3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdvözlet mindenkinek! Remélem találok itt olyasvalakit aki ért "Final Gather" és "Global Illumination"-hoz. Szóval a problémám,hogy egy olyan helyre tükrözõdik a fény ahol valójában nagyon nem kellene lennie. Nem most kezdtem 3dmaxozni, de ezzel nem tudok mit kezdeni. Nincs polygon hiba sem. Szóval a kép amirõl beszélek:

It\'s good to be bad.

Aldaryn
A havas téli tájba én mindképp tennék pár szinte teljesen fekete fatörzset, vagy a hó alól kikandikáló sötét gazt. Egyik kedvenc akvarelltémám.
Személyes preferencia, tudom, de én ködös képre is tennék valami erõsebb fényforrát, kiemelni a ködöt magát. Persze, ha a félhomály , a sötétség a kulcsszereplõ, akkor felesleges a teljes tartományt kihasználni, e ez itt egy product shot, feketébõl, és csillanó fényekbõl.
Rengeteg képnek nagyon egyszerûen sokszor csak annyi baja akad, hogy sem fehér, sem fekete nem található rajta, és még a közelében sem.

per aspera ad astra

Azért az Auto Levels-el óvatosan kell bánni, mert nem mindig hozza a kívánt eredményt. Szerintem jobb az ilyet manuálisan beállítani, mert akkor nem másznak el a színek.
Ezen kívül jelenettõl is függ, hogy egyáltalán ki akarjuk-e használni a teljes dinamikai tartomány a feketétõl a fehérig (gondolj pl. egy havas téli tájra, vagy egy ködös jelenetre).

Aldaryn
Külföldi fórumokon egy ilyen képre reakcióként pár poston belül bedobja valaki az auto levels-el széthúzott hisztogramos verziót. Érezd úgy, hogy én is ezt tettem most. 😛

Exponáljad feljebb a képet egy kicsit a kelleténél, és a zajnak lõttek.

per aspera ad astra

oke ez az arc mit jelent en is ilyen szörös vagyok😄DD

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

<#ticking>

nah mai agymenes:
lecsereltem a hatterkepem

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
szerintem egycsapásra most sem értjük

\"So always look on the bright side of death\"

no még egy

Amilyen egyszerû, annyit szopok vele. 😊

nekem is😄
thomas:
pontosan a 42 szin kozul melyik nem tetszik?😄DD

Amúgy a zaj gond úgy néz ki megoldódott. A QMCt is feljebb vettem, ahogy Aldaryn javallotta, illetve a textúra subdivisét is. Valamiért ebben a scene-ben nagyon fel kell õket venni, hogy jó legyen.
Kezd alakulni az animom. Nem is olyan egyszerû, mint amilyennek tûnt elsõre. Baromi nehéznek tûnik normálisan bevilágítani. Valamikor kirenderrelem és felteszem ide is, bár az elsõ verzión lehet kell majd még sokat módosítani. Az a baj, hogy nem lehet normálisan átlátni a fényeket, amíg nincs róla videó.
Aldaryn
Nekem tetszenek ezek a színek. 😊

per aspera ad astra

ThomasGins
Tévessz mást😊

mer' szinteveszto vagyok s nekem ezek tetsz😊

fasza

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
olyan sok szin van a világon,mé pont ez?😊😛

Free
jó lett nagyon

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
QMC noise threshold.

per aspera ad astra

ugy tunik a nagy melegben sok mindent nem lehet csinalni..
miniscene:

es itt van egy kicsit nagyobban

youth
Ez több képbõl van összerakva, nem halszem. Nyugodtan próbáld ki, mentsd le és rakd be háttérnek csak arra ügyelj hogy spherical-ra állítsd. Persze most még nem nagy buli meg sima JPG, majd ha HDR lesz meg nagyfelbontás akkor lesz izgi használni 😛

Youth

lac coo
Ez két diagonális halszem obejektívvel készült kép összerakva, vagy tuti panoráma (körbeforgós) kamera ..?

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

fle go
Huhh jól nyomod Öregem, nagyon szépek a képek<#eljen>, milyen cuccal csinálod ha nem titok?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

ThomasGins
vray light subdiv?

