63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Hmm... most lehet ez egy nagyon hülye válasz lesz, nem értek hozzá, csak meglepődve tapasztaltam, hogy szintén wide monitoron (16:10) Crysis alatt beállított "1024x768" -as felbontás nem torzítva jelenik meg, mintha nem is 1024x768, hanem annak megfelelő widescreen felbontás lenne. Ezt ízért merem leírni, mert annak ellenére, hogy a menüben 4:3-as felbontást engedett csak, ingame ebből semmi nem látszik, és ezen meglepődtem. -
Ronin666 #41097 OFF
Cseréltem VGAt ATi-ról NVre és hiányoznak a wide screen felbontások 2 drivert is próbáltam már. A monitorom natív felbontása megy (1920*1200), de nem ad egyéb 16:10 és 16:9 lehetőséget. Sem játékokban, sem pedig Winben. Mit lehet ilyenkor tenni, illetve miért lehet ez? ATI vagy 5x ennyi felbontást támogatott. -
putyi #41096 olyan depis lettél, te is? -
ne csináld már, mert öngyi leszek -
És olyan ari. Különben is. -
putyi #41093 miért?
te a talit, nem telcsin beszéled meg, miközben üdcsit iszogatsz.
amúgy a lelkiismeretfurdalás nem éppen rövid szó... -
"lelkifurit"
Na ettől most kirázott a hideg.. :D -
putyi #41091 az a gáz, hogy teljes szoftverfronton ez a helyzet. nem a fejlesztés számít, hanem az eladás. minden évben kihoznak egy alibi verziót, ami kapcsán a legális júzerektől le lehet gombolni az update díját. a max fejlesztést tervezőinek meg valami hihetetlen kifinomult érzéke van arra, hogy ami működik azt módszeresen szétkúrják(lásd scene manager).
úgyhogy én manapság egyre kevesebb lelkifuri érzek, hogy feltört programokat használok. -
4D #41090 Ahogy látom rá se fogok nézni.
Inkább megírták volna rendesen a 2008-at, mint hogy megvették a Mudboxot. Csak el ne kezdjék fejleszteni akkor most azt is... ilyenre.
Egyre szomorúbb ez a maxos történet. -
Aldaryn kolegában elpattant valami. Ha nem haragszol mester Úr, de amit ideírtál, azon én szarrá röhögtem magamat...:) Nem, nem téged nevettelek ki, meg nem is szitudat, hiszen jól tudja itt mindenki, hogy milyen az, amikor szopat a program, és pont olyankor, amikor azt sem tudja az ember, hogy mennyire van elmaradva a melóval.
De ahogy elhordtad a redves p*csába a MAX-ot, hát...nem tudtam, hogy mi maradt ki a mai napomból..:D Köszönöm.
Jah, és sok sikert a probléma megoldásához...
-
marcee #41088 Átálltam 2008-as max-ra, lehet, hogy nem kellett volna? Nálam nagyon gyakoran előúfordul, hogy az alapvető látványt, fényeket, kamera és anyagbeállításokat egy vagy több kezdeti modellgeometriával állítom elő, majd ahogy fejlődik a modell (archicad-ben az építészek által) nekem már csak a geometriát kell kitörölnöm a jelenetből és az újat merge-elni. Na ez nem akart összejönni 2008-ban. Kékhalál!(!!!) (mondjuk a nv display driver-re hivatkozott a halál) És persze az aktuális .max fájl is belehalt az akcióba... -
Én itt elvesztettem a fonalat, hogy ez, hogyan sikerült, sry. Mondjuk én max-al azzal kezdtem, hogy a system és user pathokat beállítottam. -
Mekkora egy elk*rt szar ez a max bassza meg... Át akartam írni ezt a szájon*********tt CurrentDefaults.ini-t, mert mér ne, hát nem ba**tt működni??! De. Erre átírtam az összes ku**a ilyen filet a gépemen, és akkor is cseszett működni. Minden max subdirectoryba bemásoltam, hát akkor is cseszett működni. Tököm tele van. Bementem ebbe a Custom UI and Defaults Switcher förmedvény sz*rságba, hogy hátha, kiválasztottam egyet, és leokéztam. Erre ez a köcsög kiba***tt program resetelte az összes beállításomat, a toolbarjaimat, a makroimat, a quad menü beállításokat. mindent. A teljes munkakörnyezetemből egy szar default f***ságot csinált, és vissza sem lehet hozni semmit. Autodesk kib***ott fejlesztőinek sünt dugnék a se**ébe hogy gúvadjanak meg. Mindezt természetesen amikor nyakunkon raklap határidő. Elegem van. Használja ezt a fost az, akinek két anyja van. -
zenoka #41085 [apró] ehh..bocs sracok a flameert..velmenyem tartom de nem ide valo ez egy bekes nyugodt hely [/apró] -
Hosszú lesz az a lista... pannelésre ott van az I hotkey. De ezt gondolom ismerted. Kb annyira hasnálható... Snapet ugye nem szereti. -
Muhahaha lol... :D Köszönet és hála, amiért belenéztél abba az izébe! Láttuk, meg néztük is, hogy merge-nél pl. a régi jön be, így nekem az az ötletem támadt, hogy szabad idő akadtával meglesem, hátha ki lehet szedni a scne explorer plugint, és felülírni a régi dialógussal. De ezek szerint erre Autodeskék is gondoltak. Juppí!
