63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    valakinek sikerül már vray phisical sky-al atmoszféra(pára köd) renderinget megvalósítani?
    ötletek is szivesen várok, természetesen elfogadható renderidők mellett.
  • goofy1984
    Hello!

Lenne egy kérdésem. Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy ha pl. 2 box-ot egymásba rakok, akkor az érintkezésüknél ne egy durva derékszög legyen, hanem kicsit lágyabb, lekerekített sarok? Tehát azt szeretném, hogy az 1 egységes objektumnak tűnjön, ne pedig első ránézésre látszódjon, hogy az 2 box. Mintha az egy hajlított valami lenne.
    (Ha lehet egyáltalán ilyet csinálni)
    Remélem érthető volt amit írtam...
  • szaki
    Láttam képedet, ami rögtön megtetszett, bocs, hogy nem a hátad mögött tetszett a kép. De másoknak is nagyon szép amit csináltak.
    Régen ajánlgattam, hogy miért nem fogtok össze, mert ugye a sok gyakorlás is miért ne lehetne egy kis csapatban.
    Mondják többen, hogy a GI-t felejtsem el, mert 800.000 poly körül járok és 75M-ás max file-al bírkózok. Ciki. A vray-ben vannak dolgok, de majd meglátjuk hátha másnak is lesz valami jó ötlete.
    Nekem az árnyékok lágysága és a fényvisszaverődés nagyon tetszik és valóban az feldob mindent. Egy fémlemez visszaveri a fényt, de ezt GI-n kívül csak egyéb lámpákkal lehet megoldani, azok meg nagy plane lapok, na mindegy, majd megoldódik
    azért köszi az infot
  • 4D
    Ööö. Izé. Nem vagyok én Vrayben akkora nagy spiller, hogy osszam az észt, scene nélkül pláne. Animra meg még soha nem használtam. Szerintem te se szivasd magad. Ill én outdoor scenéket "közismerten" nem is maxban renderelem.
    A képhez amit "linkeltél" szvsz semmi szükség gi-re, ezt akár még scanline ben is simán (és gyorsabban) meg tudod csinálni, ha jól tudsz világítani.A tetőcsúcs alatti részt, is be tudod lőni, csak játssz az árnyék sötétséggel.

• szaki
    ez jó, valaki a nevemben belépett és felrakta a warez cuccot, ez vicces, na majd adok én neki
    de jó, ez véletlenül pont kapcsolódik a dolgaimhoz
    (bocsi)
    de gondolom azért ha olvassa valaki és látja és tudja is amit tud, akkor örülnék neki ha megosztaná velem
  • 4D
    Igen, azt én is úgy saccoltam az átállással Maxról. Nagyon bejött nekem eddig, a 302 és báár 2.5 óta maxozok, 1 ideje már agyalok alternatíván, mert én nagyon besokalltam a maxra. A maxról, a-nehézkes foltozott, idejétmúlt- szavakra tudok csak asszociálni.
    Az pedig amit az autodesk most művel, arcátlanságnak tartom.
    Ezt nem lehet büntetlenül csinálni, hogy amit más cégek upgrade patch-ként stb. adnak ki, azt mostanában ők új verziónak hívnak. Arról nem beszélve, hogy én az elmúlt 3 verzióban semmi egetrengető feature-t nem nagyon láttam. Azt hiszem, ráhasalok a Modo-ra, mert többek közt igen jó modeling feature-jeik vannak. Ráadásul azt komolyan fejlesztik, sok szakmabeli igér neki nagy jövőt.
  • GixEr
    Akkor is lenne, de most fogjuk ra arra, hogy ez a Design reszet kepezi ;)
  • zenoka
    ebben a forumban nincs warez.
  • szaki
    na akkor simán idemásolom a kép helyét:
    http://slops.org/avaxhome/big_show.php?/gfxworld/2008-04-19/cottage_orig.jpg

de ezt el lehet réni, ha a lejebb lévő helyen ugyanerre a képre klikk és ott nagyobb is lesz a kép
  • szaki
    szóval egy ilyen képről van szó (remélem felmegy), amiben ugyan finalrender van, de látni a házak közti részen a gi derítést, de mögötte van fekete rész
    van még fekete rész a bal ház tetőcsúsztól a baloldali tetőelőrenyúlás élében belül és még számos helyen
    miért nem tudok ilyen képet beállítani a vray-vel?

