3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Huh, hat archicad-es importtal nekem sincsenek jo tapasztalataim. En foleg belsoket csinalok, igy nekem vegulis csak a falakat kellene atimportalni. Azokat fogom es atviszem archicedbol cinemaba, majd ott korulrajzolom egy spline-al es azt extrudeolom, meg kivagom a nyilaszarok helyeit. Sajna arra meg nem jottem ra, hogy ki lehet-e valahogy csak a falakat AI formatumban exportalni, mert akkor nem is kellene ezzel tokolni, csak azt beimportalni es mehet az extrude. Valaki tudja, ez megoldhato?

Sziasztok!

Fura kérésem, kérdésem lenne. Én nem értek a 3ds max-hoz, programozónak tanulok. A szakdolgozatomnak egy go-kartos játékot szeretnék készíteni, de sajnos sehol sem találtam Go-kart modell-t. Amit találtam az fizetõs, és nagyon drága. Azt szeretném kérdezni, hogy nincs-e köztetek egy lelkes ember aki elvállalná a go-kart elkészítését. Sok pénzem nincsen rá, de nem is kellene extra részletesen megcsinálni, elég ha egy szép textúrával, úgy rendben néz ki. Akit érdekelne a dolog, és segítene, az írjon a [email protected] e-mail címre.

Elõre is köszönöm, Dika
Aldaryn
Mi itt még csak szívtunk importált archicad modellekkel, tisztogatás, elõkészítés, stb... sokkal gyorsabban megvagyunk az általunk kívánt minõséggel, ha egyszerûen újraépítjük MAXban behozott tervekbõl. Ettõl függetlenül sokszor nekimegyünk, hogy akkor hajrá, használjuk az archicadbõl exportált cuccot. VRay felettébb érzékeny coplanar facekre, és hasonló szépíégekre.

per aspera ad astra

hallotam minimal modon kezelem is az archicadet csak nagyon nagyon nem szeretem..nem vagyunk joban sajnos egymassal..majd ha rakenyszerulok egyszer akkor komolyabban nekiveselkedem de addig probalom hanyagolni😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Nem használtam még, mambót régebben, de épp úgy ültem le ma gép elé, hogy néznem kellene egy jófajta ingyenes CMS-t kis házi projekthez, úgyhogy a téma kapórajött. 😊

per aspera ad astra

arrol van szo hogy a content manager nem akarja megjeleniteni normalisan a csak kep linket. (elmeletileg mukodnie kene)
Hogy miert, majd mas kitalalja, ezert kell manual megcsinalni.
Ha elveszem rola a css-t akkor sem jeleniti meg normalisan. Valszeg valami bug. Szoval marad a manual. De ez oket nem fogja majd zavarni mert remelem a kepet ( a menuben) nem kell surun cserelgetni.
Amit szerettem volna, hogyha megis kell akkor se nyagassanak...
Ez minden. amit leirtam az egy jo ut, sot nincs is mas, ha erted mit irok felu.
Egyebkent minden mas faszan mukszik, jo ez a joomla!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Az sem járható út, hogy csinálsz egy generikus css rule-t, ami elrejti a szöveget, a doboz bármilyen más tulajdonságától függetlenül pl. {overflow:hidden;text-indent:-50000pt;} aztán a többit már úgy, meg akkor változtatják, ahogy akarják, cserélhetik képeket jobbra balra, table-t ide-oda, ha ehhez az egy rulehoz nem nyúlnak.

per aspera ad astra

//hat ja, csak tudod az van, hogy en olyan oldalt akarok csinalni amivel engem tobbet ne baszogassank, es ha esetleg elhuzok megint kulfodre, ne rinyaljanak.

egyebkent egyenlore siman betettem dreamweaverben, aztan ha megvannak a szekciok, kategoriak stb, csinalok egy fake menut, es ralinkelek mindent, lekoppintom a linkeket, es ha siman ranyomom a kepekre.
csak meg a webhely sincsen meg ugy hogy localhostba nyomom.
Meg az urlt sem tudom, ugyhog vegul is mind1, addig kar ezzel tokolni.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Azaz marketinges? <#idiota> Olyant nem lehet csinálni, hogy megmondja neked szépen, mit akar, és megígéri, hogy ha kész, nem nyúl hozzá? 😊

per aspera ad astra

na jo, csak xy, aki a kerskedelemhez ert... tuti elbassza..

