63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
Aztán az elkészült 2,5 GBnyi szekvenciát az üvegszálas vonalon áttolná az egyik iroda a másiknak. :D (Nagyon nem lennék meglepve, ha pár száz kilométerrel arrébb két iroda közt egyszerűen vpn-en üzemeltetett backburner megold ilyen problémákat, mert arafelé bírja a net) -
bencsab #40938 A 3dsmax is olyan, mint az életszínvonal. Apámtól mindig azt hallottam, hogy majd neked talán jobb lesz fiam. Én meg azt fogom mondani, hogy addigra már talán tudni fogja a max... :D -
bencsab #40937 Azért jó az éjszakázás, mert álmosan olyanra is rápörög az ember agya, amire egyébként nem. Történetesen most arra, hogy miért is volna jó visszafelé renderelni egy animációt... (Magnum PI korábbi kérdése).
A Budapesti kollégámnál be van adva egy animáció backburner-be előrefelé, nálam meg itt Győrben hátrafelé (lenne), és milyen jó is volna, ha egy ponton össze tudnánk találkozni, és akkor nem kellene találgatni, hogy vajn milyen elosztásban adjuk be a képkockákat... -
Nekem a zöld1 jobban tetszik , de hogy valóságosabb-e... Nem valami tükröződés van a folyadék tetején? -
Csináltam egy kis üvegcsét vrayben:
light-on
zöld1
zöld2
Maga az egész nem nagy durr de a 2 zöld közül melyik a valóságosabb? (Az hogy az alapüvegben a folyadék nem tiszta az mellékes... nem jöttem rá mi úszik benne :)) Meg milyen hibái vannak azt szeretném még megkérdezni. Kösz -
OK. Szerintem akkor most én nyugdíjba is mennék. Isten vagy! Köszönöm szépen. Tökéletesen full jó!! -
Windows XP -
kapika #40932 Sziasztok lenne egy alap kérdésem milyen programok szükségesek ahhoz hogy rendesen fusson a max? (9 vagy 2008-as) -
Gyakorlatilag fogtam egy plane-t ami egy blendel a hosszanti tengely mentén 90fokban meghajlítottam mjd ráktam egy másik blendet erre merőlegesen és az 360fokban hajlít. Ezután korigáltam a plane szélességén hogy teles gömb legyen és ezután a két blendet animáltam egyszerre, ennyi.( 9es max ) -
Én így csinálnám:
video
MAX -
Szevasztok Max fanok! Már elég régóta nyomom ezt a progit, de most egy mocskos egyszerűnek tűnő feladat feladta a lecót. Egy szimpla gömböt kellene kiteríteni síkba úgy, hogy egy téglalap legyen.Elképzelni úgy lehetne, hogy szétnyílna a gömb az északi pólusától a déliig tartó egyenes mentén. Már agyilag ott tartok, hogy ruhamodellezéssel oldom meg:) Ez már elég elkeseredett lépés tőlem. Ha valakinek van ötlete vagy már csinált ilyet légyszi segítsen! -
zenoka #40928 hehehe ez meg mindig jo:D
-
csak simán ráraktam egy összenyomott gömbre:
-
Ha lusta vagy, vagy nem tudsz modellezni akkor a legjobb megoldás ha keresel egy agy texturát (1000et találsz a neten,a banner is segít), és displacement modifier. Persze azért az elnagyolt agy modelt meg kell csinálnod. -
Először is,végy egy kannát...:D -
Anatomia konyv. De lehet persze Barcsai vagy Szunyogi is, kinek mi jon be. (En -
hogy mit veszek elő? -
Minek is? Eloveszed a Bammest es irany modellezni. -
Valaki véletlen nem tudna adni egy olyan tutorialált amibe az van leírva hogy hogyan lehet emberi agyat csinálni? Már kerestem googleba, megnéztem pixel2life-on, tutorialized-en meg the3dstudio-n de sehol sem találtam. the3dstudion pedig csak modelt találtam ami 140$-ba kerül.
Előre is köszi a segítséget -
Azt elfelejtettem mondani hogy nekem csak GI és Irradiance mappal működött, de lehet én voltam béna -
Úgy érzem ez lesz a tökéletes :) Köszi. Vrayjel semmi bajom, úgyis üvegbe lesz majd. -
nenad #40918 egyszer irtam egy ilyen scriptet.
Hehe. valakinek kellet :-)
-
Ez Vray light material, de meglehet az alap light materiallal is de ahoz radiocity kell és ahoz nem értek
-
Wow! A kép szép lett. Kár, hogy nem sokat értettem belőle. :( De még vhogy megfejtem, hogy teszünk fényforrást a modellbe. Viszont mi van akkor ha nekem hosszú és széles modellem lenne? :) Akkor, hogy van a megvilágítás? -
hát ez ilyen lett, így hirtelen:
http://magnum_pi.extra.hu/1.jpg -
Hát van egy olyan megoldás hogy üvegben lévő folyadékra olyan materialt raksz ami világit ( úgy emlékszem az alap render is tud ilyet ). Vagy használj külső renderert, ami tud modelt hasznélni fényforrásként.
