3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Malakai
Nem szeretnéd, hogy az environment tükrözõdjön? Azt nem tudod megoldani sztem (objecteket ki lehet zárni), a render environment beállításainál megadhatsz kimondottan tükrözõdésre egy environmentet, azzal játszhatsz... Az egész tükrözõdésnek tudsz adni végülis "alphat" a reflectionfilterrel, de azzal se tudod kiemelni csak az objektumokat, hisz az egész a tükrözõdés része.

Szerk:
Játszadozással tudsz viszont olyan reflectiont kreálni, ami jó lehet alphanak a tükrözõdéshez, pl tárgynak adsz egy teljesen illuminativ fehéret, míg minden más fekete.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Jujj most túl sok volt a szakszó hirtelen. 😊

A lényeg, hogy mûködne, de mégsem. Van egy objektem. Az alá fektettem egy plane-t. Arra raktam egy textúrát ami tükröz és azt szeretném, hogy a felette lévõ tárgyamat tükrözze. A többi rész meg legyen alpa. Ez helyett nekem kiadja az egész tükrözõdést, ami úgy néz ki, hogy az egész plane fekete, és rajta van a tárgyam. Ez így értelemszerû is, hiszen a háttér szín is tükrözve van. Ezt hogy lehet kiküszöbölni?

Remélem érthetõen fogalmaztam.
Malakai
Két dolgot teszek hozzá, matte objecten lévõ tükrözõdés nem kerül rá a reflection elementre, és a tükrözõdésnek nincs külön alphaja.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ThomasGins
nem kell,bár lehet azzal is gondolom.Render beállitásoknál,render elements fül és add

\"So always look on the bright side of death\"

Értem. De a wrapper kell hozzá ugye? Kül. ment hozzá textúrát is, nem?
ThomasGins
külön menthetõ a reflect és utána mented png-be

Ha jól emlékszem Vray Wrapper material kell hozzá, ugyi?
srácok kéne egy kis help. Kéne nekem egy alphas render úgy, hogy egy tárgy tükrözõdjön, de az is legyen alphas. Van valami textúra Vray alatt, illetve a rendernél ezt merre kéne beállítani?
Uh kicsit nagy lett, remélem nem baj :S.
Nah amit tudni kell a Clubról hogy MZ motorosok klubja. (bármilyen meglepõ is) <#circling>
Én olyasmire gondoltam hogy egy MZ kipufógóvég (ha kell küldök róla képet) pufogna a képsz szélén. majd nagy füstfellõ kiséretében elhúzna a kipuffvég, és az eloszló füstben megjelenne valahogy ez a logó. Természeten kétütemú motoról lévén szó a füst kékes.
<#nevetes1>
Ez a logo lenne (remélem sikerült beszúrnom):
ja pakold ki a logot s hirdes mini contestet..jutalom motorozasert/sörert cserebe😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
Csak kérdés volt,h segitsek azoknak akiket érdekel😊

TRibor, szerintem ha kirakod ide a logót lehet hogy rácsap valaki😊

Van természetesen! 😊 Csak egy kis animáció kéne a DVD kezdéséhez, van ötletem rá, de esetleg a te ötleteidre is kíváncsi vagyok. 😄
Free
mi van unatkozol ? :d

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ThomasGins
És van kész logótok,vagy az is kellene?

Hát ha ennyire nagy az unalom, még a mindíg keresk valakit aki érez affinitást a kis nyitó anim elkészítéséhez. <#vigyor2>
ThomasGins
de több száz dologra tudom😊

tegnap kerdeztem nem tudtad a valaszt<#mf1><#idiota>😄😄😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
õsszel meg iskolakezdés,télen szünet,tavasszal meg vizsgák és itt a nyár ujra😊

melegben inkabb hagyja mindenki a fenebe es mas utan nez...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
sehol egy megválaszolatlan kérdés?😊

ThomasGins
de egy füves falunak simán profi

hehe pont tegnap mutattam thomasginsnek..jo pofa csak az bajom vele hogy az "utak" nem osszefuggoek 😄 dehogy van nemi dilije a sracnak az tuti😄D

Aldaryn

per aspera ad astra

Sziasztok!
Egy olyan emberkét keresek aki szivesen segítene egy nonprofit motoros baráti társaságnak. Felajánlani csak "hirnevet" és köszönetet tudunk sajnos. A készülõben lévõ túra videó elejére szeretnék egy forgó, elõtûnõ, csilogó-villogó logót vagy valami hasonlót... Aki tudna segíteni és érez hozzá kedvet az dobjon egy mailt a Triborgmail.com -ra.
Elõre is köszi!
ThomasGins
Nekem corelbe teljesen jól beolvashatók,bár gondolom ezt inkább forditott helyzetben használják többen,azaz max importban.