MAX inijeiben sok érdekes bejegyzés található, érdemes átolvasni, mit lehet benne állítani. Nekem pl. a default mappolás legyen real world scalen, rész nagyon hasznos volt, stb... sok plusz kattintástól megkímélheti magát a user.
-
Akkor még egy kis 2008 bug.. A kurzorra zoomolás nem működik perspectiveben, hiába kapcsolom be, továbbra is a viewport közepére zoomol.
És akkor egy tipp:
Régi Select By Name visszahozása:
CurrentDefaults.ini-t megnyitni és a [Scene Explorer] részben a SelectByNameUsesSceneExplorer beállítást 0-ra írni 1 helyett.
A CurrentDefaults.ini a MaxData\default\Max könyvtárban található, a MaxData természetesen a beállított System Path.
A Scene Explorer természetesen továbbra is működik, de a Select From Scene helyett továbbra a régi Select By Name jön be.
Az információt nem fogjátok elhinni honnan tudom.. SÚGÓ! ...vaze! :D -
bencsab #41081 Én meg akarom vissza a régi selection dialog-ot. Ez a mostani lassú, átláthatatlan, és minden sor 1cm-t foglal el a képernyőn. Nekem a régi sokkal jobban tetszett. Merge-nél ott van az, de alapjáratban nincs rá opció, hogy azt használja.
Írjunk petíciót 2 alapvető dologra:
-lehessen pannolni vonalrajzolás közben is (úgy ahogyan a powernurbsben is)
-lehessen már végre vonalrajzolás közben koordinátákat írni egyből
-...lehet bővíteni a listát -
Az, megint szar napom lehetett, ha nekilátok flamelni ezerrel. Mindegy, ezt is az Autodeskre, mag a MAX 2008-ra kenem. -
Tulvan dumalva... back to work. -
Sztem egyáltalán nem baj, ha azt teszi hozzá, amiben szerinte mégjobb lehet, attól nem lesz szar, mert negatív dolgot mond róla...
Na mind1, ez már ugyanannak a dolognak az újra ragozása... -
Boba, szerinted Tottarie a következő Transformers film egy karakterén dolgozott? Akkor tök konkrétan megmondva, kössenek belém, felvállalom, teljesen érdektelen, fölényes és hülyeség volt, hogy LY úgy reagált arra a képre, hogy "szép ez fiam, de azért ugye érzed, hogy ez a transformers múviba kevés lenne, de nagyon?" és mindezt nagy valószínűséggel csak azért írta, mert látta, hogy jó a kép, tudja magáról, hogy szakmai megbecsülésnek, és tekintélynek örvend, tehát nem mehet el szótlanul mellette. Ha pedig hozzászól, nem engedheti meg, hogy egy dícsérő, ajnározó hozzászólást írjon oda, mert az ő tekintélye megköveteli a kritizálást, mégpedig a konstruktívat, szóval, nézzük csak, miért is rossz ez a kép?... Most mondjam erre, hogy azok a veteránok, akik az általad említett stúdiókban pápáknak számítanak, egy ilyen képre kb annyit szólnak, hogy "Nice work dude!" és... áh, basszus, nem flamelek. Bocsi. Inkább csendben maradok, már egy ideje úgysem érdekel a szakmabéliek viselkedése.
LY is tud értelmes lenni, mindenkinek van néha rossz beszólása, én Isten igazán nem is rá gondoltam a bunkó fölényeskedők alatt. -
Aki ezt fikazasnak erzi, annak kicsit tul rozsaszin a lelke. Sorry. Tobbet er a negativ kritika, mint a korberajongas, az csak arra jo, hogy ha az ember felvetelizik a ceghez pattan az alla a padlon... "dehat cgtalkon meg XY forumon azt mondtak, hogy dejo..." aztan nem veszik fel. Cgtalkra ha az ember felrak valami ultragaz modellt amit Zbrush 3ban csinalt fel ora alatt a hulye is latja rajta, hogy szar de nyomatjak a "jo kezdes, igy tovabb!" dumat. Ebbol rohadt mod elegem van, fejlodni igy nem lehet.
Ezt en sajat peldambol tudom... a gimiben en voltam az, aki jol tud rajzolni. Azt hittem valoban tudok valamit... aztan a muveszeti egyetemre alig tudtam bekerulni, olyan rajzosok ultek mellettem hogy erosen megijedtem, van-e helyem a palyan.
