63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• ThomasGins
    sss-t nem sikerült átadnom rendesen
    link
  • nenad
    filterezzed a jpg-et.
  • ThomasGins
    dof a rossz jpg miatt is kellett,megg a vászon miatt:)De nyomok egy kockát is...
  • zenoka
    egyebkent ha kocka volna es nem gomb siman mehetne eladasra valami stock oldalra foleg ha lenne nagy felbontas es egy kicsit kevesebb dofzaj:)
    fasza lett:D
  • pauly
    dobógömb
  • ThomasGins
    Dobógömb NFR:)
  • nenad
    mert csAk :-)
    (photometrikus/linear)
    (exposusre control/nyista)
    stb
  • Dark Geo
    Végre megint eljutottam odáig ,hogy foglalkozzak 3d studioval. Miért van az ,hogy daylight systemnél nem kell a fényforrásnál átállítani energy-t, caustic photon-t és gi Photonst és képes a render számolni vele, míg egy bármilyen más fényforrással pl:target direct lightnál már szarakodni kell vele,hogy ne fekete képet kapjunk? és egy kis off csak mert
    tessék jól végignézni!
  • ThomasGins
    És szép a hangja:)
  • zenoka
    biztos jo kavet csinal:):):)
  • youth #43775
    Hát ő volna... De ha megtudja, hogy elküldtem, megöl Anabella
  • zenoka
    keepet..marmint a titkarnorol:):P
  • youth #43773
    A titkárnőmmel vegyék fel kérem a kapcsolatot :)
  • ThomasGins
    :)
  • hunkircsi
    Tényleg, Youth mester, kösz Al!
  • Aldaryn
    Youth mester. A DVision CEOja, és a HDR részleg senior TDje. Őt kérdezd.
  • hunkircsi
    Hi!

Volt itt nemrégen egy olyan emberke, aki lenyűgözött a .hdr-map készítő tudásával. Nem emlékszik valaki, hogy ki volt az? HDR fájlt kellene készítenem, és jólenne tudni az egész procedúrát az elejétől a végéig.
    Tudom, google meg egyebek, nem mintha nem rágtam volna át magamat az egészen, de valahogy még mindig nem állt össze a kép az egész dologról.

Jól értettem, hogy több nézetből kell egy azonos állvány-ról körbe az adott területről képet csinálni, amikből aztán a fotosoppal egyetlen panorámaképet kell összeállítani, és ebből is legalább háromféle kell külön fényerőséggel? Miért van, a legtöbb tutorban, hogy egy gömböt fotóz az ürge? Wááá, segítsetek, mert rendesen belekavarodtam...

Tenksz előre is!
  • Dark Geo
    rajta vagyok :D
  • zenoka
    egy kicsi az AA-n is alits mert az sem az igazi meg..de hajra:)
  • Dark Geo
    Igen, valóban standard fény volt, másik pedig a photon/sample. exposurét azért emeltem ki mert így jobban látszott. Köszönöm most már végre meglesz.
  • nenad
    és megnézném, hogy nem e véletlen a default lightal világítok.
  • nenad
    ránézésre, exposuréval mennék neki, illetve a photon search radius, vagy fg search játszadoznék még.
  • zenoka
    borzalmasan nehez volt rakeresni tobb oramba telt es igy csilliardokat veszitett a ceg amig nem termeltem..... de ha ebbol nem megy akkor inkabb hagyd:
    http://www.3dluvr.com/content/article/52/1
  • Hzsolesz
    Mennyire kell profinak lenni ahhoz, hogy megcsináljak egy animációt, amiben egy poharat megdöntök, és kifolyik belőle a víz egy formába?Esetleg hasonló tutorialt tud valaki?Tudom, hogy Google, de munkahelyen vagyok, és nincs időm keresgélni.THX
    Csaó!
  • Dark Geo
    Ha valahova fel tudom tölteni akkor linkelem és előre is köszönöm.
  • Dark Geo
    franc:) akkor megmutatom utolsó render-t és kérlek véleményezd mi nem jó, jobbat nem tudok.
    fürdőszoba
  • nenad
    egyszer az életben, hehe miért ne?
    A probléma annyi csak hogy max2008 figyel itt fent..
  • Dark Geo
    Természetesen azzal együtt használom, de úgy sem kapok túl realisztikus "fény/árnyékot" Nenad ha feldobom a max-ot lennél olyan kedves és megmutatod mit csinálok rosszul?:)
  • nenad
    a photonmappingot nem arra tervezték, hogy magában használd,
    be kell kapcsolnod, a final gathert is.

baromi sok modon lehet bevilágítani, tehetsz egy lámpát az ablakba is stb.
  • Dark Geo
    max 9-et használok, alapbeállításokkal egészen türhető képet kapok, már 100,000 photon-nál, viszont mindig vannak élhibák. Elképzelhető ,hogy nem daylight fényt kellene használnom? pl egy fürdőszoba ablakon besütő fény.
  • zenoka
    meloba nincs de este buntetek muhahaha:D
  • eNiX
    szekrényt! szekrényt! szekrényt! :]:p
  • zenoka
    hat eltelt 24 ora:)...a szell ordogszekeret fuj errefele..
  • bencsab
    Forest Pack 3.0
    http://www.itoosoft.com/english/menu.php?id=news
    Marha jó cucc lett.
  • nenad
    jó lesz az vazze, veressed neki.
    max2008/2009-től érdemes gi al szórakozni.
  • Aldaryn
    Melyik verziót használod te? Egy ideje nem sokkal bonyolultabb normális GI solutiont kihozni belőle, mint VRayből...
  • Aldaryn
    Ettől valamiért HalfLife2 hangulatom támadt. :D
  • Dark Geo
    megint nekiláttam szenvedni a mental ray GI-vel, de ezzel összehozni bármit is, katasztrófa. Lehet tényleg érdemes lenne megtanulni vray-t?
  • ThomasGins
    nfr
    Időt és fáradtságot kimélve...:)
  • zenoka
    koszi de tul sok ilyen ize volt es raadasul volt amelyik tenyleg bonyolult:)
    de mint irtam lentebb megoldodott a dolog sweepnel kikellet kapcsolni a smooth pathot..(azt mar nem ertem miert csinalta a problemat de mostmar jo):)