Aldaryn
Nagyon pofás lett, az egésznek ad valami masszív hangulatot, hogy az ablakkal együtt megkapod a belefeszített zöld hátteret is, mintha a TVShopot látnám, és ez most itten nem kritika, vagy csipkelõdés. Továbbá a gigantikusan fallikus mennyezeti elem is sokat dob az összhatáson. Te tervezted a konyhát, vagy ez már tényleges munka is egyben?

per aspera ad astra

Aldaryn
"css-t elkerulnem" - itten rontasz. 😛 Leggyorsabb, legegyszerûbb, legflexibilisebb, késõbb legkönyebben buherálható.

per aspera ad astra

Szerintem 10k/konyha az nagyon-nagyon kevés. Véleményem szerint ennek legalább az ötszöröse lenne reális, de még lehet, hogy ezzel is keveset mondtam.

//off, joomla, image menuket hogyan lehet csinalni, a text ne jelenjen meg.. Admin felueltbol. (css-t elkerulnem, hogy kesobb xy is ki tujda cserelni)

lac coo
Max-ban rajzolt line-okat hogy lehet beolvasni ps-be?
Kimentem AI formátumba, de amit behoz a ps ( már amikor megnyitja 😊)), azon semmit nem látni ...Hasznát venném , max-ban nagyon tetszik a görbeszerkesztés, öröm vele dolgozni .

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

remelem is....

zsolesz92
mind1, most látom képen h nem is olyan kell, hanem jó az ami alapbol benne van a maxban az a fonott material, de amugy nem tudom elmondani pontosqan h mire gondoltam...

lac coo
???

zsolesz92
Amugy kédéssel jöttem be. szeretnék csináûlni egy gombolyagot amirõl lógnak le rongyosan a fonalak. ill nem rongyosan, hanem egy szõrös golyót szeretnék csinálni... nem kellenek hosszú szõrök (díszítés lesz egy tárgyra) a golyó megvan, hogy tom megcsinálni a szõröket? ha azt monnyátok h modellezés, akor inkább hagyom, de zaért mondhatjátok 😄
materiallal probáltam, óriási bumppal de nem erre megy ki az egész render és nem látszik csak a golyó

zsolesz92
ezért pénzt kapsz? 😮😮😮
Nem leszolásként vedd hane meghökkentem, azt monnyátok h eccerü, és 10k-t kapni érter?

lac coo
Off.:

Na eddig jutottam a konyhával, ez amolyan bemutató látványterv, volt szívás vele néhol, de az ilyen bútor nagyon ritka, általában csak egyenes sorok ...
Vannak hibák a képen, néhol kicsit bugos a progi .
Sokat nem sikerült kisajtolnom az elsõ kuncsaftomból, 10 000 / bútor😞((
Igaz, folyamatos munka, és két gyerek mellett elég jól jön az a heti 30-40 rongy.. Ilyen világ van , sajnos ...

FecNiii
Érdekes megoldás a modelre, ilyet se hallottam még. ArchiCAD-et nem próbáltad? Kicsit egyszerûbb: amíg te meghúzol 4 vonalat AutoCAD-ben addig én egy vonallal húzok egy egész falat 3D-ben és 1 kattal benne van egy full ablak is. Ráadásul ugyanúgy kordináta rendszerben szerkeszthetõ minden csak sokkal sokkal egyszerûbben. Ha komolyabban érdekelnek a látványtervek akkor ajánlom. Gyerekjáték megtanulni.

ThomasGins
Egy ajtó megér😊
Sör?😊

\"So always look on the bright side of death\"

youth
Menet közben, a végleges 9000 x 4500-as HDR pano márcsak 100 MB körül van, rá fog férni arra a dvd-re 😊 és a warez is könnyebben megy majd 😊 most még elkuncogunk de ha meglátom valakinél is akkor addig volt barátság már rúgjuk be az ajtót a skacokkal 😄DD

Youth

Aldaryn
"10 gigát foglal egy hdr menet közben" ?? O_o wtf? Bazze, majd amikor a te hdr dvd-det töltögetjük gfxworldrõl. 😄 Hinnye...

per aspera ad astra

ThomasGins
Mondjuk ittasan pont igy nézett ki😊))

ThomasGins
Ezt se láttam még józanul, nappal😊

lac coo
Egy asztalos cég soha nem fizetne annyit , hogy megérje lemodellezni, ez tuti 😊)))

youth
Ezt csak úgy összedobtam, de lesz belõle hdr is csak most nincs kedvem feldolgozni az 1 giga nyers képeket majd tapasztgatni stb. Ja és helyem sincs, 10 gigát foglal egy hdr menet közben.