Nem akarok en senkit megbantani, csak sztem az a baj, hogy van aki hobbi szempontbol nezi a dolgokat, van aki pedig melobol. Ahogy kicsit mas, ha valaki a nagyinak rajzol kepeslapot karacsonyra es megint mas, ha pl fali naptart tervez XY ujsaghoz. Ahogy LY is fogalmazott, remek technikai tudas van a robot mogott, de mandinerbol menne vissza a modellezonek. De persze aki csak ugy sajat szorakozasra renderelget, annak Tottaire robotja is nagyon jo. Megjegyzem, nekem is nagyon tetszik, de abszolut egyetertek az ott elhangzott kritikakkal. -
Szerintem mondjuk Tottaire robijára nem ment semmi fikázó, de persze ki mennyire érzékeny.. :) -
nenad #41074 udv emberz, hogy s mint?
keszul a konyv,
UDV -
-
zenoka #41072 csak amikor megsulyed a hid akkor kezd el mindenki kajabalni hogy geotechnikust, geotechnikust:)
Latszik ez a terveken, epuletekhez szep szines/szagos retegszelvenyeket gyartogatok:) meg Thomasgins ragja a fulem hogy csinaljak neki valami hidat de hiaba kuldom at a metszetet nem tud mit kezdeni vele:P:P:P
meg a tanulmanyterveknel szeep foldtani terkepeket:) anno neki estem az egyik m7 es szakasz behivasanak maxban de nem birta lekezelni a geodeziat es a szintvonalakat, talan egyszer nekifutok megegyszer:) -
Geotechnikai az fun. Az úgysem látszik. :P -
zenoka #41070 na valami ilyesmi fogalmazodott meg bennem, de koszi nemtudtam kifejteni, koszi hogy leirtad..megyek szopok egy kicsit egy uj filmstudio terveivel (nem nem latvany sajna, geotechnikai) -
Nem a kritikával van a baj, hanem a stílussal. Bezony. Most nem gondolok épp senkireű konkrétan, de sok olyan kritikát láttam már, ahol egyértelmű volt, hogy az illető fölényeskedve a lehető legerősebben érzékeltetni akarta, hogy ő bizony ért hozzá, a másik meg nem, kis mutugrász zöldfülű, aki véletlen valami szépet alkotott, de persze nem is szép az, mert tele van hibával bizonyám. Ez meg undorító.
Node, it ez ritkaság, örüljünk ennek. AP-n is ritkaság, de kicsit sajna azért, mert oda meg elég kevesen járnak. Ha többen lennének, akkor a nagy számok törvénye alapján akadna pár debil is, aki hozná a kis őt éltető birkanyáját magával. Mindeddig ez szerencsénkre elmaradt.
A vicces az egészben pedig az, hogy a beszólós köcsög fölényeskedő kioktató emberek fennhangon hirdetik, hogy az AP a beszólós köcsög fölényeskedő közeg. :D Ez olyan khm... "lol" :D -
zenoka #41068 reszemrol ez a tema lezarva, elbeszelunk egymas melett. de harag nincs:)
-
pauly #41067 1.Lehetséges,ha ez tényleg így van az szomorú...
2.ha megnézed sokan odaírták a kritika(és szerintem ez nem fika!) ellenére hogy grat szép munka,így tovább stb...Az hogy megmondják a véleményüket az miért fika? :/
Ha valaki ezen megsértődik az ő baja...Nem kell ezt olyan komolyan venni... -
Néha nem a kritikával van baj hanem a stílussal ahogy előadják. -
zenoka #41065 aaa...irtam ide uszkve fel oldal velemenyt hogy mi a problema de kitoroltem roviden:
1.) ha valamit a kis "belso kor" csinal istencsaszar dolog ha mas, jon a fika
2.) alazat (szakmai/emberi)
3.) anno igaza volt Aldarynnak d21 "reborn"
befejezem a szajtepest mert total felesleges... -
pauly #41064 Még mindig jobb mint a cgtalk,meg sok cg forum,ahol csinalsz egy kockát,és mindenki el van ájulva,meg csak így tovább szép munka stb...
Amúgy nem rossz,de ahogy pl Ly is írta vannak azért hibái... -
Vertigo #41063 Szerintem nincs kulonosebb gaz evvel... Epito kritikat kertek, es megkaptak. Nincs tokeletes munka, a legprofibbak munkajat is jobba lehetne tenni, mellesleg az aranytalansag tenyleg szembetuno, mindemmellett az elismerest megkapta a keszito, mert tenyleg szep munkat vegzet, ellenben kapott egy olyan kis kritikat is, melyet tudomasulveve legkozelebb sokkal jobban odafigyel az aranyokra, es megjobb munkat vegez! -
igen. -
zenoka #41061 OFF (?!)
ez a szakma tenyleg ekkora fikagepekbol all? es nem a szakmai tudasukba nem hiszek, hanem.. khmm... ez ilyen verem a mellkasom szakma, mert csinaltam ugralo kutyat egy reklamban? -
köszi, akkor nem az kell most nekem. -
Nem,az a "10"-es