3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ThomasGins
Kapcsold ki h mejelenjen a kép és vissza,akkor beáll.

\"So always look on the bright side of death\"

lac coo
Hát, sokat nem változott, ez a max megjelenítés amit itt tud?

Kép.

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

ThomasGins
Customize/preferences/viewports fül/configure driver/background text. 1024,és match bitmap bekapcs.

lac coo
Az volt ! 😊))))<#idiota><#lama><#lama><#lama>

Ezt az "X" gombot ki is veszem a gyorsbillek közül 😊))))

Ja és másik problemám : van egy szuper blueprintem, nagyon jó minõségû, ha rárakom egy plane-re akkor mégis nagyon rossz, szaggatott lesz ... Hol nézelõdjek ?

ThomasGins
De ha mégis másra gondolsz akkor meg X-gomb😊

lac coo
Nem tom mire gondolok, de megnézem 😊))))

Szerk.: nem erre gondolok 😊))
Ha pl. rákkantintasz a forgatásra vagy mozgatásra akkor megjelenik az aktív viewportban egy kis ikon, a forgatásnál pl. körök, a mozgatásnál a 3 tengelyre vonatkozó nyilacskák stb ... Nos ezek tüntek el 😞(((

ThomasGins
ALT+6
Amugy customize/show ui/main toolbar
Ha erre gondolsz😊

lac coo
Valaki segítsen már gyorsan ..
Eltûnt az összes segítségem az ablakokból, a mozgatási, forgatási stb .. Minden ...Valamit elállítottam ?

ThomasGins
Már keresgettem ilyesmit én is,de nem találtam.Én pár screenshotbol PS-ben vágtam össze😊
De ettõl még lehet h van rá megoldás.

repvez
#35441 Erre esetleg lenne valakinek megoldása.
lac coo
<#zavart1>
Gondolom ezt úgy értsem, hogy jobb a V-ray ....

ThomasGins
<#vigyor3>

most ket lehetoseg van,
vagy sokaig nezegeted meg oket es kikotsz vraynel,
vagy szepen vrayezel. 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

lac coo
Na most nagyon hülyét kérdezek :
nézegtve a különbözõ renderelõket, miért van mindenki annyira rákattanva a V-ray -re, a Mental ray nem tudja ugyanazt ???
Ahogy felületesen eddig nézegettem õket,szinte ugyanazokkal a paraméterekkel dolgoznak ...

Ja.
Tényleg...
Dantesõn!!
lac coo
V-ray render beállításainál a light cache pontosan micsoda ?

aze vannak akik elmennek!
amikor en voltam autodeskVIZ-es tanfolyason akkor a rajtam kivuliek indokai:
1.) makettgyarto cege volt a sracnak beleakartak kezdeni a latvanyterekbe is es azert jott hogy valami fogalma legyen rola nenagyon verjek at az alkalmazottak
2.) cege kuldte mert valamit akartak vizualizalni s olcsobb volt a tanfolyam mint kulsosre bizni
3.) cege kuldte mert erdekelte a dolog s a ceg eltudta szamolni
4.) az oktatko haverja volt kivancsi volt valamire s volt feles szabadideje
5.) cege kuldte csak ugy.
szoval a cegek azert kuldik az embereket tanfolyamra 😄D

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

FRenkie
Hm, nekem ez tök új, sõt most látom elõször ezt a 3dsmax.hu-t is.
-kevés embert tudok elképzelni, akik fizetnek egy ilyen "intézménynek", hogy megtanítsák vmelyik programra. Szerintem a legtöbben autodidakta módon tanulnak meg programokat kezelni, és valószínû, hogy az "oktatók" is úgy jutottak el egy bizonyos szintre. Szóval ha valaki nagyon meg akar tanulni valamit, vesz 1 könyvet, elolvassa a helpet és toturialokat nézeget. Kell ennél több?

Ezen az immin meg tényleg furcsa h van pár fiatal arc, lehet hogy ügyesek meg minden, de azért lenne elõítéletem velük szemben. Jó lenne, ha ott is lenne valami galéria menüpont, és akkor talán meggyõzõbb lenne az egész.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

youth
Haggyámá, cikizel itt mindenki elõtt. 😊

Youth

repvez
Bocs hogy már megint offolok de lehetséges a scetchupban ugyan olyan jo minöségbe behivni a google earth-ös képeket mint ahogyan látom a keresöbe?Vagy ki lehet menteni a google earthbol valahogy a képeket nagy felbontásban?Tájtexturának kellene
Aldaryn
Hehe, menj el oktatni. Kapsz sok pízt, meg lesz hozzértõ is a csapatban Mester!. 😄

per aspera ad astra

Tök jó de miert nem himeztél rá egy kannát?😊))))

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Ez tök jó sahder!

per aspera ad astra

ThomasGins
Napi felesleges render😊

lac coo
Õõõõ..Mi az az NFR ? <#idiota>

ThomasGins
kis NFR

Malakai
A V-Ray textúrák menüpontban pedig a vray-materials.de-rõl simán átpakolták a materialokat, lerendereleték egy saját sceneel és úgy felrakták újra. Kár, hogy nincs fórum, megkérdezném, hogy a Maxwell mxm galleryt nem akarják-e véletlen úgyszintén átmenteni...
Egy ilyen húzástól nekem vmiért már alapból kissé hiteltelenek...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ThomasGins
Nenad bácsi a netrõl is leszokott?😊