és a hely ahol ez a scene fent van:
    http://www.gfxworld.org/3d/cottage_3dscene.html
    amúgy itt még sok scene és egyéb grafikai dolog van, szedjétek, mint a vadkörtét
  • zenoka
    ha sos akkor tetsz:D egyebkent azert nincs kozepen forgatoja a rulettnak mert elektromos?:)
  • GixEr
    Meg lehet, hogy magam szorakoztatasara megcsinalom, de elegge SOS volt es tobb verzio is kellett.
  • szaki
    hali
    nem ehhez szólok hozzá csak kérdezősködök
    Régebben elküldted azt az animodat, amikor egy ajtón bemegy a kamera és egy űrbázisban halad végig, kapcsolótermeken és beér egy nagy helyiségben ahol leszáll a talajra valami, biztosan emlékszel, ezt azóta folytattad?
    Aztán később láttam vray-s képeidet amit ide tettél fel, vray-ben ezek szerint vágod a témát, hátha tudnál a lent írtak alapján segíteni.
  • szaki
    ja, bocsi max8 van fent sp1-2 és fél 3, há me pár embert hallottam, hogy a biped környéke miatt a max9-nél gond van, de visszafelé másokkal meg nem lennék kompatibilis
  • szaki
    hali megint mindenkinek
    van egy kis-nagy gondom, régen is próbáltatok segíteni, de azóta sehogy se akar összejönni
    készítem a filmem, de vray-ben generálnám, de sajnos a gi bekapcsolása után szinte sehol nincs fekete árnyékszeglet, ez pedig igencsak zavaró
    sajnos nem használhatok több lámpát, a természetes fény egyetlen vraylight mondjuk 50x50 körüli, a magasban 45 fokos szögben oldalról hátulról, jól megaszontam
    az elsődleges gi fény 1,0 a másodlagos kikapcsolva
    ekkor sajnos a ficakok sötétek, mert nem vetül fény és az nem megy tovább
    ha ez utóbbit 0,5-re rakom, kezd alakulni, de szürkül, franc eszi, aranyfalat vray
    van ugye a környékében contrast beállítás
    ok, felnyomom egy kicsinykét, de sajnos a vonalak a kotrasztság miatt kezd eltűnni
    ha jobban megvilágítom az egészet, akkor beégnek a világosabb részek, kell ez nekem?
    Ezt még tetézi, hogy a hangárban vannak alakok, akik kisétálnak és a fényen beszélgetnek. Bent ugye félhomályféle, ott van egy repülő, amiről azért fény verődik feléjük.
    Raknék szívesen lámpát 1-2 db-ot, az még elmenne, de sajnos azok az új lámpák nem lehetnek nem árnyékvetősek, mert akkor mindent megvilágítanak egyszerre. Na, de nem is lehetnek árnyékvetősek, mert akkor a főfény miatt újabb 2 árnyék lenne, az meg ciki.
    Ha tudnátok segíteni, akkor azt megköszönném, ha kell füvet nyírok, biciklit szerelek, csak legyen mersze valakinek ráülni.
    ha másnak gondja van szóljatok, talán karakteranimban kicsit otthon vagyok, de állandóan hozzátanulok
    előre is köszi a segítséget
  • szaki
    hali mindenkinek, neked is
    tudod a szobád méretét, cm pontossággal
    A tervezés során, hogy ne legyen sok a poly, ezért minden sík felületet tervezz szinte a polylapból. Kivételt képez, ha a fal felületét hullámosra akarod csinálni, mert a tapéta kezd feljönni. Valószínű ezt akartad, tehát ezért van olyan sok rács. Ha nem, akkor nyugodtan szedd ki belőle. 2 lehetőséged van erre. A 3.: írj sriptet, amivel a közöket a kijelölt felesleges pontokkal egyesével remove-álod, de előtte jelöld ki a vertexek számát, majd invertálás után azokat a legnagyobb sorszámtól visszafelé töröltesd. Ha elölről kezded, akkor a tárgy vertex-sorszám struktúrája átsorzámozódik, törléskor nem üres hely lesz, hanem törli és visszább húzza a törölt helyére.
    A másik megoldás, emberibb mód, hogy kijelölöd a szobád külső és belső pontjaidat, majd másolatot készítessz róla új objectként, aztán törlöd a régit. Most megvan a szobád, de összekötetlen vertex formájában. poly szinten create-el a sík felületi sarkokat követve hozd létre a felületeket.
    A 8. megoldásként csináld újból az egészet, hidd el nem kell szórakozni az előző 6 féle dolgoggal és több hajad is lesz a végére a hajtépést illetően.
    Ha megvan szinte ugyanez a szobád, akkor 3 lehetőséged van az uvw ráhúzására. A 6.megoldás látszik a legjobbnak. És ez a 8. megoldás a kiterítés lenne, de unwrap-al. Első körben face-ként jelöld ki az unwrap face szintjén a fal belső felületét, talaj és plafon és ferde részt nem. Aztán Edit és ott valamelyikkel terítsd ki, hogy egy későbbi wirerazolatú lapot photoshop-ban rátudjál festeni, paste-elni meg hasonló. Ha a falak csak szinte egyfajta tapétások, akkor akár egy box kiterítés is jó, de bármelyik, ami fedi egymást. Ha pedig a falak más-más mintázatuak, akkor húz széjjel és nagyítsd/kicsinyítsd a lapokat. Lent az Edit után van egy element kapcsoló, ezzel a kijelölt elemeket tudod mozgatni egyben. A falakat egyszerre nagyítsd, mert a minta is olyan lesz, egyébként az egyik falon nagyobb vagy kisebb lesz, ciki. Renderelj egy wirelapot az Edit felső részén megtalálod. Aztán ezt töltsd be photoshopba. Ha nagyon mintás, akkor 2000-re is állíthatod, ha meg nagyon-nagyon, akkor 4000 is jó lesz.
    Ha készen vagy photoshopban, akkor maxban a Material szerkesztőben rámutatsz erre a képre és ráhúzod a szobára. Ha a szobában több anyagot akarsz használni, akkor multi anyagot rendelsz egy ablakodba és azon belül sok anyagod lehet. Ha mondjuk 8 szintes házinkótok van és a Sára néni és a Pista bácsi lakását is megakarod csinálni, mert állandóan reggelente ők hozzák a tejet a szomszéd közértből és ezzel akarod meghálálni.
    Ha az anyag rá van húzva a tárgyra, legyen most csak a fal, akkor azt utólag színezheted, de mindenképpen az előzőekről csinálj mentést, mert könnyebb elővenni, minthogy megint ritkítani a hajadat.
    Ha készen van, akkor mehet a render és ha elszállnál a vrayx renderképedtől, akkor előbb beszélj valakivel, aki lecsap repkedés közben.
    ha gondod van szólj, de a max helpben sokféle segítség van, de sajnos nem tudod mit kell keresni, ezért nem is tudhatod hol található meg, há csak mondom mert sokszor mondják, a Google a jóbarátod, oké, na de milyen szóra keressek, amikor fogalmam sincs ki milyen szó alapján rakta fel a jobbos gyaluvéső felhúzókulcsot, persze angolul a hecc kedvéért.

