63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Figyelj, a "sehogy" szóval GixEr kolléga úr azt próbálta meg értésedre adni, hogy nincs lehetőség az animáció visszafelé renderelésére. Azaz nem lehetséges, nem megoldható, nem kivitelezhető, stb. (A hangsúly a "nem"-en van)

A MAX nem videószerkesztő alkalmazás, ilyen szempontból egy ingyenes VirtualDub többet tud, és ez így is van helyén.

Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, hogy a max neked márpedigcsakazértis renderelje azt a fránya animációt visszafelé, akkor megsúgom, hogy van árá mód, de hülyeség így csinálni.
  • Magnum PI
    Hogy tartományt? Én próbáltam úgy hogy beírtam 40-0, de így 0tól 40ig ment.
  • GixEr
    sehogy, adj meg tartomanyt
  • Magnum PI
    Sziasztok!

Hogy tudnám visszafele renderelni az animációt? A timeline-t be tudom állítani hogy visszafele menjen, de a renderert nem nagyon sikerült.
  • nenad
    udv mindenkinek,
    idom nulla maxozni meg egyebek.
    de azert hajts!
  • zenoka
    OFF
    1.) irtam privat uzit hogy caddel ne offoljuk ezt a topicot:)
    2.) van autocades forum sg-n itt
    3.) namost neked vagy a unit parancs kell amit bepogyogsz.
    4.) van a dimensions configuralasanal betudod allitani a szorzot hogy hogyan meretezze tudsz prefixet is adni hogy kiirja
    5.) paper sheet be is tudod allitani hogy milyen meretbe latszodjon a model terhez kepes (1:100, 1:10 1:25)
  • Sarhidai
    Hy all!

lenne megint egy kérdésem. So hogyha lemondellezem maxba :D és átviszem AutoCAD-be megcsinálom szépen a paper sheetet neki, dimensionline minden. Egy baj van nekem ezzel hogy nem tom hol kell átállítani milliméterré :( csak deciméterré tudtam. help pls.ja meg a layereket is használnám azzal is kad egy kis tudatlanság. De azt megoldom. Találtam nagyon jóó kis tutorialokat full ingyen
    www.cadclips.com huu nagyon krály

de egyes problémákra itt se találtam megldást..

Előre is köszönöm!!
  • zenoka
    jol nez ki:D
    jo moka lesz ez az tuti:D
  • ThomasGins
    Na akkor most áll texturázás előtt:)
    link
  • Vertigo
    de ahogy nezem materialnal a negativ displace erteknel meg mindig sz@r (tudom, tudom, mar reg ota mindenki rc3-al nyomul, csak nekem uj ez...), marad az invert map, ha nem fontos a geometria, ha meg fontos akkor modifyerbol megoldhato :(

Nah mind1... csak fosom a szot :P
  • Vertigo
    ...en csak annyit tudok mondani, hogy 8v1.49RC2 vs. `08v1.5RC3 kb hasonlo (csak emlekezetbol tudom osszehasonlitani, minden esetre gyorsabbnak nem gyorsabb, kb u.a. rendertime tekinteteben ahogy nezem)
  • ThomasGins
    Nálam ugy náz ki 2008 vrayel lassabban renderel mint max9.Ha valakinek van ideje tesztelgetni ossza meg velünk.)
  • Sarhidai
    Hu zenoka nagyon szépen köszönöm:D így márt mindjárt más :D majd ha nem baj lehet h lesz még kérdésem mert AutoCAD be eléggé kezdő vagyok. kb 3 napja kezdtem :P

huu és a 3ds Studio 2008 nagyon király ajánlom mindekinek én voltam a bemutatóján és összeségében nem tünik nagy durranás kivülről nem nagyon változtak a dolgok de tele van új kis hasznos dolgokkal :D alap hogy szedem le :P na jóó éjt!
  • marcee
    Tölthető az Autodesk 3ds max 2008 trial.
  • zenoka
    ha csak meretezshez kell akkor a legegyszerubb a dxf et mikor behivod fogod kijelolod az egeszet es szetrobbantod (explode parancs englishul magyar cadbed: szétvet, aze jelol ki minden mert egy objektumnak veszi es valszeg bevan kapcsolva a hulye dynamic cucca) vonalvastagsagra meg egy ctrl+a bill kombi segisgevel kijelolsz mindent es egy altalad letre hozott layerre teszed ahoval olyan vonalvastagsagod allitasz be amilyet szeretnel;) )
  • Sarhidai
    na háát megnézeem azt a scriptet lehet beválik:D bár kezdek megbarátkozni az AutoCAD-del. Az exportálással vszonz gondjaim voltak mert mikor egy konyha bútort kicsit leegyszerüsítve maxból átvittem Aoutocad-be, mikor ráviszem a nyilam akkor egy csomó más vonal jelent meg illetve megvastagodott és nem t
    udom normálisan rásneppelni a dimension-t:S lehet furán hangzik de az is so valahogy ez nem jööt ben nekem.. Köszönöm szépen az eddigi segítséget.
  • zenoka
    nem en mondtam hanem Sarhidai :)
    en elvagyok az acados meretezessel;)
  • GixEr
    Igen, erre. Azt mondtad szimpla fomeretek meretezesre kell... Ha mar turesek es egyebek kellenek az mar nem az :)
    Akkor export - Rhino/ACAD stb...
  • fle go
    Öregem a fürdö lenyügözöen szép munka!! Gratulálok!
  • ThomasGins
    Banner lol:D
  • zenoka
    erre gondoltal:
    http://www.scriptspot.com/bobo/mxs2/dimaster/
    baar ha jol olvastam atmeroket,tureseket nem nagyon kezel:)
  • GixEr
    Van egy script asszem a www.scriptspot.com -on. Amivel meretezni lehet. Holnap megnezem a nevet, ha nem talalnad.
  • Geccoka
    Koszonhetoen Free-nek!!!!, elinditottam sajat kis online galeriamat, ahova majd mindenfele NFR-eket toltogetek, meg egyebeket.
    Most mar fel is kerult a multkor linkelt uszoda, valamint a konyha vegleges valtozata. Innen mar le lehet huzni original felbontasban is a kepeket :D
    Szal nezzetek meg:
    http://gecco.3dmax.hu
  • zenoka
    hat a legegyszerubb hogy exportalod dxf-be maxbol aztan autocadbe vagy rhinoba meretezed....de sima natur butorokat valszeg konyebb rhinoban/cadben lemodelezni aztan maxban mehet a render(rhino eseteben nem feltetlenul)
    otlet help meretezeshez muszaki rajz tanulas:):)
  • Sarhidai
    Szép JÓnapot mondekinek!
    Egy olyan kérdésem lenne hozzátok hogy: Hogyan tudnék maxban már elkészített bútorokhoz csinálni műsazaki rajz szerűséget, vagyis elég annyi hogy miylan magas mély széles ezek az alapdolgot, segédvonalakkal vagy valami hasonló érthető módon. vagyesetleg van e olyan lehetőség hogy berakni AutoCad be és ott hozzáadni ezeket az infokat. Valami ötlet help vagy valami ?? előre is köszönöm