Amugy ha egy shape-be attacholod az osszes gorbet akkor nem rak mindent kozepre.
A Max-os export AI tol neha ki is fekszik az Illustrator. Inkabb forditva erdemes hasznalni. Hasznalj inkabb Rhino-t abbol tokeletes az export...
sztem ez szimplan igy menti el, ha gobeket csinalsz es meg akarod tartani a szerkezetet akkor, sztem a zart elemeket egyenkent mentsd el.
ez az exporta vagy photosop/illustratorra jellemzo hogy igy olvassak be.
Ezt ki lehet kiserletezni.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Jah, most látom csak... Tegyél fel egy Illustratort! Nem valami jó program, de ez van. Vagy valami más vektoros szerkesztõt. Annyira gáz, hogy PS-be még pathok szintjén sem lehet rendesen importálni. :|

per aspera ad astra

Aldaryn
Gondolom a kitchendraw exportja ilyen, nyisd meg Illustratorban, vagy exportálj autocadbe, és nyisd meg ottan, hogy kézzel itézd a vonalak revízióját.

per aspera ad astra

lac coo
Ja.., bocsánat, azt sem értem , hogy miért úgy nyitja meg néha, hogy szinte csak a kijelõlésekkel látom a vonalat, néha pedig elég vastag fekete vonalként jelenik meg ? ..

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

lac coo
Hogy utána kedvem szerint dolgozhassak vele PhotoShop-pal ...
Azért elsõ lépés a max, mert itt igen fejlett a görbeszerkesztés, szeretek vele dolgozni .

zsolesz92
mér jó ha .alba mented ki? mér nem jpgbe vagy egyébbe...

lac coo
Erre a problémára tudtok valami megoldást? Ha exportálok egy görbét *.AI fájlba, valamiért mikor megnyitom nincs rajta a teljes egész . Probáltam pivotot centerbe rakni , az objectet középre , de semmi ...Az export rossz vagy a megnyitás PS-ben ? 😊)

Davidka
hogyan lehet ilyen HDRI képeket csinálni?
a normál fotót fotosopban, v vmi más progival meg kell bütykölni, vagy hogy?

Aldaryn
Sehol sem szeretnek fizetni. :|

per aspera ad astra

lac coo
Ez az asztalosság elég szerencsétlen, itt nem igan szeretnek fizetni 😊)))

ThomasGins
Sztem az is szánalmas hogy egy egyszerûbb formát nem tudnak fejbe elképzelni a megrendelõk,meg ha megcsinálod akkor plusz 10 szinbe még csináld meg mert szint se tudnak hozzáképzelni.Ugye ez lehuzás szempontjábol nem baj.😊

lac coo
világ életemben asztalos voltam, tudom hogy ma már nélkülözhetetlen a látványterv , a vevõk elvárják , de gondolom ti ezt jobban tudjátok, ma már mindent látni akarnak mielõtt fizetnek ...
Azt is tudom, hogy iszonyat kevés a hozzáértõ ember aki megcsinálná megfelelõen ( hogy ne csak hasonlítson , hanem ugyanaz legyen ..).
Láttam sok ilyen "látványtervezõt" , és még több egymásba teleportált szekrényt , tollal "kijavított" látványtervet 😊)))

De az is biztos, hogy itt nem lehet milliókat keresni , egyszerûen nem hajlandók többet fizetni, igaz nincs aki megcsinálja ..... Talán idõvel rájönnek, hogy a sok milliós haszonból lehet erre is áldzoni .

Aldaryn
Mondjuk ez is egy jó pont. 😊 Mert ha naponta lenyomsz 5-6 ilyent, mindegyiket 10Kért, és megrendelés is van bõven, abból meg is élnél.

per aspera ad astra

Met
ne azt nézd, hogy ki kevesli hanem, hogy neked megéri e az az x óra amit a 10k megkeresésével töltesz, ha nagyon sok megrendélesed lesz akkor beszállok segíteni 6k-ért😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Aldaryn
Hja, ne rontsad itt a piacot alacsony árakkal! 😊 Sajnos (és ezzel NEM leszólva a vidéket, mert én is elég keményen vidéki vagyok...) vidéken sok elég amatõr szabadúszót talál, aki 10ért bõven megcsinálja neki, és a minõsége olyan is lesz. És amíg a megrendelõ ilyen referenciákkal, és látványtervekkel is sikeres, és megy a bolt, addig könnyûszerrel hajtja el a szakértõket a magasabb munkadíjukkal egyetemben.

per aspera ad astra

FecNiii
poén a csirke a sütõben (:

lac coo
Nem, nem én terveztem, csak legyártottam egyszer néhány kollégával ...
De amikor elõször láttuk a terveket mi is jókat röhögtünk a farok formáju világításon 😊)))

Mondjátok kevés az ár... Hát találok jobb vevõt akkor tudok talán többet kérni, bár ezen eléggé elgondolkodtam, hogy mindenki kevesli, lehet hagyom az ipsét a fenébe, ingyen nem dolgozok ....

ThomasGins
Itt én is szivesen elmajszolnék egy párizsiszsömit kakaóval😊

Aldaryn
Gondoltam tied a hely. 😊 Milyen obival lövöd ezeket? Mondjuk, azért lehet egy masszív hatása annak, amikor felszereléssel, laptoppal felvonulsz.

per aspera ad astra

youth
És gondolod én ilyen helyekre járok a szakadt reklámpólómban kajálni? 😊 Valójában csak a parkolót akartam fotózni de fújt a szél és a fák nagyon mocorogtak. Bementem, hátha a recepciónál tudok fotózni és hirtelen a reggeliztetõben találtam magam 😊

Youth

Aldaryn
O_o engem be sem engednének ilyen helyre, az ajtóban álló öltönyös úriember elküldene a ... , na pont oda. ^_^

per aspera ad astra

youth
Itt a mai fotózás egyik eredménye:

Youth