3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
Hahó!
Találtam egy képet cgtalkon és nagyon megtetszett, hogy a GIs árnyék nem foltos hanem inkább zajos. KÉP
Ezt vajon, hogy lehet megcsinálni? Kicsit olyan maxwelles, de v-rayel készült.
Köszi

Youth

Aldaryn
Hmm, gratula az új gépedhez. A hûtést szerintem kicsit túltervezted, itt minden frankón szív középrõl, ha esetleg kényszerített vákuumban szeretnéd dolgoztatni a processzorod, akkor biztos jó. 😛
Én pont a hétvégén tettem egy próbát, és a gépemben lévõ 3 ventibõl egyet leszereltem, nevezetesen azt, ami a processzor felett volt. Így maradt a táp 12centise a procc felett, meg egy ultralassan forgó 14cm-es a ház elejében, a proccon meg a videókártyán pedig passív borda, az eredmény egészen meglepõ lett, az alapesetben kb 45fokon mûködõ procc 80 fokig melegedett, és ott stabilizált. No mindegy, ez csupán érdekesség. 😊

per aspera ad astra

szerintem rajzold le a házad oldalnézetben, majd rajzold bele a levegõ útját. ha okosan helyezed el a ventillátorokat, akkor sokkal halkabb gépet kapsz eredményül. pillanatnyilag egy pontból szívod a levegõt 3 irányba.

lac coo
Hát én hogy jártam ... Modelleztem próbából, tesztelésbõl F1 autóhoz egy új elsõ szárnyat .. Berakom a játékba , a régi eltûnik ez meg sehol ....Nekiálltam legalább 50-szer, exportálgattam, próbálgattam a shadereket, írogattam az scn fájlokat, semmi ...
Aztán egyszer csak megvilágosodtam : a szárny mindössze 1 mm széles volt 😊)))))Ott volt az valszeg elsõre, csak nem lehetett látni 😊)))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Malakai
Vagy F4.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

repvez
erre gondoltam köszi , mindig a leglámább dolgok hátráltatják az embert.
lac coo
Hát nem tom mire gondolsz pontosan, nem akarok hülyeséget írni ...
Jobbklikk az ablakban bal felül a feliratra, ott pedig edget faces ...

repvez
PLZ help hogy kell visszacsalogatni az éleket az objectre?Már befonom a hajam miatta 😞
lac coo
A nõje elveszítette a nyertes lottoszelvényt, ezért bepiált 😊

fantom of the opera, a zeneje mindig felhuz. :-)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

hey mester..nö? pia? lottonyeremeny?😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

lac coo
Én a legtöbbet kész materialokból tanultam ...Leszedtem ami tetszett és ami érdekes volt vraymaterial.de -rõ , aztán addig vizsgálgattam még rájöttem, hogyan is van 😊)))
Persze van amit máig nem értek 😊()))

ma este jo kedvem van! 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ja, igen a glossynesst allitsd 0.94re. 8 samples eleg.

lac coo
Ejha ! 😉
Ilyenre nem szoktatok válaszolni 😊)))

elso lepesben ha nem erted mi mit jelent akkor nezz utana,
masodik lepesben miutan megeretetted mit jelent ezt a formulat, megprobalod rahelyezni a valosagra.

pl most igy fejbol, milyen tulajdonsaga van a keramia maznak, kiegetve.
Van szine, mintazata, es van nemi tukorozodese, illetve ha olyan feluleti erdessege. Ezt alkalmazva, allitani kell a reflection-on a diffuse-on, illete a bumpon.

pl, most egy szimpla tort feher keramia, kb
diffuse rgb 245, 250, 235
reflection 35, 30, 40
Bumpba tegyel valamilyen texturat, uvw (texture coordinatakra)figyels, es allitsd, Bump fekete feher skalatol fuggoen, atlagosan 5-10-re a map slot melleti szamot.
es csokolom.

Sziasztok
most kezdtem el ismerkedni 3D vel meg Vray-el és ami érdekelne hogy, hogyan lehet jó materiálokat csinálni VRayhez? pl kerámiát szerenték egy kerámia bögrét.. tudna valaki ebben segíteni?
elõre is köszi
KILLER2
ha te mondod. Én igazából nem is nagyon nézegettem, hogy mi hogy van rajta. Beraktam, azt inkább a teljesítményét csodáltam.

Töltsük le az internetet!

fle go
nem nagy kunszt hutot cserélni

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

KILLER2
Szóval leszedted a 8800 gyári hûtõjét. Bátor tett, én nem emrtem volna nekilátni. Picit hasonlít az én gépemhez, csak az nincs így agyonhûtve.

fle go
ez csak egy 320MB, a gyari huto meg elég hangos azért raktam rá ezt.

putyi: hogyne lenne értelme, az az egyik szellözetetö, fujja kifelé a levegöt, belülre nem fért volna, viszont nagyon hasznos ebben a formában is.