Viszont én úgy csinálnám hogy a material self illumination-jét 100 állítanám és a modelbe belerejtenék egy fényforrást. Az árnyékot meg exludálnám erre az objectumra, posteffectként meg egy kis glow. -
Üdv
Olyan hatást szeretnék elérni, hogy az üvegben lévő folyadéknak saját megvilágítást adjak. Ne legyen külső fényforrás, csak a folyadék fénye világítsa be a teret. Lehet, nem érthető teljesen de találtam valós példát: a példa
Mivel nagyon kezdő vagyok, így azt kérem, hogy akinek ötlete van az részletesebben magyarázza el mit hol találok. Kösz a segítséget! -
A "motion blur" azért jelentkezik, mert nem végtelenül rövid idő alatt készül el egy felvétel a valós életben pl. kamerával. Az alatt az idő alatt, amíg a felvétel készül (legyen az akár csak egy ezred másodperc) a dolgok továbbra is mozgásban vannak, és így a felvételen látható képük elmosódik, sokszor ez az elmosódás észre sem vehető, azonban ha látható, akkor nem úgy kell elképzelned, mint egy "csíkot" amit "maga után húz" a tárgy, hanem inkább a mozgás irányával megegyező irányba történő elmosódást. Az elmosódot rész nem a tárgy "mögött", hanem "előtte" is és "utána" is ottlesz. -
nekesód van igaza = neked van igazad ( fingom sincs hogy tudtam így elgépelni )
-
Igazából azért kellett nekem mert van egy elég bonyolult anim amit meg akarok csinálni de visszafele egyszerűbb leanimálni, és csak a végén megfordítani.
Viszont erről a motion blurről más elképzelésem volt és kipróbáltam max-be és nekesód van igaza, de nem értem miért. Ha egy kocka elrepül a szemem előtt akkor én úgy gondoltam hogy efy csóvát húz maga után ( saját maga elmosódását ), és ha ezt visszafele mint videót lejátszom akkor tolni fogja,de nem. Az elmozdulás mind a két irányában úgyanúgy van csóva. Na mindegy, ezen majd még elmélkedem egy kicsit :) -
zenoka #40909 off:D
egyszer egy ismerosommel kajaltunk makaronit...aztan szerencsetlen tusszentett es felcsuszott a teszta az orraba..azon keresztul lehetett csak kihuzni :D:D:D -
Az elmozdulás mindkét irányba lejátszva ugyan az, így a motion blur is teljesen ugan az lesz. (ha van pl. 3 képkockád, amit interpolálsz, mindegy, hogy milyen sorrendben interpolálod őket) Bocsásd meg, ha nagyon faszari módon válaszoltam, de érzékeltetni próbáltam, hogy ugyan meg tudod vakarni a szájadon keresztül is az orrod, mégsem feltétlen úgy kell, ha viszket, mert felesleges körülményesség. -
Köszönöm a segítséget! A kúlcs húzogatással az volt a bajom, hogy nem 1-2db kulcsról van szó. -
Ha valakinek szüksége lenne rá, találtam egyszerű megoldást:
Re-scale Time:
Start Time: -100
End Time: 0
( Ha a tartomány 0 és 100 között van ) -
zenoka #40905 ird be szepen visszafele oda ahol a frameket meg kell adni hogy 100,99,98,97....vagy a legegyszerubb hogy ha tudod igy kell, akkor visszafele animalod meg...hmm..vagy pl ha kulcsoltal akkor a kulcsok poziciojat felcsereled...pl a 25 os at huzod a 0 ra a nullat 25 re es rogton "visszafele" jatsza le....hmm -
1. Köszönöm a sehogy szó elmagyarázását!
2. Szerinten a "Sehogy", meg a sehogy "Sehogy, adj meg tartományt" valahogy nem ugyanazt jelenti. Mintha a második valami megoldásra utalna, de fene sem tudja ebben te vagy a szakértő ( a hozzászólásod alapján )
3. Egy videószerkesztővel meg tudom fordítani az igaz, de pl. akkor a motion blur is megfordul amit meg nem akarok, azt akarom hogy azt az elmozdulás iránya alapján számolja + még más dolgok is vannak amiért nem jó a videószerkesztő.
Erre mostmár ne válaszolj, mert kitaláltam rá egy megoldást, csak bíztam benne hogy lesz egyszerűbb! -
koszi -
GixEr #40902 Ja, most olvasom, hogy golyo :), akkor csak a textura marad, de elotte rendes UV-t kell csinalni hozza, hogy ne torzuljon. -
GixEr #40901 Spline/helix Renderable:on vagy tenyleg textura siman csak vizszintes csikok es a texturat ekforgatod par fokkal, hogy egyel lejjebbi "szallal" talalkozzon es folyamatosnak latszodjon a tilingolas (de szep szo :D ). -
Sziasztok azt hogy tudnam megcsinalni hogy van egy golyom amit szeretnek betekerni pl cernaval, hogy szepen a tetejetol induljon es mintha csavarnam korbe vele?? Texturaval megoldhato e vagy ha nem akkor mivel? Elore is koszonom.