó, ami egy legördülő menü, alapból View van benne és gyorsan tudsz váltogatni. -
dirtydog6921 #40856 Sziasztok mindenki!
Lenne egy kérdésem (ami nektek tuti nagyon analfabéta lesz).
Hogyan lehet maxben megcsinálni azt hogy egy adott test a saját tengelye körül forogjon és ne egy pont körül?(azért kellene,mert forgatni szeretnék összelinkelt objektumokat)Ha elforgatom a tengelyt,forog vele minen,de a későbbiekben csak a tengely körül szeretnék forgatni,de ebben az esetben ha a tengely nem párhuzamos valamelyik fő tengellyel,akkor nem jó írányba forog.
Előre is köszi a segítséget...
-
zenoka #40855 nem mert a 9 es az 2009ben jott ki:)
tan nezd meg a gyarto honlapjan hogy mi a legujabb es megtalalod a kerdesedre a valaszt kalandor.. -
Sima kamerával is jónak kellene lennie.Szerintem rakj be képet hátha valakinek lesz rá ötlete. -
adsa #40853 halisztok! a 3d studio max 2008 újabb mint a 3d studio max 9? -
És mi van akkor, ha a kirenderelt kép minősége homályosabb lesz az eredetihez képest a renderelt képen? Mert nálam folyton ez van. Berakom environmentbe, és annyi. Lehet, hogy véréj kamerát kellene használnom, vagy mi? -
ok koszi -
Dark Geo #40850 Jó reggelt!
Nem tudom mi az oka de ha videopostban flare-ben be akarok tölteni egy másik lens flare effektet nem történik semmi, próbáltam rendereket változtatni,de egyikkel sem működött. Ez miért lehet? -
environmentbe is be kell tenni -
Sziasztok ha beteszek egy kepet Viewport Backgroundba akkor azt hogy tudom kirenderelni vrayben?? -
Nincs vmi gond a cache-el? Csakmert nálam megy. -
Ronin666 #40846 Le vagyok maradva. Most nézem a Design21 oldalát és coming soon felirat áll ott. Mintha pár hónapja a több éves csúszás után már ment volna az oldal, de lehet csak álmodtam. :) -
zenoka #40845 bevilagitasi technikakhoz szerintem fotos oldalak bongeszese es fotoskonyvek tanulmanyozasa szerintem meg mindig az a legjobb ut (of course a mi mit csinal utan)..hihetetlen hogy egy ket enterior fotos milyen trukkoket alkalmaz -
Hát igen. Mondasz valamit. Csak nem gondoltam volna, hogy külföldön, ilyen nívós honlapnál is ekkora parasztvakítás megy. Amúgy megnéztem a materialokat is, tényleg szörnyűek a subdiv értékek. Amúgy én is ötletszerzés céljából nézegettem, gondoltam tanulok néhány extra interior bevilágítási technikát, meg material főzést, de csalódnom kellett. -
zenoka #40843 most komolyan nezd meg barmelyik evermotionos cuccot hol van az optimalizalva..jolnezki meg minden de kib@szott nagy polygonszamu modellek 50-60 asas subdives vray materialokkal..na ezzel berendezzel egy interiort es 30 orat szamol egy kepet..(kisarkitva) arra viszont jo hogy csilivili jaj de jol nezki "parasztvakitasra" meg otletszerzesre is de hogy egyre kevesbe hasznalom oket az tuti..eroforras pazarlas szerintem:) -
Helló!
Egyik haverom jóvoltából hozzámkerült az Evermotion honlap egyik Archinteriors kollekciója. MAX 6 és V-Ray 1.47 a szoftverigénye. Ez a kollekció 10 darab full beltéri jelenetet tartalmaz, atomjó renderekkel. Betöltöttem az egyiket, és teljesen pofára estem. JPG Environmentális bevilágítás, kvázimontekárlós GI mindkét helyen, a létező leggagyibb AA beállítások, és még sorolhatnám. Nem vagyok benne biztos, hogy fél nap alatt leszámolta volna a képet.
Most őszintén, ha megveszi az ember a cuccot, akkor ettől tényleg nem kellene kiborulni? Ennyi pénzért én elvárnék némi render optimalizálást.
Csá! -
Sziasztok rendereleskor vrayben hasznalok HDRI mapot es nagyon elszinezi nekem a scenem az ellen lehet tenni valamit? -
marcee #40840 Nem warez topic.