Én kérek elnézést, hogy szét OFFoljuk a topicot, de örülök ennek a gépnek, hogy összejött végre.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

KILLER2
Ha a hátulján lévõre gondolsz, akkor szeriznem van, mivel ha felkerül az oldala, akkor az freankón kifújja majd belõle a meleget.

annak a fehér ventillátornak van értelme?

KILLER2
Hágy megás? Elég durva hûtést raktál rá. pedig az alap is elég erõsnek tûnik.

repvez
megint egy láma kérdés miért nem jelzi ki az objektum éleket, hogyan tudom visszahozni.Csak a vertexeket látom az éeknél meg csak vakon tapogatok hogy kb hol lehet.A sugoba már mindenhogy kerestem de nem találtam rá.
Esetleg az alábbi kérdésemre is tudna valaki a választ?Annyit már kiprobáltam, hogy obj formátumba kiexportálva átvihetö mindegyikbe csak ép a képek nem látszanak a planeken és nem külön objektumok a planek igy nem tudom külön külön ki-be kapcsolgatni öket ha nincs rá szügség.

Flegos:Grat a géphez ha jol látom akkor dupla procis vagy csak ilyen brutál hütés van rajt?Milyen paraméterei vannak?
fle go
De igen az.

KILLER2
Hát elolvadni biztos enm fog. A videókártya nem egy 8800?

fle go
OFF:
csak gondoltam megmutatom az uj gepem, kár hogy nem modellként mutatom

lac coo
Létezik az , hogy egy objektum, modell megjegyez valami texturanevet mikor scene-be mentik ?
Tudom , hülyeség , de játékba próbálgatok kisebb dolgokat berakni, gyakorlásból, egy meglévõ scene-bõl szedtem a modellt, azt texturáztam fel a megfelelõ , játék által használt texturákkal ( gmotor), de valamiért nem találja a textura mapot ....Arra gondolunk , azért mert közben más nevet adtam a materialoknak, shadereknek ....

lac coo
Annyira nem vagyok profi, jó nekem az RC2 is csak menjen max8 alatt 😊)))

Malakai
Most mondjam azt, hogy kérj Vladotól? 😊
Bár akkor már kérhetnél RC5-öt is...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

lac coo
Én sok olyat szedtem már le, de nem mûködött egyik sem 😞((

Malakai
Elõbb írtam, van RC3-ból max8-as, nincs más verziószám, ahhoz való, mint ahogy max9-esbõl is van x86 és x64-es is.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Met
9-eshez jó az RC3
érdekes mert azt gondolnám, hogy visszafelé kompatibilis

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Legalábbis én nem találtam eddig olyat RC3-ból ami jó lett volna max8-hoz :/

RC2

lac coo
És max8 -hoz melyik a jó pontosan ?

Malakai
A VRay releasek folyamatosan elkészülnek max8-hoz és 9-hez is, csak a megfelelõ verziót kéne feltelepíteni...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Met
thx, akkor megkeresem a max 9 dobozát 😊

lac coo
Nálam csak MAX9-el indul az RC3-as . Max8-al ugyanaz van mint neked .

Met
ma? reményeim szerint valaki elárulja nekem, hogy kell felrakni a vrayt.
Felraktam az 1.5 RC3-at a Max indulásakor 126-127-es hibakóddal nem tud a plugin dir-ben file-okat inicializálni (vagy mi)
Felraktam az 1.5 RC4 demót de azt meg nem lehet használni mert nem jó a licensz.

vasarnapi piac? :-)
se kep se hang. Mi lesz ma emberek? 😄
(design21 se negy meg)

kiraly, elso blikkre dinnyere asszocialtam.

Met
Felraktam (azt is), leszedtem a http://www.vray-materials.de-rõl egy materialt de nem amikor behívom akkor dll fileokat hiányol és nem is jelenik meg, persze biztos, hogy valamit én is rosszul csinálok<#fejvakaras>

scorpeeon
VRay 1.5 RC3. Sztem.

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

scorpeeon
Tejóég, az azért nem gyenge 😊 Ez még egy szõkenõs viccnek is elmenne 😊

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Met
8-as Max-hoz melyik v-ray "való"<#confused>

Met
és felvettétek? ha igen megyek én is hozzátok dolgozni 😄DDD

Errol eszembe jutott, hogy anno jott hozzank felvetelre egy srac 3D-zni. Kapott feladatot amiben tukrozodnie kellett az egesz jelenetnek, erre nem egy plane/box+tukrozodo material volt a megoldas, hanem egy, select all es masolat arrebbhuzasa... Visitottam a gyonyortol, kerdeztemn tole, hogy ezt most miert?? A valasz az volt: nem tudom hogy kell a materialt beallitani hozza.... Hozzateszem, hogy vegig en diktaltam mit tegyen, mert nem birtam nezni amit muvel.
Met
golyóscsapágy paradicsom 😊