Chiantiba készült vagy hogy kell írni. Nem kellett fizetni semmit 😊 Egyszerûen olyan kurva meleg volt hogy senki nem bírt benn maradni rajtam kívül 😊

Youth

Aldaryn
Szép, tisztességes iparosmunka. Gondolom hdr. 😊

per aspera ad astra

ThomasGins
Hol készült?És mennyit fizettél a vendégeknek h abbahagyják a levest?😊

ThomasGins
Ha a bemarások nem modellezve vannak hanem textura,és eléggé ugy néz ki,akkor van itt olyan kolléga aki ha belehuz megcsinálná.A kapkodási ár meg más kérdés😊

youth
Üdv!

Ma lõttem... ha valakit érdekelne :$

Youth

lac coo
Nem, nincs export, az van amit írtál, de 3D objectet nem exportál, pedig elég jó lenne utána normálisan texturázni, renderelni ....Egy ilyen szekrényért nem hiszem hogy el lehetne annyit kérni, hogy megérje max-ban modellezni , azért az nem 1 órás meló ...

Igy jar aki nem figyel.. 😄
Az extrakba extrakba erdemes bekukkantani...
ThomasGins
Azaz ezzel a vizzel akarod bevilágitani a termet?

Aldaryn
Elgondolkodva azon, hogy ez a render tulképpen szinte teljesen automatikusan jött ki... tiszta SIMS. 😄

No, QMC renderelt caustics tesztelgetõs: kép eljutottam odáig, hogy fényelési szempontból is elkezde vizsgálni egy teremet, eleddig nem nagy szám, próbálom a világításba jobban a sekély bevonni a medencét.

per aspera ad astra

kisvirag semmi extra gondolom ugyanazzal a modszerrel keszitettuk van egy szara arra egy-ket plane neten vadasztam egy-ket viragkepet abbol csinaltam opacity oszt kesz meg van rajta egy kis bend😄
hazakapt altalaban ugy csinalom hogy az alaprajzot autocadbe megcsinalom azt importalom be maxba aztan extrudalgatom kozbe kihagyom az ablakhelyeket oszt pont..szoval az erdemi munka maxba keszul😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

export opciokat betettek mar?
modell export lenne jo.
Regebben csak valami dwgt exprtalt (vonalakat)

lac coo
Igen .Még csak annyi, hogy azért kellett bûvészkednem az extra szekrényekkel, mert most még a 30 órás próbaverzio fut, hülye lennék kihagyni 😛 , a fizetõsben már bele lehet nyúlni a szekrényekbe, ajtokba is , egyedi texturát is kaphat stb .....Plussz rengeteg ingyenes katalogus van hozzá .

Na off vége, nem való ide ez progi 😊)))

ThomasGins
Õ most a kitchendraw progi?

lac coo
A legjobb az ha vannak olyan elemek a progiban ami épp kell, ha nincs akkor kell vele bûvészkedni de nem vészes.Pl a félig nyitott elemeket két egymásra rakott szekrénybõl oldottam meg de ez ugye nem egy nagy munka 😊)

Zsolesz: kész elemeket kell egymás mellé rakni van benne automatikus illestés egymáshoz ragadnak maguktól a szekrények .Ez viszanylag bonyi az átlaghoz képest , de még ez is gyerekjáték, a render meg kb 1 perc ...Szvsz egy átlag bútor kb 1 óra meló ....

zsolesz92
egy ilyet mennyi idõ alatt csinálsz mweg és mennyi arender?
itt amugy kész alkatrészek bannak vagy hogy megy a modellezés? még nem probáltam ilyet...

Aldaryn
Hejj, a konyhabútor is mekkora biznisz. Aztán ez se szól másról, csak ugyanannak a doboznak más és másfajta skinnelésérõl. 😞

per aspera ad astra

ja, az arnyekok kicsit furik itt ott, de egyebkent
nem rossz, regebben en is probalkoztam vele. poen kis proggy.

lac coo
Elég furcsán renderel az a progi,a fények mennek mindenhová , igaz a célnak messze megfelel, és tényleg tök gyorsan össze lehet dobálni....

FecNiii
ezek a kis virágok nagyon ismerõsek mintha már láttam volna valahol 😄 #34697

amúgy a modell miben készült? nem rossz!

hehe banner😄😄

az a fekete folt geo problémáknál szokott lenni. Általában ez akkor van ha pl több vertex egymásra csúszik. meg a fehér pont is😊

Al nagyon tetszik a shader!😊