• nenad
    glow-t és anyagjellegzetességeket jobban kihangsulyoznám.
  • GixEr
    Majdnem NFR
  • eNiX
    Ez elég jónak tűnik, köszi!
  • zenoka
    gimp:)

• eNiX
    OFF

Tud vki egy egyszerű, transzparens PNG kreáló progit? Nem a fotosopra gondoltam, hanem valami kicsi ingyenesre.

ON
  • Aldaryn
    Tényleg csak "ránéztem". A tapasztalat az, hogy nagyon faja kezelőfelülete van. Gyors is, szép is. Élmény benne modellezni. Amikor én néztem még csk modellező szoftver volt, és ezért hanyagoltam is a komolyabb ismerkedést. Szvsz maxról átállni egy jó hét kell legalább. Más programokról, ahol nincs ennyire erőltetve a "sub object level" könnyebb. Mayáról, XSI-ről, stb..
  • Aldaryn
    Nah, azt nem tudom, hogy morph animot VRay proxy támogatja-e. Deformációt mindenképp. Van snapshot mesh mode-ja, és keyframe módja is. Amúgy a MR-es proxy elég fasza lett szvsz. Szokásos fejlsztési roadmap mostanság. Meglesnek egy jó VRay feature-t, végiggondolják, hogy mi hiányzik belőle, és implementálják úgy. Nem rossz módszer. Remélhetőleg kiélezett versenyt generál, abból a userek csak profitálnak.
  • nenad
    van egy fasza hírem esetleg akit érdekel mental ray.
    Mental rayben a proxy animálható mesht is lehet, amiben lehet morph animtól kezdve deformáció is.
  • 4D
    Off.
    Al, lenne egy kérdésem.
    Nyomai vannak (igaz régiek) az artistpubon, hogy ránéztél anno a Modo-ra. Nemrég a CG blogon olvasgattam róla, használható gyakorlati véleményeket.
    Most nézegetem a 302-t.
    Tapasztalat, egyebek esetleg? Vagy azóta hanyagoltad?
  • Szeki26
    kép
  • Szeki26
    Sziasztok Okosok ! Tudnátok egy szegény kezdőnek segíteni :) ?
    Probálom lemodellezni a szobámat,de a textúrázásnál rájöttem,hogy vmit nem értek,és nem tudom hogy kell csinálni.
    Szóval hogy tudom minden polygon-ra használni az uvw módosítót ?
  • zenoka
    696 ID-ju vertexet szeretem... altalaban mindig jo helyen van:)
  • Aldaryn
    Rendben,... értem én... úgy vélem a kedvenc vertex téma nem örvend valami nagy népszerűségnek.
  • Aldaryn
    Asztalok lényegesen érdekesebbek, mint a szekrények. Gyorsan kezdeni kellene valami beszélgetést. Pl. kinek melyik a kedvenc vertexe?
  • zenoka
    haha..ha nem lesz kep este tenyleg nyomok butort..de most asztalt:)
  • Aldaryn
    Uborkaszezon van.
  • Aldaryn
    Gyorsan, bárki, bármit!!!
  • zenoka
    nahjo emberek...este teszek be valami butort:)
  • zenoka
    buntetesbol egy hetig csak maya-t hasznalhatsz:P:)
  • Aldaryn
    Óbazz, pedig elég sokszor át szoktam olvasni, mielőtt kiírom. :| Égő.
  • Met
    helyesírás rulz
  • bencsab
    http://www.chaosgroup.com/en/2/news.html?i=92#newsid92
  • ThomasGins
    ...kész vagy ezekkel a bannerszövegekkel:D
  • nenad
    hétvégi potter?
    :-)