pápá

• Vertigo
    Uvegfujo szakemberek meg nem kivantak melegebb eghajlatra ezeket a formakat? :D
  • zenoka
    NMF NFR (Nincs Ma Fonok):)
  • Boba
    A cel szentesiti az eszkozt.
  • fle go
    Hátt asszem nem egészen
  • zenoka
    jaja asszony szolt nekem is hogy sanya nezd mar cg reklam ha erdekel..az elso amit meglattam a noi cipok voltak:))
    tulajdonkeppen cask a "szakmanak" nevetseges megoldas a civil ember max hummog egyet elegedetten oszt jolvan. Es a reklamos ceget valoszinuleg nem a szakma elgedetsege fogja erdekeleni... ugyanez pepitaban valszeg egy belgyogyasz rohog a "bifidus esszenziisz" fele maszlagokon de attol meg megveszik. Plusz lehet hogy valami szerencsetleneknek osszekellet dobni az egesz 1 nap alattakkor meg nem nagyon van ido modelezesre nem?
    mindenesetre az teny cg-tarsadalom nem venne meg a reklamot:))
  • bencsab
    Srácok!

Láttam tegnap este a Domestos reklámot a TV-ben. Hát azért ehhez kell pofa, hogy így oldjon meg egy melót az ember. Aki nem látta volna: az Archinteriors belsői vannak egy az egyben beanimálva, és összevágva. Bár jogilag ez lehetséges lépés, hiszen ha megvette az anyagot, akkor szabadon felhasználhatja munkához, de ez sztem banálisan nevetséges megoldás.
  • Malakai
    Render elementekkel tisztában vagy? A VRayShadow element pedig úgy működik, hogy alapból letakarja teljesen a direkt árnyékokat és annak a gyengítésével tudod visszahozni őket. Ugyanis alapból a direkt árnyékokat is a direct lighting elementben tárolja.
  • fle go
    És a layer blendinges megoldásnak mi a menete?
  • zenoka
    probalta valaki?:))
    vray realtime
  • Malakai
    Jap, így megy.. Bár sztem még mindig nem a legjobb megoldás, hisz szeparálsz mindent, csak matte objecten van árnyék, önárnyék nincs. Overlapingolni sima objecteket, meg matte objecteket meg megint bugokat hoz ki...
    Mondjuk VRay Render Elementjeivel se vagyok teljesen kibékülve mindig kell trükközni.
  • Atika :o)
    en is koszonom ugyanis nekem is szuksegem lesz ra mostanaban es mar keresgettem neten is hogy hogy kell megoldani az arnyekot :)
  • fle go
    Köszönöm igy már ok
  • Malakai
    Azt nem lehet, de layer blendingel is simán megoldható.
  • ThomasGins
    Amire az árnyék vetül arra vraymtlwrapper material,ott base-nek beraksz egy vraymtl-t,wrappernél bekapcsolod a matte surface-t,shadow és affect alpha kapcsolót, alpha contribution-t -1,0re veszed.
    Ami az árnyékot veti ott jobb klibb az objektre, vray prop. és ott az alpha contribution-t 0-ra vagy -1re veszed amelyik kell.
    Render után ha a render ablakba bekapcsolod az alpha channel-t akkor látod egyből hogy jó lett-e.És mented png-be vagy ami még kezeli ezeket.
  • fle go
    Üdv!

már görcsölök egy ideje de egy istennek se sikerül megcsinálnom azt, hogy alpha csatornán csak az árnyék legyen amikor behívom photosotba, hogy van ennek a menete, vagy ha van valakinek leirás linkje azt megköszönném. Gugleban nem tudom milyen cimszóalatt keressem

Köszönöm!