Skacok mitõl lehet zajos a textúrám, ha glossyt teszek rá? Subdivis szokásosan 8-on van, de ha 25-re húzom, akkor sem lesz sokkal jobb. Minden más alapon. Valami ötlet?
Met
ezeket hogy lehet beüzemelni?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

getto latogatas (7ker) orizettel?😄

ThomasGins
Én adok érte egy tavat és egy erdõt😊

youth
Majd ha kész lesz, nyár vége fele akkor felrakom az összeset jpg-ben, meg lehet majd egyesével is árulom nemtudom bár itthon senki nem veszi meg lehet felajánlom valami fasza környezetekért cserébe.. 😊

Youth

ThomasGins
zuppe

baró! 😊
háát ezta dvd-t megfogom venni az tuti😄
nagyon popeeec!
egybe nincs kedvem ekkora vagy ennel kisebb felbontasba megmutatni az osszeset?

youth
És egy újabb. Na ez volt az utolsó :$

Youth

Szerintem ez a variáció már volt. 😊

Az a baj, hogy animhoz kell. Ha egy képkocka lenne, akkor nem lenne ez a bénázás, de így kicsit macerásabb. Gondoltam van valami iszonyat egyszerû módszer maxban és már a nyers render is jó lesz, de ezek szerint bénázni kell az alpha csatornával.
Free
mi lenne ha az objektedre ami tükrözõdik beállítanád hogy ne rendewrelje le hanem csak a tükrözõdését. ekkor megkapod csak a tükrözõdést amit úgy renderelsz hogy aztán ps ben majd jól el alfásítod majd lerendereled külön az objekted mindenféle alap és akármi nélkül majd ps ben összeteszed a kettõt.. vagy mások is ezt mondták ? :s

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Másik variációnak az is jó lenne, ha ki tudnám iktatni pár objektrõl az árnyékokat és a fényeket. Akkor beraknám a háttérbe ami kellen, csak lényeg, hogy a tükrözõdõ felületre ne vetõdjön árnyék és ne tükrözzön semmi mást, csak azt a "dobozt" ami felette van, illetve hót fehér legyen, tehát kéne egy lámpa ami csak õt világítja és az összes objektet ki kéne szedni, hogy azokra ne hasson a fénye. Kb. ennyi és így is jól lenne akár.
amúgy a cucc egy honlapra kellene és jó lenne, ha mozgatható lenne és nem kéne a háttérhez alkalmazkodni már a rendernél, hanem png-ben bekerülne már alphasan flash-be és az kerülne rá a html oldalra.
Ezzel a módszerrel akár PS-ben is lehet utólag alphas képeket készíteni, csak fel kell venni az egyik képkockánál, aztán sorozatban megcsinálja. Bár nem tudom ott mennyire lenne gáz, hogy két képet kell összepárosítani. Eddig még csak olyat csináltam, aminél 1 kép volt megbaszkurálva.
Asszem értem, bár kicsit macera. 😊

Tehát ki kell egyszer renderrelnem az egész animot, hogy újra kirenderrelhessem alphasan? Az elsõ rendernél csak a mapot tudom elkészíteni az alphahoz, majd a másodiknál lesz rendes alphas renderem? Jól értem?
Malakai
Tükrözõ objektumon és azon aminek szeretnéd benne az alphaját megõrizni azon kívül minden fekete, háttér fekete, tükrözendõ objektum teljesen fehér legyen (self-illum, vagy light material), beállítod a reflection render elementet, ezzel kapsz egy olyan képet, ami jó arra, hogy a tükrözõdés alphaját megkapd. Ezt írtam lejjebb, csak nem fejtettem ki így... (Ezt az alphat aztán használhatod a rendes kép reflection elementjére.)

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Az a baj, mint lazarus képén. Hogy a plane tükrözi a háttér színét. Az esetemben a fekete hátteret és az nekem nem igazán jó. Rakok fel egy képet a "hibáról". pill
ThomasGins
akkor sry....
és ha ezt a képet psben ráteszed screen-ben?

Lazarus
Azt akarja hogy a kék kockák látszódjanak... szerintem
nem oldódott még meg. Alphas legyen minden, kivéve a tárgy maga és a tükrözõdése. A többi fekete rész meg legyen alpha.
Malakai
Becsillanást külõ programmal, photoshopban ráaplikálni, esetleg after effectsben, Fusionban, stb rápakolni, vagy bloom szerû effektet meg lehet maxwell renderrel is pl (csak a renderert elindítva, hdr képhez hozzáadva)... VRay maga nem tud ilyesmit alapjáraton.

Akkor a tükrözõdés megoldódott? Bár az alfás környezet alatt nemtom' pontosan mit értesz. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Errõl lenne szó. Az alsó tükrözõdés kellene nekem külön, vagy akár egyben a felsõ résszel, viszont a környezetben mindennek alphasnak kellene lennie. Most még nem lenne ezt nehéz megcsinálni, de jön még rá glossy és akkor már gázos lenne.

A másik dolog pedig, hogy meg lehetne oldani a becsillanásokat? Tehát hogy a króm éleknél mikor telibe világítja a lámpa, akkor legyen becsillanásos kamera effekt? Ilyet már régebbben is kerestem, csak Vrayben nem találtam. Valami külsõ progival nem tudjátok, lehetne ilyet csinálni anim alatt?