ThomasGins
#35407 ez a progi konvertál is,bár nem tudom mennyire használható csak ritkán használom.

repvez
Tudna valaki egy jol haszálhato mdl convertert ami obj vagy 3ds kiterjesztésbe vagy bármibe amit a max is szeret convertál?Mert valahogy nekem az mdl2dxf nem müködik.megáll a csik a convertálás közben és ha a dxf fájlt akarom importálni a maxba akkor csak egy üres scenet jelenit meg .
hajra! muszaly leszel angolozni mert ez egy ilyen dolog..minden angol!
szotar vagy http://www.webforditas.hu/

igazság szerint nézegettem a helpet is csak nem vagyok olyan penge angolból, de akkor bogarászom még egy kicsit, minden esetre köszönöm a választ 😊

ThomasGins
Ott nem a library,hanem new/standard és a standardnál pl. a diffuse-nak adhatsz képet.Érdemes a helpben átnézni ezt a részt😊

hello

hát én a material editoron belül próbáltam úgy hogy az mtlibary-> open, és itt próbáltam itt csak mat, max drf, chr formátumok vannak, akkor valszeg rossz helyen kapirgálok, akkor hol tudnék új materialt létre hozni? 😞

háááát kifejezetten határesett nalam az immi-sek...
1.) attol meg hogy valaki ert valamihez nem biztos hogy normalisan tudja tanitani s minnel fiatalabb valaki ez hatvanyozottan igaz (tisztelet a kivetelnek)
2.1.) az a vray materialos cucc nagyon csunya koppintas szvsz
2.2.) kifejezetten csunyara sikeredett szvsz
2.3.) par helyen nagyon nem szep az a textura igy meg meg ciki is szvsz
de remelem kiforjak magukat idovel....

ThomasGins
De engedi.Valószinüleg a fájltipus kiválasztás nem all formats-on van vagy nem jpg-n.

hello

tudna nekem valaki segíteni abba, hogy jpg-t hogy tudok materialnak berakni? mert az editor ugyebár nem engedi ezt a kiterjesztést.

elõre is köszi a segítséget

Atika :o)
Sziasztok tudom hogy nem warez topic de akkor is megkerdem a cebas thinking particles honnan szerezheto be persze ingyer <#vigyor3>

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

ThomasGins
Te se vagy olyan vén😛

Nekem mindig furcsa egy kicsit ez a szoftveroktatás,mindig az jut eszembe róla, hogy program helpet elolvasó emberek oktatnak lusta, olvasni nem szeretõ embereket.😊
Persze ez teljesen nem igy van,de azért féligazság😊

oryon
Kiváncsian várom, hogy mivé növi ki magát, mivel nemrég indulhatott (legalábbis pár hete én is megtaláltam és akkor még kevesebb dolog volt fenn) így még véleményt nehéz mondani, de mindenképp meggyõzõ belépõjük van. Remélhetõleg olcsó és minõségi tanfolyamokkal látnak el minket ~ tom... álmodik a nyomor, de nem lenne rossz 😛

Oryon

oryon
3dsmax vagy C4D??? -> relatív, Tõled függ
Vagy ez nagyon hülye kérdés? -> relatív, de szvsz igen
Melyik miben jobb? -> relatív

Hm, kivétel nélkül érvényesül a "minden relatív" szlogen 😊
Ha választ akarsz kapni, akkor kipróbálod mindkettõt (akár a trialokat) és képet kapsz, hogy melyik a legjobb Neked, mivel más nem tudhatja igazán, hogy számodra melyik a jobb.

Oryon

youth
Nálam is megy.
V-ray topicban van egy képfeltöltés. Van hozzá egy link is www.immi.hu
Pár nappal ezelõtt ráakadtam már az oldalra. Az oktatók átlagéletkora képek alapján 17 körül lehet, ami nem baj, a letölött tutor alapján értenek hozzá, bár az angol szavak okoznak gondot 😊 Bár mondjuk nekem sincs sok közöm a jól kiejtendõ változathoz 😊
Vélemény www.immi.hu -ról? (én Imi-nek mondom nemtom persze hogy kéne 😄D)

Youth

oryon
Most néztem és nálam megy, de sajna a szolgáltatónk néha megjátsza, hogy nem elérhetõ rövid idõre - ez rajtunk kívül álló okból van leginkább - de reméljük olyan hosszú nem lesz mint a d*1 oldal üzemzavara 😊

Oryon

ThomasGins
csak nálalam nem megy az AP?

3dsmax vagy C4D???
Vagy ez nagyon hülye kérdés?
Melyik miben jobb?
Peace
lac coo
Köszi , nézem !

ThomasGins
Matte/shadow material tegyél rá.

lac coo
Hogy tudom azt megcsinálni, hogy egy objektum ne jelenjen meg a renderben, csak a rávetülõ árnyékok ?

THX

ThomasGins
A texturát innen loptam,van benne specular és bump,ugyhogy nem az én érdemem😊A végleges textura nem ez lesz,csak nem birtam ki h nem próbáljam meg vele.

Aldaryn
csak mert. 😄 különben jó lenne, nem? Nalátod!

(hehe.. kígyó! tök jó a shader, hogyan van ez oda felmappolva?)

per aspera ad astra