63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Simán! Ne add alább! :) SSS mindenre! -
nenad #43704 meg volumetric sss a levegőre? :D -
Szép! (motion blur vízre? Naaaa....) -
nenad #43702 van.
link -
Jó az,csak ha van nagyobb kép muti:P -
nenad #43700 a szökökút egyébként mesh. Sima spray snapshot mesh, a formájén lehetne javítani egy kicsit. -
zenoka #43699 wow nem kell ide biztonsagi fonok?:)
Nagyon franko lett! -
Nem is mondtad, hogy építkezel, látod, megmondtuk, hogy hamar ráunsz arra a szigetre Dubaiban. :) -
...amit két dzsedi a szökés pillanatában futva levágott...:) -
Fasza!Van belőle nagyobb?Csak h bele lehessen kötni a szökőkutatkba:) -
nenad #43695 -
Egy vagy több golyó kijelöl,reactor beállitásnál,a properties résznél ,mass friction, elasticity beálitásokkal játsz. -
Veno #43693 Köszi, a mergét valahogy nem próbáltam.
Még egy mai utolsó kérdésem lehet felétek?: Milyen fizikai jellemzőket kell beállítani és mire ha azt akarom, hogy pl. egy golyó leessen a talajra és maradjon is ott, ne pattogjon, hanem mint egy gyurma. -
nagggyon jóóó :c))))))))))))))) -
pauly #43691 innen letudod szedni:
http://rapidshare.com/files/111586313/sled.max
Fájl/merge,és ott kitudod választani hogy a max fájlból meilyk object-et akarod beilleszteni a jelenetbe... -
Veno #43690 Egyáltalán ha egy másik max állományban van egy tárgy amit be szeretnék tenni abba amiben most dolgozom, annak mi a módja? -
Veno #43689 Köszi, de olyan fájlra gondoltam amit a maxben be tudok illeszteni a jelenetbe, hogy ne kelljen a megrajzolásával szenvednem. A jpg-t szerintem nem lehet. -
up -
Régen postoltam
Köszönet a segítségért Al nak és Thomasnak valamint Zénókának a konstruktív támogatásért és Fischnek aki hitt benne hogy elkészül :c)
-
a noise psben került rá,kromatikus aberrációt meg nem hiszem h lehet vrayel:P -
zenoka #43685 lol:) "beteg" vagy;) szukebb kivagas magasabb renderbeallitas es kesz:D -
Lassan olyan lesz mint az egyszeri ember a szekrénnyel,ha nem irtok borral terrorizálok:)
-
nenad #43683 hoppáré.. -
bencsab #43682 de már tudja -
nenad #43681 aham, neked a plugin kell, azt hittem a fa generator. -
nenad #43680 en inkabb a paraleogramma alaku levelet ajanlanm, siman kattints a flatre, és kész. messziről textura sem kell rá.
polygonban ugyanannyi.
egyébként elolvasva a postot semmit sem kell tenned, automatikusan van rajta megfelelő uv.
az onyx fákat nem lehet instancolni nem? Mármint real instances..
Ugy emlekszem volt valami ilyen problema vele. -
Mondom, ügyességi játék. De igaz ez az egész ony programcsomagra, ezek a fránya csúszkák... Ha egynél nagyobb a piros csík, akkor ugyan úgy tudsz előhúzni kék csíkot is. :D -
pauly #43678 Nekem van egy 
szanko -
Veno #43677 Nincs valakinek egy egyszerű szánkó modellje? -
bencsab #43676 Azta! Hát nem gondoltam volna, hogy azt az egy pixelt el kell találnom az egérrel! Hát köszi. Innen már ismerős, hiszen ugyanaz, mintha a onyx keretprogiban csinálnám, csak így nem kell 3ds-ként beimportálnom. Ráadásul így széllel is lehet fújatni a fákat.
Nekem kék csík nem jött elő.
Viszont én mindig az opacity mapra esküszöm, mert lehet, hogy lassabban rendereli, de a végeredmény szebb, és nem utolsósorban jóval polygontakarékosabb megoldás. -
Ah, trükkös az, trükkös!
Az Adjust gombra klikkelsz, majd ottan a leveleknél bepipálod, hogy UV legyen rajtuk, és rányomsz a "Sub objects" gombra. Ha ez megvan, akkor feldobja egy kis ablakot, amiben a number of s-objects csúszkát kell a "semmiről" nagyobbra állítanod. Ez onyxos UI darab, tehát ügyességi játék is egyben. Meg kell ragadnod a csúszka bal szélét, és dragelni, amíg a piros csík elő nem mászik. Ezt lehet párszor próbálni kell, mire sikerül megfognod a "semmit". Ha előmászattad a piros csíkot, akkor ugyan úgy, rángatva a bal oldalt elő lehet cibálni a kéket is. Minderre azért van szükség, hogy ne legyen az összes plated mind azonos méretű. (A kék csík a variable scale)
Ha sikerült csíokat csalni, akkor aktívvá válik a "Use plates" gomb, amit megnyomva megnyílik az út a planek, vagyis inkább a platek előtt. Sajnos azt, hogy mekkorák legyenek a platek Tree stormban nem tudod beállítani, mindig négyzeteid lesznek. Ha ilyen funkcionalitás is kell, akkor exportálj Broadleafből. Összeségében jobb ötlet broadleafből exportálni, mert akkor eleve darabjaira szedve kapod meg a fádat, ráadásul kevesebbszer is fagy beléje max.
Amúgy meg, nocsak, nocsak, opacity mappes gazokra váltotok? Jó móka az! -
bencsab #43674 Hi!
Ért valaki az Ony Tree Storm pluginhez? Mármint nem egy bonyolult dolog, de nem tudok rájönni, hogy a neten pontosan hova hivatkozik. Szóval a lényeg, hogy a sokpolygonos leveleket szeretném lecserélni sima plane levelekre, ami elvileg meg is engedne a weblapjuk szerint. Íme a hivatkozás:
http://www.onyxtree.com/stormx.html#Natural
Node egyszerűen nem látom, hogy amit ír, azt hol lehet beállítani, ugyanis nincs ilyen lehetőség sehol. Se az allatta említett "External objects instead of leaves" dolgot nem látom sehol.
Kérlek segítsen, aki tud, mert nagyon lámának érzem magam. -
GixEr #43673 veny=feny :D -
GixEr #43672 mitha az ablak nem a fal sikjaban lenne, hanem elotte vagy mogotte ugy hogy a veny be tud menni abbol a szogbol. -
Szeki26 #43671 Amúgy mental ray a render,ha ez számít.A Vray eccerűen használhatatlan egy ideje mindig kifagy a material ablaknál... -
Szeki26 #43670 Most van egy bevilágítási gondom,amire nem tudok rájönni miért van.Itt biztos a többség első nézésre tudja a hiba okát.Egy ablakra direct target light-ot nyomok,akkor van egy árnyék probléma,amit nem értem mitől van.
Mitől van ott az a fénycsík,eccerűen nem tudok rájönni :) ? -
Szeki26 #43669 Hali !
Köszönöm Szaki-nak a segítséget az első kérdésemmel kapcsolatban.Sokat segített,végigpróbálgattam a lehetőségeket :) -
AP contest -
Bezony. ha nincs térfogata, akkor nyafog, mert ugye annak nem lehet tömege, stb... Van amúgy külön reactor plane ojjektum, ha pl. talajra van szükséged. -
pauly #43666 Használj box-ot,ne plane-t,mert annak nincs vastagsága,és ezért nyavalyog...Ha jól tudom csak ennyi a baj :)