(torrent keresőkön, portálokon keress. vagy google-ön 3ds max torrent combo-ra, tutibejön) -
az autodesk le tudod tolteni a 30 napos trial veriot. -
Haresz80 #40838 Hellosztok, nem tudna írni valaki nekem egy linket, ahonnan le lehet tölteni ezt a 3dsmax-ot?? Ki szeretném próbálni, hogy milyen. köszönöm előre is a segítséget! -
marcee #40837 0.75-ös beta verzió az Ivy max 9-es verziójából. (borostyán generátor) -
Az általam ismeretes technológia jelen esetben, ha rétegenként rendereled a képet, tehát árnyék, tükröződés, szín, stb. Majd utólag kompozitálod fényképpel. Ha V-Ray-t használsz, ott könnyű a dolgod, mert minden objektumnak lehet "Matte object" tulajdonságot adni, ami annyit tesz, hogy csak addig van az adott talaj a képen, amíg az adott árnyékot kiszámolja rá, de a végleges render-en már nincsen rajta a cucc, így könnyebb kompozitálni. Hirtelen csak ezt találtam a neten, de emlékszek rá, hogy van még néhány ilyen kompozitálós tutorial:
traktor
-
Sziasztok nem tud valaki egy tutorialt olyan esetre hogy szeretnek betenni a haterbe egy fenykepet es hogy megcsinalni hogy nekem a 3d-s objektom az uton legyen pl es arnyekot vessen az utra ami persze a fenykep resze. Vagy googleban hogy keressek ra ilyenre? -
tilbury #40834 próbáltam már úgyis, hogy előszőr smooth, aztán uvw, de úgy meg elég nagy plogonszám lesz és nem igazán jó vele melózni :( -
zenoka #40833 vagy csinalj smoothing groupokat vagy esetleg csinalj material idket es azalapjan meshsmootholj be lehet alitani..pl..de bizti vannak ennel jobb megoldasok:D -
nem tom segít-e, de ha először smootholnád, és aztán uvw-néd? -
tilbury #40831 Hi!
adott 1 alakzat, fel van uvw-zve. namos, ha adok hozzá 1 meshsmoth, elcsúszik össze-vissza a textúra
.
nem létezik ere vmi féle megoldás? vagy muszály highpolyban textúrázni?
-
zenoka #40830 gratula a kitartashoz:)
egesz jo lett!
valami kornyezetett ki lehetett volna hozza talalni meg az uvegen gyurtam volna meg de a kovetkezo projectnel tessek odafigyelni ezzekre is:) -
Nos, hivatalosan lezárom a Mustang projectet :)
Akit érdekel, képek itt.
Van benne sok hiba de elsőre azthiszem nem rossz. -
köszönöm -
nenad #40827 convert to editable mesh/
convert to editable poly -
Sziasztok!
Egy kezdő 3D Studio Maxos vagyok (a 6os van meg) és egy csövet hogyan lehet úgy szerkeszteni, hogy megadok neki mondjuk 20 segmentet és a pontokat egyenként tudjam szabadon húzgálni?
Kösz előre is.
Üdv! -
Fisch #40825 OFF:
ELADÓ
P4 2.4G/512/533
ABIT-BE7
2x512DDR/333Mhz
HIS Excalibur Radeon X1600 Pro IceQ AGP/256DDR2
érdeklődni privátban!
OFF VÉGE -
zenoka #40824 hehe a google kidobta az elso oldalon az elso (5 talalaton belul) amit keresel a megfelelo kereso szavak hasznalataval: 3 szo az elso ket szo 3 betu az utolso 6... de ha erre sem vagy kepes ne nyomj bele energiat nem erdemes.. -
X TEA C #40823 Sziasztok, volna esetleg valakinek 3D studio biblia. magyarul pdf vagy valamilyen digi formatumban? segitsetek legyszi! -
Geccoka #40822 Aranyos :D
Van par szep foto a galeriaban, grat! -
Hát kösz a hozzászólásokat. :)
Úgy tervezem, hogy még egy kicsit foglalkozom ezekkel a bábukkal és csinálok belőlük egy sorozatot.
Természetesen mind különböző lesz.
Megj.:
Ha érdekel valakit esetleg, a kép 1024x768-as, háttér méretű verziója megtekinthető és letölthető
itt. -
zenoka #40820 lol:)
marcsak le kell gyartani es arulni tuti faszantos papirnehezekek lennenek:)